Novi posao, kako se snalazite...
Moderator: anex
- Chischo
#1 Novi posao, kako se snalazite...
Kako se snalazite kada dobijete novi posao, nova sredina, novi ljudi, ne znate nikog, ko vam je prijatelj, ko neprijatelj, kakav stav zauzeti...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Novi posao, kako se snalazite...
samo šuti i posmatraj 
-
sa obzirom na...
#3 Re: Novi posao, kako se snalazite...
Do sada sam tri puta mijenjao posao i mogu reci da ne postoji univerzalno pravilo.
Ono sto sam ja primjetio vezano za novopridosle kolege jeste da svi do jednog jedno dvije tri sedmice samo sute i pricaju samo onda kad ih se nesto pita.
Tek trece sedmice se pocinju polako otvarati i polako ih upoznajes, valjda ljudi prvo vagaju da procijene situaciju prije nego li se odluce za nastup...
Ja sam potpuno drugaciji, odmah pokrecem pricu i diskusiju, ne cekam samo da me nesto pitaju pa da odgovaram...
Ne znam da li je to dobra taktika, ali takav sam po prirodi, glumio bi da se ponasam drugacije...
Ono sto sam ja primjetio vezano za novopridosle kolege jeste da svi do jednog jedno dvije tri sedmice samo sute i pricaju samo onda kad ih se nesto pita.
Tek trece sedmice se pocinju polako otvarati i polako ih upoznajes, valjda ljudi prvo vagaju da procijene situaciju prije nego li se odluce za nastup...
Ja sam potpuno drugaciji, odmah pokrecem pricu i diskusiju, ne cekam samo da me nesto pitaju pa da odgovaram...
Ne znam da li je to dobra taktika, ali takav sam po prirodi, glumio bi da se ponasam drugacije...
-
maxell_sarajevo
#4 Re: Novi posao, kako se snalazite...
Samo nabaci osmjeh, budi pozitivan, ispricaj ponekad neki vic da se malo opustis i brzo ces se uklopiti u kolektiv.Ja sam drugi radni dan odmah isao sa kolegama poslije posla na pivu,Budikoovajsmajli 
- innovision
#5 Re: Novi posao, kako se snalazite...
dobra tema 
- vesela_sveska
#6 Re: Novi posao, kako se snalazite...
Radno,opusteno i veselo 
- Kona__
#7 Re: Novi posao, kako se snalazite...
Nikako vala, vecina ljudi je rezervisana, podozriva i osudjivacka, nadam se se necu nikad pretvoriti u njih i da cu znati olaksati prilagodbu svakome novom ko dodje poslije mene...
-
zilla_
#8 Re: Novi posao, kako se snalazite...
uh nema ništa gore nego tek kad se dođe u novu sredinu... ja jadan čim sam počeo radit došao sam među 8 žena i plus još na terenu skoro toliko... bilo je baš zeznuto u početku... a sad mi je super mada zna bit baš teških dana 
-
maxell_sarajevo
#9 Re: Novi posao, kako se snalazite...
zilla_ wrote:uh nema ništa gore nego tek kad se dođe u novu sredinu... ja jadan čim sam počeo radit došao sam među 8 žena i plus još na terenu skoro toliko... bilo je baš zeznuto u početku... a sad mi je super mada zna bit baš teških dana
Boze kako neko ima srece u zivotu
-
leo karan
#10 Re: Novi posao, kako se snalazite...
nema boljeg osjecaja od onog kad dolazis u 8.00 na novo radno mjesto, i ne znas nikog
dolaze ljudi na posao, neki susretljivi upoznaju se, nude se za pomoc, pitanja i ostalo
a neki namcori, prave se kao da nisi ni dosao....
al ne treba odmah suditi...prvi dojmovi su uglavnom pogresni
ja sam uvijek izbjegavao cure u pocetku, jer ne bih volio da se pomisli da sam zenskaros
dolaze ljudi na posao, neki susretljivi upoznaju se, nude se za pomoc, pitanja i ostalo
a neki namcori, prave se kao da nisi ni dosao....
al ne treba odmah suditi...prvi dojmovi su uglavnom pogresni
ja sam uvijek izbjegavao cure u pocetku, jer ne bih volio da se pomisli da sam zenskaros
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11 Re: Novi posao, kako se snalazite...
Dobra tema
. Ja u principu se dobro snalazim u svim počecima, mada poslije godinu ili više kažem sama sebi kako je sve drugačije izgledalo i kako nije ništa kako nam se čini to prvo jutro, ili prvi mjesec. Mislim da treba godinu (zavisi od veličine kolektiva), ali barem godinu da posložiš stvari na svoje mjesto. Ukratko uvidiš širinu ljudskog licemjerja.
- iMacak
#12 Re: Novi posao, kako se snalazite...
gledam svoja posla