Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
tap3ah75

#1 Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by tap3ah75 »

Može li se iz opštine dobiti potvrda da je izdavanje građevinske dozvole u toku??
Potrebna nam je za prijavljivanje priključka el. energije.
Mislim postoji li to .... da ne moram ići više moljakati opštinske tete??

Imamo urbanističku dozvolu i mi smo platili rentu za zemljište općini .... ali je fol u tome da nas ukupno 4 učestvuje u nadogradnji i 2-ca smo platili tu rentu a 2-ca još ne.
Tranquilizer

#2 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by Tranquilizer »

Ja se nisam sretao sa tim potvrdama do sada, a jel' može fakat nemam pojma, nazovi pa pitaj niš' ne gubiš :D
male_okice

#3 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by male_okice »

tap3ah75 wrote:Može li se iz opštine dobiti potvrda da je izdavanje građevinske dozvole u toku??

Imamo urbanističku dozvolu i mi smo platili rentu za zemljište općini .... ali je fol u tome da nas ukupno 4 učestvuje u nadogradnji i 2-ca smo platili tu rentu a 2-ca još ne.
u nasem slucaju US Kanton pricam dok nismo dobili gradjevinsku dozvolu za kucu i od opstine i od kantona nismo mogli dobiti prikljucak za struju niti za vodu bez obzira sto je sve bilo uplaceno eto cekalo se to zadnje rjesenje ali nisu dali, cak ni onaj privremeni prikljucak nego morali cekati dok ne dodje dozvola uplatiti sve pa onda. ali eto to je moje iskustvo ti opet provjeri u elektru kod sebe
Filter

#4 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by Filter »

tap3ah75 wrote:Može li se iz opštine dobiti potvrda da je izdavanje građevinske dozvole u toku??

gradjevinsku ili imas ili nemas, u procesu = nemas, medjutim
bila je caka, legalno uvodjenje struje 2000KM, dok kazna, kad se prijavis da si se nelegalno prikopcao iznosi 800KM... :-) plombiraju sat, zavedu te u tefter i vozi misko.
black_moon

#5 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by black_moon »

male_okice wrote:

u nasem slucaju US Kanton pricam dok nismo dobili gradjevinsku dozvolu za kucu i od opstine i od kantona nismo mogli dobiti prikljucak za struju niti za vodu bez obzira sto je sve bilo uplaceno eto cekalo se to zadnje rjesenje ali nisu dali, cak ni onaj privremeni prikljucak nego morali cekati dok ne dodje dozvola uplatiti sve pa onda. ali eto to je moje iskustvo ti opet provjeri u elektru kod sebe
Kanton Sarajevo i moje iskustvo-priključak za struju je nemoguće dobiti bez pravosnažne gradjevinske dozvole :zoka:
black_moon

#6 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by black_moon »

Filter wrote:

gradjevinsku ili imas ili nemas, u procesu = nemas, medjutim
bila je caka, legalno uvodjenje struje 2000KM, dok kazna, kad se prijavis da si se nelegalno prikopcao iznosi 800KM... :-) plombiraju sat, zavedu te u tefter i vozi misko.
Caka je upravo kako si i rekao - BILA. Sadašnja caka je da ako se ilegalno priključiš dobiješ kaznu+isključe te sa mreže i vraćaju na početak do gradjevinske dozvole :cry:
Tranquilizer

#7 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by Tranquilizer »

Filter wrote: gradjevinsku ili imas ili nemas, u procesu = nemas, medjutim

:lol: :lol: :lol: :lol: na pravom mjestu informacija, Forum ‹ Zabava ‹ Umjetnost življenja :lol: :lol: :lol:
tap3ah75

#8 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by tap3ah75 »

Nije problem u elektro-distibuciji ... oni su nam rekli da je dovoljno da donesemo potvrdu da je izdavanje gr.dozvole u toku.

Samo me zanima je li iko ikada uspio tako nešto dobiti od opštinara??? U pitanju je ZE-DO kanton.
zelenashica

#9 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by zelenashica »

tap3ah75 wrote:Nije problem u elektro-distibuciji ... oni su nam rekli da je dovoljno da donesemo potvrdu da je izdavanje gr.dozvole u toku.

Samo me zanima je li iko ikada uspio tako nešto dobiti od opštinara??? U pitanju je ZE-DO kanton.
U Tuzli izdaju takve potvrde.Ne znam za ZE-DO kanton.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#10 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by pape »

Svima ovima sto bespravno grade treba olakshati proceduru, ................................. bagerima. :oops: :zzzz:
Hemel

#11 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by Hemel »

tap3ah75 wrote:Nije problem u elektro-distibuciji ... oni su nam rekli da je dovoljno da donesemo potvrdu da je izdavanje gr.dozvole u toku.

a sta ako se izda negativno rjesenje... :roll: hoce li neko doci da iskljuci struju...

to samo kod nas ima...
ili imas gradjevinsku ili je nemas...

ja sam imao gradjevinsku dozvolu koja je stara 20 i nesto godina a nikada nisam struju prikljucio (da ne navodim razloge, poceta gradnja, rat, rusenje...i ponovna gradnja). kada sam pitao za prikljucak izmedju ostalog su mi trazili ''kopiju ovjerene gradjevinske dozvole''. ponovo u urbanizam i moli da ti ovjeri vec izdatu gradjevinsku dozvolu. bili su ljubazni pa su to uradili bez da su izlazili na lice mjesta(i ako su bili duzni), zatim kopirao pa ovjerio kopiju...pa svi ostali papiri...2000 KM...prekomplikovano
Tranquilizer

#12 Re: Potvrda o građevinskoj dozvoli??

Post by Tranquilizer »

Image

a može ti se i ovo desiti :D
Post Reply