KK Bosna 2011/2012
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Altsa
#1 KK Bosna 2011/2012
gledam ih sinoc na tekmi protiv prvaka tunisa i dode mi da placem od tuge
...ovo je sigurno najgora ekipa bosne od njenog postanka...po (ne)kvaliteti im se prikljucio i trener koji je zalutao u trenerske vode
...daj boze da ne ispadnu iz lige a opet mozda bi to bilo i dobro da se stane ovim mukama kraju
-
zlajaBHF
#2 Re: KK Bosna 2011/2012
Neki dan procitah da ce grad i drzava ekonomski podrzati klub ove godine, ima li ista novo u vezi toga?
Nije problem sto smo losi, zanima me samo da li igraju mladi igraci od kojih nesto moze biti, ili se bezveze skrpila ekipa???
Joj kako mi nedostaje ono vrijeme kad smo igrali NLB i uzivali u svakoj domacoj utakmici....
Nije problem sto smo losi, zanima me samo da li igraju mladi igraci od kojih nesto moze biti, ili se bezveze skrpila ekipa???
Joj kako mi nedostaje ono vrijeme kad smo igrali NLB i uzivali u svakoj domacoj utakmici....
-
Bodkin
#3 Re: KK Bosna 2011/2012
to vrijeme je i zavilo bosnu u crno. previse sjaja glamura i para na raspolaganju do kojeg se doslo preko nocizlajaBHF wrote:Neki dan procitah da ce grad i drzava ekonomski podrzati klub ove godine, ima li ista novo u vezi toga?
- johnny_blazze
#4 Re: KK Bosna 2011/2012
pa samo kod nas moze da uspijes, a u stvarnosti samo vise propadnes...i meni fali puna skenderija i pobjede protiv partizana,cibone,olimpije....Bodkin wrote:to vrijeme je i zavilo bosnu u crno. previse sjaja glamura i para na raspolaganju do kojeg se doslo preko nocizlajaBHF wrote:Neki dan procitah da ce grad i drzava ekonomski podrzati klub ove godine, ima li ista novo u vezi toga?
-
Bodkin
#5 Re: KK Bosna 2011/2012
pa nisam na to mislio. poenta je da cibona, partizan i ostali nisu mogli dolaziti bez da se zavale u velike dugove i preplacuju strane igrace. dobro, dosta se pokralo ali i realna cijena je previsoka da bi se to desilo preko noci. na to sam misliojohnny_blazze wrote:pa samo kod nas moze da uspijes, a u stvarnosti samo vise propadnes...i meni fali puna skenderija i pobjede protiv partizana,cibone,olimpije....Bodkin wrote:to vrijeme je i zavilo bosnu u crno. previse sjaja glamura i para na raspolaganju do kojeg se doslo preko nocizlajaBHF wrote:Neki dan procitah da ce grad i drzava ekonomski podrzati klub ove godine, ima li ista novo u vezi toga?
-
zlajaBHF
#6 Re: KK Bosna 2011/2012
Pa kosarkaski budzeti su znatno manji nego recimo fudbalski, i respektabilnu kosarkasku ekpu mozes napraviti sa malim ulaganjima u odnosu na fudbal.
Imas vise primjera gdje su klubovi za kratko vrijeme napredovali vise nego Bosna....recimo Cedevita koju gura jedan privatnik.
Problem je bio sto su se krale pare a i sto nisu znali iskoristiti ondasnju situaciju i izgraditi zdrave temelje, na primjer omladinsku skolu koja ce biti u stanju proizvesti 2-3 igraca godisnje koji imaju kvalitet za NLB ligu. To su radili drugi klubovi, i Siroki je to uspio....Oni stalnu izbacivaju nove igrace. Nisu to igraci koji ce igrati u NBA ligi, ali dovoljno dobri da mogu dobiti Radnicki iz Kragujevca kuci. To bi valjda i grad kao Sarajevo trebao biti u stanju.
Po meni je kriva i Sarajevska publika, koja ne zasluzuje dobar klub, jednostavno zato sto ta publika nije lojalna. Onog momenta kada rezultati nisu kako bi trebali biti, posjecenost nestaje...
Da se kojim slucajem publika vrati, za 2 godine dana bi dosli sponzori borili bi se za prvaka
Imas vise primjera gdje su klubovi za kratko vrijeme napredovali vise nego Bosna....recimo Cedevita koju gura jedan privatnik.
Problem je bio sto su se krale pare a i sto nisu znali iskoristiti ondasnju situaciju i izgraditi zdrave temelje, na primjer omladinsku skolu koja ce biti u stanju proizvesti 2-3 igraca godisnje koji imaju kvalitet za NLB ligu. To su radili drugi klubovi, i Siroki je to uspio....Oni stalnu izbacivaju nove igrace. Nisu to igraci koji ce igrati u NBA ligi, ali dovoljno dobri da mogu dobiti Radnicki iz Kragujevca kuci. To bi valjda i grad kao Sarajevo trebao biti u stanju.
