Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

abs

#1 Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by abs »

CUo sam da ima hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove,naime u 2 sobe mi se pojavljuje na zidovima vlaga, parket bude vlazan i pojavi s eona plijesan zelena.
ja bih htio premazati zidove hidroizolacijskim premazom iznutra da neprobija vlaga i da se nepojavljuje ta plijesan pa ako neko moze preporuciti gdje to kupiti u SA i naziv
hvala
ja2

#2 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by ja2 »

Probaj sa ljepilom za plocice, mi smo tako rijesili vlagu na zidu koji je do pola ukopan u zemlju. Neki su nam savjetovali da stavimo i sa unutrasnje strane stiropor u kombinaciji sa ljepilom ali i ovako smo problem rijesili i evo vc dvije godine zid je ostao bijel. Do kada ne znam.
palamuda

#3 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by palamuda »

Kkakva je građevina, jesi li na prizemlju, imaš li ukopanih zidova u zemlju, kuda prolazi voda, moraš dati više detalja, ako je vlaga od kondenza šta će ti hidroizolacija. Daj detalja, pa onda savjeti.
mrki09

#4 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by mrki09 »

Imam i ja slicnih problema i jos nerijesenih, pa ako ima kakva dobra dusa da pomogne :-D .
Naime na zid koji vlazi su sa spoljne strane naslonjene betonske stepenice oblozene kamenim plocama (dakle zid je dijagonalno jednom polovinom u zemlji). Stepenice nisu nase nego zajednicke od objekta, tako da nema sanse da ih rusimo i postavljamo hidrizolaciju jer bi nam ostali ...sve po spisku, a kako ostali nemaju iste probleme, nebi bili ni zainteresovani da finansijski ucestvuju u tom cirkusu. Pa eto.... ako ima ko... da da kakav savjet za unutrasnji premaz ili nesto drugo.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by arman1 »

mrki09 wrote:Imam i ja slicnih problema i jos nerijesenih, pa ako ima kakva dobra dusa da pomogne :-D .
Naime na zid koji vlazi su sa spoljne strane naslonjene betonske stepenice oblozene kamenim plocama (dakle zid je dijagonalno jednom polovinom u zemlji). Stepenice nisu nase nego zajednicke od objekta, tako da nema sanse da ih rusimo i postavljamo hidrizolaciju jer bi nam ostali ...sve po spisku, a kako ostali nemaju iste probleme, nebi bili ni zainteresovani da finansijski ucestvuju u tom cirkusu. Pa eto.... ako ima ko... da da kakav savjet za unutrasnji premaz ili nesto drugo.
sa unutrašnje strane obloži zid stiropor pločama 2cm sasvim dovoljno.
karanana

#7 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by karanana »

imate li preporuciti kakve majstore za analizu stanja i rad na ovom problemu?
slavkoimamodilera

#8 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by slavkoimamodilera »

arman1 wrote:sa unutrašnje strane obloži zid stiropor pločama 2cm sasvim dovoljno.
:lol: :lol: :lol: pregenijalno :lol: :lol: :lol:
palamuda

#9 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by palamuda »

slavkoimamodilera wrote:
arman1 wrote:sa unutrašnje strane obloži zid stiropor pločama 2cm sasvim dovoljno.
Stiropor nipošto, samo će napraviti još veći belaj
Dr.Mr.Fr.

