Zena zivi u automobilu
- karanana
#1 Zena zivi u automobilu
Auto je malehni hyundai i10 starije proizvodnje, cak mislim da nije u pokretnom stanju. do vrha je napunjen raznoraznim stvarima. Povrh toga, mislim da zena nije mentalno zdrava.
Ima li ikoga od socijalnih, gradskih/drzavnih organa/sluzbi koje bi mogle da provjere ovaj slucaj te da eventualno nadju neko drugo rjesenje za ovu osobu?
Ima li ikoga od socijalnih, gradskih/drzavnih organa/sluzbi koje bi mogle da provjere ovaj slucaj te da eventualno nadju neko drugo rjesenje za ovu osobu?
- mrtva kokoš
#2 Re: Zena zivi u automobilu
gdje, sta , od kada, kako...jadna zena 
- karanana
#3 Re: Zena zivi u automobilu
chengic vila, iza one nove zgrade "pc kumrovec", odnosno sa straznjeg ulaza u dm prodavnicu pa preko puta. automobil sam upratio tamo nekad od ranog proljeca dok su jos bila hladna jutra. tuda prolazim na posao i s posla i svako jutro automobil zamagljen i vidim osobu unutra. prvih dana sam kontao dosla osoba, ceka nekog pa idu zajedno na posao. ali iz jutra u jutro vidim da auto ne mrda, stoji na istom mjestu, i nakon nekoliko dana pogledam bolje i vidim da je krcat stvarima, garderoba i slicno. evo nakon 4-5 mjeseci svakodnevnog prolaska tuda, siguran sam da osoba spava u autu svaku noc. jedino je primjetno da se razina natrpanih stvari u autu mijenja. ovih dana je auto dupke pun i vidio sam je kako se bukvalno gura medju stvari da bi napravila prostor za spavanje. ne znam gdje bude i sta radi preko dana. ne znam o cemu se radi i da li joj neko moze prici i probati pomoci. mozda je neko i dolazio ali jednostavno mozda ne postoji nacin da se pomogne mimo njene volje. a mozda niko nije ni provjerio sta se desava.
- Allenass
#4 Re: Zena zivi u automobilu
Kojoj god službi da se obratiš reći ce da to nije u njihovoj nadležnosti i prebaciti "lopticu" na nekoga drugog,i tako sve u krug.karanana wrote:Auto je malehni hyundai i10 starije proizvodnje, cak mislim da nije u pokretnom stanju. do vrha je napunjen raznoraznim stvarima. Povrh toga, mislim da zena nije mentalno zdrava.
Nažalost...
- ljubav_aha
- dadoka84
#6 Re: Zena zivi u automobilu
Je li to ona zena sto je sva sredjena, kratke haljine nosa, puno ukrasa i nakita. Vidjao sam je oko kumroveca, po onim klupama...
- karanana
#7 Re: Zena zivi u automobilu
nije. znam na koga mislis.dadoka84 wrote:Je li to ona zena sto je sva sredjena, kratke haljine nosa, puno ukrasa i nakita. Vidjao sam je oko kumroveca, po onim klupama...
ova je visocija crna kratka kosa, naocale. ja prvih par puta nisam znao da li je musko ili zensko.
njena gardaroba i sam izgled ne nagovjestavaju da 100% zivi u autu, rekao bih da odrzava higijenu.
- Asana
#8 Re: Zena zivi u automobilu
Bojim se da je pogresno skretati paznju "sluzbi" na nju, bez njene volje. Birokratsko rjesavanje je moze jos i vise unesreciti ... mislis li da bi bila sretnija u Nahorevu, u setokrevetnoj sobi od 8 kvadrata, s kretanjem ogranicenim na dvoriste objekta, nego u tom "svom" auticu?
-
nera18
#9 Re: Zena zivi u automobilu
bi?Asana wrote:Bojim se da je pogresno skretati paznju "sluzbi" na nju, bez njene volje. Birokratsko rjesavanje je moze jos i vise unesreciti ... mislis li da bi bila sretnija u Nahorevu, u setokrevetnoj sobi od 8 kvadrata, s kretanjem ogranicenim na dvoriste objekta, nego u tom "svom" auticu?
