Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
-
Sarajlija Fare
#1 Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Nakon sto se desilo hapsenje Jurisica, Ganica (i jos mnogih) sada Jovana Divjaka, vrlo ozbiljno se trebamo zapitati ima li u Bosni i Hercegovini sposobnih politicara? Ko su najsposobniji nasi politicari i gdje su sada. Po meni je Ejup Ganic bio vrh, sposoban, pametan, elokventan !!! Velika steta sto nije u politici. Mozda grijesim, ima li jos neko bilo kakvo misljenje o nasim politicarima. Cini mi se da je nasa politika, prije svega, bosnjacka, a i politicari jad i cemer, dno dna...
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Slazem se u misljenju o Ejupu Ganicu.Na izbore se nije prijavio jer je do krajnjeg roka za prijave kojiSarajlija Fare wrote:Nakon sto se desilo hapsenje Jurisica, Ganica (i jos mnogih) sada Jovana Divjaka, vrlo ozbiljno se trebamo zapitati ima li u Bosni i Hercegovini sposobnih politicara? Ko su najsposobniji nasi politicari i gdje su sada. Po meni je Ejup Ganic bio vrh, sposoban, pametan, elokventan !!! Velika steta sto nije u politici. Mozda grijesim, ima li jos neko bilo kakvo misljenje o nasim politicarima. Cini mi se da je nasa politika, prije svega, bosnjacka, a i politicari jad i cemer, dno dna...
je CIK predvidio jos uvjek bio u pritvoru u UK.O tome je i sam danas govorio na TV.
A vecina ostalih bosnjackih polticara.......
- Komrad
#3 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
A sta bi sa Ganicem i njegovom vilom? Zna li mozda Ganic gdje su milijarde donacija itd..
-
Sarajlija Fare
#4 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
zalosno je sto su nasi politicari koji se bore za BiH, bez obzira na naciju, kao mala djeca naspram ovih iz Srbije...pocetnici, a kod mnogih se da primjetiti da im je najbitnija plata a o politici pojma nemaju...zato nam se i desavaju ovakvi promasaji kao sada sa Divjakom....ne znam jel onaj Ahmetovic uopce upucen politiku, njemu je bitno da se malo uvuce novinarima, a o politici zive veze nema...covjek cisti promasaj a Ministar sigurnosti, il sta je vec...
- prljavi Hare
#5 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Slazem se da se i takva pitanja trebaju postaviti ali misljenje sam iznjeo u svjetlu dogadjaja okoKomrad wrote:A sta bi sa Ganicem i njegovom vilom? Zna li mozda Ganic gdje su milijarde donacija itd..
hapsenja Jove Divjaka.Cini se da covjek dobro zna sta prica,za sve ostale bosnjacke politicare on je,
sto bi jedan moj jaran rekao,TELEVIZOR U BOJI!
-
Sarajlija Fare
#6 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Negdje sam krajem 90tih citao da je Ganic napisao neke knjige na engleskom u SAD i da ih je dobro unovcio, covjek radio tamo, mislim da on nema nesto prevelikog upliva u te donacije...a njegova vila je obicna kuca, kakve vile imaju tek novopeceni politicari, mafija i mnogi drugi...sramota bi bila da tu "vilu" Ganic nema...al ipak ovdje je rijec o njegovom politickom angazmanu...milim da bi uveliko doprinijeo osvjezavanju BiH politike, malo poducio ove novopecene politicare, a ujedno i ojacao poziciju BiH naspram nasih istocnih i zapadnih susjeda...jer ja ne vidim nikoga sposobnijeg od njega...Hare Silajdzic je bio inatan ko beba...ova nasa politika i politicari su kao pozoriste u kuci...