#10 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by Dr.Mr.Fr. »

karanana wrote:imate li preporuciti kakve majstore za analizu stanja i rad na ovom problemu?
080 02 02 12

:thumbup:
karanana

#11 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by karanana »

Dr.Mr.Fr. wrote:
karanana wrote:imate li preporuciti kakve majstore za analizu stanja i rad na ovom problemu?
080 02 02 12

:thumbup:
kakav je ovo broj? ko neki hotline. jeli neka firma ili?
Alkos

#12 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by Alkos »

Nazoves i skine ti stoju sa racuna :mrgreen:
karanana

#13 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by karanana »

Alkos wrote:Nazoves i skine ti stoju sa racuna :mrgreen:
a jeli mi rijesi problem hidroizolacije ili me rijesi samo 100 KM?
Alkos

#14 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by Alkos »

Ne znam, pokusaj... Cudan je broj, ja se ne bih usudio nazvati :mrgreen:
karanana

#15 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by karanana »

aha, to je broj ove firme kema na ilidzi. ovo je besplatan broj. to je fino i profesionalno.

znaci oni ne prodaju samo materijale negu i rade na postavci njihovog proizvoda.
arman1

#16 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by arman1 »

palamuda wrote:
slavkoimamodilera wrote:
Stiropor nipošto, samo će napraviti još veći belaj
Genijalci haj da se kladimo. Tri godine sam kuburio sa kondenzom i ružnim zeleno-crnim flekama koje su samo rasle. Koristio sam svakakve premaze, čak i masnu boju, anti bakterijsku emulziju i opet na kraju isto.
Obložio zidove pločama stiropora i koristio ljepilo za stiropor za unutrašnje radove. Sitnija granulacija nego za ono koje se koristi za vanjske radove. Problem 100% riješen + uštede na grijanju.
Radio u sopstvenom aranžmanu zbog troškova. Da sam uzeo kvalifikovanog majstora sigurno bi bilo estetski dotjeranije ali i dosta skuplje.
Stvarno mi idu na kurac ovi sve-znalci što sve u startu popljuju, a da lično ni očima nisu vidjeli neke stvari.
mrtva kokoš

#17 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by mrtva kokoš »

arman1 a je l`ti i s vanjske strane stiropol ili??
slavkoimamodilera

#18 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

arman1 wrote:Genijalci haj da se kladimo. Tri godine sam kuburio sa kondenzom i ružnim zeleno-crnim flekama koje su samo rasle. Koristio sam svakakve premaze, čak i masnu boju, anti bakterijsku emulziju i opet na kraju isto.
Obložio zidove pločama stiropora i koristio ljepilo za stiropor za unutrašnje radove. Sitnija granulacija nego za ono koje se koristi za vanjske radove. Problem 100% riješen + uštede na grijanju.
Radio u sopstvenom aranžmanu zbog troškova. Da sam uzeo kvalifikovanog majstora sigurno bi bilo estetski dotjeranije ali i dosta skuplje.
Stvarno mi idu na kurac ovi sve-znalci što sve u startu popljuju, a da lično ni očima nisu vidjeli neke stvari.
Tvoja "metoda" je jednaka onome kada umjesto popravke limarije na autu stručnjaci nakamaraju tonu kita i prefarbaju... estetski si problem možda i riješio (pitanje koliko će "duhrat"), ali suštinski ne...
Prije nego se počneš kleti u vlastite eksperimente pročitaj štogod, nauči ponešto o fizici zgrade, o pojmovima kao što su prolaz toplote, difuzija vodene pare, razlika potencijala, termički most i sl., pa onda pričaj...

Za te stvari se ide u školu, jer da se pamet dešava "spontano" kao kod tebe niko živ ne bi išao u školu... prema tome, smanji doživljaj i probaj ponešto naučiti...
mrtva kokoš

#19 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by mrtva kokoš »

zbog toga ga i pitam, kontam ako mu je stiropol sa vanjske strane napravio je sebi belaj u buducnosti a da jos i ne zna za to... :roll:
Dr.Mr.Fr.

#20 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by Dr.Mr.Fr. »

Arman1,

kondenz ti je sada samo ispod stiropora, osim ako ti zid nije paropropustan u šta iskreno sumnjam, mada imaš riješenje i za to, koristi se tzv. isušivi malter koji propušta paru a ima mjehure u kojima može da zadržava soli tj. ima prostor gdje se mogu kristalizovati bez razbijanja strukture ...

