Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Moderator: anex
-
Suzie Q
#1 Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
upravo se nalazim u pripremama vlastitog vjenčanja i bitno mi je da uštedim gdje mogu. znam da se posljednjih godina mnoge djevojke odlučuju da same prave pozivnice za vjenčanje kao i cvjetiće za kićenje. molila bih sve koje su prošle taj proces da mi daju savjete, preporuke, ideje a bilo bi dobro kad bi se postavila i koja fotografija.
također bi dobro došle ideje vezane za poklon za uspomenu svatovima od mladenaca, vidim da se prakticira podijela fotografija ali radije bih nešto originalnije.
nadam se da će ova tema zaživjeti jer sigurno nisam ni prva ni posljednja kojoj treba ovako nešto.
također bi dobro došle ideje vezane za poklon za uspomenu svatovima od mladenaca, vidim da se prakticira podijela fotografija ali radije bih nešto originalnije.
nadam se da će ova tema zaživjeti jer sigurno nisam ni prva ni posljednja kojoj treba ovako nešto.
-
Gospoda Ministarka
#2 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Lijepa ideja, cak romanticna.
Ako bude trebalo ljudi za mobu, zovi da se i ja ustelim
Evo nadoh nesto:
http://www.do-it-yourself-invitations.c ... tions.html
Ako bude trebalo ljudi za mobu, zovi da se i ja ustelim
Evo nadoh nesto:
http://www.do-it-yourself-invitations.c ... tions.html
-
Suzie Q
#3 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
wow ima super ideja ali iskreno ne znam koliko se sve ovo može kupiti kod nas. uz to bih neku varijantu sa što manje komplikacija jer mi treba oko 400 komada ali imam oko pola godine za pripremu pozivnica
super je ovo s presanim cvijećem, samo ne znam koliko dugo bi trajalo. je li radio netko onu salveta tehniku? može se i to čini mi se na papiru primijeniti, ili?
super je ovo s presanim cvijećem, samo ne znam koliko dugo bi trajalo. je li radio netko onu salveta tehniku? može se i to čini mi se na papiru primijeniti, ili?
- Cholina_Lokica
#4 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Kad dodjem kuci, slikam ti i posaljem kako je moja rodica pravila, pa ti mozda pomogne to... Nije bilo nista pretjerano, a jako lijepe pozivnice bile, rucno uradjene
-
sanguinaria
#5 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
ako mislis da ces ustedit novca ako sama pravis sve ovo, mislim da se varas. imas materijal kupiti u lumenu, lumen.ba al oni imaju i lijepih pozivnica, uzivo mnogo drugacijih nego na slikama. a plus vrijeme dok se sve to uradi....ih...vidjeces da ti te pozivnice niko i ne gleda, a cvjetice pogotovo:) pamti se vesela mlada, dobra zabava , a ti se polomis da sve bude savrseno:)
-
Moljito
#6 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Mislim da tu neces napraviti nikakvu ustedu prije 10 dana sam se vjenčao .
Pozivnice smo osmislili sami platili smo izradu i štampanje 200 pozivnica 230 KM.
A reveri isto tako se kreću od 0,80 kpf do 1,20 KM sad mozda ces ustediti par stotina maraka ali to ti je svakako kap u moru . Još čes izgubiti vremena na izradu toga svega i živaca + nervoza .
A što se tiće poklona mi smo svojim gostima poklonili po jednu kutijicu sa pralinama iz Mak Zare sa našim imenima i datumo vjenčanje . Cijena po komadu je 1KM + pdv .
Sretno
P. S što je neko iznad napisao niko ne pamti pozivnice ni revere , najbitnija ti je muzika i zabava
Pozivnice smo osmislili sami platili smo izradu i štampanje 200 pozivnica 230 KM.
A reveri isto tako se kreću od 0,80 kpf do 1,20 KM sad mozda ces ustediti par stotina maraka ali to ti je svakako kap u moru . Još čes izgubiti vremena na izradu toga svega i živaca + nervoza .
