Naser Orić

winetou

#1 Naser Orić

Post by winetou »

Evo sa šta je optužen:
Kršenje zakona i običaja rata

korištenje otrovnih oružja ili drugih oružja smišljenih za nanošenje nepotrebnih patnji;

bezobzirno razaranje gradova, naselja ili sela, ili pustošenje koje nije opravdano vojnom nuždom;

napad, ili bombardovanje, bilo kojim sredstvima, nebranjenih gradova, sela, stambenih objekata ili zgrada;

zauzimanje, uništavanje ili hotimično nanošenje štete ustanovama namijenjenim religiji, dobrotvornim svrhama i obrazovanju, umjetnosti i nauci, istorijskim spomenicima i umjetničkim i naučnim djelima;

pljačkanje javne ili privatne imovine.

Čitajući neke naše novine naseru se pripisuje koješta, a on samo piroman :lol:
I zbog toga se ide u Hag :(
http://www.icty.org ,ali svi ste već vjerovatno i znali za ovo.
RPM

Post by RPM »

nemoj tako, covjek je .ba. biznismen, ima virmu DOO-reketasenje ...
Engram

Post by Engram »

za to postoji bh pravosude...

mi govorimo o hagu i medunarodnom tribunalu za ratne zlocine :-?
RPM

Post by RPM »

sama priroda njegovog posla kao 'civila' govori o njegovom profilu, ... tip je zgazio motorom dijete tokom rata i nije odlezao niti dana ... no zapisao je broj 1 u svoj tefter, sve detaljno, grupa tnt ce stupiti u akciju cim grunf sklopi grunfomobil ... :D
winetou

Post by winetou »

Sličnu optužnicu ima i Sefer Halilović... Gdje li je on kuće palio :roll:
Orić i Halilović jedini sa ovakvim optužnicama
Pitam se zašto :-?
Al zna se zašto :(
winetou

Post by winetou »

Ustvari ima i neki Pavle Strugar najvjerovatnije za bacanje nekoliko granata na stari dubrovački kamen. Da je bombardovao kakvo selo i pri tome ubio par ljudi sumnjam da bi bila podignuta ikakva optužnica.
Na ovoj planeti nešto ozbiljno nije u redu :(
I Vladimir Kovačević, isto za Dubrovnik :lol:
Kao i Miodrag Jokić , opet Dubrovnik.
Nevjerovatna ljudska opčinjenost hrpom starog kamenja :shock:
I ne čudit se onda kako je jeftin ljudski život :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Engram wrote:za to postoji bh pravosude...

mi govorimo o hagu i medunarodnom tribunalu za ratne zlocine :-?
ODBRANA NASERA ORIĆA: Ko je pokrao dokumente

Prema informacijama "SB", posljednjih mjeseci u Tuzli traje uništavanje dokumentacije koja svjedoči o ratnoj korespondenciji vojnih vlasti iz ovog grada sa Srebrenicom; prema ocjeni naših izvora time će odbrana ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića biti dovedena u krajnje tešku poziciju

UNIŠTAVA SE DOKUMENTACIJA O PARALELNOM VOJNOM SISTEMU U DRUGOM KORPUSU!

Zašto je među bošnjačkim vojnim i civilnim vlastima nastala panika nakon hapšenja Nasera Orića " Ko je misteriozni pukovnik Munja Imširović, koji je komunicirao s Naserom Orićem " Za što su instruktori Arapi obučavali pripadnike Drugog korpusa ABiH " Uloga Mehmeda Žilića i Seada Delića.

