evo citam sad par ovih tema vezanih za autoput pa mi pade na pamet jedna stvar
jednom sam se vozio autoputem (prije nekih mjesec dana) i primjetio sam da nema ni jednog odmorista a iako sam dobro upratio jedna benzinska (petrol na smijeru kakanj-sarajevo)
jesam li ja ovo dobro ili su mi promakle stvari ???
ako jesam sta mislite zasto je tako, hajde za odmoriste inekako razumijem to je valjda u nadleznosti istih ljudi koji grade autoput a njihovu ozbiljnost i profesionalnost smo davno apsolvirali
ali zasto nema benzinskih, to rade privatnici i sigurno im je u interesu da se tu nacickaju ???
Autoput - Odmorista
- Vragolan
#2 Re: Autoput - Odmorista
jel ti to bilo prituziloIvo Lola wrote:evo citam sad par ovih tema vezanih za autoput pa mi pade na pamet jedna stvar
jednom sam se vozio autoputem (prije nekih mjesec dana) i primjetio sam da nema ni jednog odmorista a iako sam dobro upratio jedna benzinska (petrol na smijeru kakanj-sarajevo)
jesam li ja ovo dobro ili su mi promakle stvari ???
ako jesam sta mislite zasto je tako, hajde za odmoriste inekako razumijem to je valjda u nadleznosti istih ljudi koji grade autoput a njihovu ozbiljnost i profesionalnost smo davno apsolvirali
ali zasto nema benzinskih, to rade privatnici i sigurno im je u interesu da se tu nacickaju ???
nista... cekaj kakog zbuna i uzivaj
cekaj da ministri pokupuju zemlju pokraj autoputa pa ces tek onda vidjeti benzinske
-
maxell_sarajevo
#3 Re: Autoput - Odmorista
Evo slike odmaralista na A1, samo za par godina dok drvece naraste bit ce ovo lijepo.

Last edited by maxell_sarajevo on 17/11/2010 10:59, edited 1 time in total.
- Karabaja
#4 Re: Autoput - Odmorista
Ima Petrol pumpa kad se ide iz pravca Visokog prema Sarajevu.
- karanana
#5 Re: Autoput - Odmorista
ima devastirana energopetrol pumpa kad se ide iz ilijasa prema visokom. vjerovatno im nije prioritet da je popravljaju sada kada imas samo 30-40 kilometara puta i kada ni pumpe ni odmorista ne igraju veliku ulogu jer se autoputem vozis 20 minuta i to je to, a toliko goriva sigurno imas do regionalnog puta i vec postojecih pumpi. ja kad god prodjem ona petrolova pumpa zjapi prazna. na tom dijelu raja ima goriva i nece jos uvijek da staju jer znaju da se brzinska voznja blizi kraju i da ce napuniti kad sidju sa autoputa.
- shuriken
#6 Re: Autoput - Odmorista
kaze mi pumpadzija na Petrolovoj pumpi da im cesto svrate ova vozila pod pratnjom, razni Špirici i ta ekipa, kad se vracaju sa janjecih i prasecih pecenja diljem gizdave nase pa im "prituzi" sto bi rekao Vragolan
- Vragolan
#7 Re: Autoput - Odmorista
shuriken wrote:kaze mi pumpadzija na Petrolovoj pumpi da im cesto svrate ova vozila pod pratnjom, razni Špirici i ta ekipa, kad se vracaju sa janjecih i prasecih pecenja diljem gizdave nase pa im "prituzi" sto bi rekao Vragolan
pa sada ce ti pokupovati zemljiste oko autoputa i praviti benzinske da se nadje za peMzije
eno ti pred ulazom u zenicu iz prvaca sarajeva, ima pumpa, zaboravio sam kako se lik zove, zamjenik ministra finansija na drzavnom nivou, sto neko rece nema tu potreba za pumpom kad si u zenici za 5 min, ali koridor ce tuda proci, pa ako nista platit ce se ogromna odsteta
- Optimist
#8 Re: Autoput - Odmorista
Na pravcu Sarajevo-Zenica ima odmaraliste na ulazu u Kakanj, tj. restoran Kameni dvorac (mislim da se tako nekako zove). Uspio je vlasnik izganjati (citaj debelo platiti) iskljucnu traku.
-
staza
#9 Re: Autoput - Odmorista
shuriken wrote:kaze mi pumpadzija na Petrolovoj pumpi da im cesto svrate ova vozila pod pratnjom, razni Špirici i ta ekipa, kad se vracaju sa janjecih i prasecih pecenja diljem gizdave nase pa im "prituzi" sto bi rekao Vragolan
I pumpe su neka vrsta odmorišta, pogotovo kad su veće i uključuju propratne sadržaje.
Privatnik tu mora imati svoju računicu i odmorište naravno traži kvalitetnu autostradu pored (pogotovo za strance na dužim balkanskim ili evropskim turističkim rutama), još ako je privatnik u talu s političkom strankom eto ti rahatluka i raznovrsnosti u krajputaškom regionu: ne bi me čudilo da uz neki budući autoput se pojavi i cirkus i privatni fakultet i podij za muzičare i korida.
Kako vrijeme prolazi u tranzicijskim zemljama izgradnja puteva je sve skuplja: HDZ i Tuđman su za skoro dva puta jeftinije izgradili glavninu autoputeva u RH '90-ih i početkom ovoga stoljeća.
S obzirom na tendere vrlo je moguće da naši kvalitetni građevinci u svijetu prave puteve, a ovdje u nas stranci...