Zoran Cegar-Preneseno iz Starta

exliberal

#1 Zoran Cegar-Preneseno iz Starta

Post by exliberal »

Nekadašnji komandant Specijalne policije MUP-a FBiH Zoran Čegar dobio je konačne i pravosnažne sudske presude kojim je naloženo da bude vraćen na posao, da mu se vrati oduzeti čin i da mu budu isplaćene plate koje nije dobio nakon što ga je bivši direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić nezakonito istjerao s posla.

Čegar ne zna kad će se vatiti u policiju. Za magazin Start BiH kaže da to zavisi od toga kada će novi direktor federalne policije Dragan Lukač izdati nalog. Ne zna ni na koje će se mjesto vratiti.

ČEGAR: Mene je Miletić skinuo s mjesta komandanta specijalne policije i sa svojim jatacima u policiji tad je napisao pismo kao da navodno ja tražim razrješenje. Sud je utvrdio da je to falsifikat, zbog čega sam ja neki dan podnio kaznenu prijavu protiv Miletića zbog falsifikata i lažnog prijavljivanja. Ja se ne moram vratiti na mjesto komandanta, mene interesira da mi se vrati čin, zvanje, da se kaže da je sve ovo što je počinjeno protiv mene bila hajka određene grupe ljudi koja radi u policiji. A neka me vrate na mjesto koje mi pripada po zakonu, zvanju, znanju, kvalifikacijama i po onom što znam raditi.

Koliko se sjećam, Vi ste otpušteni jer ste odbili predati službeni pištolj na ulazu u državni Parlament?

ČEGAR: Da, Parlament... Ali povod je bio što sam ja isporučio alžirsku grupu. Tad su krenuli na mene, tražili bilo kakav razlog da me se riješe, pa kad su vidjeli da mi ne mogu ništa ni napakovati, onda su se udružili sa tim, da kažem, ekstremima iz teorističkih grupa. Pošto to nikako nije išlo, Miletić je dobio zadatak da to obavi ako hoće on da ostane. On je tražio da radim neke gluposti koje ja, naravno, nisam htio, tražio je da zaobiđem neke kriminalne grupe, da ne diram neke ljude iz policije koji su povezani sa prljavim poslovima... Ja sam nastavio po svom, onda sam imao par bezveznih suspenzija, unutarnjih kontrola i nisam više htio da gubim snagu u ništa. Njih je bilo previše, Miletić ima neke svoje savjetnike koje ne treba suditi nego odmah objesiti. Ćamil Kreso, Alija Kazić..., su ljudi koji ne smiju ni proći pored policije, a ne da rade u njoj. Kad sam Miletiću rekao da je Kreso kriminalac, da je izvarao i pokrao cijeli rodni Mostar, da kriminalcima predmete koji se vode protiv njih daje za novce, da gubi auta federalne policije na kocki, to je kulminiralo.

Šta je Miletić tražio? Koje ste kriminalce trebali zaobići?

ČEGAR: Ako to sad kažem, skloniće dokaze, pa neću moći raditi kad se vratim.

Možete li reći bar u grubo?

ČEGAR: To su određene kriminalne skupine od kojih je on tražio na dar stan, auto, velike sume novca da bi sklonio predmete koji su se vodili protiv njih. Svi, recimo, znaju za balkansku rutu, za zelenu transverzalu, to su kanali droge i Miletić kao direktor Federalne uprave policije nije smio da se tajno sastaje i sjedi sa takvim ljudima. Onda, mi svi znamo da je on urednik 60 minuta i Slobodne Bosne. Miletić je davao tajne dokumente Bakiru Hadžiomeroviću i Senadu Avdiću. Munir Munja Alibabić je skinut jer je navodno odavao tajne, međutim ja nikad nisam vidio da je neka informacija iscurila od Munje, a od Miletića su novinama i na TV curili dokumenti koje sam ja potpisivao. Dalje, kad smo tražili dokaze protiv određenih ljudi koje smo spremili, njih nije bilo. On je nosio ljudima papire, pokazivao i govorio im vi ćete mene podržati, a ovo se neće voditi protiv vas...

Spomenuli ste puteve droge. Dugo, od prije rata, priča se o famoznoj policijskoj kasi s drogom...