Parodifuzija je vrlo jednostavna samo se trebaš malo posvetiti tome, a proizvoda ima koliko hoceš :D
arman1

#21 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by arman1 »

Splinter wrote:arman1 a je l`ti i s vanjske strane stiropol ili??
Stiropor/l je samo s unutrašnje strane. S vanjske strane nisam mogao postavljati zbog više razloga.
Genijalci, jako mi je drago da imate znanja iz termike i sl. Ja nemam nešto pretjerano. Kad neznam kako šta uraditi ili pitam nekog ili eksperimentišem.
Ovo rješenje nije posljedica experimenta nego rezultat konsultacije sa poznanikom. Tip stanuje u zgradi koja je preko 100g stara. Godinama ovaj problem im je bio sve veći i veći. Skupili pare da urade vanjsku izolaciju, pošto su svi stanovi otkupljeni.
Od gradskog poglavarstva(zagreb) nisu uspjeli dobili odobrenje za to jer je zgrada dovoljno stara da ulazi u neki poseban režim, ne smije se mijenjati vanjski izgled. jedan od stanara je neznam kojim putem došao do nekog profe koji radi na institutu.
Rješenje im je bilo da podzemne zidove(podrumske prostorije) oblože sa min 5cm, a zidove stanova sa 2 cm stiropor ploča. Ploče lijepiti punim premazom. Izuzetak je zid sa sjeverne strane koji je isto preporučio da se odradi sa 5 cm.
Ispod plafona na najgornjoj etaži je takođe rađeno pločama, u stanovima1cm, a u hodniku 2cm ali se lijepljenje mora raditi pikovanjem.
Ovo je riješenje za kondenz i buđ po zidovima, a ne riješenje za termoizolaciju. Uštede na grijanju su usputna korist i nisu ni približne kao kod vanjske izolacije.
Nedavno sam mijenjao stolariju i sa dijela zida i plafona morao skinuti izolaciju. Definitivno nisam uočio pojavu kondenza.

Sretno
mrtva kokoš

#22 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by mrtva kokoš »

to mi je onda jasno...
samo je problem kad je stiropor i sa vanjske i sa unutrasnje strane, kod tebe je to ok...
slavkoimamodilera

#23 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Dr.Mr.Fr. wrote:Arman1,

kondenz ti je sada samo ispod stiropora, osim ako ti zid nije paropropustan u šta iskreno sumnjam, mada imaš riješenje i za to, koristi se tzv. isušivi malter koji propušta paru a ima mjehure u kojima može da zadržava soli tj. ima prostor gdje se mogu kristalizovati bez razbijanja strukture ...

Parodifuzija je vrlo jednostavna samo se trebaš malo posvetiti tome, a proizvoda ima koliko hoceš :D
Džabe pričaš, zar ne vidiš da je on pitao profu s fakulteta... :-) vjerovatno pravnog :-)

Halo, genije, i dalje imaš vlagu, ali je ne vidiš!! :-) To ti pokušavamo reći... al jok, ima on jarana u zagrebu...
zambaklija

#24 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by zambaklija »

najjače rješenje,možeš čak i sam uraditi ima kupiti u OBI, MEM produkti

http://www.norax.de/mem-abdichtung/feuchte-waende/ :D
nosara

#25 Re: Hidroizolacijski premaz za unutarnje zidove

Post by nosara »

slavkoimamodilera wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:Arman1,

Džabe pričaš, zar ne vidiš da je on pitao profu s fakulteta... :-) vjerovatno pravnog :-)

Halo, genije, i dalje imaš vlagu, ali je ne vidiš!! :-) To ti pokušavamo reći... al jok, ima on jarana u zagrebu...

Filozofi, plijesan se eliminise trajno stiroporom, koji sprjecava toplom vlaznom zraku da se nalijepi na hladan vanjski zid... Koga briga za vlagu koja se ne vidi, o cemu pricate...
Post Reply