Vise:
http://www.slobodna-bosna.ba/NASER.htm
bosniaque

Post by bosniaque »

e bas si nasho ko ce nam pisati o slucaju naser oric, slobodna-bosna e bas su novine nema sta....naser nije ratni zlocinac politika medjunarodne zajednice da bi agresiju na bsonu i hercegovinu prikazala kao "ma svi su isti gradjanski rat"!
Fair Life

Post by Fair Life »

bosniaque wrote:e bas si nasho ko ce nam pisati o slucaju naser oric, slobodna-bosna e bas su novine nema sta....naser nije ratni zlocinac politika medjunarodne zajednice da bi agresiju na bsonu i hercegovinu prikazala kao "ma svi su isti gradjanski rat"!
Nisam ni mislio da je ratni zlocinac. Procitaj pazljivo ko zeli da ga napravi ratnim zlocincem, procitaj pazljivo ko uklanja dokaze o njegovoj nevinosti.

I promisli: "Zasto se to radi? I ko ?" Sigurno je da to ne radi "medjunarodna zajednica".

Da ponovim:
UNIŠTAVA SE DOKUMENTACIJA O PARALELNOM VOJNOM SISTEMU U DRUGOM KORPUSU!
http://www.slobodna-bosna.ba/NASER.htm

A Slobodnoj Bosni vjerujem jer prije nego sto ce poceti agresija na BiH Senad Avdic je bio prvi novinar i Slobodna Bosna prva novina u kojoj je napisan clanak i slika rasporeda artiljerijskog oruzja oko Sarajeva koje je bilo spremno vec tada da dejstvuje.

A za to vrijeme je Bosnom odjekivao i uspavljivao eho "Spavajte mirno, rata nece biti !"
____
Bosniaque probudi se, davno je svanulo. Potrebno je samo progledati.
Gogsi

Post by Gogsi »

8) Svi ratni zlocinci,bez obzira gdje pripadaju,kojoj vjeri,strani itd.,moraju da odgovaraju za ratne zlocine nad ndeuznim civilima i ako se dokaze da je Naser vrsio zlocine,treba se onda i njemu suditi! 8)
Fair Life

Post by Fair Life »

Gogsi wrote:8) Svi ratni zlocinci,bez obzira gdje pripadaju,kojoj vjeri,strani itd.,moraju da odgovaraju za ratne zlocine nad ndeuznim civilima i ako se dokaze da je Naser vrsio zlocine,treba se onda i njemu suditi! 8)
Najvjerovatnije ce se i dokazati da je zlocinac jer se unistavaju dokumenti koje treba da koristi njegova odbrana. To je u interesu ostataka ratne vlasti u BiH.

A zlocinci treba da se kazne svi, bez izuzetaka.
Monya

Post by Monya »

Gogsi wrote:8) Svi ratni zlocinci,bez obzira gdje pripadaju,kojoj vjeri,strani itd.,moraju da odgovaraju za ratne zlocine nad ndeuznim civilima i ako se dokaze da je Naser vrsio zlocine,treba se onda i njemu suditi! 8)
...Za primjer ostalima i za nauk buducim generacijama...!
Monya

Post by Monya »

Gluhoprdic wrote:Ovo gore mora da su Banjalucani ili Trebinjci! :)
Ne moze se Hitler i Cercil nikad u jedan kos staviti, pa tako Naser sa Karadzicem i Mladicem! :x :x
..rajvoSa. Dakle, nisi ni blizu. Nema ljutnje, ja tako mislim.
Fair Life

Post by Fair Life »

Gluhoprdic wrote:Ovo gore mora da su Banjalucani ili Trebinjci! :)
Ne moze se Hitler i Cercil nikad u jedan kos staviti, pa tako Naser sa Karadzicem i Mladicem! :x :x
Dobar ti "nick" ! Pazljivo izabran.
Sta li ti znaci ovo 'Banjalucani ili Trebinjci', ziv mi ti ?
Saian

Post by Saian »

Gluhoprdic wrote:Pa tako plitko razmisljaju Bosnjaci iz Banjaluke ili Trebinja koje sam upoznao u inostranstvu.
:-) :-) :-) :-)

pozdrav od plitkog Banjalucanina iz inostranstva 8)
Monya

Post by Monya »

Gluhoprdic wrote:Pa tako plitko razmisljaju Bosnjaci iz Banjaluke ili Trebinja koje sam upoznao u inostranstvu.
Gdje si boravio u inozemstvu?
Fair Life

Post by Fair Life »

Nek ti mislis da si ti dubok drago dijete. Da su po tebi kopali trazeci dno i ti bi oplicao.
Kad je pocinjao rat jos si se igrao klikera.