A što se tiće poklona mi smo svojim gostima poklonili po jednu kutijicu sa pralinama iz Mak Zare sa našim imenima i datumo vjenčanje . Cijena po komadu je 1KM + pdv .
Sretno
P. S što je neko iznad napisao niko ne pamti pozivnice ni revere , najbitnija ti je muzika i zabava
- LieToMe
#7 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
sanguinaria wrote:ako mislis da ces ustedit novca ako sama pravis sve ovo, mislim da se varas. imas materijal kupiti u lumenu, lumen.ba al oni imaju i lijepih pozivnica, uzivo mnogo drugacijih nego na slikama. a plus vrijeme dok se sve to uradi....ih...vidjeces da ti te pozivnice niko i ne gleda, a cvjetice pogotovo:) pamti se vesela mlada, dobra zabava , a ti se polomis da sve bude savrseno:)
slazem se sa ovim! mi smo isli na varijantu da sebi olaksamo, kasnije sam cula price da drugarice koje su se udavale isle na "jeftiniju varijantu" pa em sto su se slomile em sto dodje skuplja pita nego tepsija.
mi cak nismo ni slali pozivnice. vijest poput te da se dragi i ja uzimamo putovala je brzinom svjetlosti
i na kraju niko nije pamtio kako je bio pozvan nego ceremoniju, dobru klopu, muziku i fenomenalnu tortu
zelim ti srecu i da ti organizacija prodje sa sto manje stresa.
-
milano girl
#8 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Pozdrav.....premda sam i sama imala iste "slatke muke", koje su okoncane prije 20 dana.....pretpostavljam u kojem kreativnom haosu se nalazis....sto se tice pozivnica, ja sma silno zeljela neku opciju hand made by me.....ali to se itekako NE ISPLATI. Materijali su skupi, vremena treba dosta i opet ne budu sve kako si zamislila u pocetku.....najbolje opcija je kupiti gotove pozivnice. Izbor je ogroman, te mozes birati po zelji....a uvijek mozes dodati na vec gotove pozivnice neki detalj kako bi bile u tvom stilu!!!
-
milano girl
-
Suzie Q
#10 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
što se kićenja tiče, za to ću odabrati ruzmarin s trakicom jer je lijepo i tradicionalno a i ne zahtijeva veliku pripremu.
pozivnice još nisam riješila, imam i dosta vremena na raspolaganju za bilo koju varijantu. dobila sam ranije par veoma lijepih pozivnica urađenih samostalno na paus papiru s lijepim mašnama pa možda na kraju odaberem i to. uglavnom su još otvorene sve opcije a možda ih i kupim. imam i jednu dodatnu ideju koja je prilično skupa ali jedinstvena i te pozivnice bi sigurno svatko zapamtio ali o tome će odlučiti novčanik a ne ja
milano_girl kako si ti ove zahvalnice uradila?
pozivnice još nisam riješila, imam i dosta vremena na raspolaganju za bilo koju varijantu. dobila sam ranije par veoma lijepih pozivnica urađenih samostalno na paus papiru s lijepim mašnama pa možda na kraju odaberem i to. uglavnom su još otvorene sve opcije a možda ih i kupim. imam i jednu dodatnu ideju koja je prilično skupa ali jedinstvena i te pozivnice bi sigurno svatko zapamtio ali o tome će odlučiti novčanik a ne ja
milano_girl kako si ti ove zahvalnice uradila?
-
Gospoda Ministarka
#11 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
@Suzi, kad budu gotove pozivnice, molim te okaci nam slike.
@milano girl, sjajno
@milano girl, sjajno
-
milano girl
#12 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
@Suzi: salvete u lila boji,(takve iste sam dostavila hotelu kako bi na istim servirali escajg ); koristila sam kao "omot" za zahvalnice....tekst je isao jedan od mojih omiljenic citata od Andrica, te naravno nasa imena i datum vjencanja, sve to ljubicastim slovima na paus papiru....masnica i cvjetic kao zavrsni dio pozivnice su mi napravili u cvjecari gdje sma narucila i kitnju za revere; i naravno bilo ej od istih sitnih cvejtica i nekih detalja kao kitnja....da se upari hehe=) ak imas jos nekih pitanja, go on
Sretno!!!
