HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Forum za humanitarne akcije.
strongwoman

#1 HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

Hoće li se ikada više ponoviti akcija Haram im bilo???

Nikada neću zaboraviti uvodni post od Haram im bilo... i nikada neću zaboraviti kako su se forumaši udružili, zaboravili svoje međusobne razmirice, kako su svi postali jedno i kako su za manje od dva mjeseca napravili AKCIJU koju do tada nikada niko nije uspio u tako kratkom vremenu realizovati...

Mediji su pričali o formuašima sa sa-x-a, čitav svijet je pričao o ljudima koji se nikada nisu vidjeli niti međusobno upoznali, a spojio ih je jedan cilj – HUMANOST!!!

Evo citirat cu uvodni post...

“Kolika li se muka morala saviti u srcu devetnaestogodišnjeg mladića iz povratničkog sela Podčauš kod Bratunca, da zaplače pred kamerama, uz jecaje govoreći da je poželio da se najede hljeba....Hej, hljeba.....I kome je san imati nekoliko ovaca...I kome bi nekoliko ovaca, riješilo sve životne probleme.....

I kome se onda pričaju velike i goleme priče o ukidanju RS, kome li bi je i zbog čega ukidali....

I kome su namijenjene puke tlapnje o održivom povratku, velikim planovima, svijetloj budućnosti.....

Naravno, nije mi prvi put u životu, da vidim i čujem gladne i unesrećene ljude, koji su se vratili u istočnu Bosnu.....Nije mi prvi put da vidim ovakvu ljudsku patnju....

Ali, kad vidjeh ovog mladića i krupne suze kako se kotrljaju niz njegovo lice, kad čuh njegovu želju o samo nekoliko ovaca, zbog kojih bi, kako kaže, vrijedilo živjeti i životu se radovati....

Haram im bilo....samozvanim bošnjačkim vođama i liderima, muslimanskim prvacima, takozvanim vizionarima, ujediniteljima zemlje i naroda......

I možeš ovome pričati, lajati, sići s pameti.....i nikome ništa.....”

Nazalost, danas imamo mnogo slicnih priča, ali ova me koju sam gledala na BN televiziji me posebno dirnula ...

Osamnaestogodišnji dječak Jasmin Hatić rođen je 07. aprila 1992. godine u Bijeljini. Trenutno živi sa bakom Delvetom Ćosić, jer su ga roditelji napustili. Obzirom da je Jasminova baka slijepa, Jasmin se brine i za sebe i za nju. Od teških fizičkih radova, Jasmin je vremenom obolio od teške deformacije kičme i suženja grudnog koša. Ukoliko se ne operiše uskoro, posljedice bolesti bi mogle biti kobne po Jasminov život.
“Najviše sam radio teške poslove da bih zaradio neki novac, da ja i baka prezivimo. Od teškog fizičkog posla sam obolio. Volio bih samo da ozdravim i da živim kao moji vršnjaci.Volio bih da se obučem fino, da imam drugara što više i da završim neku školu. Da imam djevojku, da se nekad i zaposlim. Imao sam teško djetinjstvo. Izgurao sam do osamnaeste godine s bakom, a za dalje ni sam ne znam kako ću.” – rekao je Jasmin novinarima BN televizije.

I baš kao što reče kreator prvobitne teme : HARAM IM BILO!!!

Gospoda Ministarka

#2 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by Gospoda Ministarka »

Sta mozemo uraditi za Jasmina?
strongwoman

#3 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

Gospoda Ministarka wrote:Sta mozemo uraditi za Jasmina?
Mozemo mu pomoci da skupimo novac da ode na tu operaciju, pa nakon nje, kada ozdravi uplatimo vanredno skolovanje, da zavrsi srednju skolu... da mu pokusamo vratiti djetinjstvo

Trenutno na racunu ima samo 2.000 KM, od potrebnih 15.900 eura...
amsa66

#4 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by amsa66 »

strongwoman wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Sta mozemo uraditi za Jasmina?
Mozemo mu pomoci da skupimo novac da ode na tu operaciju, pa nakon nje, kada ozdravi uplatimo vanredno skolovanje, da zavrsi srednju skolu... da mu pokusamo vratiti djetinjstvo

Trenutno na racunu ima samo 2.000 KM, od potrebnih 15.900 eura...

SW maksuz selam :)

molim te da ovdje postas broj ziro racuna
strongwoman

#5 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

Amsa66 :-D a.s.