- Komrad
#7 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Ne podrzavam tzv. ratne lidere pa ni Ganica ... dakle moje privatno misljenje ... ne umanjujuci znacaj ni Ganica, Silajdzica i drugih za odrbanu BiH ... mislim da je vrijeme za novi talas politicaraSarajlija Fare wrote:Negdje sam krajem 90tih citao da je Ganic napisao neke knjige na engleskom u SAD i da ih je dobro unovcio, covjek radio tamo, mislim da on nema nesto prevelikog upliva u te donacije...a njegova vila je obicna kuca, kakve vile imaju tek novopeceni politicari, mafija i mnogi drugi...sramota bi bila da tu "vilu" Ganic nema...al ipak ovdje je rijec o njegovom politickom angazmanu...milim da bi uveliko doprinijeo osvjezavanju BiH politike, malo poducio ove novopecene politicare, a ujedno i ojacao poziciju BiH naspram nasih istocnih i zapadnih susjeda...jer ja ne vidim nikoga sposobnijeg od njega...Hare Silajdzic je bio inatan ko beba...ova nasa politika i politicari su kao pozoriste u kuci...![]()
![]()
![]()
![]()
- Komrad
#8 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Dugo nije bio tu(u aktivnoj politici) pa nam se cini kao neko cool... svaka njemu cast al jos jedan Silajdzic nam nije potrebanprljavi Hare wrote:Slazem se da se i takva pitanja trebaju postaviti ali misljenje sam iznjeo u svjetlu dogadjaja okoKomrad wrote:A sta bi sa Ganicem i njegovom vilom? Zna li mozda Ganic gdje su milijarde donacija itd..
hapsenja Jove Divjaka.Cini se da covjek dobro zna sta prica,za sve ostale bosnjacke politicare on je,
- prljavi Hare
#9 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Komrad wrote:Dugo nije bio tu(u aktivnoj politici) pa nam se cini kao neko cool... svaka njemu cast al jos jedan Silajdzic nam nije potrebanprljavi Hare wrote:Slazem se da se i takva pitanja trebaju postaviti ali misljenje sam iznjeo u svjetlu dogadjaja okoKomrad wrote:A sta bi sa Ganicem i njegovom vilom? Zna li mozda Ganic gdje su milijarde donacija itd..
Uh!!!Hare "energeticar" nam stvarno nije potreban!!A tu se uvjek mota i onaj "Doktor" Sadik Bahtic,cuven po
cinjenici da je doktorirao na fakultetu koji jos nije bio ni izgradjen!!!!
- zemomak
#10 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
dobar je bio sejfudin tokic,steta sto se povuko...da nam je kakvog politicara ala muftija zukorlic,bez dlake na jeziku!
- crnokosa88
#11 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
BiH ima sposobnih politicara, ali Bosnjaci i Bosanci nazalost biraju samo nesposobne. Mozda je razlog tome i to da bi sposobni politicari odma pozvali na akciju i rad, a nama Bosancima zasukati rukave i uhvatiti ho-ruk ide malo teze. 
- Gat'Gor
#12 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Bravo. Tako je. Svi kukaju, a glasaju za iste.crnokosa88 wrote:BiH ima sposobnih politicara, ali Bosnjaci i Bosanci nazalost biraju samo nesposobne. Mozda je razlog tome i to da bi sposobni politicari odma pozvali na akciju i rad, a nama Bosancima zasukati rukave i uhvatiti ho-ruk ide malo teze.
-
jarancuga
#13 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
narod dobije politicare koje zasluzi, kakav narod takvi politicari...
-
Uhoda
#14 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Yes kad su političari sposobni društvo i država su uređeni. Bosna je najneuređenija država u Evropi pa je jedini zaključak da su nam političari totalno nesposobni, jadni, genetski primitivni i korumpirani. što se ganića tiče trebao je biti "mudar" dok je bio na vlasti. najmanje što je mogao učiniti je da je aliju nasavjetovao da se ofanziva armije bih nastavi a ne da se stane pred blukom. lahko je biti general poslije bitke.
Evo moje liste najjadnijih bošnjačkih političara koje ne mogu nazvati bosanskohercegovačkim jer ne vide dalje od nosa:
1. Sulejman Tihić
2. Alija Izetbegović
3. Sadik Ahmetović
4. Adnan Terzić
5. Bakir Izetbegović
6. Danis Tanović & Dino Mustafić
7. Halid Genjac
8. Mirsad Kebo
9. Fahrudin Radončić
10.Zlatko Lagumdžija
Evo moje liste najjadnijih bošnjačkih političara koje ne mogu nazvati bosanskohercegovačkim jer ne vide dalje od nosa:
1. Sulejman Tihić
2. Alija Izetbegović
3. Sadik Ahmetović
4. Adnan Terzić
5. Bakir Izetbegović
7. Halid Genjac
8. Mirsad Kebo
9. Fahrudin Radončić
10.Zlatko Lagumdžija
- travnik
#15 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Najveći problem BiH je nepostojanje jedinstvenog stava gotovo o bilo čemu. Imamo tri istine, tri politike, tri stava, ma tri verzije svega i svačega. Da su naši političari složniji, mnogi problemi, uključujući i ovi, bi bili izbjegnuti. U BiH postoje političari koji svakako zaslužuju prolaznu ocjenu, ali su u manjini i na slabije pozicioniranim funkcijama.