@Ministarka: hvala
Sretno!!!
@Ministarka: hvala
-
melody
#13 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Ja sam za svoje vjenčanje pravila konfete (male poklončiće koje smo podjelili svim gostima). Kupila sam hamer papir u boji u Svjetlosti, kupila staensku vrpcu na pijaci, gliter i našla na netu modele za kutije. unutra sam stavila par čokoladnih srca iz deserta i poruku sa zahvalom. Pravljenje tih kutija je jedna od najljepših stvari koja mi je ostala iz tog stresnog perioda. Pogotovo jer su u tome učestvovale moje prijateljice (one prave) i bilo nam je super - kao neka vrsta djevojačkog (dana
). Jest da je malo smor i u jednom trenutku ti bude više mrsko ali poslije ostaje lijepo sjećanje.
Što se tiče finasija, moje je mišljenje da se isplati ali kad znaš na kojim mjestima se šta kupuje.
S druge strane pozivnice možda ne bih radila jer tu ipak treba više tehnike biti uključeno (npr. bezveze mi je pisati rukom, a rukopis katastrofa, a opet bezveze je bez dobrog printera u boji itd.) Mada se na internetu može stvarno naći lijepih ideja za sve što se tiče vjenčanja. evo npr.:
http://www.diywedding.org/
P.S. Ja sam imala oko 50ak gostiju i dva dana sam pravila te kutijice. Ako će tvojih biti 400, definitivno ti treba dobrooooo pojačanje.
Što se tiče finasija, moje je mišljenje da se isplati ali kad znaš na kojim mjestima se šta kupuje.
S druge strane pozivnice možda ne bih radila jer tu ipak treba više tehnike biti uključeno (npr. bezveze mi je pisati rukom, a rukopis katastrofa, a opet bezveze je bez dobrog printera u boji itd.) Mada se na internetu može stvarno naći lijepih ideja za sve što se tiče vjenčanja. evo npr.:
http://www.diywedding.org/
P.S. Ja sam imala oko 50ak gostiju i dva dana sam pravila te kutijice. Ako će tvojih biti 400, definitivno ti treba dobrooooo pojačanje.
-
Gospoda Ministarka
#14 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Sjajna zamisao, mozda i kopiram... nego...od kada mi na vjencanjima imamo zahvalnice? Jesam li ja nesto propustila ili se amerikaniziramo?melody wrote:Ja sam za svoje vjenčanje pravila konfete (male poklončiće koje smo podjelili svim gostima). Kupila sam hamer papir u boji u Svjetlosti, kupila staensku vrpcu na pijaci, gliter i našla na netu modele za kutije. unutra sam stavila par čokoladnih srca iz deserta i poruku sa zahvalom..
-
Suzie Q
#15 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
što se tiče poklona za goste, za njih 200-injak sam već nabavila posebni poklon koji njima i odgovara kao uspomena (radi se o specijaliziranoj značkici koju će poslije moći nositi), što se ostalih tiče mislim da ću u malene bočice (ili čokalje) sipati domaću višnjevaču, medicu i sl. s trakicom i porukom ili naljepnicom za uspomenu na vjenčanje. pošto je vjenčanje u Hercegovini ovo mi se čini skroz ok i simpa a rakiju pravimo svakako. tj. svekrva pravi
bila sam u jednim svatovima gdje se od mladoženje otac bavio uzgojem pčela i oni su svim svatovima poklonili malene teglice s medom i prigodnom naljepnicom na teglicama, naravno da su svatovi bili oduševljeni.
a pozivnice još čekaju inspiraciju
bila sam u jednim svatovima gdje se od mladoženje otac bavio uzgojem pčela i oni su svim svatovima poklonili malene teglice s medom i prigodnom naljepnicom na teglicama, naravno da su svatovi bili oduševljeni.
a pozivnice još čekaju inspiraciju
-
surajaa
#16 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Bas sam i ja htjela isto ovo pitatiGospoda Ministarka wrote:Sjajna zamisao, mozda i kopiram... nego...od kada mi na vjencanjima imamo zahvalnice? Jesam li ja nesto propustila ili se amerikaniziramo?melody wrote:Ja sam za svoje vjenčanje pravila konfete (male poklončiće koje smo podjelili svim gostima). Kupila sam hamer papir u boji u Svjetlosti, kupila staensku vrpcu na pijaci, gliter i našla na netu modele za kutije. unutra sam stavila par čokoladnih srca iz deserta i poruku sa zahvalom..
