:-)))
-
_Ana_
#1 :-)))
- because_of_you
#2 Re: :-)))
Dobro došla u Sarajevo
Nadam se da imaš dobro društvo s kojim ćeš obići bh prijestolnicu
Što se tiče klizanja, nalazi se pored Zetre, svaki taxista će znati. Evo ti raspored termina, da ne dođete u pogrešno vrijeme http://www.bhski.ba/aktuelnosti/vijesti ... jene-.html
Cinema city, nalazi se pored BBI centra, tu možete tramvajem (bilo koji broj), blizu je Baščaršije, tačnije na trećoj stanici trebate izaći
Ja bih preporučila odlazak na Vrelo Bosne, mada ne znam kako je tamo dok je snijeg, ali sigurno je lijepo
Do tamo možete također tramvajem (broj 3), do zadnje stanice na Ilidži. Odatle možete uzeti taxi, jedno 10-ak minuta vožnje.
Također, Avaz twist tower, imaju caffe na 35 spratu, te vidikovac koji pruža izvanredan pogled. Idealna lokacija za slikanje
Do njega možete isto tramvajem, sa brojem 1, na zadnjoj stanici kad izađete, vidjet ćete Tower
Ovo ostalo je standard, Baščaršija, ćevapi i tako dalje
Nadam se da sam malo pomogla
Što se tiče klizanja, nalazi se pored Zetre, svaki taxista će znati. Evo ti raspored termina, da ne dođete u pogrešno vrijeme http://www.bhski.ba/aktuelnosti/vijesti ... jene-.html
Cinema city, nalazi se pored BBI centra, tu možete tramvajem (bilo koji broj), blizu je Baščaršije, tačnije na trećoj stanici trebate izaći
Ja bih preporučila odlazak na Vrelo Bosne, mada ne znam kako je tamo dok je snijeg, ali sigurno je lijepo
Također, Avaz twist tower, imaju caffe na 35 spratu, te vidikovac koji pruža izvanredan pogled. Idealna lokacija za slikanje
Ovo ostalo je standard, Baščaršija, ćevapi i tako dalje
Nadam se da sam malo pomogla
- Država
#3 Re: :-)))
Dobro nam došla.
Vrelo Bosne-obavezno,
Koncert Gibonni-a u ZETRI (10.02.2011)-obavezno,
Baščaršija-obavezno...
Vrelo Bosne-obavezno,
Koncert Gibonni-a u ZETRI (10.02.2011)-obavezno,
Baščaršija-obavezno...
- Mjesanac
#4 Re: :-)))
Sto se tice izlazaka preporucujem Slogu, bude dobro cetvrtkom i subotom. Fina raja, kulturna muzika. Ne znam tacno kako se zove ulica ali je paralelna sa Titovom u centru grada. Obavezno otidji na neku od planina oko Sarajeva ako si sa autom. Preporucio bi ti i Trebevic, ali to je malo komplikovano. Vec su ti rekli za kino i klizanje. Nemoj da te ko nagovori da ides u Hodzica na cevape nego ti lijepo u Zelju
(vjecni rat
)
- because_of_you
#5 Re: :-)))
Mjesanac wrote:Sto se tice izlazaka preporucujem Slogu, bude dobro cetvrtkom i subotom. Fina raja, kulturna muzika. Ne znam tacno kako se zove ulica ali je paralelna sa Titovom u centru grada. Obavezno otidji na neku od planina oko Sarajeva ako si sa autom. Preporucio bi ti i Trebevic, ali to je malo komplikovano. Vec su ti rekli za kino i klizanje. Nemoj da te ko nagovori da ides u Hodzica na cevape nego ti lijepo u Zelju(vjecni rat
)
Sigurno će je presresti ona plavuša što bude na ulazu
- Mjesanac
#6 Re: :-)))
because_of_you wrote:Mjesanac wrote:Sto se tice izlazaka preporucujem Slogu, bude dobro cetvrtkom i subotom. Fina raja, kulturna muzika. Ne znam tacno kako se zove ulica ali je paralelna sa Titovom u centru grada. Obavezno otidji na neku od planina oko Sarajeva ako si sa autom. Preporucio bi ti i Trebevic, ali to je malo komplikovano. Vec su ti rekli za kino i klizanje. Nemoj da te ko nagovori da ides u Hodzica na cevape nego ti lijepo u Zelju(vjecni rat
)
Sigurno će je presresti ona plavuša što bude na ulazu![]()
Ja zadnji put kad sam bila, odnesoše mi kaput, poslije mi pomogle da obučem
Baš mi bilo neugodno od tolike ljubaznosti
Pa ne idem radi nje, nego radi cevapa
- because_of_you
#7 Re: :-)))
Plavušu sam navela jer je poznata kao skretničarka na ulazu (a ne zbog tebe), zbog nje neće ni moći u Hodžić na ćevape 
-
_Ana_
#8 Re: :-)))
Hvala na dobrodoslici!