- Komrad
#16 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Uhoda wrote:Yes kad su političari sposobni društvo i država su uređeni. Bosna je najneuređenija država u Evropi pa je jedini zaključak da su nam političari totalno nesposobni, jadni, genetski primitivni i korumpirani. što se ganića tiče trebao je biti "mudar" dok je bio na vlasti. najmanje što je mogao učiniti je da je aliju nasavjetovao da se ofanziva armije bih nastavi a ne da se stane pred blukom. lahko je biti general poslije bitke.
1. Sulejman Tihić
2. Alija Izetbegović
3. Sadik Ahmetović
4. Adnan Terzić
5. Bakir Izetbegović
7. Halid Genjac
8. Mirsad Kebo
9. Fahrudin Radončić
10.Zlatko Lagumdžija
A Hareta nigdje
-
nihoniho
#17 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
politika bosnjaka je ustanovljena kao politika reakcije, politika koja slijedi regionalne trendove i ne pokusava da kreira politiku , cak ni u minimalnoj mjeri u kojoj je u mogucnosti.
to je poslijedica unutarbosnjacke borbe za vlast, lijenosti, nestrucnosti ali, prije svega, cinjenicom da bosnjacima vec 20 godina vladaju nacionalisti projektovani od strane ex yu estabismenta i ,svjesno ili nesvjesno, igraju ulogu koja im je namijenjena.
ta uloga je da plesu po muzici, najcesce, beograda, da cekaju da beograd pokrene inicijativu, konstruktivnu ili destruktivnu po bih, pa da to iskoriste u dnevnopoliticke svrhe . sami kreirati politiku nisu u mogucnosti jer su, u samom startu,koncipirani kao izrazito populisticke stranke koje direktno ovise o kolicini gluposti i primitivizma svog naroda,a takav koncept im onemogucuje da se,u regionu, postavljaju kao faktor,nego da igraju p[opulisticku ulogu zrtve..
to je poslijedica unutarbosnjacke borbe za vlast, lijenosti, nestrucnosti ali, prije svega, cinjenicom da bosnjacima vec 20 godina vladaju nacionalisti projektovani od strane ex yu estabismenta i ,svjesno ili nesvjesno, igraju ulogu koja im je namijenjena.
ta uloga je da plesu po muzici, najcesce, beograda, da cekaju da beograd pokrene inicijativu, konstruktivnu ili destruktivnu po bih, pa da to iskoriste u dnevnopoliticke svrhe . sami kreirati politiku nisu u mogucnosti jer su, u samom startu,koncipirani kao izrazito populisticke stranke koje direktno ovise o kolicini gluposti i primitivizma svog naroda,a takav koncept im onemogucuje da se,u regionu, postavljaju kao faktor,nego da igraju p[opulisticku ulogu zrtve..
-
jarancuga
#18 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Znas li ti sta je bosanski covjek danas...znas li...nas covjek uvijek zna da pokaze da nije nas..! To prvo.
A potom. pomognes ga, a on prica da si mogao i davno, samo si hrdja, nisi htio.. Ucinis to opet, a on kaze, hoce da me pridobije. Dadnes mu, a on reznese, sam ne bi, drugi ga nagovorili. Darujes ga, a on se okolo raspituje sta li ces od njega traziti. Pomognes kao sto si i prvi put, a on smrada kako si pomogao vise drugima nego njemu. Pruzis mu ruku, a on kaze, sta si ovoliko dosad cekao!? Utjesis ga, a on prica: Kad je ovoliko dao meni, koliko je ostavio sebi!? Priteknes u nevolji, a on se naljuti, misli sazalijevas ga. Obrises mu suze a on te stavi u red sa onima koji ga ucvilili. Napravis mu kucu a on kaze, da nije mogao, ne bi. Izbavis ga iz govana, a on hoda carsijom i prica da bi on tebe brze da si se ti u njih uvalio. Eto, to je nas covjek, i jos mnoga toga, najcesce.