ČEGAR: Droga koja je zaplijenjena je nestala, a nikad nije uništavana. Kad sam u ratu izašao iz Sarajeva, iza mene je ostalo devet kilograma čistog heroina i niko ne zna gdje je. Gdje je 50 kilograma kokaina koji je ostao iza Muzafera Kalića koji je ubijen kod RK Sarajka? On je ubijen zbog tog kokaina kojeg nema. Kod koga je ostao, ko ga je prodao, šta je s njim? To sve treba istražiti i ja mislim da će se to sve uraditi sad, dolaskom Dragana Lukača za direktora. Lukač ima muda, ima znanje, pošten je, nije korumpiran. Ako mu ne budu dozvolili da radi, onda se mi svi normalni trebamo pokupiti iz ove države. Kaputić pa putić.

Koliko je policija čista od kriminala?

ČEGAR: Nije čista, na žalost. U policiji ima većih kriminalaca nego na ulici. U politici i u policiji ima onih koji su se bavili kriminalom, pa sad sa još veće pozicije još bolje mogu dirigovati, bilo da uzimaju neki reket, bilo da pokrivaju te koji rade ono čime su se oni ranije bavili, pa i sad uzimaju dio.

A Vas izbacili zbog pištolja...

ČEGAR: Ma, mene su izbacili prvo zato što sam tražio da se svim pripadnicima federalne policije i poslije na nižim nivoima uradi test na droge da vidimo ko se drogira. Dalje, tražio sam da se provjere sve diplome, kako su određeni ljudi u rekordnom roku završili fakultete, tražio sam da se provjeri imovinsko stanje, ko je šta imao i koliko ima otkako je došao u policiju. To je definitivno bio moj kraj.

Meni kao poreskom obvezniku, čini se logično da se provjeri da li je policajac narkoman.

ČEGAR: I meni kao visokom policijskom dužnosniku. Ali, ne može se to raditi kad je direktor Federalne uprave policije na crti. To zna cijeli grad. Isto kao i njega, treba procesuirati i strance koji su ga držali i stajali iza njega osam godina, pogotovo zadnje četiri, kad je radio bez ikakvog papira, bez postavljenja.

Gledali ste stvari iznutra i izvana. Kakvi su realni rezultati federalne policije?

ČEGAR: Nikakvi. Miletić za osam godina nije u FMUP-u uradio ništa osim što je upropastio instituciju Federalne uprave policije. Ja i danas tražim da uđe neovisna komisija i da provjeri šta je u stvari radio Miletić, kome je on prosipao šuplju... Sjećate li se one farse u Mostaru kad ga je Dragan Brkić trebao smijeniti na prošlom reizboru? Tad je on napravio farsu da su u Mostaru u MUP-u kriminalci, da su prodavali auta...pa šta je bilo od toga? Onolika frka, ljudi obrukani, obitelji uništene...

A sudske presude nema?

ČEGAR: Nema jer tu ništa nije ni bilo. To je bilo samo ono što je rekao Miletić. Pa sjećate se one priče kako su trebali dići Stari most u zrak na otvorenju, kako su trebali pobiti ne znam koliko hiljada zvanica, a Dragan Vikić pričao imam ja helikoptere u zrku sa šmajserima, šarcima... Osam godina direktorovanja Miletića treba ispitati u tančine. Gdje su pare iz specijalnih kasa, za šta su trošene, gdje je droga koja je zaplijenjena, gdje je droga koja nije zaplijenjena, a mogla je biti, kome su poklanjana i prodavana kola FMUP-a, za koje pare čijim zetovima, gdje je 200 dugih cijevi koje su podijeljene muslimanskoj miliciji, gdje su pištolji... Ja mislim da će Lukač to uraditi.

Koliko FMUP to može sam istražiti?

ČEGAR: Mi to možemo uraditi ako Lukaču budu dali da napravi pravi tim. Samo, neko vjerovatno treba stati iza njega. Ako će se raditi kao i do sada, da ga neki političar zovne kao što su mene zvali Tobi Robinson i ne znam više kako su se zvali svi ti stranci, i budu tražili donesi mi taj i taj predmet pa ga oduzmu, a poslije se nađu s tim kriminalcima, traže im reket i ne procesuiraju ih, onda nema ništa.

Vama je kad ste otjerani oduzet čin glavnog inspektora, a ljudi s tim činom fali u cijeloj BiH. Je li to pomalo besmisleno?