-
melody
#17 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Pa iskreno rečeno mnogoooo više mi se sviđa da uvezem neku lijepu ideju/običaj (bez obzira odakle je) nego da mi na vjenčanju trubi kolona auta, vijore besmislene zastave ili sačuvaj me Bože da me kum kupuje kao da sam kakva krava. A da ne zaboravimo kupovanje peškira ili košulja tazbini, starog svata sa odvartnom košuljom koja doprinosi općem ciganluku kolone koja trubi i urla, loše cvijetne aranžmane, bolje rečeno žardinjere koje neki zalijepe za auto pa se u pola vožnje odlijepe i udaraju u šoferšajbu....i tako to. Mnogi od običaja koji se danas prakticiraju kod nas - ionako uopće nisu naši. No sve je to stvar ukusa...a meni je to očaj.surajaa wrote:Bas sam i ja htjela isto ovo pitatiGospoda Ministarka wrote:Sjajna zamisao, mozda i kopiram... nego...od kada mi na vjencanjima imamo zahvalnice? Jesam li ja nesto propustila ili se amerikaniziramo?melody wrote:Ja sam za svoje vjenčanje pravila konfete (male poklončiće koje smo podjelili svim gostima). Kupila sam hamer papir u boji u Svjetlosti, kupila staensku vrpcu na pijaci, gliter i našla na netu modele za kutije. unutra sam stavila par čokoladnih srca iz deserta i poruku sa zahvalom..
A što se tiče zahvalnica: pa i nisu to bile neke zahvalnice koje se po američkom običaju šalju poštom nakon vjenčanja (koliko ja znam) već jedna ljubavna misao i hvala što ste svojim prisustvom uljepšali naš dan. Šta ću, mora da sam se amerikanizirala
-
Suzie Q
#18 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
tako je Melody, i ja želim izbjeći pola običaja koji su mi odvratni. čak sam i vjenčanicu pronašla koja nije uobičajena a ipak je savršena 
-
Gospoda Ministarka
#19 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
A zenemelody wrote:![]()
Pa iskreno rečeno mnogoooo više mi se sviđa da uvezem neku lijepu ideju/običaj (bez obzira odakle je) nego da mi na vjenčanju trubi kolona auta, vijore besmislene zastave ili sačuvaj me Bože da me kum kupuje kao da sam kakva krava. A da ne zaboravimo kupovanje peškira ili košulja tazbini, starog svata sa odvartnom košuljom koja doprinosi općem ciganluku kolone koja trubi i urla, loše cvijetne aranžmane, bolje rečeno žardinjere koje neki zalijepe za auto pa se u pola vožnje odlijepe i udaraju u šoferšajbu....i tako to. Mnogi od običaja koji se danas prakticiraju kod nas - ionako uopće nisu naši. No sve je to stvar ukusa...a meni je to očaj.
A što se tiče zahvalnica: pa i nisu to bile neke zahvalnice koje se po američkom običaju šalju poštom nakon vjenčanja (koliko ja znam) već jedna ljubavna misao i hvala što ste svojim prisustvom uljepšali naš dan. Šta ću, mora da sam se amerikanizirala, a nije to toliko loše koliko bi bilo da sam se balkanizirala.
Tvoj dan, kao i tvoj zivot... sto se mene tice organizujte nudisticko vjencanje pa svi svatovi goli prosetajte po gradu.
-
Neposlusna
#20 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Ministarko, samo ti tjeraj ljude na grijeh!

- ladyada
#21 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
bila sam na jednom italijanskon vjencanju , kao uspomena nam je dat bademi u seceru zamotani u til maramicu , na tome mala kartica sa natpisom kojim povodom je to dobiveno ........