Posto nas je 95% takvih u Bosni, ne mozemo ocekivati da politicari budu face...tek kad narod izmijeni sebe, nadati je se da ce nas voditi ljudi dostojni naseg povjerenja..
A potom. pomognes ga, a on prica da si mogao i davno, samo si hrdja, nisi htio.. Ucinis to opet, a on kaze, hoce da me pridobije. Dadnes mu, a on reznese, sam ne bi, drugi ga nagovorili. Darujes ga, a on se okolo raspituje sta li ces od njega traziti. Pomognes kao sto si i prvi put, a on smrada kako si pomogao vise drugima nego njemu. Pruzis mu ruku, a on kaze, sta si ovoliko dosad cekao!? Utjesis ga, a on prica: Kad je ovoliko dao meni, koliko je ostavio sebi!? Priteknes u nevolji, a on se naljuti, misli sazalijevas ga. Obrises mu suze a on te stavi u red sa onima koji ga ucvilili. Napravis mu kucu a on kaze, da nije mogao, ne bi. Izbavis ga iz govana, a on hoda carsijom i prica da bi on tebe brze da si se ti u njih uvalio. Eto, to je nas covjek, i jos mnoga toga, najcesce.
Posto nas je 95% takvih u Bosni, ne mozemo ocekivati da politicari budu face...tek kad narod izmijeni sebe, nadati je se da ce nas voditi ljudi dostojni naseg povjerenja..
-
nihoniho
#19 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
pa to je pitanje, "je li starija koka ili jaje?", je li narod mora da se promijeni da bi proizveo jake pojedince ili su jaki pojdinci ti koji mijenjaju narod?jarancuga wrote: Posto nas je 95% takvih u Bosni, ne mozemo ocekivati da politicari budu face...tek kad narod izmijeni sebe, nadati je se da ce nas voditi ljudi dostojni naseg povjerenja..
vjerovatno i jedno i drugo iako nas istorija uci da su napredni narodi to postali,najcesce, zahvaljujuci jakim pojedincima i grupama,u presudnim istorijskim trenucima. nisam siguran.......
-
jarancuga
#20 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
ne moze se od politicara traziti da su posteni a narod susta suprotnost...vise volimo tudje nego svoje, da smo kao narod politicki zreli, svaki od nas bi svoju djecu "tjerao" da napamet nauci bar 5 bosanskih heroja i da djeca znaju zbog cega ti heroji dadose zivote...nihoniho wrote:pa to je pitanje, "je li starija koka ili jaje?", je li narod mora da se promijeni da bi proizveo jake pojedince ili su jaki pojdinci ti koji mijenjaju narod?jarancuga wrote: Posto nas je 95% takvih u Bosni, ne mozemo ocekivati da politicari budu face...tek kad narod izmijeni sebe, nadati je se da ce nas voditi ljudi dostojni naseg povjerenja..
vjerovatno i jedno i drugo iako nas istorija uci da su napredni narodi to postali,najcesce, zahvaljujuci jakim pojedincima i grupama,u presudnim istorijskim trenucima. nisam siguran.......
sama cinjenica da kada se govori o vrijednostima i moralnim karakterima, za primjer uzimaju nasi umrli djedovi, koji su postivali nekome danu rijec, dovoljno govori o nama...
do nas je haveru, do nas...
