terzić lažov

Post Reply
zulfo

#1 terzić lažov

Post by zulfo »

Mislilo se da ništa od Adnana Terzića ne može iznenaditi i pokazalo se jučer da on može ići još dalje u onome što priča i radi. Ovaj potrčko i izvršilac radova Fahrudina Radončića, jučer je doslovice izjavio:

Sulejman Tihiće je posljednji čovjek koji može ponuditi program izlaska iz krize, jer su on i njegova stranka doveli i do ekonomske i do političke krize. Zato nas ta njegova platforma i ne može zanimati.

Taj isti Adnan Terzić godinama je bio jedan od najuticajnijih u SDA, godinama je bio zamjenik predsjednika SDA i godinama se ništa nije moglo bez njegovog odobrenja. Taj isti Adnan Terzić sada optužuje Tihića i SDA misleći da može prevariti javnost.

Na njegovu žalost, građani i znaju i pamte šta je sve Terzić radio i kakve je sve crne tragove iza sebe ostavio, kako i s čim je doselio iz Travnika u Sarajevo i šta danas posjeduje, znaju i kako je zajedno s Radončićem nudio i poklanjao ovu zemlju, njene firme i ljude Miroslavu Miškoviću, jednom od stubova režima Slobodana Miloševića.

Zaista, jadna je i bez ikakve budućnosti država koja ima Fahrudina Radončića i Adnana Terzića.
Last edited by zulfo on 18/01/2011 22:09, edited 1 time in total.
sodom

#2 Re: terzić čažov

Post by sodom »

kako mu nasljednik reče: "Sve po zakonu" :D
Kasips

#3 Re: terzić čažov

Post by Kasips »

Mister "fizibiliti" :lol:
Adnan Terzić - govor sa 5. kongresa SDA
Poštovani delegati,

Danas imam možda najveću čast i najveću odgovornost u životu- da vam se obratim kao kandidat za Predsjednika SDA. Postao sam član Stranke iz vjere I ubjeđenja da je u vremenu njenog nastanka, Stranka imala jasan program za BiH i bošnjački narod. U tim vremenima stranka je imala snagu, dostojansto i jasnu politiku opstanka Bošnjaka na ovim prostorima. Danas sam kandidat za Predsjednika SDA iz vjere i ubjeđenja da je Stranka izgubila snagu i dostojanstvo, te da ne vodi ispravnu politiku koja može omogućiti prosperitet države i Bošnjaka.

U vremenu koje je predhodilo Kongresu bilo je dosta špekulacija o mojoj kandidaturi. Govorilo se kako sam se kandidovao kako bi u nekoj od faza procesa povukao kandidaturu u korist jednog od kandidata. Jako dobro poznajem oba protukandidata, sa njima radim dugi niz godina i da sam uistinu bio uvjeren da će neko od njih bolje voditi stranku u narednom periodu, vjerujte da ne bih ni prihvatio kandidaturu.

Zadaci i problemi pred kojima se nalazimo zaista su veliki i odgovorni. Oni zahtjevaju potpuno novi pristup, veliko jedinstvo snage kojom ova Stranka raspolaže, a koja nažalost, nije u funkciji. Promjene su nužne, apsolutno nužne.

Moramo promjeniti način vođenja Stranke, strukturu i metode rada ključnih timova na koje ćemo se osloniti, način odlučivanja i saradnju sa drugim političkim faktorima, kako domaćim tako i međunarodnim.

Imati jasnu viziju ove stranke i njene budućnosti, te imati sposobnost da se to ispuni, posjedovati srčanost i odlučnost da se ova politička snaga provede, su nužne kvalitete koje mora posjedovati njeno vođstvo.

Danas se politika SDA karakteriše bezidejnošću, odsustvom strategijskog vođenja politike, nejasno definisanim ciljevima. Za rezultat smo dobili inferioran položaj SDA na političkoj sceni uz osjećaj nemoći Bošnjačkog naroda.

Unazad nekoliko godina, evidentno je slabljenje uticaja Stranke, njena nemoć da realizira bitne projekte koji su korisni za BiH, kao na primjer aprilski paket ustavnih promjena, ali i da zaustavi projekte koji su loši za BiH, kao na primjer policijsku reformu. Dovedeni smo u poziciju da je naša država zaustavljena u procesu evropskih integracija i usporena u procesu integracije u NATO. Ojačale su politike i procesi koje društvo vuku u natrag. Sujete ineznanje nam nisu dozvolile da uspostavimo kontinuitet naše politike.

