Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
- Haris033
#1 Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Za sve one kojima je dosadilo ici na Igman i Bjelašnicu starim putevima preko Hadžića i Krupca, odlična vijest: Na proljeće 2012, investitor "Sarajevo Šume" uvodi Izvođače (preko tendera) u radove na asfaltiranju slijedećih putnih pravaca:
Dionica I.
a) Ul. Glavogodina do spoja sa novim asfaltom za ratnu džamiju u ukupnoj dužini L=19,00 km.
b) Od skretanja sa saobraćajnice za Igman do sela Lokve, L=8,65 km.
Dionica II. (put za Bjelimiće, odnosno, za Boračko jezero preko Bjelašnice)
a) Selo Sinanovići (kraj asfalta) do planine Visočica L=8,00 km.
b) Visočica do sela Luke (postojeći asfalt) L=4,50 km.
Dionica III.
a) Mrazište – ratna džamija, L = 4,50 km.
b) Ratna džamija – Hrasnički stan, L=3,00 km.
c) Hrasnički stan – spoj sa glavnim putem iz Hrasnice za Kabalovo L=2,50 km.
Dionica I.
a) Ul. Glavogodina do spoja sa novim asfaltom za ratnu džamiju u ukupnoj dužini L=19,00 km.
Dionica III.
-
zonbirile
#2 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
kada bi okrenuli pa asfaltirali 200m Zagrebačke ispred OHR bilo bi pametnije.
- poznanik
#3 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Džaba, ima još asfaltiranih cesta na okolnim planinama, al' opet će ulični trkači trenirati po sarajevskim ulicamaHaris033 wrote:Za sve one kojima je dosadilo ici na Igman i Bjelašnicu starim putevima preko Hadžića i Krupca, odlična vijest: Na proljeće 2012, investitor "Sarajevo Šume" uvodi Izvođače (preko tendera) u radove na asfaltiranju slijedećih putnih pravaca:......
- Haris033
#4 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Ne vidim kakav interes "Sarajevo Šume" imaju za asfaltiranje gore pomenute dionice???zonbirile wrote:kada bi okrenuli pa asfaltirali 200m Zagrebačke ispred OHR bilo bi pametnije.
- poznanik
#5 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
I ja sam se pitao, čitajući uvodni post, kakav interes imaju "Sarajevo-šume" u asfaltiranju Igmana?Haris033 wrote:Ne vidim kakav interes "Sarajevo Šume" imaju za asfaltiranje gore pomenute dionice???zonbirile wrote:kada bi okrenuli pa asfaltirali 200m Zagrebačke ispred OHR bilo bi pametnije.
Zar gore ima još šume za sječu
- Haris033
#6 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Vjerovatno imaju veći interes od asfaltiranja 200 m ul.Zagrebačka!poznanik wrote:I ja sam se pitao, čitajući uvodni post, kakav interes imaju "Sarajevo-šume" u asfaltiranju Igmana?
- mrtva kokoš
#7 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
je l` to znaci da ce se moci do borackog preko bjelasnice, asfaltom ?
- Haris033
#8 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
DA!!!Splinter wrote:je l` to znaci da ce se moci do borackog preko bjelasnice, asfaltom ?
-
zonbirile
#9 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
------------------------Haris033 wrote:Vjerovatno imaju veći interes od asfaltiranja 200 m ul.Zagrebačka!poznanik wrote:I ja sam se pitao, čitajući uvodni post, kakav interes imaju "Sarajevo-šume" u asfaltiranju Igmana?
pa jeftinije im,ovako daju po kilo kafe ko prođe putem do Šabića.Koji moroni,još se od Maršala širi put,kao magistrala.
- mrtva kokoš
#10 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
superrrHaris033 wrote:DA!!!Splinter wrote:je l` to znaci da ce se moci do borackog preko bjelasnice, asfaltom ?
a sto se tice zagrebacke nek je ohr asfaltira ionako oni najvise trkeljaju tom ulicom
-
zonbirile
#11 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
dobra fora,ejksploatacija ,ili šta već asfaltnim putevima dužene po 20km
Ne pričaju đaba svi da je 7 quraca-palaca u više nivoa vlasti sa tih gudura.
