#6501 Re: Mrsanje - nacini ?
Posted: 11/11/2022 12:13
.jednom sam ga dodala germi.. i nije se 'digla'
Ako si novi/nova u tim vodama onda može poslužiti kao solidna prijelazna faza na zdraviji način života. Ako si muško preporučujem ti dizanje tegova ili bućica 3-4 puta sedmično i jedan dan cardio. Kod gotovih shakeova obrati pažnju da sadrže što manje prostih šećera i glukoznog sirupa. Najbitnije je da smanjiš kalorijski unos i staviš tijelo u mod vježbanja, a to je najlakše izvesti unoseći gradivne komponente bogate vitaminima, mneralima i mikroelementima, što se nalazi u integralnim žitaricama, voću i povrću. Evo sada imaš mandarine koje su kalorijski dosta oskudne ali pune vitamina C i vlakana.
evo zato tebi jedan recepat od mene.
Indikacije: Za prevenciju i liječenje malnutricije kod onkoloških bolesti (tokom radio i hemoterapije), kod HOBP-a sa gubitkom tjelesne težine, cistične fibroze, gastroenteralnih bolesti (ulcerozni kolitis, Chronova bolest), kod neuroloških oboljenja (Alchajmer, Parkinson i dr.), otežano gutanje čvrste hrane, kao i kod zdravih osoba sa povećanim energetskim potrebama (sportisti, pothranjeni).
200gr shechera . ako pravish ovaj kolach. da li je slatkocha keksa/ plazme ..dovoljna... Hvala za recept...pici wrote: ↑20/11/2022 16:43
Bajadera
Recept:
250 gr margarina ili maslaca
200 gr secera
100 ml vode
130 gr cokolade za kuhanje
150 gr mljevenih ljesnjaka, ja sam koristila orahe
350 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
Glazura:
100 gr cokolade za kuhanje
2 kasike ulja
____________________________________
Priprema:
Staviti vodu i secer da prokuha, zatim dodati margarin ili maslac i mijesati dok se u potpunosti ne istopi.
Skinuti serpu sa sporeta, dodati mljeveni keks, ljesnjake ili orahe i smjesu dobro ujednaciti.
Podijeliti smjesu na dva dijela, u jedan dio staviti cokoladu istopljenu na pari.
U tepsiju staviti pek papir, zatim staviti tamni dio, lijepo rasporediti kasikom, poravnati, zatim svijetli dio, a nakon toga glazuru.
Velicina tepsije je 25x18
Ostaviti bajaderu na hladjenje, zatim je isjeci na zeljenu velicinu.
Prestao jesti šećer, kruh i brašnaste proizvode osim tjestenine (a i to pomiješano sa povrćem) i stomak mi se izravnao, a glad uopće ne osjećam kao na početku. Brašno i šećer su baš ogroman problem.pici wrote: ↑13/10/2022 11:47Ako zelite smrsati, potpuno zaobilazite ove namirnice, rafinirani šecer ni pod razno, masnu brzu hranu, pekarske ukusne proizvode sa bijelim brasnom SVE al bukvalno sve i razni gazirani i obojeni sokovi kao i energetski koji su puni šecera.Kako skinuti salo sa stomaka:
Pravo pitanje je – šta ne jesti za ravan stomak i vitak struk?
Odgovor je, naravno, ŠEĆER!
Trans masti ili trans-masne kiseline većinski nastaju industrijskim putem dodavanjem hidrogena biljnom ulju.
loš uticaj belog brašna na tvoje telo,
rafinisani ugljeni hidrati kao što su slatkiši, i gazirani sokovi, čime se stvara začarani krug koji dovodi do nabacivanja kilograma.
Vjezbom ubrzavate mrsanje.
Ovo je jako bitno.patriot_bih wrote: ↑20/10/2022 19:33 Izgleda da je "post" jako važna za mršanje i zdravlje.
Treba organizmu dati bar 14 sati da se odmori od jedenja.
svaka cast, samo nastavi tako, šecer i brasno su ubice za tijelo, naravno i masna hrana al bez masnoce ne mozemo pa treba sto manje ulja i crvenog mesa koje je isto masno.Zato se prebacis samo na bijelo meso i to je to.Secer nadoknadis prirodnim secerom iz voca a nece te ubiti ni jedna bombona. Bravo jos jednom samo uporno i istrajno.
Ja imam taj problem od debljine, ne moze se salo koje je bilo 140kg tek tako utegnuti i poravnati, meni je stomak sad nabildan i ravan, jedino sto je ostalo jako malo masnoca u donjem dijelu koje postepeno skidam trbusnim vjezbama, sad sam na ispod 94kg i stomak mi je bukvalno ravan, imam jos sasvim malo viseseg pri dnu al to se sada i ne primjeti.Ja radim nocni post, znaci u 18h vecera i tek ujutro oko 8-9h dorucak, to je nekih 14h posta.Treniram dva puta dnevno zbog oblikovanja tijela, jer je u mojim godinama jako tesko oblikovati tijelo i da izgleda atletski, nije ne moguce al moze ako uduplam vjezbe.Da radim jednom dnevno, nebi imao misice i oblik kakav sada imam.fortaleza wrote: ↑22/11/2022 08:31Ovo je jako bitno.patriot_bih wrote: ↑20/10/2022 19:33 Izgleda da je "post" jako važna za mršanje i zdravlje.
Treba organizmu dati bar 14 sati da se odmori od jedenja.
U pravilu većina ljudi jede prečesto i veoma lako nabijaju kilograme, i onda odlaze u pretrening, možda je Pici primjer s tolikom količinom treninga.
Možda jedino savjet da se posti dnevno barem 16 sati, tada će se i ova obješena koža nakon mršavljenja povući.
Isto tako za vrijeme dnevnog posta jednostavno imam više energije, bolji je san kao i sve ostalo.