- alica.k
#10 Re: Zena zivi u automobilu
ja mislim da znam na koju zenu mislite, pricala sam s tatom o tome i ne znam...ne znam kolko je pametno uplitati se bez njenog znanja, treba to s njom vidjeti prvo, ako nista ono, vidjet jel to tako izborom il nema dje sta i tako :S neki ljudi ne vole da se mijesaju drugi, cuj.
- Dr.Mr.Fr.
#12 Re: Zena zivi u automobilu
Bez uvrede bilo kome, ali ja bih je ostavio na miru, jer ako kažeš da se ponaša ok i nikome ne pravi probleme ukljucujuci i samu sebe onda ako joj ne možeš pomoci ja joj ne bih odmagao nekom policijom ili slicno, eto toliko...a tuga jašta radi 
- Cholina_Lokica
#13 Re: Zena zivi u automobilu
Zimus nekad je zena bila na vojnickom, iza doma zdravlja, isto crveno malo auto, 10ak dana je bila tu i otisla, vjerovatnoje to ta
- karanana
#14 Re: Zena zivi u automobilu
e ovo je crni hyundai.
pa dobro, mozda i jeste najbolje ne mjesati se previse. mislim da niko ni nema pravo da joj se mijesa. ne znam jeli se policija osvrtala i zaustavljala jer auto nema registarske tablice. a probleme ne pravi, cak mislim da fizioloske potrebe zadovoljava negdje drugo a ne iza auta, sto je fakticki u ovom slucaju ispod balkona jedne zgrade.
pa dobro, mozda i jeste najbolje ne mjesati se previse. mislim da niko ni nema pravo da joj se mijesa. ne znam jeli se policija osvrtala i zaustavljala jer auto nema registarske tablice. a probleme ne pravi, cak mislim da fizioloske potrebe zadovoljava negdje drugo a ne iza auta, sto je fakticki u ovom slucaju ispod balkona jedne zgrade.
Last edited by karanana on 25/07/2011 11:45, edited 1 time in total.
-
vnm
#15 Re: Zena zivi u automobilu
sve je to fino i lijepo sto se tice pustanja na miru u sred ljeta, ali sta ce jadna zena u decembru kad udare minusi? nismo na makarskoj rivijeri...
-
fenjer1982
#16 Re: Zena zivi u automobilu
Sjecate li se ljudi one zgrade u zagrebu, gdje su ljudi umirali a niko od komsija nije ni pokucao na vrata da visi sta smrdi?
Ok je ne zvati vlasti, al bar pitati zenu u prolazu kako je? treba li joj iste? nego iz neke kurtoazije i straha ne pitati?
Kako je tek njoj, toliko ljudi oko nje a niko ni da je pita, isto kao da je nevidiljiva.
Ko je blizu neka je pita treba li joj pomoc, pa da organizujemo neku akciju ako treba. Hajmo ljudi
Ok je ne zvati vlasti, al bar pitati zenu u prolazu kako je? treba li joj iste? nego iz neke kurtoazije i straha ne pitati?
Kako je tek njoj, toliko ljudi oko nje a niko ni da je pita, isto kao da je nevidiljiva.
Ko je blizu neka je pita treba li joj pomoc, pa da organizujemo neku akciju ako treba. Hajmo ljudi
- krompir i riza
#17 Re: Zena zivi u automobilu
fenjer1982 wrote:Sjecate li se ljudi one zgrade u zagrebu, gdje su ljudi umirali a niko od komsija nije ni pokucao na vrata da visi sta smrdi?
- alica.k
#18 Re: Zena zivi u automobilu
u jednu ruku, sramota je da vidimo to da se desava i da nista ne uradimo, a u drugu ne mozes tek tako poslat "nadlezne"...fenjer1982 wrote:Sjecate li se ljudi one zgrade u zagrebu, gdje su ljudi umirali a niko od komsija nije ni pokucao na vrata da visi sta smrdi?
hajte nek neko ko tu prolazi cesce nek je pita sta je u pitanju.
- dječak sa šibicama
#19 Re: Zena zivi u automobilu
fenjer1982 wrote:Sjecate li se ljudi one zgrade u zagrebu, gdje su ljudi umirali a niko od komsija nije ni pokucao na vrata da visi sta smrdi?
ne znam sta bi njoj bilo potrebno, stan joj dati ne mozemo, ali mozda nesto, ne znam... neka bar neko ode do nje da je pita treba li joj sta, i da nam date tacnu lokaciju, pa ako necemo skupa, da svako da od sebe sta moze.