ČEGAR: Očito je da nekome to odgovara. Šta ću im u policiju ja, nekorumpiran čovjek bez mrlje u karijeri, pored onih njihovih koje su doveli bez škole, postavili ih, dali im činove da bi mogli njima manipulisati. Evo vam primjer Federalne uprave i MUP-a gdje je Miletić doveo skupinu ljudi, poredao ih oko sebe, dao im zvanja i činove da bi njima mogao stoprocentno manipulisati. Oni ga slijepo slušaju jer ako ga ne slušaju, on ih skine, a ako se to desi oni mogu samo negdje čistiti ulicu.

Ali sad više Miletića nema.

ČEGAR: Da, zato svi mi sad gledamo u Dragana Lukača, njegovo poštenje, čast, ispravnost, i to on zna. Svi, ne ja, meni, da se razumijemo, ništa ne treba. Ovim presudama ja sam dobio satisfakciju. Oni mene ne moraju vratiti, isplatiće me i ja mogu ostati u penziji. Meni ova država nije dala ništa, nisam dobio stan, nisam dobio ni garažu, ja nisam dobio ništa, a uzela mi je sve, rasturila mi je obitelj. Hvala Bogu pa nisam klao u ratu, nisam ubijao, nisam silovao curice po bilijarskim stolovima drogiran, ubijao ih, pa govorio snajperisti... Hvala Bogu pa mirno spavam. A na tri sam spiska za likvidaciju - i Ševa i na onom što je naređeno snajperisti Dedi iz Dobrinje da nas likvidira i što je naređeno pojedincima koji su bili vezani za Kemu Ademovića. Ti spiskovi postoje. A oni ako misle da su sklonili predmete i dokaze za određene ljude i da se to ne može više procesuirati, grdno su se prevarili. Mi imamo zakopane originale, nisu na jednom mjestu, jer nismo od jučer u policiji.

Šta mislite koliko vremena treba za detaljno čišćenje policijskih i pravosudnih redova od kriminala?

ČEGAR: Ja se u pravosuđe ne bih petljao, a u policiji to možemo jako brzo uraditi jer se sve zna, a i nije nikakav problem provjeriti odakle nekome diploma, šta je ko imao kad je došao u policiju, a šta sad... Ali, dok na određenim pozicijama sjede visoki funkcioneri koji štite kriminalce, tu nema posla. Meni je nepojmljivo da čovjek radi u policiji, a brat mu osuđen na deset godina zatvora, nepojmljivo mi je da mu je brat osuđen za ratni zločin, a on visoki policijski dužnosnik, nepojmljivo mi je da žena radi u policiji, a muž joj osam godina u zatvoru...

Svi zajedno gledamo kako nam uvode demokratiju i u policiju...

ČEGAR: Ko nam je uvodi? Onaj ko nam je pustio 10.000 kerova u Kantonu Sarajevo da nam jedu djecu kad idu u školu? Je li to? Ljudi su na zapadu uzeli silne milione za razne programe, a nama su ovdje donijeli zlo. Ne postoje više šintori, kerovi su se namnožili, a mi nemamo gdje s njima jer nam nisu otvorili hajmove iako su stranci koji to rade dobili od svojih zemalja pare da otvore te hajmove. Na žalost, nama kao kolokator dođe stranac koji diktira šta hoće, iživljava se na nama, a ne zna naš jezik, prije tri dana skuhao je brata u loncu i pojeo ga, bicikl vidio jednom u životu. To nema nigdje. Ja ne valjam zato što to kažem, ali je li to treba šutjeti? Što ne ispitaju sa koliko stotina miliona su se određeni stranci vratili iz BiH u svoje države? Ako ne znaju neka pitaju mene.

Ima li Lukač podršku koja mu treba za uvođenje reda?

ČEGAR: Biće podrške ako on sebi bude napravio tim. On ima tamo rak rane koje mora odrezati odmah. A on će sigurno to uraditi. Ja ga dobro znam i mogu reći da neće više htjeti raditi ako mu ne dozvole da napravi tim. Izaći će u javnost i reći meni nisu dozvolili, hvala lijepo, doviđenja i otići će u mirovinu.

