Catherine Ashton

Post Reply
zilog

#1 Catherine Ashton

Post by zilog »

Dva, naizgled nevezana, dolaska baronice Ashton u region i konsekvenci koja su proizvela, su me navela da malo proanaliziram baronicu i njenu potencijalnu upletenost u zakulisne igre u regionu.

Prvi posjet, onaj u Banja Luku, spasava Dodika i vraca inicijativu u ruke EU (potiskuje US).

Drugi, onaj u Beograd na dan hapsenja usranog starca Mladica, deblokira izoliranu Srbiju, koja nakon nekoliko dana pocinje sa fantazijama o podjeli Kosova i BiH.

Uvidom u biografiju Catherine Ashton, moze se naci da je optuzivana za saradnju sa KGB-om 80-ih. Nije nista dokazano, ali da je tacno, danas bi bila vrijedan asset za Rusiju.

Posto nisam pobornik teorija zavjera i u principu ne smatram stvari dokazanim, dok nisu 100% dokazane. Tema ima svrhu da napisemo nesto o potezima baronice, posebno onima koji se odnose na vertikalu Rusija, Srbija, RS.
Boom71

#2 Re: Catherine Ashton

Post by Boom71 »

Hajde malo da nagadjamo...

Baronesa je naklonjena velikosrpskoj ideologiji ILI svijet priprema zavrsni udarac toj politici,pa na sve nacine odgadja akciju,prije nego je predvidjena.

:-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#3 Re: Catherine Ashton

Post by prljavi Hare »

Nekoga zaboravljamo u svoj ovoj priči,vrlo bitnog! :thumbup:
Image

P.S.Eto od koga Zlaja kupi one gafove sa rukama!!! :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Catherine Ashton

Post by PipiDugaDevetka »

Mene brinu Inzkove ''simpatije prema hr. tv kanalu'' na JS BHRT kanalizaciji. Ima li Eštonka ikakve veze sa pomenutom kanalizacijom?
popajic

#5 Re: Catherine Ashton

Post by popajic »

Mene Estonka cak i fizicki podsjeca na Miterana...dobrotvora naseg :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: Catherine Ashton

popajic wrote:Mene Estonka cak i fizicki podsjeca na Miterana...dobrotvora naseg :roll:
Nema ona prostatu, pa da od nje boluje kao Miteran koji se kao mixer vrti u grobu jer mu se kćerka udala za muslimana nakon što je umro od smrta i raka prostate.
detroit-mercy

#7 Re: Catherine Ashton

Post by detroit-mercy »

zilog wrote:Dva, naizgled nevezana, dolaska baronice Ashton u region i konsekvenci koja su proizvela, su me navela da malo proanaliziram baronicu i njenu potencijalnu upletenost u zakulisne igre u regionu.

Prvi posjet, onaj u Banja Luku, spasava Dodika i vraca inicijativu u ruke EU (potiskuje US).

Drugi, onaj u Beograd na dan hapsenja usranog starca Mladica, deblokira izoliranu Srbiju, koja nakon nekoliko dana pocinje sa fantazijama o podjeli Kosova i BiH.

Uvidom u biografiju Catherine Ashton, moze se naci da je optuzivana za saradnju sa KGB-om 80-ih. Nije nista dokazano, ali da je tacno, danas bi bila vrijedan asset za Rusiju.

Posto nisam pobornik teorija zavjera i u principu ne smatram stvari dokazanim, dok nisu 100% dokazane. Tema ima svrhu da napisemo nesto o potezima baronice, posebno onima koji se odnose na vertikalu Rusija, Srbija, RS.
Ja sam cuo da je radilla za KOS i da je dopisni clan SANUa :mrgreen: .
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#8 Re: Catherine Ashton

Post by prljavi Hare »

PipiDugaDevetka wrote:
popajic wrote:Mene Estonka cak i fizicki podsjeca na Miterana...dobrotvora naseg :roll:
Nema ona prostatu, pa da od nje boluje kao Miteran koji se kao mixer vrti u grobu jer mu se kćerka udala za muslimana nakon što je umro od smrta i raka prostate.
Za muslimana?Tobe jarabi - tobe estagfirullah!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9 Re: Catherine Ashton

Post by JoseMujica »

tereba europu odjebat i samo sa USA :thumbup: ....furati NATO ispred svega i sve asocijacije koje vode ameri a EU kad uđemo uđemo
PipiDugaDevetka

#10 Re: Catherine Ashton

prljavi Hare wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Za muslimana?Tobe jarabi - tobe estagfirullah!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jošte se uselio u njegove odaje. Udao se, bogatun neki. Guglaj.
Velahavle vela estagfirulah!
muha_sa

#11 Re: Catherine Ashton

Post by muha_sa »

prezivjeli smo mi i Miterana-i Jasusija i Sadaku i Mejdzora i Ovena i mnoge hostaplere koji dolazise za kojekakve visoke predstavnike a prije svega Bilta koji je odlaganjem reintegracije okupiranih SA.opstina dozvolio pljacku, paljevinu i rusenje skoro svih fabrika koje su se nalazile na tim opstinama.
Prezivjece ova zemlja i ostale bjelosvjetske a i domace hostaplere koji joj o glavi rade.
Komrad

