Vegeta
Moderator: anex
- karanana
#2 Re: Vegeta
treba to sto je moguce vise izbjegavati. ne kazem da je ne koristim, ali stavim vrlo malo, tako da nisam primjetio da je ljucha nego sto je bila.
-
Gospoda Ministarka
#3 Re: Vegeta
Sad ne moras biber kupovati. 
- azurna_obala
#4 Re: Vegeta
Samo domaće i koristim, i ništa im ne fali. A što se tiče VEGETE nikad je kupila nisam, jer je preskupa!!!
-
mahalik
#5 Re: Vegeta
čuo sam preporuke za Vispakovu Vitu moraću probatiazurna_obala wrote:Samo domaće i koristim, i ništa im ne fali. A što se tiče VEGETE nikad je kupila nisam, jer je preskupa!!!
- male_okice
#6 Re: Vegeta
ja kupujem inace bonito dodatak jelima ili zacin c, i sasvim su mi ok, bonito je malo slanji tako da ako njega stavim malo vise ne solim jelo uopste i bude slano, ovaj bonito je 1,25 KM cini mi se za 250 gr a to mi vecinom bude haman citav mjesec, od bonita koristim i njihove pudinge, slag pjene, cajeve, kecape, secer u prahu, nekad i prasak za pecivo (mada mi je ipak najbolji DR.Oetker;) i sodu bikarbonu, i kvalitet u odnosu na cijenu je sasvim solidan. Vegeta mi je inace preskupa za jedan obican zacin za jelo, jer na kraju krajeva ne stavljam ja samo vegetu u jelo od zacina niti mi onda odredjuje krajnji ukus jela tako damahalik wrote:Da li ne neko primijetio da je Vegetza u zadnje vrijeme preljuta
Mislim toliko bibera i ljutoće da ti usta izgore
Da li je neko probao domaće varijante Vegete- Vispak-Vita, Boni začin????
-
(ne)forumas
#7 Re: Vegeta
neki dan sam kupio vegetu i ono sto sam primjetio je to da na njoj nema "holograma"... mozda u gradu kola tura dupljaka?
-
mahalik
#8 Re: Vegeta
u ovoj državi sve je moguće pa i ovo(ne)forumas wrote:neki dan sam kupio vegetu i ono sto sam primjetio je to da na njoj nema "holograma"... mozda u gradu kola tura dupljaka?
I ništa me ne bi iznenadilo
- Better Man
#9 Re: Vegeta
Vegetu koristim uz odredjena jela kao npr. tjejstenina, riza itd. Kad koristim vegetu sol uopce ne koristim. Odredjena jela valjaju samo ako stavis vegetu, jer ako bi koristili sol umjesto vegete za ta jela ne bi valjala. Ako stavljate vegetu u jelo onda nestavljajte sol, jer nema potrebe, tako i obratno ako ste stavili sol u jelo onda nestavljajte vegetu.
Last edited by Better Man on 08/06/2011 21:34, edited 1 time in total.
-
Gospoda Ministarka
#10 Re: Vegeta
Niste upoznati sa tim da jesu bila na trzistu dva slepera dupljak vegete, za koju se naknadno ispostavilo da je puno kvalitetnija od originalne.(ne)forumas wrote:neki dan sam kupio vegetu i ono sto sam primjetio je to da na njoj nema "holograma"... mozda u gradu kola tura dupljaka?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11 Re: Vegeta
Meni vala nije skupa nesto posebno
ne kupujem je svaki dan nego se uzme jednom u nekoliko mjeseci svakako.
Problem sa vegetom je sto nije zdrava, ali opet sta je zdravo danas.
Problem sa vegetom je sto nije zdrava, ali opet sta je zdravo danas.
- otherside
#12 Re: Vegeta
kad sam prestala koristiti vegetu tek tada sam osjetila pravi ukus sastojaka jela (povrca, mesa i sl.)
vegeta hem je totalno nezdrava hem maskira ukus jela.
vegeta hem je totalno nezdrava hem maskira ukus jela.
-
BIONA
#13 Re: Vegeta
Ja sam zabranila upotrebu vegete i gotovih supa u kuci, Na- glutaminat je cisti otrov za organizam, vegeta je u nekim zemljama EU zabranjena, pa je vi nastavite koristiti
U dm-u se mogu naci zacini bez ovih stetnih sastojaka, a nije se problem naviknuti, mi smo svi jednostavno zacarani Vegetom na ovim prostorima, krenuvsi od moje mame pa nadalje
helem, uvijek postoji alternativa i jednostavno necu vise da se trujem...
U dm-u se mogu naci zacini bez ovih stetnih sastojaka, a nije se problem naviknuti, mi smo svi jednostavno zacarani Vegetom na ovim prostorima, krenuvsi od moje mame pa nadalje
- ljubav_aha
#14 Re: Vegeta
vegetu ne jedem godinama 
- Tranquilizer
#15 Re: Vegeta
mahalik wrote:Da li ne neko primijetio da je Vegetza u zadnje vrijeme preljuta
Mislim toliko bibera i ljutoće da ti usta izgore
Da li je neko probao domaće varijante Vegete- Vispak-Vita, Boni začin????
Otkuda biber u vegeti...da nije neka nova sa biberom izašla
- Not My Idea
#16 Re: Vegeta
vegeta FTW
koristim je svakodnevno..
kazete nije zdrava? sta sad...ja cu je koristit i dalje
nema nista bolje nego krompiriche s vegetom zapech il filete na rostilju 
koristim je svakodnevno..
kazete nije zdrava? sta sad...ja cu je koristit i dalje
- fatamorgana
#17 Re: Vegeta
Ne jedem ni ja, samo dodajem u jelo ....ljubav_aha wrote:vegetu ne jedem godinama
-
Neposlusna
#18 Re: Vegeta
fatamorgana wrote:Ne jedem ni ja, samo dodajem u jelo ....ljubav_aha wrote:vegetu ne jedem godinama
- de fakto
#20 Re: Vegeta
mislim da ukoliko se koristi umjereno ne moze skoditi, uostalom kao i sve.......jer svi vrlo dobro znamo da nam je hrana puna aditiva/dodaka od kojih nas organizam nema nikakvu korist i sluze iskljucivo da produze rok upotrebe ili poboljsaju okus......stoga umjereno, a laboratorija ispod zadnjeg desnog rebra ce da uradi svoje.BIONA wrote:Ja sam zabranila upotrebu vegete i gotovih supa u kuci, Na- glutaminat je cisti otrov za organizam, vegeta je u nekim zemljama EU zabranjena, pa je vi nastavite koristiti![]()
U dm-u se mogu naci zacini bez ovih stetnih sastojaka, a nije se problem naviknuti, mi smo svi jednostavno zacarani Vegetom na ovim prostorima, krenuvsi od moje mame pa nadalje![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21 Re: Vegeta
E, neka je i tebi @ljubavi neko dohak'o na ovom Forumu, pa to ti je.ljubav_aha wrote:![]()
Bona nebila, Vegeta je smišljena u Sarajevu, u bosanskoj kuhinji:
http://www.domaljevac.com/domaljevac/go ... ta-vegeta/
Teta Vegeta = Zlata Bartl, rođena i školovala se u Sarajevu.

Jeste da je nepravedno ''protjerana'' od strane vlasti, ali je doživjela potpunu satisfakciju za tu nepravdu ulaskom u domove širom ex. YU, a i šire.