Asim Sarajlić-mišljenja

addy_sa

#1 Asim Sarajlić-mišljenja

Post by addy_sa »

U posljednje vrijeme vidim da je gdin.Sarajlić znatno eksponiraniji nego prije, kada nisam znao ni ko je uopšte..
Interesantan lik sasvim, s takvim "uzletom" u političkoj karijeri..rijetko viđeno..
Kakvo je vaše mišljenje o dotičnom?

Ono što znam jeste da je sada zamjenik predsjednika Sda (što je, kao relativno mladom čovjeku, najviša funkcija koju u stranci može imati, iznad njega je samo predsjednik), da je šef izbornog štaba Sda, šef Kluba poslanika Sda u Parlamentu BiH (opet jako prestižna funkcija- šef kluba je skoro kao predsjedavajući doma)..
Koji su to kvaliteti i reference za ovakve funkcije?
U službenoj biografiji piše da je radio u Hotelima Ilidža i da je bio načelnik opštine i da je završio FPN-odbrana.
U Avazu piše da mu je nadimak Bravče.. (da li je to degutantno ili ne pisati, ostavimo urednicima pomenute novine)..
i spominju ga u kontekstu nekih "mutnih" poslova , kockarnica i slično.. On je jedan od rijetkih političara koji se spominje u tajnim depešama američke ambasade i to one u kojoj priča o Fahri i reisu..

Meni lično ne ostavlja dojam pretjerano pametnog i mudrog političara, ali svaka čast na učešću u Armiji BiH u periodu rata gdje je učestvovao kao maloljetnik dok su mnogi pobjegli.. za taj dio biografije respect.. ostalo.. pa eto da čujemo...možda neko zna bolje i detaljnije.. a možda sam krivo procjenio čovjeka..

ako se neko pita zašto tema o njemu.. interesantan lik, u "žiži" trenutnih političkih zbivanja, čovjek od povjerenja S.Tihića.. uostalom, javna je ličnost, i o takvima se može i treba diskutovati..
Komrad

#2 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by Komrad »

U svakom slucaju bolji od raznih Cengica, Bicakcica itd... svaka cast Tihicu sto je uz sebe postavio mladog covjeka
pa kakav god da bio :)
kajdara

#3 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by kajdara »

Nikakav, čim je član kvislinško-kriminalne SDA-bande.
poznanik

#4 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by poznanik »

kajdara wrote:Nikakav, čim je član kvislinško-kriminalne SDA-bande.

... i klero-nacionalističke :oops:

Svi oni u SDA slijede politiku i ideologiju Alije Izetbegovića i njegove "Islamske deklaracije" :(
dharma

#5 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by dharma »

Ja sam znam da dok je on bio nacelnik, u Vogosci su parkovi nestajali preko noci. :x :x :x
heckler

#6 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by heckler »

poznanik wrote:
kajdara wrote:Nikakav, čim je član kvislinško-kriminalne SDA-bande.

... i klero-nacionalističke :oops:

Svi oni u SDA slijede politiku i ideologiju Alije Izetbegovića i njegove "Islamske deklaracije" :(

:lol: :lol:

Da ovi silni trolovi procitaju tu deklaraciju grdo bi se razocarali :lol:
The 51st State

#7 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by The 51st State »

dharma wrote:Ja sam znam da dok je on bio nacelnik, u Vogosci su parkovi nestajali preko noci. :x :x :x
jedan jedini "park" u vogosci i dalje stoji, dok je tacna cinjenica da su i ono preostalih zelenih povrisna iza nacelnika ovcine, ubrzanim tempom nestale, ali tjesi cinjenica da kremes nije daleko :).
ushtap

#8 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by ushtap »

Dobar, plah a i laf co'ek. Jedan od najmladjih nacelnika. Uradio u Vogosci za par godina vise nego li gomunjare za 45.
GOLFER

#9 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by GOLFER »

Ja zaista ne znam ko je tej lik, ni ko ga gura, onako daje dojam TUPAVCA i poslusnika, ljigavca, tako izgleda i tako govori. Vjerovatno postavljenog preko Tihica. Zaista nije nimalo interesantan lik i on uz Zukica su mi onako bas nekako ljudi koji nemaju veze ni sa cim ''ko da su sa marsa pali''... Cengic im je u SDA vrhu smetnja, jedini koji nit je ljigavac nit je poslusnik, a covjek kada prica vidi se da zna i da je elokventan... pa tihic valjda da bi se borio protiv jednog pametnog mora skupiti oko sebe Debile... jer najgore se sa budalom i debilom raspravljat...
The 51st State

#10 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by The 51st State »

ushtap wrote:Dobar, plah a i laf co'ek. Jedan od najmladjih nacelnika. Uradio u Vogosci za par godina vise nego li gomunjare za 45.
ne pregoni, ono jest covjek odradio, ali jedan tas i pretis, sta ti je bolan?
dharma

#11 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by dharma »

The 51st State wrote:
dharma wrote:Ja sam znam da dok je on bio nacelnik, u Vogosci su parkovi nestajali preko noci. :x :x :x
jedan jedini "park" u vogosci i dalje stoji, dok je tacna cinjenica da su i ono preostalih zelenih povrisna iza nacelnika ovcine, ubrzanim tempom nestale, ali tjesi cinjenica da kremes nije daleko :).

Ma ima jos poneki takav, sa klupama i sve. Meni ne smeta izgradnja, ali ne mozes ljudima pod prozorom zgradu praviti, jednostavno ne ide. A u posljednje 3-4 godine je tako. Ujutru ustanes, bagerom sve izrovili. Meni jednostavno ne ide u glavu :x :x
The 51st State

#12 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by The 51st State »

Ma ima jos poneki takav, sa klupama i sve. Meni ne smeta izgradnja, ali ne mozes ljudima pod prozorom zgradu praviti, jednostavno ne ide. A u posljednje 3-4 godine je tako. Ujutru ustanes, bagerom sve izrovili. Meni jednostavno ne ide u glavu :x :x
tu ide na dusu nacelniku koji je 96' ili tako neke postratne haoticne godine izmjenio regulacioni plan, a ovaj nije lud da ne iskoristi priliku da u ovakvoj situaciji namakne bilo kakvih budzetskih para, ako ti nije jasno, raspitaj se ko su vlasnici prvih objekata koji su izgradjeni na zelenim povrsinama izmedju zgrada 8) .
ultima_palabra

#13 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by ultima_palabra »

Čuj Bravče :oops: Upoznao sam čovjeka na brzinu poslovno i djeluje mi inteligentan, ali i prepreden.
Otprilike to je ta Tihićeva nova SDA, on, Ahmetović, Šepić i kompanija... nema tu nekog nacionalizma i islamizma na koje smo navikli, ali ne doimaju se kompetentnima, a pogotovo ne vizionarima :roll:
poznanik

#14 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by poznanik »

ushtap wrote:Dobar, plah a i laf co'ek. Jedan od najmladjih nacelnika. Uradio u Vogosci za par godina vise nego li gomunjare za 45.
Jest, izgradio i pokrenuo Pretis, dok su "komunjare" samo džamije gradile :lol:
dharma

#15 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by dharma »

The 51st State wrote:
tu ide na dusu nacelniku koji je 96' ili tako neke postratne haoticne godine izmjenio regulacioni plan, a ovaj nije lud da ne iskoristi priliku da u ovakvoj situaciji namakne bilo kakvih budzetskih para, ako ti nije jasno, raspitaj se ko su vlasnici prvih objekata koji su izgradjeni na zelenim povrsinama izmedju zgrada 8) .

Jasno mi je. Isto tako mi je jasno da kad su pravili "grb" opstine uzeli su zeleni jer je opstina "zelenila", kojeg vise nema. Isto tako mi je jasno da to nije pocelo od njega, ali ni on to nije zavrsio, isto ako sto nece ni naredni nacelnik ( iz bilo koje stranke). U svakom slucaju, vakat nam je da mijenjamo "grb" :D
Odoh ja sa teme, jer ne vjerujem da postavljaca zanima moje zaljenje za zelenim povrsinama :D
Prolaznik

#16 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:02, edited 1 time in total.
ushtap

#17 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by ushtap »

The 51st State wrote:
Eee.., al' narodu s ledja... i ispod nokata vadili. Pitaj/te starije.
The 51st State

#18 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by The 51st State »

ne znam, meni je tu svaki nacelnik isti, ugradjivanje ce uvijek postojati, zavisi samo koliko to ugradjivanje kosta obicni narod, sto se tice wog-a taj mu je objekat po meni potpuni uspjeh, barem sto se tice sadrzaja tog nekog uzeg jezgra vogosce, a sto se tice prilaznih puteva zar nije i prije postojao taj ko neki kruzni tok izmedju zgrada?
The 51st State

#19 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by The 51st State »

ushtap wrote:
The 51st State wrote:
tezak posljeratni period, ali vec nakon 15-20 godina se krenulo sa solidnim zivotom, kompariraj slobodno i nama je proslo otprilike toliko vremena, a zivot stoji u mjestu.
poznanik

#20 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by poznanik »

The 51st State wrote:ne znam, meni je tu svaki nacelnik isti, ugradjivanje ce uvijek postojati, zavisi samo koliko to ugradjivanje kosta obicni narod, sto se tice wog-a taj mu je objekat po meni potpuni uspjeh, barem sto se tice sadrzaja tog nekog uzeg jezgra vogosce, a sto se tice prilaznih puteva zar nije i prije postojao taj ko neki kruzni tok izmedju zgrada?
Pa zar postoji neko "iz naroda" da opravdava javnu krađu i korupciju političara :shock: :? :(

Izgleda - "nek je naš, može mu se..." :(
The 51st State

#21 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by The 51st State »

poznanik wrote:
The 51st State wrote:ne znam, meni je tu svaki nacelnik isti, ugradjivanje ce uvijek postojati, zavisi samo koliko to ugradjivanje kosta obicni narod, sto se tice wog-a taj mu je objekat po meni potpuni uspjeh, barem sto se tice sadrzaja tog nekog uzeg jezgra vogosce, a sto se tice prilaznih puteva zar nije i prije postojao taj ko neki kruzni tok izmedju zgrada?
Pa zar postoji neko "iz naroda" da opravdava javnu krađu i korupciju političara :shock: :? :(

Izgleda - "nek je naš, može mu se..." :(
tu sam ti ono kako bi reko suptilan, javna kradja je lako dokaziva i tu nema opravdanja, dok prema korupciji imam zapadno evropski stav, tj. nema je dok je sve "legalno", samo je pitanje sta pretekne zajednici od te korupcije.
Prolaznik

#22 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:02, edited 1 time in total.
The 51st State

#23 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by The 51st State »

...
ako si stanar tih okolnih zgrada apsolutno te razumijem, drukcije ne, posto svakodnevno tuda prolazim vise puta i ne vidim da je neki kolaps nastao sto se tice wog-a, dok za zelene povrsine sam vec ranije odgovorio.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#24 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by sabina1 »

Provincijska na brzinu edukovana faca koja za cilj ima sveto trojstvo: karijera,vlast i lova kao i 99% aktivnih političara u zemlji.
Niti miriše niti smrdi.
Klasika.
popajic

#25 Re: Asim Sarajlić-mišljenja

Post by popajic »

ushtap wrote:
The 51st State wrote:
Ti treba da pitas - zacudio bi se koliko je tu ljudi i ispod i iznad nokata :-) imalo posao !
Post Reply