Pofalići

ČEGAR: U ozbiljan sukob s Zlatkom Miletićem došao sam kad sam tražio da se ispitaju ubistva familija Odović i Ristović, srpske familije koje su ubijene u ratu u Pofalićima i za šta su usko vezani on i ono što je on trebao procesuirati. Taj predmet je totalno nestao. Zbog tog predmeta je pao i otjeran Šefko Halilović iz SIPA-e koji je tražio istragu.

Pobili svjedoke

Zvuči nevjerovatno da policija nije razriješila ubistva svog doministra Joze Leutara, zamjenika direktora AID-a Nedžada Ugljena...

ČEGAR: Ili Vinka Šamarlića... Kako ne shvatate da su to uradili ljudi iz policije? Visokorangirani policijski dužnosnici su pobili svjedoke da im sutra ne bi mogli reći ti si pokrao ikone, ti si pokrao slike, ti si naredio ubistvo ovoga, ti onoga... Treba napraviti komisiju i krenuti po stanovima ljudi na koje se sumnja, pretresti i njihovih sefove i stanove u Austriji, Njemačkoj, Lihtenštajnu, Holandiji... Ja sam prvi za to da se ovdje napravi akcija tipa Sablje ili Šoka, da se pohapse svi kriminalci.

Koja su vasa misljenja u vezi ovog razgovora?
Dosta stvari koje su izrecene u ovom razgovoru bi u normalnim drzavama bile dovoljne da se ministarstvo izvrne napacke i da se krivci pronadju ili da se Cegar optuzi ako je ovo izmisljotina.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by PipiDugaDevetka »

heckler

#3 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by heckler »

Citav tal sa Zokom je odradjen amaterski i dozlaboga jadno.
Da ne govorimo da su se covjeku jos 92ge posrali u usta bespotrebno.
poznanik

#4 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by poznanik »

heckler wrote:Citav tal sa Zokom je odradjen amaterski i dozlaboga jadno.
Da ne govorimo da su se covjeku jos 92ge posrali u usta bespotrebno.
Kakav tal?
Boom71

#5 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by Boom71 »

Pravo bih se razocarao u Cegara ako ovo sve nije istina.

U svakom slucaju ispitati,pa...
Pitar s Kariba

#6 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by Pitar s Kariba »

Sva ova priča i nekako, ali da su Vinka Šamarlića ubili jer je bio svjedok ... :-?
To mi ruši povjerenje u ovo što priča i kompletnu sliku o Čegaru kao čovjeku i kao heroju . Prvo, ne vjerujem da je to o Vinku istina! Toliko puta su na tv bili najbliži Vinkovi suborci i prijatelji, ljudi koji su bili s njim kad je poginuo, i pričali o njegovoj pogibiji. Nemoguće je da su svi dio zavjere i da su svi potkupljeni!
I kao drugo, ako je Čegar spreman da se služi takvim stvarima, da sad čeprka po ranama Vinkove porodice, onda stvarno nemam riječi. Nisko i jadno da jadnije ne može biti! Na stranu sad stvari koje bi mu se mogle dati za pravo i nepravda koja mu je nanesena, ali sve to ne opravdava ovakve mizerije tako da to neću ni da komentarišem. Pao mi je u očima totalno!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Evo ovdje pišu i pričaju srpske kolege Vikića i Čegara, otvoreno i bez nicko-va:
http://sokolac.slavicnet.com/sokolac/so ... forum.html
Napominjem da je web. sajt preuređen i da je dio pod naslovom Vinko Šamarlić ranije drugačije izgledao.
Po sjećanju prepričavam šta je ranije stajalo na ovoj web. stranici:

Vinko Š. je ubijen u akciji od strane nekog Srbina iz mitraljeza.
Metak ga je pogodio u vrat-nije mu bilo spasa.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#8 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Kad nas postoji sindrom "prečeg olajavanja", tj. ko prvi olaje nekoga, njegov se lavež najjače čuje. A to je Avazova taktika...
Ranije, kada bih sve ovo pročitao, skočio bi mi pritisak i j--- bi svima prozvanim širom i uzdužno, ali sada nešto kontam, i ja bih za dobru lovu dao ovakav intervju. Kad je Fahrova novina u pitanju, medalja ima, ne dvije nego petnaest strana...