#12 Re: Catherine Ashton

Post by Komrad »

muha_sa wrote:prezivjeli smo mi i Miterana-i Jasusija i Sadaku i Mejdzora i Ovena i mnoge hostaplere koji dolazise za kojekakve visoke predstavnike a prije svega Bilta koji je odlaganjem reintegracije okupiranih SA.opstina dozvolio pljacku, paljevinu i rusenje skoro svih fabrika koje su se nalazile na tim opstinama.
Prezivjece ova zemlja i ostale bjelosvjetske a i domace hostaplere koji joj o glavi rade.
prezivjeli, prezivljavamo i prezivjecemo .... al do kad prezivljavati?
Hocemo li mi ikad pocet zivjeti ili cemo samo prezivljavati?
muha_sa

#13 Re: Catherine Ashton

Post by muha_sa »

Komrad wrote:
muha_sa wrote:prezivjeli smo mi i Miterana-i Jasusija i Sadaku i Mejdzora i Ovena i mnoge hostaplere koji dolazise za kojekakve visoke predstavnike a prije svega Bilta koji je odlaganjem reintegracije okupiranih SA.opstina dozvolio pljacku, paljevinu i rusenje skoro svih fabrika koje su se nalazile na tim opstinama.
sa skoro polovicom stanovnika zemlje koji su se rodili i zive u njoj a mrze je :-) tesko da cemo ikad.
mO k3

#14 Re: Catherine Ashton

Post by mO k3 »

muha_sa wrote:
Komrad wrote:
sa skoro polovicom stanovnika zemlje koji su se rodili i zive u njoj a mrze je :-) tesko da cemo ikad.
40 % dedo...
zilog

#15 Re: Catherine Ashton

Post by zilog »

Tema je o baronici Ashton, za koju mi se cini da ce igrati neku vrstu uloge u desavanjima oko Bosne i Hercegovine. Za koga se Miteranova kcerka udala nema veze s temom.

Ne pisem o teorijama zavjere, nego o dosadasnjim i buducim potezima. Zakljucke mozemo donositi kasnije.
PipiDugaDevetka

#16 Re: Catherine Ashton

JoseMujica wrote:tereba europu odjebat i samo sa USA :thumbup: ....furati NATO ispred svega i sve asocijacije koje vode ameri a EU kad uđemo uđemo
SA AMERIKOM U EVROPU!
Boom71

#17 Re: Catherine Ashton

Post by Boom71 »

zilog wrote:Tema je o baronici Ashton, za koju mi se cini da ce igrati neku vrstu uloge u desavanjima oko Bosne i Hercegovine. Za koga se Miteranova kcerka udala nema veze s temom.

Ne pisem o teorijama zavjere, nego o dosadasnjim i buducim potezima. Zakljucke mozemo donositi kasnije.
Pazi,ono sta meni smeta i sta me je onako malo "diglo" u vezi baronese je odvratna arogancija.Nije se ni sekunde obratila ljudima koji su (jesu li?) sa nestrpljenjem ocekivali neku vrstu satisfakcije.

Halo ba Ashton,sta ono bi ?
detroit-mercy

#18 Re: Catherine Ashton

Post by detroit-mercy »

JoseMujica wrote:tereba europu odjebat i samo sa USA :thumbup: ....furati NATO ispred svega i sve asocijacije koje vode ameri a EU kad uđemo uđemo
Mislis, preko Amerike u Europu :mrgreen: .
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19 Re: Catherine Ashton

Post by JoseMujica »

što da ne ? prije ćemo preko amerike nego preko Irana

sa amerikom barem znaš s kime pričaš, dok te u evropi dočekuje kakofonija glasova
Romanija

#20 Re: Catherine Ashton

Post by Romanija »

Baronica Ashton je na ovu funkciju izabrana kao osoba bez karizme i politicar bez ikakvog CV-a, kao sto i u BiH je ogromna vecina politicara koji se probijaju jer su prave nacije ili su u pravoj politickoj partiji.
Ona je kako takva i bila idealan kandidat za UE vanjsku politiku - stagod to znacilo - i kao takvu je treba i gledati. BiH je nekakav polumlak kromopir kejeg sad najvise iz ruke u ruku prebacuju kancelarije vanjskih poslova Francuske i Njemacke, ponekad malo Britanci daju nekakav doprinos i to je to. Ona je sa ovim posjetama Banja Luci i Beogradu samo usi, oci i usta trecih ili cetvrtih asistenata njihovih vanjksih ministarstava koji nam daju na znanje kao nisu nas jos zaboravili. Sa ekonomskim kolapsom perifernih clanica EU, sa Afganistanom i situacijom koja ne ide nigdje, sa arapskim proljecem,.., mi njima nismo bitni.
Post Reply