Mozda joj treba novaca
- karanana
#20 Re: Zena zivi u automobilu
ne znam. nisam za neku jednokratnu akciju tipa pare, hrana....
kao sto sam rekao, iz pokreta zene, mislim da ima i mentalnih problema, tako da i ne bi bilo tako lako meni kao nekom bezveze prolazniku jednostavno stati i pricati sa njom. na kraju krajeva ne znam ni prica li. ne znam postoji li neko iz zavoda za mentalno zdravlje, neko iz neke slicne ustanove ko je mozda vise strucan da poprica i vidi sa osobom sta se desava.
kao sto sam rekao, iz pokreta zene, mislim da ima i mentalnih problema, tako da i ne bi bilo tako lako meni kao nekom bezveze prolazniku jednostavno stati i pricati sa njom. na kraju krajeva ne znam ni prica li. ne znam postoji li neko iz zavoda za mentalno zdravlje, neko iz neke slicne ustanove ko je mozda vise strucan da poprica i vidi sa osobom sta se desava.
-
Ambrozija
#21 Re: Zena zivi u automobilu
Prvi put cujem za ovo i bas sam sokirana
Jedino vidjam jednu stariju zenu, sa mnogo sminke i nakita, i to nepravilno nasminkana, po cemu sam zaljucila da nesto nije uredu, uz to cesto prica sama sa sobom i nosi neke kese
Cesto je vidjam u Mercatoru na Pofalicima, sjedi na onim klupama ili u BBI centru, takodjer na klupama! Cak sam od prijateljice koja radi u BBI centru cula da srednjoskolci uvijek pricaju s njom i zezaju ju, govore joj kako je prelijepa, da se lijepo obukla, pitaju gdje je kupila stvari pa joj se iza ledja smiju. Navodno im ona odgovori kako je sve stvari kupila u Parizu i kako je to Chanel, Armani i slicno......
Jedino vidjam jednu stariju zenu, sa mnogo sminke i nakita, i to nepravilno nasminkana, po cemu sam zaljucila da nesto nije uredu, uz to cesto prica sama sa sobom i nosi neke kese
- dječak sa šibicama
#22 Re: Zena zivi u automobilu
A nekad ljudi "prolupaju" od "lijepog zivota".
Cuj mene, nekad...
Imamo li mi sluzbu ili centar socijalne zastite u ovom gradu? moja iskustva sa njima su otprilike uzasna, ako je ondje iko zavrsio socijalni rad (bez stele) evo moja glava.
Cuj mene, nekad...
Imamo li mi sluzbu ili centar socijalne zastite u ovom gradu? moja iskustva sa njima su otprilike uzasna, ako je ondje iko zavrsio socijalni rad (bez stele) evo moja glava.
- žena sa broja 6
#23 Re: Zena zivi u automobilu
Mislim da bi u ovom slučaju bilo najbolje obavijestiti Centar za socijalni rad i vidjeti s njima da izađu na teren.
- Bullet Tooth Tony
#24 Re: Zena zivi u automobilu
jesi siguran da je u pitanju hyundai i10 ? , taj auto kosta oko 10 milja .... mislim mozda se posvadjala s nekim , muzem ili nesto tako a uz to jos bolesna, pa mozda samo taj autic ima
.

- alica.k
#25 Re: Zena zivi u automobilu
znam i ovu zenu, iz merkatora...uvjek mi bude nesto neugodno kad je vidim...a sta da se radi?Ambrozija wrote:Prvi put cujem za ovo i bas sam sokirana![]()
Jedino vidjam jednu stariju zenu, sa mnogo sminke i nakita, i to nepravilno nasminkana, po cemu sam zaljucila da nesto nije uredu, uz to cesto prica sama sa sobom i nosi neke keseCesto je vidjam u Mercatoru na Pofalicima, sjedi na onim klupama ili u BBI centru, takodjer na klupama! Cak sam od prijateljice koja radi u BBI centru cula da srednjoskolci uvijek pricaju s njom i zezaju ju, govore joj kako je prelijepa, da se lijepo obukla, pitaju gdje je kupila stvari pa joj se iza ledja smiju. Navodno im ona odgovori kako je sve stvari kupila u Parizu i kako je to Chanel, Armani i slicno......