Čegar ništa nije rekao, bez ičeg konkretnog, ovo služi samo za podizanje pritiska...
Vragolan

#9 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by Vragolan »

ja sam Cegarov intervju procitao na depou i oni kazu da je kompletno prenesen iz Starta
haman pa sve isto
uglavnom ja bi ovaj intervju uzeo sa rezervom
ne bi bas sve slijepo vjerovao. treba ga shvatiti kao gdje ima dima ima i vatre
exliberal

#10 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by exliberal »

Mene stvarno interesuje dali ce iko izaci i javno pozvat Cegara da objasni sta je ovdje sve izneseno,samo od nekih stvari iz intervjua...... nestanak vise od 50 kg heroina, direktno prozivanje za ubistvo svjedoka, svjesno zataskavanje ubistava......meni odavno nije jasno kako niko nije prozvao policiju za sva ta ubistva i malverzacije.....
KENJAC

#11 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by KENJAC »

ČEGAR: Da, zato svi mi sad gledamo u Dragana Lukača, njegovo poštenje, čast, ispravnost, i to on zna. Svi, ne ja, meni, da se razumijemo, ništa ne treba. Ovim presudama ja sam dobio satisfakciju. Oni mene ne moraju vratiti, isplatiće me i ja mogu ostati u penziji. Meni ova država nije dala ništa, nisam dobio stan, nisam dobio ni garažu, ja nisam dobio ništa, a uzela mi je sve, rasturila mi je obitelj. Hvala Bogu pa nisam klao u ratu, nisam ubijao, nisam silovao curice po bilijarskim stolovima drogiran, ubijao ih, pa govorio snajperisti... Hvala Bogu pa mirno spavam. A na tri sam spiska za likvidaciju - i Ševa i na onom što je naređeno snajperisti Dedi iz Dobrinje da nas likvidira i što je naređeno pojedincima koji su bili vezani za Kemu Ademovića. Ti spiskovi postoje. A oni ako misle da su sklonili predmete i dokaze za određene ljude i da se to ne može više procesuirati, grdno su se prevarili. Mi imamo zakopane originale, nisu na jednom mjestu, jer nismo od jučer u policiji.

Pa Zorane, reci ko je to radio. Kako pricas izgleda da znas i da sa radilo i ko je radio? I jos nesto Zorane, vidim da si upucen u neke stvari oko kojih se suti, pa nebi bilo s goreg da nam nesto kazes i o odvodjnju civila sa Koseva u Zetru ! Ko ih je odveo i jos vaznije ko ih je spasio! Mogao bi javnost informisat o vasim pregovorima sa Momom Mandicem ispred Doma Milicije... sta ste i kako dogovorili , a sta je i kako uradjeno! Tebi Zoka, koliko toliko, vjeruju i Srbi i Bosnjaci pa de nam malo neke stvari pojasni. Znamo, mi koji znamo, da nisu Vikicevi petljali sa Sevama, ali znamo da ste znali za Seve! Znamo da bez vas nebi bila onako uspjesna akcija protiv X Brdske ali isto znamo da ste znali da Caco redovno kafu pije sa Aljkom i sta radi po Trebevicu...
Probaj gospodine Cegar bit ti prvi sto ce rec "Popu pop a bobu bob"
exliberal

#12 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by exliberal »

Pa vidis Kenjac da se o takvim stvarima nezeli pricat, kao sto rekoh ako neko da izjavu kao sto je ova i kaze da zna ko je to radio tuzilastvo i policija bi trebali da mu sjednu na vrat dok nedobiju dokaze ......zna se onda sta slijedi ali kao i sve druge istrage :twisted:
I ovo nije jedino ubistvo koje on spominje u ovom razgovoru.....
PipiDugaDevetka

#13 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

exliberal wrote:Pa vidis Kenjac da se o takvim stvarima nezeli pricat, kao sto rekoh ako neko da izjavu kao sto je ova i kaze da zna ko je to radio tuzilastvo i policija bi trebali da mu sjednu na vrat dok nedobiju dokaze ......zna se onda sta slijedi ali kao i sve druge istrage :twisted:
http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html wrote:Niti jedan podatak ne smije i neće biti dan na uvid trećoj osobi (osim ukoliko je to zakonom zahtijevano).
exliberal

#14 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by exliberal »

PipiDugaDevetka wrote:
exliberal wrote:Pa vidis Kenjac da se o takvim stvarima nezeli pricat, kao sto rekoh ako neko da izjavu kao sto je ova i kaze da zna ko je to radio tuzilastvo i policija bi trebali da mu sjednu na vrat dok nedobiju dokaze ......zna se onda sta slijedi ali kao i sve druge istrage :twisted:
http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html wrote:Niti jedan podatak ne smije i neće biti dan na uvid trećoj osobi (osim ukoliko je to zakonom zahtijevano).