Ne znam da li je to u po pravilima foruma, ovdje sam samo zeljela da pozovem sve forumase, da se sjete akcije Haram im bilo i da pokusamo opet biti tako solidarni...

Ako moderatori dozvole, postirat cu (a u medjuvremenu je otvorena tema na hum. akcijama - Tuga golema)
amsa66

#6 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by amsa66 »

strongwoman wrote:Amsa66 :-D a.s.

Ne znam da li je to u po pravilima foruma, ovdje sam samo zeljela da pozovem sve forumase, da se sjete akcije Haram im bilo i da pokusamo opet biti tako solidarni...

Ako moderatori dozvole, postirat cu (a u medjuvremenu je otvorena tema na hum. akcijama - Tuga golema)

tamam,idem tamo pogledati,hvala ti :)
strongwoman

#7 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

amsa66 wrote:
tamam,idem tamo pogledati,hvala ti :)
Hvala tebi amsa66 :-D
Sunrise00

#8 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by Sunrise00 »

hajmo ziro racun :-D
muha_sa

#10 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by muha_sa »

hajmo forumaši :-D u akciju :-D
strongwoman

#11 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

pastirck wrote:Jedna draga forumasica rece HAJDE DA ŠТА URADIMO. Razgovarao sam sa njom i uvidio da akcija, iako je prosirena putem mailova, foruma, blogova; nije ispunila ocekivanja. Jasmin Hatić je momak koji je ucinio jednu "gresku" u zivotu, pomagao je svojoj slijepoj nani i zbog teskih fizickih poslova koje je preuzeo nakon sto su ga roditelji ostavili, obolio od teskog deformiteta kicme i suzenja grudnog kosa. Alarmantne situacije zahtijevaju i alarmantne akcije. Neki forumasi su nadosli na ideju da sljedece subote oragnizujemo 4 štanda u Sarajevu (Katedrala, Carsija, Park kod ekonomije i BBI). Prikupljacemo novac za Jasmina, putem donacija i prodajom razglednica.
Idemo pomoci Jasminu, idemo pomoci momku kojeg je tezak zivot doveo do samog kraja, idemo pomoci momku koji je jedini ostao da se brine o svojoj slijepoj nani. Ne smijemo kazati da ne mozemo, ne smijemo kazati nemamo vremena, ne smijemo kazati da nemamo sredstava i mogucnosti. Dozvole za postavljanje standova nisu problem. Potrebno nam je par ljudi, nesto malo sredstava za print banera. Ne smijemo otici sutra njegovoj nani i kazati; gledali smo Seherzadu i nismo imali vremena, ne smijemo joj pogledati u oci koje ionako ne vide i kazati; pa znate ...nismo mogli....pitanje je hoce li tad moci zaplakati, al je sigurno da ce joj plakati srce. Spasimo Jasmina i njegov zivot. Nisu mu potrebni veliki novci i znam da ce se gradjani Sarajeva odazvati. Pokusajmo.

P.S sve informacije i prijave za bilo kakvu pomoc mozete poslati forumasici strongwoman na pp.

Image
Pastrick :thumbup: svaka cast!!! Sada jos samo da vidimo ko je voljan od forumasa da bude za standovima???
pustopoljina

#12 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by pustopoljina »

uplaticu na ino-racun, za jasmina...i treba jos da hamza (komsija i ja!) kaze sta ce se konacno uraditi...pa da raspodijelim.
strongwoman

#13 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

pustopoljina wrote:uplaticu na ino-racun, za jasmina...i treba jos da hamza (komsija i ja!) kaze sta ce se konacno uraditi...pa da raspodijelim.
Pustopoljina :thumbup:
klimavo_kopito

#14 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by klimavo_kopito »

:( Jbm ti zivot... Kad ne crko' sad gledajuci...

I iz tog uvodnog posta od prije godinu dana se vidi koliko smo mi kao drustvo otupili, i zaglupili od prica koje nam serviraju... I nacionalne ugrozenosti, i 100 entiteta, i sta je obukao Deen, a ko ce biti na trgu za novu.

Evo price, i o suzivotu i o zivotu. Tzv. 'obican' narod je uvijek bio darezljiviji i spremniji pomoci, 100 puta sam se uvjerio u to! Bez obzira ko je kakav, odakle, i sta ja znam po kojim se jos parametrima mjerimo...

Svaka cast momcima iz Bijeljine koji su pokrenuli ovo, i BN tv sto je stavila pricu, i svima vama... Uff..