Bascarsija se podrazumijeva i cevapi u Zelji. Ali tu sam naravno vec bila
)) Interesuje me nesto novo. Zna li iko gdje se nalazi zoloski vrt? Kada bi vi izlazili sa drustvom da nije po kaficima, gdje biste otisli, a da se dobro zabavite? 
Bascarsija se podrazumijeva i cevapi u Zelji. Ali tu sam naravno vec bila
- Better Man
#9 Re: :-)))
Zoloski vrt ti se nalazi u Pionirskoj dolini i mislim da na dnu ulice Kralja Tomislava stoje autobusi za tu relaciju._Ana_ wrote:Hvala na dobrodoslici!
Bascarsija se podrazumijeva i cevapi u Zelji. Ali tu sam naravno vec bila)) Interesuje me nesto novo. Zna li iko gdje se nalazi zoloski vrt? Kada bi vi izlazili sa drustvom da nije po kaficima, gdje biste otisli, a da se dobro zabavite?
-
chino
#10 Re: :-)))
Za pocetak bih otisao na podforum Sarajevo, pa se tamo malo raspitao 
-
Johnny_x
#11 Re: :-)))
Otidzi ti na cevape kod Zmaja, ako dolazis sa vozom ili autobusom ne mozes promasiti.
- JThomas
#12 Re: :-)))
mješanče nemaš blage o ćevapima, ono kod želje i nije ćevap 
-
_Ana_
#13 Re: :-)))
Hvala svima puno! Sto se mene tice cevapi u Zelji su najbolji, ali o ukusima ne vrijedi raspravljati. Nego nisam nesto vjesta ovim forimima, pa sta je to podforum?
- pirmin
#14 Re: :-)))
Ako cemo realno, u Saraj`vu nemas sta vidjeti.
Ja bio dva puta i smorio se.
Ja bio dva puta i smorio se.
- zateznistub
#15 Re: :-)))
Za sve ovo sto su ti dosada preporucili stoji, ali za zivu glavu ne idi u zelju!_Ana_ wrote:Hvala na dobrodoslici!
Bascarsija se podrazumijeva i cevapi u Zelji. Ali tu sam naravno vec bila)) Interesuje me nesto novo. Zna li iko gdje se nalazi zoloski vrt? Kada bi vi izlazili sa drustvom da nije po kaficima, gdje biste otisli, a da se dobro zabavite?
Imas mnogo boljih kao sto su cevabdzinice Hodzic, a meni najbolji MRKVA, ima ukus onih prijeratnih kakvi su bili u sportu kojeg vise nazalost nema.
Ako nađes vremena obavezno zemaljski muzej, imas sa vidjeti. I naravno na tvist tower, predivan pogled.
- Comrad
#16 Re: :-)))
Mora li se svaka tema slicna ovoj svesti na raspravu o cevapima.
Od svih mogucih potencijala, mi mozemo ponudit cevap gdje lihvari bezobrazno pljackaju i nas i turiste, poturajuci nam izvrsna nabildana argentinska i brazilska goveda zaklana bog zna kada.
Zamislite kakvo to meso moze biti, kada ga se isplati uvesti sa druge strane svijeta. Da ne govorim da to smeće putuje brodovima i bog zna kako je uskladisteno. Sto je najgore i taj cevap cemo upropastiti, jer iste lihvare niko ne kontrolise, ni provjerava. Nek znaju ljudi sta im se servira...
Iz Argentine je u BiH 2010. godine uvezeno 608 tona mesa i mesnih prerađevina u vrijednosti od 2,4 milijuna KM, a iz Brazila 466 tona mesa i mesnih prerađevina u vrijednosti od 1,5 milijuna KM.
Poenta. Otici u jednu od mesara za koje se zna da kolju svoje krave i tu kupiti cevape i bacit ih na rostilj. Ovo po cevabzinicama vise nije sto je bilo. Ok, odem i ja u cevabdzinicu, ali veoma, veoma rijetko...
Od svih mogucih potencijala, mi mozemo ponudit cevap gdje lihvari bezobrazno pljackaju i nas i turiste, poturajuci nam izvrsna nabildana argentinska i brazilska goveda zaklana bog zna kada.