Pipi ovo su uslovi foruma ali mi ovdje raspravljamo o izjavi koja je data javno u jednom od najcitanijih novina na prostoru BiH. Niko netrazi od forumasa da javno izadje sa imenima ali izostajanje osude ili pozivanja za verifikaciju izjave su nesto sto mene nervira......Cegar je izjavio da je maloljetnica ubijena poslije silovanja i onda je to prikazano kao snajpersko ubistvo....znas li ti koliku tezinu ova izjava nosi ne samo po pitanju ovog slucaja nego mnogo dublje....sta ako se dokaze da je ovo bio istinit slucaj i da je bilo takvih jos vise....
heckler

#15 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by heckler »

:? Zar ima iko iz Sarajeva da ne zna o kome se misli kad se prica o silovanju na bilijarskom stolu :?
mirsek

#16 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by mirsek »

Ima...O kome se radi ? :)
KENJAC

#17 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by KENJAC »

heckler wrote::? Zar ima iko iz Sarajeva da ne zna o kome se misli kad se prica o silovanju na bilijarskom stolu :?
Ne zna niko! :run:
zateznistub

#18 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by zateznistub »

Pitar s Kariba wrote:Sva ova priča i nekako, ali da su Vinka Šamarlića ubili jer je bio svjedok ... :-?
To mi ruši povjerenje u ovo što priča i kompletnu sliku o Čegaru kao čovjeku i kao heroju . Prvo, ne vjerujem da je to o Vinku istina! Toliko puta su na tv bili najbliži Vinkovi suborci i prijatelji, ljudi koji su bili s njim kad je poginuo, i pričali o njegovoj pogibiji. Nemoguće je da su svi dio zavjere i da su svi potkupljeni!
I kao drugo, ako je Čegar spreman da se služi takvim stvarima, da sad čeprka po ranama Vinkove porodice, onda stvarno nemam riječi. Nisko i jadno da jadnije ne može biti! Na stranu sad stvari koje bi mu se mogle dati za pravo i nepravda koja mu je nanesena, ali sve to ne opravdava ovakve mizerije tako da to neću ni da komentarišem. Pao mi je u očima totalno!
Vinko je poginuo na Hrasnom brdu 9.6.1992 nije ubijen.
PipiDugaDevetka

#19 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

exliberal wrote: Pipi ovo su uslovi foruma ali mi ovdje raspravljamo o izjavi koja je data javno u jednom od najcitanijih novina na prostoru BiH. Niko netrazi od forumasa da javno izadje sa imenima ali izostajanje osude ili pozivanja za verifikaciju izjave su nesto sto mene nervira......Cegar je izjavio da je maloljetnica ubijena poslije silovanja i onda je to prikazano kao snajpersko ubistvo....znas li ti koliku tezinu ova izjava nosi ne samo po pitanju ovog slucaja nego mnogo dublje....sta ako se dokaze da je ovo bio istinit slucaj i da je bilo takvih jos vise....
Bio sam u Sarajevu tokom rata,...Ne znam za silovanja na bilijarskim stolovima, ubistvima, a onda, to prikazivanjem kao da je bilo snajperisanje,...

Citiranim sam htio objasniti zašto se skoro niko ne javlja na temu. Svaka ''šuša'' iz korumpirane vlasti može donijeti u Sa-x validan nalog,...Eto, ja mislim da zbog toga nema priče.
exliberal

#20 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by exliberal »

PipiDugaDevetka wrote:
exliberal wrote: Pipi ovo su uslovi foruma ali mi ovdje raspravljamo o izjavi koja je data javno u jednom od najcitanijih novina na prostoru BiH. Niko netrazi od forumasa da javno izadje sa imenima ali izostajanje osude ili pozivanja za verifikaciju izjave su nesto sto mene nervira......Cegar je izjavio da je maloljetnica ubijena poslije silovanja i onda je to prikazano kao snajpersko ubistvo....znas li ti koliku tezinu ova izjava nosi ne samo po pitanju ovog slucaja nego mnogo dublje....sta ako se dokaze da je ovo bio istinit slucaj i da je bilo takvih jos vise....
Bio sam u Sarajevu tokom rata,...Ne znam za silovanja na bilijarskim stolovima, ubistvima, a onda, to prikazivanjem kao da je bilo snajperisanje,...