Poseban problem je katastrofalno vođenje ekonomske politike koje je rezultiralo smanjenjem prikupljanja prihoda, osiromašenjem naše privrede, bezočnim trošenjem naslijeđenog viška finansijskih sredstava, kolapsom socijalnih fondova i nemoći da se suočimo sa problemima izazvanim svjetskom ekonomskom krizom. Žalosno je da danas jedino mediji brane građane i poslovne ljude od visokih kamata banaka, a da to ne radi vlast u kojoj sjede predstavnici Stranke demokratske akcije.

Zaboravili smo na birače i ostavili ih bez jasnih ciljeva naše politike. Odgovorni smo za loše kadrove koji popunjavaju institucije vlasti. Dozvolili smo da članovi stranke napuštaju Stranku i formiraju nove stranke. Posvađali smo se unutar stranke, posvadjali smo se sa ostalim bošnjačkim strankama, posvadjali smo se sa IZ, posvadjali smo se sa medijima i za sve te svađe optužili druge.

Potpuno svjestan dubine političke i ekonomske krize u kojoj se BiH nalazi, i potpuno uvjeren u snagu, koju SDA ima i koju može dodatno inspirirati i osigurati, potpuno uvjeren u sebe i svoje mogućnosti, obraćam vam se kao kandidat za predsjednika SDA.

Moj program je vrlo jasan;

Najprije ću učiniti sve da se promjeni Statut stranke. Ovoj stranci treba novi, demokratski Statut, koji će smanjiti ovlasti predsjednika, onemogućiti manipulacije i samovolju.
Učinit ću sve da se vrati unutarstranačko povjerenje i dostojanstvo članstva, da vodimo principijelnu kadrovska politiku i da stranci damo novu snagu.

Redefinirat ćemo prioritete naše politike. Duboko sam ubijeđen da nikakve ustavne reforme ni popisi stanovništva neće zaustaviti socijalne nemire i izlazak obespravljenih građana na ulice. Posvetit ću veću pažnju ekonomskoj i socijalnoj politici vodeći računa da u paketu brzih reformi, u skladu sa danas usvojenim kongresnim rezolucijama, prioritete imaju poslovni svijet i gradjani sa stvarnim socijalnim potrebama.

Učinit ću sve da se brzo i efikasno provede ugovor o stabilizaciji i pridruživanju sa EU kako bi BiH dobila status kandidata za članstvo i time prešla u viši nivo odnosa sa EU u kojem se otvaraju nove perspektive, ali i tri nova fonda. Mi sve nedostatke našega uređenja moramo popravljati kroz proces pridruživanja EU, a nikako kroz proces popravke dejtonskog sporazuma.

Osnovna karakteristika moje politike će biti da hrabro i odlučno uđemo u reformisanje cjelokupnog bosanskohercegovačkog društva na osnovu evropskih standarda, a ne standarda nastalih na osnovu agresije i genocida ili truhlih kompromisa pojedinaca. Samo tako možemo pokazati biračima da smo tu radi njih, a ne radi sebe.

U procesu izgradnje državnih institucija i na našem putu ka evroatlanskim integracijama neophodna je saradnja sa međunarodnom zajednicom ali ta saradnja mora biti transparentna, zasnovana na partnerskim osnovama a nikako podanička i snishodljiva.

Radi ću na angažiranju svih ljudskih potencijala Stranke i svih onih koje, boljim radom i odnosima, možemo pridobiti sa sobom na putu sveopćeg napretka.
Odvest ću Stranku do pobjede na sljedećim izborima.

Ponavljam; odvest ću Stranku do pobjede na slijedećim izborima.

Apelujem na vas da glasate po svijesti i savjesti. Ne dozvolite da drugi u vaše ime trguju vašim glasovima i vašim dostojanstvom zarad svojih političkih interesa. Nemojte glasati po inerciji i emocijama. Odgovorno odlučite da za Predsjednika SDA izaberete onoga koji će jasno odrediti put ove stranke, ovog naroda i ove države.

Prije nego glasate za predsjednika SDA, molim vas da sami sebi odgovorite na sljedeća pitanja:
Ko nas može brže izvesti iz političke i ekonomske krize? Ko može zaustaviti pogubne podjele unutar Bošnjaka? Ko može spriječiti podjele i vratiti jedinstvo u SDA? Ko nas može dovesti do pobjede na izborima 2010? Ko može bolje upravljati reformama koje će nas odvesti u EU I NATO? Ko može bolje sarađivati sa ostalim političkim strankama u BiH? Ko ima veću podršku javnosti i birača?