Po meni je kriva i Sarajevska publika, koja ne zasluzuje dobar klub, jednostavno zato sto ta publika nije lojalna. Onog momenta kada rezultati nisu kako bi trebali biti, posjecenost nestaje...
Da se kojim slucajem publika vrati, za 2 godine dana bi dosli sponzori borili bi se za prvaka
-
HomeArt
#7 Re: KK Bosna 2011/2012
zlajaBHF wrote:
Pa valjda cim bude rezultata bit ce i publike.
-
zlajaBHF
#8 Re: KK Bosna 2011/2012
Znaci prvo rezultati pa onda publika... Pa sa takvim razmisljanjem ce Bosna igrati derbije sa Vogoscom i sljedecih 10 godina.HomeArt wrote:zlajaBHF wrote:
Da se kojim slucajem publika vrati, za 2 godine dana bi dosli sponzori borili bi se za prvaka![]()
Pa valjda cim bude rezultata bit ce i publike.
Treba se ugledati na one koji rade pravi posao, recimo KK Siroki.
Velez je igrao u 2. ligi i imao na gostujucim utakmicama stotinama navijaca, i da toga nije bilo nikad se nebi vratili u 1. ligu. To su lojalni navijaci, koji vole klub i zele mu dobro, ma kakva trenutna situacija bila.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9 Re: KK Bosna 2011/2012
Nije kriva publika, krivi su oni koji su rastjerali publiku, tj. ljudi koji su upropastiili KK Bosnu. A i taj Velez je imao period kada su bile otkopane ratne sjekire izmedju kluba i navijaca.
- van Basten
#10 Re: KK Bosna 2011/2012
otprilike upravo nakon izjave sirijca da sarajevska publika nije kompetentna, te malo prije toga i zavade nakada najpoželjnijeg neženje grada na navijačima, i jeste počeo sunovrat KK BosnaTi ljudi koji su bili u stanju ratjerati publiku zarad Ziska, Dejane Rosuljaš i sličnih simpatizera nisu se ni mogli nadati boljem sa svojom politikom guranja beobasketa jednom kada rezultati presuše.
Valjda će jednog dana neko i krivično odgovarati za sve to...
Valjda će jednog dana neko i krivično odgovarati za sve to...
- Logovan
#11 Re: KK Bosna 2011/2012
Najlakše je publiku okriviti.zlajaBHF wrote: Po meni je kriva i Sarajevska publika, koja ne zasluzuje dobar klub, jednostavno zato sto ta publika nije lojalna. Onog momenta kada rezultati nisu kako bi trebali biti, posjecenost nestaje...
- Mikado
- Logovan
#13 Re: KK Bosna 2011/2012
Eee tuge majko moja, Brotnjo jedva pobijedili...

- Mikado
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15 Re: KK Bosna 2011/2012
Cestitka Bosni na pobjedi u Banja Luci.
A ono sto se da primjetiti,interesovanje gradjana ,navijaca,simpatizera itd. za Bosnu je katastrofalno,skoro ne postojece. Porazavajuce je to.
A ono sto se da primjetiti,interesovanje gradjana ,navijaca,simpatizera itd. za Bosnu je katastrofalno,skoro ne postojece. Porazavajuce je to.
- sinuhe
#16 Re: KK Bosna 2011/2012
Sport je valjda zabava i ako je predstava dobra ljudi ce ici gledati.
-
amko76
#17 Re: KK Bosna 2011/2012
Ovu Bosnu izgleda niko više ni ne spominje nit prati.
Kao i sa olimpijslkim igrama izgleda da ćemo samo spominjati šta je bilo nekad davno, ako se iko i sjeća više.
Kao i sa olimpijslkim igrama izgleda da ćemo samo spominjati šta je bilo nekad davno, ako se iko i sjeća više.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#18 Re: KK Bosna 2011/2012
gledam onog trenera igokee sinoc na taj outu, ja ne znam jel on uopste pismen, a glavno mu je odigrajte ono vishe, idi na rahimica jedan na jedan i daj mu kos, imas zemlje koliko hoces ti njemu od noge... i slicne gluposti
a tako predvodjen tim sa pola snage dobije bosnu 30 razlike, a komotno je moglo biti 50
kako ljudi lagano preko bosne dodjoše do para, pozicija i samo nestadose, a bosnu ostaviše u samo takvim govnima
kako ljudi lagano preko bosne dodjoše do para, pozicija i samo nestadose, a bosnu ostaviše u samo takvim govnima
-
amko76
#19 Re: KK Bosna 2011/2012
Znači ipak neko gleda toAdmir_1984 wrote:gledam onog trenera igokee sinoc na taj outu, ja ne znam jel on uopste pismen, a glavno mu je odigrajte ono vishe, idi na rahimica jedan na jedan i daj mu kos, imas zemlje koliko hoces ti njemu od noge... i slicne glupostia tako predvodjen tim sa pola snage dobije bosnu 30 razlike, a komotno je moglo biti 50
![]()
-
matematicar_teski
- zecko_kupuz
#21 Re: KK Bosna 2011/2012
Dobro čovjek reče, u osnovi svaki sport je zabava i u većim zemljama i gradovima je ljepota svaki vikend recimo otići na utakmicu, uživati sa porodicom u okruženju hiljada i hiljada drugih (opuštenih
) ljudi. I ja bih prije nekoliko sezona znao otići u Skenderiju, uživati u košarci i rukometu, ali prije svega zbog atmosfere, rijetko kad zbog same igre. Komfornije nego na koncertu, uzbudljivije nego na koncertu. To je prava draž loptaškog sporta.