- dadoka84
#12 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Tj unistit ce i ono malo mtb staza oko grada...
- dadoka84
#13 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
to je dio mtb transverzale prema jugu... 
- dadoka84
#14 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Haris033 odakle je vijest, iz kojeg izvora?
- Haris033
#15 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Sve što trenutno mogu reći je da je vijest 100% provjerena i tačna!dadoka84 wrote:Haris033 odakle je vijest, iz kojeg izvora?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#16 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Igman i Bjelašnica su vodozaštitna zona, pa će genracije koje dolaze trošiti silne novce da uklone vikendice i objekte koji će niknuti kao gljive i pečurke poslije kiše uz taj šumski-novoasfaltirani put.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=31952
Proklinjaće nas djeca i unuci šta uradismo.
Pred Olimpijadu su pravdali izgradnju jednog hotela i pomoćnih objekata nekakvim EKO projektom (ne znam pravi naziv) i obećanjem da će strategija biti da turisti spavaju u gradu, a da se skijaju na planini.
PROKLETA BILA OLIMPIJADA '84!
Dolje VUČKO i ljaga!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=31952
Proklinjaće nas djeca i unuci šta uradismo.
Pred Olimpijadu su pravdali izgradnju jednog hotela i pomoćnih objekata nekakvim EKO projektom (ne znam pravi naziv) i obećanjem da će strategija biti da turisti spavaju u gradu, a da se skijaju na planini.
PROKLETA BILA OLIMPIJADA '84!
Dolje VUČKO i ljaga!
- poznanik
#17 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Zato, nakon asfaltiranja, uz taj put očekuj vikendice u privatnom vlasništvumicki125 wrote:ja koliko znam gore uz taj put nema zemlje u privatnom vlasništvu?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#18 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Nakon ''divlje apartmanizacije'' u vodozaštitnoj zoni nulte kategorije imali smo da je po prvi put u (h)istoriji zvanoj, povijest (oko 7 000 godina se bilježi ista), dakle prvi put u istoriji se desilo da je voda sa Vrela Bosne i čitavog areala ZAGAĐENA=NIJE ZA PIĆE!

Budimo realni ''političari'', čitaj bogati, su odlučili i otpor je besmislen.
Ja bih uslovio početak radova dovršenjem projekta ''Crno jezero'' ili kako se već zove taj projekat dovođenja vode za piće u Zlatnu dolinu sa Treskavice.

Budimo realni ''političari'', čitaj bogati, su odlučili i otpor je besmislen.
Ja bih uslovio početak radova dovršenjem projekta ''Crno jezero'' ili kako se već zove taj projekat dovođenja vode za piće u Zlatnu dolinu sa Treskavice.
- PipiDugaDevetka
#19 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
poznanik wrote:Zato, nakon asfaltiranja, uz taj put očekuj vikendice u privatnom vlasništvumicki125 wrote:ja koliko znam gore uz taj put nema zemlje u privatnom vlasništvu?![]()
Uslijediće novinski/web. portalski naslovi tipa:
SARAJLIJE OPET PIJU I JEDU FEKALIJE!
Čini se da je prekasno da iko reaguje. Možemo se pozdraviti sa čistom izvorskom vodom na Vrelu Bosne i čitavom zaštićenom području uključujući Uzunovića vrelo u Ulici Uzunovića sokak koji se nalazi blizu KOVAČA.
- PipiDugaDevetka
#20 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Otkud privatna vikendica na Igmanu!? To je za vrijeme socijalizma bilo nemoguće napraviti!http://otvoreno.ba/vijesti/bih/7553-novi-stravicni-detalji-o-sarajevskoj-kui-uzasa-po-receptu-mafije-tijela-uzidana-u-betonske-temelje wrote:U narednoj fazi istrage federalni su policajci u Kazneno-popravnom domu u Zenici saslušali Seada Dumanjića koji se, kako smo već objavili, sedam dana poslije nestanka Marija Tolića, sam javio na izdržavanje zatvorske kazne, i to nakon dugogodišnjeg prolongiranja. Dumanjić je odskora premješten u posebni odjel zeničkog zatvora (budući da se i službeno nalazi pod istragom), a prije desetak dana, u pratnji brojnog policijskog osiguranja, prisustvovao je pretresu njegove vikendice na Igmanu, gdje su inspektori tražili nove tragove zločina.