Danas je na vama velika odgovornost koje možda i niste svijesni, ali morate biti svjesni negativnih posljedica ako podršku usmjerite pogrešnoj osobi. Bit će te odgovorni za neadekvatne politike koje neće riješiti najveću političku i ekonomsku krizu od završetka rata. Bit će te odgovorni za slabe ruzultate stranke na predstojećim izborima. Bit će te odgovorni za podjele unutar stranke i bošnjačkog korpusa sa nesagledivim poslijedicama po budućnost BiH.. Zapamtite da ste danas na to bili upozoreni. Meni je dovoljno da mi je dragi Bog dao priliku da vam to mogu reći. Na vama je da birate.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: terzić čažov

Post by PipiDugaDevetka »

Kasips wrote:Mister "fizibiliti" :lol:
Mister ''Pi-eR-eS-Pi''. Borba protiv siromaštva.
mesihtrko

#5 Re: terzić čažov

Post by mesihtrko »

cijena šećera je prije Terzićevog PDV-ea bila 60 feninga ,cijena hljeba 55 feninga,ulja 1,89........
Terzićev PDV je udar na sirotinju.
to je njegovo djelo
Geometar je to. nije čovjek ekonomista
veljaca

#6 Re: terzić čažov

Post by veljaca »

mesihtrko wrote:cijena šećera je prije Terzićevog PDV-ea bila 60 feninga ,cijena hljeba 55 feninga,ulja 1,89........
Terzićev PDV je udar na sirotinju.
to je njegovo djelo
Geometar je to. nije čovjek ekonomista
Ama nije on vidio Č od čovjeka ....
Komrad

#7 Re: terzić čažov

Post by Komrad »

Meni je najjace kad je rekao da nas je u ovakvo stanje doveo Tihic sa svojim premijerima :)) sto je zaista tacno...
ali Terzic zaboravi da je i on jedan od tih premijera
convict

#8 Re: terzić čažov

Post by convict »

Komrad wrote:Meni je najjace kad je rekao da nas je u ovakvo stanje doveo Tihic sa svojim premijerima :)) sto je zaista tacno...
nije on zaboravio, ali pretpostavlja da narod jeste. što je najgore, možda i jeste tako, nije ga bilo dugo na TV pa ljudi zaboravili, a i u Avazu ga hvale.
zulfo

#9 Re: terzić čažov

Post by zulfo »

Komrad wrote:Meni je najjace kad je rekao da nas je u ovakvo stanje doveo Tihic sa svojim premijerima :)) sto je zaista tacno...
U ovakvo stanje ,stanje siromaštva doveo nas je upravo Terzić sa svojim PDV-eom .Znao je kako da podesi PDV ali isti pošto je geometar nije znao da sačini socijalni program kako bi se zaštitile najugroženije kategorije (nezaposleni ,penzioneri ...)
Dobro je da je narod prepoznao njegove i Radončićeve marifetluke (jedan od novijih dokaza da narod nije glup je i taj da je njihov kandidat u Vogošći dobio jedva 11% glasova)
Ukoliko i izazovu vanredne izbore neće mi biti krivo jer na tim izborima poslije nekoliko svojih izjava neće dobiti ni pet posto glasova.
Nedaj bože da je osvojio glasova koliko je najavljivo (30%) i čemu su se nadali Čović i Dodik a pomalo i Cerić
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10 Re: terzić čažov

Post by JoseMujica »

PipiDugaDevetka wrote:
Kasips wrote:Mister "fizibiliti" :lol:
Mister ''Pi-eR-eS-Pi''. Borba protiv siromaštva.
ne... ne...ne ..., ne širite dezinformacije rekao je "vizibiliti studija"
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#11 Re: terzić lažov

Post by Entropio »

Meni uvijek na um padne jedna scena iz 60 minuta u vrijeme uvođenja PDV-a, kad su gosti bili Terzić i Lagumdžija. I na TV vezi je bio Jago Lasić iz Mostara. Znam da sam plak'o od smijeha... Oni se prepucavaju, Terzić za PDV, Lagumdžija protiv, itd. I Terzić se sad obraća ovog gospodinu iz Mostara... kaže: "Gospodine Lago Jasiću..." A Lagumdžija mu ga metnu u svom stilu, ono prepotentno: "Nije Lago Jasić, nego Jago Lasić." :lol:
Bo Bo

#12 Re: terzić čažov

Post by Bo Bo »

sodom wrote:kako mu nasljednik reče: "Sve po zakonu" :D
njegov nasljednik je Špiric :)
detroit-mercy

#13 Re: terzić čažov

Post by detroit-mercy »

Bo Bo wrote:
sodom wrote:kako mu nasljednik reče: "Sve po zakonu" :D
njegov nasljednik je Špiric :)
Jos gori od "Po Zakonu". :mrgreen: