kupujem novi kauc, interesuje me da li me mozete uputiti u neku dobru prodavnicu namjestaja i kakva su vasa iskustva?
hvala
Moderator: anex
luna09 wrote:Zavisi od toga kakav kauč želiš,koliki ti je stan/kuća a i ko će ga koristiti.U dalasu imaš onih teških sa skupim presvlakama uglavnom po meni za salone,Domavija ima širok izbor i cijene nisu strašne.Udobnost nudi poprilično jrftin komadni namještaj zgodnih cijena a i možeš naći praktičnih komada. Jedina mana je što je kvalitet za par nijansi lošiji od prije navedenih.Ja sam u udobnosti kupila nekoliko stvari pa i kauče .Malo su neki šarafi otpali al se da popraviti.U Domaviji kupila ugaonu garnituru,dosadila mi više a nemam razloga da je zamjenim(ne smijem reći ova ne valja kupujte novu)
luna09 wrote:Zavisi od toga kakav kauč želiš,koliki ti je stan/kuća a i ko će ga koristiti.U dalasu imaš onih teških sa skupim presvlakama uglavnom po meni za salone,Domavija ima širok izbor i cijene nisu strašne.Udobnost nudi poprilično jrftin komadni namještaj zgodnih cijena a i možeš naći praktičnih komada. Jedina mana je što je kvalitet za par nijansi lošiji od prije navedenih.Ja sam u udobnosti kupila nekoliko stvari pa i kauče .Malo su neki šarafi otpali al se da popraviti.U Domaviji kupila ugaonu garnituru,dosadila mi više a nemam razloga da je zamjenim(ne smijem reći ova ne valja kupujte novu)
gdje se nalazi taj salon namjestajahana_montana wrote:luna09 wrote:Zavisi od toga kakav kauč želiš,koliki ti je stan/kuća a i ko će ga koristiti.U dalasu imaš onih teških sa skupim presvlakama uglavnom po meni za salone,Domavija ima širok izbor i cijene nisu strašne.Udobnost nudi poprilično jrftin komadni namještaj zgodnih cijena a i možeš naći praktičnih komada. Jedina mana je što je kvalitet za par nijansi lošiji od prije navedenih.Ja sam u udobnosti kupila nekoliko stvari pa i kauče .Malo su neki šarafi otpali al se da popraviti.U Domaviji kupila ugaonu garnituru,dosadila mi više a nemam razloga da je zamjenim(ne smijem reći ova ne valja kupujte novu)![]()
![]()
ja svoj kupovala u urban salonu namjestaja
kada sam vidio kauc i komode ukrasene cirkoncicima upiskio sam se od vrhunskog dizajnaSadaMeHuseine wrote:Belona....novi salona namještaja na Aerodormskom ....kod Zaklopače....turski namještaj, cijene povoljne i dizajn je vrhunski...
Ljudi su pravo susretljivi,sve se mozes dogovoriti, njihovo unosenje i montaza....
Ja mislim da imas web site....
Kada sam mislio na vrhunski dizajn, mislio sam na kauče...a cirkončića ima, možda je to "in" u svijetu,a da mi to ne znamo....ali kad su kauči i garniture u pitanju,njihov stil mi se strašno svidja.Vragolan wrote:kada sam vidio kauc i komode ukrasene cirkoncicima upiskio sam se od vrhunskog dizajnaSadaMeHuseine wrote:Belona....novi salona namještaja na Aerodormskom ....kod Zaklopače....turski namještaj, cijene povoljne i dizajn je vrhunski...
Ljudi su pravo susretljivi,sve se mozes dogovoriti, njihovo unosenje i montaza....
Ja mislim da imas web site....
nista specijalno, ima tako kica, a ima i dobrih komada, a za kvalitet ne bi znao reci
@kenCo
pogledaj kod malagica u rajlovcu, nedavno bio i vidio tih na L fazona
prijatelji mi uzimali namjestaj kod ece (jel to sad urban?) i svidila im se granitura ali bila veika i tamo im rekose da to nije problem, mogu oni istu granituru napraviti po mjeri, cak ih je izasla jeftinije zbog manjeg utorska meterijala, i jos se mozes dogovoriti koji stof ces na kauc
eeeeeee kad se sjetim, sto kazes jedan ugao nam bio 20 godina, nismo ni spuzve mijenjali nego samo skines onaj stof ubaci ga mati u masinu on se opere i jopet prljajSadaMeHuseine wrote:Ma nema vise kvaliteta kao sto je bila Lesnina, Slovneijales, Jugodrvo, Marles,Oriolik itd....sad ti se namjestaj pravi sa rokom trajanja,a ne ko prije....kupis namjestaj pa ga tri generacije handre...sad 3-5 godina max i onda alaj Jovo nanovo.....
I ja mislim da je Natuzzi baš onako...Better Man wrote:Mislim da bi prvo trebao da kažeš koliko si spreman dati love za kauč, jer možemo mi predlagati svašta, a da je to za tebe skupo, jer želiš jeftinjije ili obratno da je jeftino, a želiš skuplje. Obzirom da su drugi spomenuli večinu marki i mjesta i gdje možeš pogledati namještaj, spomenuću Natuzzi (sad ne znam da li ti odgovara da li ti se sviđa, kakva je cijena modela kojeg bi ti htio i da li ti ista odgovara ili je visoka), pa mozeš i njih pogledati. Glavna stvar je da prije kupovine isprobaš kauč i tek onda doneseš odluku o tome koji češ kupiti, jer kupovina na izgled, bez da ga probaš pogrešna.
Kao sto kazes nema vise kvaliteta kao prije, ovaj namjestaj prozivljava svoju dvadesetosmu godinu, prosle godine generalka bila, promijenila se spuzva i stavio novi materijal.Ne bih ga prodao nema tih para.SadaMeHuseine wrote:Ma nema vise kvaliteta kao sto je bila Lesnina, Slovneijales, Jugodrvo, Marles,Oriolik itd....sad ti se namjestaj pravi sa rokom trajanja,a ne ko prije....kupis namjestaj pa ga tri generacije handre...sad 3-5 godina max i onda alaj Jovo nanovo.....

Imali mi prije rata ovakva dva + dvije fotelje.....nikad se nigdje nisam naspavao ko na njima....al' sta ces,dodjoše, vidješe, odnesoše.....braća....maxell_sarajevo wrote:Kao sto kazes nema vise kvaliteta kao prije, ovaj namjestaj prozivljava svoju dvadesetosmu godinu, prosle godine generalka bila, promijenila se spuzva i stavio novi materijal.Ne bih ga prodao nema tih para.SadaMeHuseine wrote:Ma nema vise kvaliteta kao sto je bila Lesnina, Slovneijales, Jugodrvo, Marles,Oriolik itd....sad ti se namjestaj pravi sa rokom trajanja,a ne ko prije....kupis namjestaj pa ga tri generacije handre...sad 3-5 godina max i onda alaj Jovo nanovo.....
Ovo je prelijepomaxell_sarajevo wrote:Kao sto kazes nema vise kvaliteta kao prije, ovaj namjestaj prozivljava svoju dvadesetosmu godinu, prosle godine generalka bila, promijenila se spuzva i stavio novi materijal.Ne bih ga prodao nema tih para.SadaMeHuseine wrote:Ma nema vise kvaliteta kao sto je bila Lesnina, Slovneijales, Jugodrvo, Marles,Oriolik itd....sad ti se namjestaj pravi sa rokom trajanja,a ne ko prije....kupis namjestaj pa ga tri generacije handre...sad 3-5 godina max i onda alaj Jovo nanovo.....
nesto slicno sam i ja trazio i odmah da ti kazem da ne postoji...KenCo wrote: u pitanju je mala soba, kauc ne bi smio biti preko 190 duzine. ja bih volio dvosjed na L, pomenute duzine, ali cisto sumnjam da takvo sta postoji.
mozes mi reci gdje se nalazi domavija ? dallas, kaleu, standard, i udobnost sam vec posjetio.