Citiranim sam htio objasniti zašto se skoro niko ne javlja na temu. Svaka ''šuša'' iz korumpirane vlasti može donijeti u Sa-x validan nalog,...Eto, ja mislim da zbog toga nema priče.
Pipi bio sam i ja zato i kazem ako neko ko je imao vlast u to doba izadje i izjavi nesto ovako onda ili ce necija glava da leti ili ce Cegar da odleti.
Robyn

#21 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by Robyn »

Ma on valja gluposti, nije dobar u glavi, vidi se covjek pukao, svi losi samo on dobar. I Munja da ne zaboravim

Bljak :roll:

Odakle pare, djipovi, stanovi, ilegalna prodaja na moru, sjedenje po kafi gdje se kriminalci okupljaju????
poznanik

#22 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by poznanik »

heckler wrote::? Zar ima iko iz Sarajeva da ne zna o kome se misli kad se prica o silovanju na bilijarskom stolu :?
Pa pojasni nama neznalicama :?
KENJAC

#23 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by KENJAC »

Nije ovo Zoranu prvi put da ovako nesto iznosi. Evo nesto od prije desetak godina iz meni se cini Nasih Dana :
""
- Juku sam znao još kao dijete: i tada je bio hrsuz. Poslije je prerastao u velikog kriminalca, ali mislim da je to od njega napravio sistem. Pošto se rat dugo spremao - trebali su podobni ljudi. Oni su njih svjesno naoružavali. Zna se da je Juka imao prvu paravojsku ovdje. No, ja moram reći da ni Vikić (Dragan Vikić, tadašnji komandant Specijalne jedinice MUP-a RBiH, op. aut.) ni ja s njim nismo imali problema: znao je izvršiti zadatak. Šta su sve njegovi borci radili pod okriljem borbe za grad, ja ne znam, ali svi znamo da četnik u Sarajevo nije ušao a da je grad poharan. Uostalom, sve se zna - i ko je šta radio i na koji način, ali se ništa ne poduzima. Jukine jedinice su s nama, sa Specijalnom, zapravo surađivale: stavile su nam se na raspolaganje. U to vrijeme, svaki je naoružan čovjek bio važan, a njegovi su borci bili dobro opremljeni, dobro obučeni i dobro naoružani. Ja sam u ljeto 1992. izašao iz Sarajeva: Juku sam sreo jednom u Zagrebu i jednom u Njemačkoj. Kad smo se vidjeli u Zagrebu, rekao mi je da su i njegovi ljudi pucali na miting pred Skupštinom i da je sve bilo dogovoreno. Ustvari, objasnio mi je da su na mitingaše pucale sve tri paravojske - i srpska, i hrvatska, i njegovi momci. Kada smo u Njemačkoj razgovarali, pričao mi je da su ga najurili s Igmana zato što je provalio da je sukob Hrvata i Bošnjaka počeo zbog jednog šlepera cigareta. Kazao mi je da hoće da ga uklone jer previše zna. Čuo sam poslije razne verzije o njegovoj smrti. No, šta god ko rekao, ne može poreći činjenicu da je Juka sa svojim ljudima izašao da brani Sarajevo onda kada je to bilo najpotrebnije.""
Pa ni poslje ovoga nebi' nista!!!
evo i komplet file :http://www.bhdani.com/arhiva/260/t26008.shtml
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#24 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by dr.gog »

KENJAC wrote:
Ne zna niko! :run:
Zna zemlja na Kovačima.
heckler

#25 Re: Zoran Cegar-Preneseno iz Dnevnog Avaza

Post by heckler »

PipiDugaDevetka wrote:

To za snajper poslije silovanja je supljak. Koliko je meni poznato pare su rijesile sve.

A da je bilo carobnih snajpera ciji su meci dolijetali pod uglom od 90% bilo je...

A za pricu po forumu si u pravu. Nedavno sina imama u Brckom uhapsise zbog price po forumu. Kad dusmani hoce da ti sloze igranku i naklapanje po forumu moze biti dovoljno povoda.
Post Reply