Kakva je klopa, šta ima od pića, jel sve oke sa strujom, vodom, kakvo je grijanje (bude li hladno navečer), kakve su spavanocie, kupatilo?
Dakle sve živo me interesuje
Znači, odron...agent_zero wrote:Jel neko bio od vas forumaša gore? Iskustva, utisci?
Kakva je klopa, šta ima od pića, jel sve oke sa strujom, vodom, kakvo je grijanje (bude li hladno navečer), kakve su spavanocie, kupatilo?
Ja'orina rulzNazif_Gljiva wrote:Znači, odron...agent_zero wrote:Jel neko bio od vas forumaša gore? Iskustva, utisci?
U kom smislu?Nazif_Gljiva wrote:Znači, odron...agent_zero wrote:Jel neko bio od vas forumaša gore? Iskustva, utisci?
Znam za taj sajt.baja wrote:po domovima se obicno nose vrece za spavanje! cijene su cca 10km clanovi bilo kog PD, 15-20 (ne)članovi!
lakse je proguglat , evo sve pise....obrati paznju na struju i hranu
http://www.pdzeljeznicar.co.ba/planinarski-objekti
valjda i ovo pisu ljudi koji su bili u domu...agent_zero wrote:
Znam za taj sajt.
Mene zanimaju lična (subjektivna) iskustva ljudi koji su bilo u tom domu, a ne šta piše na sajtu planinarskog društva.
1. Pravo je hladno, tako ako budu isle pripadnice ljepseg spola, neka se dobro pripremeagent_zero wrote:U kom smislu?Nazif_Gljiva wrote:Znači, odron...agent_zero wrote:Jel neko bio od vas forumaša gore? Iskustva, utisci?
Koliko to hladno? Rekoše mi da ima jedna peć u sali i druga u kuhinji koje stalno se lože i dva dimnjaka griju i gornje spratove. Pa čisto da mi objasniš koliko je to hladno. Da se spremimNazif_Gljiva wrote:
1. Pravo je hladno, tako ako budu isle pripadnice ljepseg spola, neka se dobro pripreme
2. Kupatilo i nije bas kupatilo (dva cucavca), to isto kupatilo gleda na shupu koja je otvorena, valjda zbog ventilacije. I stalno je poplavljeno.
3. Hranu nosili mi, a trebali smo i kafu, mislim da su nas dvije-tri velike dzezve i jedna mala izasle 21 KM...
4. Nema struje, ima agregat, ne pije ni on vode nesto extra jer su svijece najvaznije. Nekad se upali, a nekad ne. Valjda se orjentisu na mjeseceve mijene...
5. Domacinski duh je nula bodova
6. Ulozeno/dobiveno, takodje nula bodova, mozda cak i minus.
PS: Ako nosite alkohola, najbolje je odmah se utrehati, da lakse proguras ovo sve, medjutim opet ujutro moras popiti kafu, zlatna dzezva je gore fakat zlatna...
Hrasnicki StanAdmir_1984 wrote:Ugasi u svom stanu grijanje, izmjeri temperaturu u sobi kad legnes spavati i onda taj broj uvecaj min duplo i dobit ces pribliznu temperaturu u domu
Nude sigurno ustipke, a ostala jela moze bit bidne, moze bit ne bidne. Pura, pita, sitni cevap, grah i slicno
Na Hrasnickom Stanu imas struju
Ako ides u dom isto kao da ides u bubam neki hotel onda bolje nemoj ni ici. Planinarski dom prije svega sluzi da nisi pod vedrim nebom i da imas krov nad glavom. U vecini slucajeva dole gdje se derneci ce i lozi, tak da bash nije zima, a i alkohol te malo ugrije. Pjesma, atmosfera, merak i sevdah te tjeraju da uopste ne osjetis zimu, a ni kakav je wcKad se dobro umoris od svega, odes gore u one zindan sobe i zaspes ko beba
![]()
![]()
Domacini koji budu uopste nisu duzni da sad neshto bog zna kako igraju oko vas, nego se opusti kao da si u svojoj kuci
Upotreba kuhinje je oko 2 marke, Ustipci 4, Velika Dzezva kafe 4, pura 4, grah 4-5 tanjir, sitni cevap 4, salata marka-dvije, sir-pavlaka marka dvije, piva 2, cola 1,5. To su cijene na Hrasnickom Stanu, slicne su i na Bijelim Vodama
dobar grah daleko se cujenjonjica wrote: nema Mehinog graha nadaleko....
pun mu grad elite i elitnih restorana pa nek zanovjetababyline wrote:dobar je, ali previse vegete... kome to smeta...njonjica wrote: Hrasnicki Stan![]()
nema Mehinog graha nadaleko....
Rekao bih, daleko se osjetiLady Saray wrote:dobar grah daleko se cujenjonjica wrote: nema Mehinog graha nadaleko....
babyline wrote:ili biciklomalcho wrote:Vidim svi poznajete situaciju po ovim domovima do kojih se stize autom
jel se to na stanare i sitnik ne može doći biciklom??alcho wrote:babyline wrote:ili biciklomalcho wrote:Vidim svi poznajete situaciju po ovim domovima do kojih se stize autom
Jel te mozda zanima situacija na Jezercu (Prenj) ili Vilincu (Cvrsnica)??alcho wrote:Vidim svi poznajete situaciju po ovim domovima do kojih se stize autom
Znam kakva je situacija gore...a bilo bi puno ljepse da ima vise forumasa sa kojima se moze o tome pricatiAdmir_1984 wrote:Jel te mozda zanima situacija na Jezercu (Prenj) ili Vilincu (Cvrsnica)??alcho wrote:Vidim svi poznajete situaciju po ovim domovima do kojih se stize autom![]()