Iz Argentine je u BiH 2010. godine uvezeno 608 tona mesa i mesnih prerađevina u vrijednosti od 2,4 milijuna KM, a iz Brazila 466 tona mesa i mesnih prerađevina u vrijednosti od 1,5 milijuna KM.
Poenta. Otici u jednu od mesara za koje se zna da kolju svoje krave i tu kupiti cevape i bacit ih na rostilj. Ovo po cevabzinicama vise nije sto je bilo. Ok, odem i ja u cevabdzinicu, ali veoma, veoma rijetko...
-
IcedFlame
#17 Re: :-)))
Ili otici u Argentinu na cevape, dok je jos svjeze meso 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18 Re: :-)))
Vjeruj mi da grijesis. Cevapi kod Zelje u 90% slucajeva jedu nasa dijaspora i turisti. Poslusaj,pa eto barem drugu porciju poojedi u nekoj od drugoh cevabdzinica i sama ces shvatiti zasto ti ovo kazemo._Ana_ wrote:Hvala svima puno! Sto se mene tice cevapi u Zelji su najbolji, ali o ukusima ne vrijedi raspravljati. Nego nisam nesto vjesta ovim forimima, pa sta je to podforum?
Naravno,od tih kulinarskih stvari,moras (mislim "moras"
- Bullet Tooth Tony
#19 Re: :-)))
Ako znas u kojim se cevabdzinicama stavlja to meso , nevedi ovdje ... ako ne znas , nemoj o tome ni govoriti i zavrsenoComrad wrote:Mora li se svaka tema slicna ovoj svesti na raspravu o cevapima.![]()
Od svih mogucih potencijala, mi mozemo ponudit cevap gdje lihvari bezobrazno pljackaju i nas i turiste, poturajuci nam izvrsna nabildana argentinska i brazilska goveda zaklana bog zna kada.Zamislite kakvo to meso moze biti, kada ga se isplati uvesti sa druge strane svijeta. Da ne govorim da to smeće putuje brodovima i bog zna kako je uskladisteno. Sto je najgore i taj cevap cemo upropastiti, jer iste lihvare niko ne kontrolise, ni provjerava. Nek znaju ljudi sta im se servira...
za turiste , Sarajevo je jako lijep grad i hvala ti sto ces ga posjetiti ... Obavezno pojedi cevape, Hodzic ako mene pitas ili Nune , provjereno meso
Last edited by Bullet Tooth Tony on 08/02/2011 01:20, edited 2 times in total.
- cyprus
#20 Re: :-)))
E jebem ja Sarajevo, ako je ono spalo samo na ćevape

-
todd_smith
#21 Re: :-)))
pa nije...ima i pljeskavicecyprus wrote:E jebem ja Sarajevo, ako je ono spalo samo na ćevape![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#22 Re: :-)))
..raznih pita i dolmi...todd_smith wrote:pa nije...ima i pljeskavicecyprus wrote:E jebem ja Sarajevo, ako je ono spalo samo na ćevape![]()
![]()
![]()
p.s Cyprus,partibrejker
- cyprus
#23 Re: :-)))
Vazda bio-LIBERO- wrote:p.s Cyprus,partibrejker
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#24 Re: :-)))
Sad' ce cura napisati"...hvala vam na gostoprimstvu i savjetima,ali ipak idem u Nikaragvu..."
Sorry na off,necu vise.

Sorry na off,necu vise.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#25 Re: :-)))
Nije niko lud da kolje svoje krave kada je brazilsko-argentinsko dubokosmrznuto, pa svježe-odleđeno 2KM/kg.Comrad wrote:Mora li se svaka tema slicna ovoj svesti na raspravu o cevapima.![]()
Od svih mogucih potencijala, mi mozemo ponudit cevap gdje lihvari bezobrazno pljackaju i nas i turiste, poturajuci nam izvrsna nabildana argentinska i brazilska goveda zaklana bog zna kada.Zamislite kakvo to meso moze biti, kada ga se isplati uvesti sa druge strane svijeta. Da ne govorim da to smeće putuje brodovima i bog zna kako je uskladisteno. Sto je najgore i taj cevap cemo upropastiti, jer iste lihvare niko ne kontrolise, ni provjerava. Nek znaju ljudi sta im se servira...
Dnevno se u Kantonu Sarajevo zakolje 30 goveda, a proda se mesa težine kao da je zaklano 300 goveda.