-
Sarajlija Fare
#21 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Jarancuga i nihoniho su uboli, sto bi Dalmatinac rekao-u sridu, slazem se sa njima...i doista je tako...svi se slazu da nemamo sposobnih politicara, a ni mi nismo nista bolji od njih...osim toga mi ih i biramo...ali ja mislim da je sada najbitnije pitanje-sta nam je ciniti? Kako izmijeniti ovakvo stanje? Sta mi kao narod trebamo uciniti da nam se ne bi desavali ovakvi promasaji i da nam ne bi bili ministri ljudi koji koje stranka dovede samo zato sto je stranacki odan a nije sposoban...trenutno najgori bosnjacki politicari koji su na vlasti su- Premijer Mujezinovic, Sadik Ahmetovic, Meliha Alic, Safet Halilovic... pitam se sta su ovi ljudi uradili i sta rade na vlasti...cisti promasaji, cak mislim ponekad da sekretarica Sadika Ahmetovica upucuje ga sta treba uraditi, kome da posalje pismo, sta je dobro a sta nije itd....A Safet Halilovic bi se trebao drzati faxa i da se ne petlja u ministarske fotelje kad nije sposoban za bilo sta u politici...ovo je najgore vrijeme bosanske/bosnjacke politike do sada...nesto se hitno treba uraditi...
-
Uhoda
#22 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Yes, nema ga s razlogom. Čovjek bar zna logički razmišljati i pričati kako treba makar ne znao to provesti u djelo. ovi ostali samo gluposti valjaju, idu linijom manjeg otpora, kao da imaju kompleks manje vrijednosti pa podvijaju rep pred susjednim državama i međunarodnom zajednicom.Komrad wrote:Uhoda wrote:Yes kad su političari sposobni društvo i država su uređeni. Bosna je najneuređenija država u Evropi pa je jedini zaključak da su nam političari totalno nesposobni, jadni, genetski primitivni i korumpirani. što se ganića tiče trebao je biti "mudar" dok je bio na vlasti. najmanje što je mogao učiniti je da je aliju nasavjetovao da se ofanziva armije bih nastavi a ne da se stane pred blukom. lahko je biti general poslije bitke.
1. Sulejman Tihić
2. Alija Izetbegović
3. Sadik Ahmetović
4. Adnan Terzić
5. Bakir Izetbegović
7. Halid Genjac
8. Mirsad Kebo
9. Fahrudin Radončić
10.Zlatko Lagumdžija
A Hareta nigdje
- Gat'Gor
#23 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Hocete postenu vlast, pokazite silu naroda na ulicama. To vam je JEDNA I JEDINA opcija. Balkan, a i Zapad, samo postuje silu. Kad vam obraz, cast i slovoda budu vazniji od kafice i pive i lupetanja o kuranu i bibliji na forumama....onda ce se mozda nesto desiti.
-
Uhoda
#24 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
Bravo Gat´Gor to se traži! i ja to govorim već godinama ali neće da me slušaju. 
-
nihoniho
#25 Re: Srbija proganja BiH patriote,ima li BiH sposobnih politicara
najgore je sto bosansko drustvo ima problem vise drustvenopoliticke matematike. svaka drzava,bilo demokratska ili autokratska, ima jednu adresu za iskazivanje nezadovoljstva. ne i bih.bih je idealan okvir za neogranicenu manipulaciju gradjanima. cim se pojavi negativna energija koja bi se mogla usmjeriti na "domacu", najcesce odgovornu, adresu, "domace" vlasti perfidnim , i vec rutinskim ,metodama podgrijavanja medjunacionalnih netrpeljivosti ,tu energiju transferuju preko entitetskih linija, na adrese koje su ,onima koji se bune, nedostupne.Gat'Gor wrote:Hocete postenu vlast, pokazite silu naroda na ulicama. To vam je JEDNA I JEDINA opcija. Balkan, a i Zapad, samo postuje silu. Kad vam obraz, cast i slovoda budu vazniji od kafice i pive i lupetanja o kuranu i bibliji na forumama....onda ce se mozda nesto desiti.
tako da vecina bosnjaka misli da je njihov osnovni problem u banjaluci, vecina srba da je njihov u sarajevu, hrvati, po potrebi,a poenta je da su i jedne,i druge ,i trece vlasti sigurne sve dok upiru prstom preko " linije fronta",i koriste "patriotsku" retoriku. u takvoj situaciji, u kojoj su liseni elementarne odgovornosti,oni svu energiju usmjeravaju na pljacku borbu za fotelje.
u tom smislu, jako je tesko ,u bih, usmjeriti tu energiju, tim prije sto su pioliticke oligarhije u bih , tradicionalno u koaliciji i rado ce priskociti u pomoc jedna drugoj da zasrze status quo.