DAKLE NAJBOLJI OD NAVEDENIH svoje kandidate mozete navesti u postu
Idemo...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
I meni bi bilo lako biti trener u Barceloni. Pogledaj sta onaj Tabarez radi. To je trener ili Klopp.ultima_palabra wrote:Za građenje ekipa i razgrađivanje pa ponovo građenje - Ferguson. Za uzmi trofej i bježi - Mourinho. Zasad i jedno i drugo ima Guardiola, ali još je mali uzorak na kojem ga možemo mjeriti.
Dobro, to se kaze samo tako, haj sta vilenis.Splinter wrote:ehh sad te izlizane fraze lahko je biti trener u barceloni. nije lahko biti nigdje trener, a pogotovo u barceloni , realu i sl. klubovima. pritisak je preveliki, mediji, klubske zvijezde, novac. da je tako lahko i dalje bi gledali rajkarda na klupi a ne guardiolu...

Ipak Mourinho vodi...LSD wrote:
Dva najjaca trenera, s tim što je Ferguson ipak br.1

I taj šah, mat, kralj, car, neponovljivi gigant Del Bosque je uzeo Barcine igrace ,pokupio kostur njihove ekipe i prekopirao njihov uhodani sistem i pravac (drži loptu)...ništa ni taj neponovljivi gospodin nije donio revolucionarno u fudbalLud i ponosan wrote:Ne mogu se sloziti da je Guardiola inovator. On je "upao" u sistem, uhodan, sa definisanim kosturom i jasnim pravcem. Naravno, doveo je igru Barcelone do savrsenstva, ali je samo nadogradio postojece i dodao nesto svoje - sto ne mogu definisati kao novo i revolucionarno.ultima_palabra wrote:Ne znam, ja volim trenere inovatore, koji ostave formaciju ili karakterističan način igre iza sebe... kao što su bili Michels, Ivić ili Sacchi. Danas jedino Bielsa spada u tu skupinu, mada su i Guardiola i Klopp dobro počeli.
I umalo da zaboravim: Pored dvojca kojeg sam naveo, ipak, najvece simpatije gajim prema gospodinu, gigantu, sahu, caru,... neponovljivom Vicente del Bosque-u.
Dakle, lista je:
1. Ferguson
2. Mourihno
3. Del Bosque - mada bih njega najradije stavio na prvo mjesto, ali...
Pardon ,uzeo je samo Svijetsko jer je Aragones uzeo EP....al nebitno to.JThomas wrote:jebaji ga, kad je on uzeo dvije lige šampiona sa realom govorili su da bi s takvom ekipom i budžetom mogao svako...a ne uzeše ga više otkad je otišao.
i španija isto, igračima kapa dole, ali oni su vazda imali ekstra igrače i nijednog trofeja, a on uze i evropsko i svjetsko. da je to tako lako holandija bi imala bar dva-tri svjetska.
Ne znam, pod Rijkaardom je Barcelona igrala kao i svaka velika ekipa sa puno zvijezda... ali ovo sad je vrlo uhodan sistem, pogotovo što se tiče te odbrambene faze i presinga. Niko to još ne replicira, a 99% ekipa nema ni odgovor na takvu igru.Lud i ponosan wrote:Ne mogu se sloziti da je Guardiola inovator. On je "upao" u sistem, uhodan, sa definisanim kosturom i jasnim pravcem. Naravno, doveo je igru Barcelone do savrsenstva, ali je samo nadogradio postojece i dodao nesto svoje - sto ne mogu definisati kao novo i revolucionarno.ultima_palabra wrote:Ne znam, ja volim trenere inovatore, koji ostave formaciju ili karakterističan način igre iza sebe... kao što su bili Michels, Ivić ili Sacchi. Danas jedino Bielsa spada u tu skupinu, mada su i Guardiola i Klopp dobro počeli.
I umalo da zaboravim: Pored dvojca kojeg sam naveo, ipak, najvece simpatije gajim prema gospodinu, gigantu, sahu, caru,... neponovljivom Vicente del Bosque-u.
Dakle, lista je:
1. Ferguson
2. Mourihno
Upravo to...nikad ovako Barca nije igrala, to su i stariji igraci Barce potvrdili (Stoičkov, Kouman,Laudrup...pa cak i "izdajnik" Figo) dakle igraci koji su igrali u tom klubu i pamte kako i na koji nacin su igrali.ultima_palabra wrote:Ne znam, pod Rijkaardom je Barcelona igrala kao i svaka velika ekipa sa puno zvijezda... ali ovo sad je vrlo uhodan sistem, pogotovo što se tiče te odbrambene faze i presinga. Niko to još ne replicira, a 99% ekipa nema ni odgovor na takvu igru.Lud i ponosan wrote:Ne mogu se sloziti da je Guardiola inovator. On je "upao" u sistem, uhodan, sa definisanim kosturom i jasnim pravcem. Naravno, doveo je igru Barcelone do savrsenstva, ali je samo nadogradio postojece i dodao nesto svoje - sto ne mogu definisati kao novo i revolucionarno.ultima_palabra wrote:Ne znam, ja volim trenere inovatore, koji ostave formaciju ili karakterističan način igre iza sebe... kao što su bili Michels, Ivić ili Sacchi. Danas jedino Bielsa spada u tu skupinu, mada su i Guardiola i Klopp dobro počeli.
Dakle, lista je:
1. Ferguson
2. Mourihno
Eh sad, teško je početi sa vrha pa ići nadole... teško će svoje metode nametnuti negdje drugo. Možda prihvati taj posao u Kataru pa ih 10 godina bude pripremao za SP tamoLagano uzima milione i pravi ekipu u miru.