Imas genijalne zakljucke o ljudima "iz NeSaraj'va". Ne bih sad rekao da si tipicni Sarajlija, ali eto ... ne slazem se s tobom.

Adem Cejvan je bio Banjalucanin. Znas li ko je to ? Pa Marijan Benes je Banjalucanin. Znas li ko je to ? Onda, Abaz Arslanagic je Banjalucanin. Jesi li cuo za njega ?

Legenda banjaluckog cevapa (zaista najboljeg na svijetu) bio je Mujo Djuzel.

ABID-BIDA KOVACEVIC dijete Grada i Borca, miljenik navijaca, dugogodisnji kapiten i najbolji igrac.

Eso Tahirovic - Šukrijin
Naprijedovac od glave do pete, srcem i dusom. Poceo i zavrsio karijeru u klubu s Mejdana. Nogometni znalac i borac. Nadimak SUKRIJIN.

Hranimir-Miro Sojtaric
Za raju i ljubitelje nogometa bilo je dovoljno samo reci Sojta, Sojtara.

Sredoja Zekanovic - bokserska legenda
Njegova djeca, tek prohodao sin Igor i djevojcica, kcerka Ceca, spavali su na podu, a bokseri u krevetu. Nekad Batar, poslije Barbarez, kasnije Benes, zatim Josipovic, Sindolic, Dervoz... ko ce ih sve pobrojati. Njegova Ljubinka, dobra zena, skuha kazan graha, nije bas sportska hrana, ali valjalo je nekako prehraniti sve boksere. Tako je izrastala "Slavija" Reporter prvi objavljuje vijest: Sredoja Zekanovic dobio je zlatnu medalju EABE (Evropske bokserske federacije) za zasluge "na unapredjenju i razvoju bokserskog sporta u Evropi". Vece priznanje u boksu ne postoji. Sredoja Zekanovic. Covjek boksa. A iza i ispred tako bogata zivotna i sportska prica. Cijela knjiga. Sredoja je zaista nesto posebno.
___
Nemas ti pojma niti o Banja Luci niti o Trebinju. Treba li ti jos ?
Tema je Naser Oric. Vratimo se temi.
Saian

Post by Saian »

Fair mozes na chat imam par pitanja, aj molim te
Monya

Post by Monya »

Gluhoprdic wrote:Jos sam u Norveskoj i ne zapitkuj puno.
Nisi treb'o dalje od Nedzarica.. 8)
Saian

Post by Saian »

de ba Fair samo da vidim odakle mi znas starog :shock: :shock:
Saian

Post by Saian »

Gluhoprdic wrote:Pun mi vas je kurac sviju.

ma ajde nije to puno prezivjet cemo :-) :D :D :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Saian wrote:de ba Fair samo da vidim odakle mi znas starog :shock: :shock:
Ne znam na koga mislis od nabrojanih Saian-e.
Nego, je li ti poznato da li je jos ziv "kocijas Sharo". Cesto je sjedio ispred Oficirije u ljetnoj basti, kad se prodje most od Kastela prema Mejdanu - prva zgrada (kafana) s desne strane u Kasima Hadzica ulici. I da li jos rade Bajkal i Fontana ?
Last edited by Fair Life on 01/05/2004 12:06, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Kazes da si iz Rajvosa. AFERIM Sarajlijo !
Saian

Post by Saian »

haj na chat, ne mogu ti ovdje o tome sj... temu,
http://chat.sarajevo-x.com/
Monya

Post by Monya »

Fair Life wrote:
Kazes da si iz Rajvosa. AFERIM Sarajlijo !
Rekoh ja, Nedzarici su plafon za njega. 8)
Post Reply