Niko ne može napraviti vikendicu na Igmanu, a da prvo u njene temelje ne uzida neko žensko, po mogućnosti sa djetetom u stomaku.
- poznanik
#21 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
PipiDugaDevetka wrote:Otkud privatna vikendica na Igmanu!? To je za vrijeme socijalizma bilo nemoguće napraviti!
Niko ne može napraviti vikendicu na Igmanu, a da prvo u njene temelje ne uzida neko žensko, po mogućnosti sa djetetom u stomaku.
E moj @Pipi, pođi dublje u proplanke i šumarke Igmana i dalje, prema Treskavici i Bjelašnici, pa ćeš se uvjeriti šta je sve moguće i šta je sve izgrađeno. Najljepši i najčistiji predjeli su uzurpirani i uživaju ih izabrani pojedinci, bespravno, naravno
Za svaki m3 bespravnog betona ugrađenog u vikendice i planinarske motele okrivljujem Vlast Opštine Trnovo
-
riko-ga
#22 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
Haris033 wrote:Za sve one kojima je dosadilo ici na Igman i Bjelašnicu starim putevima preko Hadžića i Krupca, odlična vijest: Na proljeće 2012, investitor "Sarajevo Šume" uvodi Izvođače (preko tendera) u radove na asfaltiranju slijedećih putnih pravaca:
Dionica I.
Dionica III.
Za mostuluka si.Posebno zbog ovoge II dionice.Uh koliko bi skratio put i da pri tome ne moram unistiti auto.
Pred izbore sam prisutovao jednome skupu gdje je ova tema bila broj 1.Medjutim ovo ljeto vidim nista i taman sam se pomirio sa tim da je bila samo predizborna patka.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#23 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
I tako ce se definitivno unistiti ono malo cistoce i ljepote sto imamo, ocekujem 2013 godine ovakve slike na Visocici

A da ne pricam o daljoj eksplataciji shume

A da ne pricam o daljoj eksplataciji shume
- PipiDugaDevetka
#24 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
POSLIJE ''DIVLJE APARTMANIZACIJE'' SLIJEDI ''DIVLJA VIKENDIZACIJA'' U VODOZAŠTITNOJ ZONI!poznanik wrote:PipiDugaDevetka wrote:Otkud privatna vikendica na Igmanu!? To je za vrijeme socijalizma bilo nemoguće napraviti!
E moj @Pipi, pođi dublje u proplanke i šumarke Igmana i dalje, prema Treskavici i Bjelašnici, pa ćeš se uvjeriti šta je sve moguće i šta je sve izgrađeno. Najljepši i najčistiji predjeli su uzurpirani i uživaju ih izabrani pojedinci, bespravno, naravno![]()
Za svaki m3 bespravnog betona ugrađenog u vikendice i planinarske motele okrivljujem Vlast Opštine Trnovo
-
zonbirile
#25 Re: Asfaltiranje ratnog puta Hrasnica-Igman-Lokve
-----------------------------PipiDugaDevetka wrote:Otkud privatna vikendica na Igmanu!? To je za vrijeme socijalizma bilo nemoguće napraviti!http://otvoreno.ba/vijesti/bih/7553-novi-stravicni-detalji-o-sarajevskoj-kui-uzasa-po-receptu-mafije-tijela-uzidana-u-betonske-temelje wrote:U narednoj fazi istrage federalni su policajci u Kazneno-popravnom domu u Zenici saslušali Seada Dumanjića koji se, kako smo već objavili, sedam dana poslije nestanka Marija Tolića, sam javio na izdržavanje zatvorske kazne, i to nakon dugogodišnjeg prolongiranja. Dumanjić je odskora premješten u posebni odjel zeničkog zatvora (budući da se i službeno nalazi pod istragom), a prije desetak dana, u pratnji brojnog policijskog osiguranja, prisustvovao je pretresu njegove vikendice na Igmanu, gdje su inspektori tražili nove tragove zločina.
dražesna je ta ekipa,pa crnac,pa novinar,pa novinarka supruga vadi "oklevetane",a svi se znaju,raja.