A Bosna jebga, žalosna priča. Klub iz većeg grada može biti zlatna koka i kao takav se nađe na udaru raznoraznih novopečenih obrtnika i manipulatora. Kod nas nikada dugoročnih planova, samo da je zaraditi što lakše, što brže. Klupski sport nam poslije rata generalno diše na aparate, finansiranje nadolazi u valovima samo zahvaljujući individualističkom entuzijazmu. Čisto sumnjam da će klubove iz Sarajeva u ovom slučaju moćni privatnici ikada nositi na svojim leđima, na duži period.
Oni se tu samo smjenjuju prebacujući jedan drugom vruć krompir iz ruke u ruku. Čudi me da se iz ovako anoreksičnih sportskih ustanova išta više može i izmusti.
A Bosna jebga, žalosna priča. Klub iz većeg grada može biti zlatna koka i kao takav se nađe na udaru raznoraznih novopečenih obrtnika i manipulatora. Kod nas nikada dugoročnih planova, samo da je zaraditi što lakše, što brže. Klupski sport nam poslije rata generalno diše na aparate, finansiranje nadolazi u valovima samo zahvaljujući individualističkom entuzijazmu. Čisto sumnjam da će klubove iz Sarajeva u ovom slučaju moćni privatnici ikada nositi na svojim leđima, na duži period.
Oni se tu samo smjenjuju prebacujući jedan drugom vruć krompir iz ruke u ruku. Čudi me da se iz ovako anoreksičnih sportskih ustanova išta više može i izmusti.
- Mračajski proto
#22 Re: KK Bosna 2011/2012
Zar je fakat gotovo sa Bosnom ? 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23 Re: KK Bosna 2011/2012
Nije jos. Na aparatima je, ali ko da i jeste
Ebali su joj znanje struĆnjaci
Ebali su joj znanje struĆnjaci
- Mračajski proto
#24 Re: KK Bosna 2011/2012
KK Bosna je kol'ko-tol'ko bila popularna dok je Neno bio na čelu ekipe, poslije njegovog odlaska sve se raspalo. Marković je vratio publiku u dvoranu, kol'ko-tol'ko, od tada je sve palo kurcu za uši. Žao mi je Bosne, žao mi je navijača i ljudi koji stvarno vole ovaj klub, koji bi sve dali da bude kao onda kad smo tukli u Skenderiji sve ekipe iz tadašnje GL. Pa i one utakmice protiv širokog, + 36 kad smo imali protiv istih, i dosta toga. Kao i onaj final eight kad nas je zvezda dobila sretno, u zadnjoj četvrtini nas slomili.. Kako god, gašenjem ovog kluba, nisu izgubili navijači, građani Sarajeva, već i ekipe koje ne mogu biti inn bez Bosne, to je tako. Pa tako i široki, koliko god se dizali u nebesa, oni su nula bez rivala Bosne. Baš čudno, valja se sad navići da je u klubu rasulo i da će to biti prošlost davna... Jebo te, k'o da je jučer bilo, ja pobjegao iz škole da bi stigao na final eight i utakmicu protiv zvezde.. Puna Skenderija, usijana atmosfera... I onda hladan tuš, dobiju nas.. A sutradan u dnevnom avazu naslov : Bosna izgorjela u želji.. Šteta ...
http://www.youtube.com/watch?v=tLsnc2rq ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=tLsnc2rq ... r_embedded
-
senci-071
#25 Re: KK Bosna 2011/2012
Svaka cast Neni,ali vratio bi se i ja sa 30 i kusur god.,kad vise nemam gdje, da igram u Bosni za platu od 15-20 milja.Nazalost mozda je toliko veliku platu Neno i zasluzio,ali kad pogledam primanje i potrazivanja ostalih igraca da ti se zeludac prevrne.Sad nam je ostalo da kritikujemo ovu danasnju Upravu jer nas mlate Capljina,Mladost i ostale ekipe iz nekih sela,ali niko se ne pita da ta ista Uprava nije preuzela k.k.Bosnu da bi sad ta Bosna zavrsila kao Sloboda Dita.