ovdje su koristili vrecice , ali ja sam tada dobila u maramici , jednostano na sredini bademi i sve masnom svezano , polslije sam pitala rekle su mi da su same pravile te zavezljaje 3-4 dana ........
ovdje su koristili vrecice , ali ja sam tada dobila u maramici , jednostano na sredini bademi i sve masnom svezano , polslije sam pitala rekle su mi da su same pravile te zavezljaje 3-4 dana ........
-
shin
#22 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Da li jos neko misli da ova zajebancija sa pozivnicama, bademima, konfetama malo ljigava 
-
zijancer
#23 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
sii
nisi sam
my slikica dobrog vjenčanja izgleda ovako nekako: ona misli da ide na kaFFucino
!!!?? TO se zove iZnenađenje
ostale varijante djeluju opterećujuće, jer toliko pažnje treba posvetiti drugima, da se oduzima snaga najvažnijem trenutku, pa se vjenčanja sjećate i po tome gdje-je-ko-je-kako-je-šta-je-je-li
ne želim da znam !!1 gdje je i šta radi u tom trenutku, i danu, ostatak svijeta

samo mi
my slikica dobrog vjenčanja izgleda ovako nekako: ona misli da ide na kaFFucino
ostale varijante djeluju opterećujuće, jer toliko pažnje treba posvetiti drugima, da se oduzima snaga najvažnijem trenutku, pa se vjenčanja sjećate i po tome gdje-je-ko-je-kako-je-šta-je-je-li
ne želim da znam !!1 gdje je i šta radi u tom trenutku, i danu, ostatak svijeta
samo mi
-
melody
#24 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
Evo ponovo pročitala šta sam napisala...nisam urlala, nisam se nikom specijalno obraćala..tek sam malo kritikovala neke gluposti koje sam viđala po vjenčanju. Ako sam na bilo koji načim povrijedila nečije osjećaje ili sam opisala nečije vjenčanje tom prilikom duboko se izvinjavamGospoda Ministarka wrote:A zene... pa samo sam pitala odakle tako lijepa zamisao i da li se to prije prakticiralo.
![]()
![]()
Tvoj dan, kao i tvoj zivot... sto se mene tice organizujte nudisticko vjencanje pa svi svatovi goli prosetajte po gradu.
..samo kažem ja to ne volim i eto
a ideja je naravno sa interneta...moreee ideja se može naći. joj kad bi se još jednom udavala
- kurty
#25 Re: Pozivnice i ukrasi za vjenčanje - ručni rad
za boldirano... po cemu je trubljene autima kic (necu da koristim tvoj izraz) ??? stari svat koji nosi joj jednu kosulju na ledjima i to je kic??? ovo oko cvijeca.. pretjerala simelody wrote:
Pa iskreno rečeno mnogoooo više mi se sviđa da uvezem neku lijepu ideju/običaj (bez obzira odakle je) nego da mi na vjenčanju trubi kolona auta, vijore besmislene zastave ili sačuvaj me Bože da me kum kupuje kao da sam kakva krava. A da ne zaboravimo kupovanje peškira ili košulja tazbini, starog svata sa odvartnom košuljom koja doprinosi općem ciganluku kolone koja trubi i urla, loše cvijetne aranžmane, bolje rečeno žardinjere koje neki zalijepe za auto pa se u pola vožnje odlijepe i udaraju u šoferšajbu....i tako to. Mnogi od običaja koji se danas prakticiraju kod nas - ionako uopće nisu naši. No sve je to stvar ukusa...a meni je to očaj.
A što se tiče zahvalnica: pa i nisu to bile neke zahvalnice koje se po američkom običaju šalju poštom nakon vjenčanja (koliko ja znam) već jedna ljubavna misao i hvala što ste svojim prisustvom uljepšali naš dan. Šta ću, mora da sam se amerikanizirala, a nije to toliko loše koliko bi bilo da sam se balkanizirala.
ovo plavo...jel to mislis na darove koji se nose kasnije ili...???