Nisam iz SA ni iz BN, ali bih volio pomoci nekako... Ne znam kako, ali bih...
strongwoman

#15 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

klimavo_kopito wrote::( Jbm ti zivot... Kad ne crko' sad gledajuci...

I iz tog uvodnog posta od prije godinu dana se vidi koliko smo mi kao drustvo otupili, i zaglupili od prica koje nam serviraju... I nacionalne ugrozenosti, i 100 entiteta, i sta je obukao Deen, a ko ce biti na trgu za novu.

Evo price, i o suzivotu i o zivotu. Tzv. 'obican' narod je uvijek bio darezljiviji i spremniji pomoci, 100 puta sam se uvjerio u to! Bez obzira ko je kakav, odakle, i sta ja znam po kojim se jos parametrima mjerimo...

Svaka cast momcima iz Bijeljine koji su pokrenuli ovo, i BN tv sto je stavila pricu, i svima vama... Uff..

Nisam iz SA ni iz BN, ali bih volio pomoci nekako... Ne znam kako, ali bih...
Ako ti nije tesko otici do banke i uplatiti na ziro racun, eto pomoci i razglasiti pricu medju svojim prijateljima.. Ni 10 KM, nije malo, vjerujte mi.. .kada se svi udruzimo.. zajedno smo jaci :thumbup:
klimavo_kopito

#16 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by klimavo_kopito »

Pa gdje je broj ziro racuna?

Znam da nije malo, ja se odricem kafa u gradu narednih dana dok ne usicarim nekih 10ak maraka :)

Posto ovo citaju studenti vecinom, samo skontajte koliko 2 ture pica kostaju u klubu negdje... I eto...

Stavite broj racuna i na ovu temu...
bosan

#17 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by bosan »

Nekako bi volio ko prosli put ,da neko od forumasa skupi sve pare ,par njih par sjedne u auto i posjete djecaka i nanu.
Malo namirnica kupiti i ostalo za operaciju. Evo od mene je 50 eura.Pa da vidimo kako cemo.
I da bude sa srecom Jasminu.
thEnd

#18 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by thEnd »

Dobra ideja, pridruzujem se!
melbaa

#19 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by melbaa »

bosan wrote:Nekako bi volio ko prosli put ,da neko od forumasa skupi sve pare ,par njih par sjedne u auto i posjete djecaka i nanu.
Malo namirnica kupiti i ostalo za operaciju. Evo od mene je 50 eura.Pa da vidimo kako cemo.
Ma skupit ćemo se mi opet na našem starom mjestu, napraviti strategiju i krenuti :) :sax: :bih:
strongwoman

#20 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

bosan wrote:Nekako bi volio ko prosli put ,da neko od forumasa skupi sve pare ,par njih par sjedne u auto i posjete djecaka i nanu.
Mozeeeeeeee :thumbup: Evo slijedece sedmice cemo dogovoriti sastanak aBd u Palmi (kao u dobra stara vremena :-D )... Ili me kontaktiraj na pp pa da mi doneses do firme, kako god ti odgovara :-D
Loulou

#21 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by Loulou »

Hvala za broj računa :thumbup:
luckylaka

#22 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by luckylaka »

DAj bola ako se radi o istoj osobo spojite ove dvije teme .Letam tamo-vamo a nigdje prava info kako iz USA poslati pare.p.s.Teme su,,haram im bilo,, i ,,tugo golema,,
Hemera

#23 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by Hemera »

Kad plaćaš uplatnicom u pošti jel svrha se napiše uplata pomoći ili šta već? :-)
strongwoman

#24 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

Hemera wrote:Kad plaćaš uplatnicom u pošti jel svrha se napiše uplata pomoći ili šta već? :-)
Hemera, nije toliko bitno kako ces formulisati svrhu uplate, ali mozes napisati za troskove lijecenja ili slicno...
strongwoman

#25 Re: HARAM IM BILO – Hoće li se ikada više ponoviti???

Post by strongwoman »

luckylaka wrote:DAj bola ako se radi o istoj osobo spojite ove dvije teme .Letam tamo-vamo a nigdje prava info kako iz USA poslati pare.p.s.Teme su,,haram im bilo,, i ,,tugo golema,,
Baby Blue wrote:@luckylaka i za svu ostalu raju u inostranstvu:

Uplate se mogu izvrsiti na ovaj devizni racun:

Jasmin Hatić
Loznička 16.
Bijeljina, BiH
Nova Banka d.d.
555-260-10047505-26

Ovo su instrukcije za placanje sa SWIFT I IBAN codom:

Image

Hvala svima!
Post Reply