24sata wrote: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, onda je ona samo "naša", a ako je žele kao svoju, onda je zajednička"
*** SPAM *** - Predstavnici legalnih organa u BiH bili su ucijenjeni da prihvate Dejtonski mirovni sporazum ili da budu proglašeni krivima za propast mirovnog procesa i kažnjeni, izjavio je u gostovanju za "Centralni dnevnik" uživo iz New Yorka, bivši ministar vanjskih poslova BiH, Muhamed Šaćirbegović.
Šaćirbegović je kazao da je upravo tvorac Sporazuma, Richard Holbrook, ucjenjivao našu državnu delegaciju, te je dodao da je jedina dobra stvar koju je Dejtonski sporazum donio jeste mir, i da se moralo rizikovati da se ili postigne mir, ili izloži posljedicama raspada BiH i daljnjeg opkoljavanja Sarajeva.
On nije jasno specifirao ko je kriv za potpisivanje ovakve forme Dejtonskog sporazuma, ali da se jasno podilazilo željama Miloševića i Tuđmana, što je na kraju rezultiralo ovakvim stanjem u BiH, prenosi "FaceTV". Prvobitna namjera je bila napraviti zemlju i ustav spremne za integracije u EU i NATO, ali nepostojanje zajedničke riječi tadašnjih lidera je dovela do toga da su Amerikanci, stavljanjem mape na sto, praktično napravili kompromis.
Šaćirbegović je kazao da je ime "Republika Srpska" bilo i ostalo veliki problem, i da su predstavnici vlade iz Sarajeva i po tom pitanju bili ucjenjivani.
Govoreći o progonu koji nad njim vrši država BiH, kazao je da protiv njega nikada nije bila podignuta optužnica, a da navodna istraga, zbog koje je bio i zatvaran i u kućnom pritvoru, i dalje ga sprječava da normalno putuje u Evropu i samu BiH.
On kaže da mu Tužilaštvo BiH nikada nije odgovorilo na upit da bude saslušan, pa je odlučio da pokrene proces pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. U Americi je, međutim, slobodan čovjek.
Govoreći o tome šta raditi u ovom momentu u BiH, šta je rješenje, on je kazao da onima koji žele dijeljenje države, Srbima i Hrvatima, treba reći da je BiH onda "naša", a ako je žele kao svoju, onda je zajednička.
Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
-
stari grad Visegrad
#1 Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Ovo nije tema o Muhamed Šaćirbegović, vjerovatno postoji ta tema. Slazem se sa ovim da ako hocete da dijelite BiH onda nemate sta dijeliti mozete samo zajedno ili nikako. Srbi i Hrvati imaju svoje maticne zemlje, pa sta bi ste vi, da komadate Bosnu i pripajate maticama poslie naci etnickog ciscenja i svih nelegalnih lopovluka i nacionalizacija u prvoj i drugoj Jugoslaviji ?? Dokle?
Last edited by stari grad Visegrad on 14/11/2010 02:23, edited 3 times in total.
- poznanik
#2 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Jel' vratio državi prokockane pare?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
stari grad Visegrad
#4 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Ja nemam pitanja, to je bila obavjest. Ako ima diskutanata ok, ako ne pod kljuc.
- plain vanilla
#5 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
pa ne vidim da obavijest nosi neku vijest
mozda je do mene, a mozda sto je pola 2
mozda je do mene, a mozda sto je pola 2
-
chupacabra
#6 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Potpuno stojim iza ove recenice. Ako cemo se dogovoriti da zajedno zivimo i da nam citava BiH nije tijesna onda je u redu. Ako misle da dijele, pravac Zagreb i Beograd, pa neka tamo dijele. Veoma jednostavno.
-
stari grad Visegrad
#7 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Ne pustaju cesto Sacirbegovica u medije. To me cudi. On je bio jedan od aktera Daytonskog sporazuma i svjedok. Osim toga je povukao svoj podpis sa Daytonskog sporazuma.
- plain vanilla
#8 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
e ako je sacirbegovic iz amerike to porucio srbima i hrvatima, sad se oni koji nisu za bih vec pakuju
ta prica -kome se ne svidja nek ide-je vise toliko izlizana...ali hajd, doci ce ljudi pametniji od mene, pa ako ne tzakljucaju temu,reci ce ti
ta prica -kome se ne svidja nek ide-je vise toliko izlizana...ali hajd, doci ce ljudi pametniji od mene, pa ako ne tzakljucaju temu,reci ce ti
- Komrad
#9 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Sto nije bio principijelan kao Zubak .. koji ga uopste nije potpisaostari grad Visegrad wrote:Ne pustaju cesto Sacirbegovica u medije. To me cudi. On je bio jedan od aktera Daytonskog sporazuma i svjedok. Osim toga je povukao svoj podpis sa Daytonskog sporazuma.
i sad nakon svega prodaje mu+a pod bubrege i glumi patriotizam...
-
stari grad Visegrad
#10 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Slazem se, Zubaku svaka cast.Komrad wrote:Sto nije bio principijelan kao Zubak .. koji ga uopste nije potpisaostari grad Visegrad wrote:Ne pustaju cesto Sacirbegovica u medije. To me cudi. On je bio jedan od aktera Daytonskog sporazuma i svjedok. Osim toga je povukao svoj podpis sa Daytonskog sporazuma.
i sad nakon svega prodaje mu+a pod bubrege i glumi patriotizam...
-
bicebolje
#11 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Izvan vremena i prostora.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Ali živimo u informatičkom dobu, internet, linkovi, sateliti,...bicebolje wrote:Izvan vremena i prostora.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
...
Last edited by PipiDugaDevetka on 14/11/2010 09:47, edited 1 time in total.
- mO k3
#14 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
hebeni dejtonski sporazum iso je samo na ruke bosanskim srbima , i ne zelim da znam pod kojim pritiskom je bio rahmetli A.I.
ali sve u svemu
ostaje 
ali sve u svemu
- bailaor
#15 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Nazalost zbog te proklete porodice Izetbegovic ispastace generacije i generacije ljudi u BiH...Ženski Dr.Med wrote:hebeni dejtonski sporazum iso je samo na ruke bosanskim srbima , i ne zelim da znam pod kojim pritiskom je bio rahmetli A.I.
ali sve u svemuostaje
- mO k3
#16 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
ja to vidim drugacije nego ti ... i to prokleto ne bi koristio.... jer da si ti bio na njegovom mjestu i da su te ucijenivali na bilo koji nacin moro bi pristati .... htjeo ti ili ne....bailaor wrote:Nazalost zbog te proklete porodice Izetbegovic ispastace generacije i generacije ljudi u BiH...Ženski Dr.Med wrote:hebeni dejtonski sporazum iso je samo na ruke bosanskim srbima , i ne zelim da znam pod kojim pritiskom je bio rahmetli A.I.
ali sve u svemuostaje
![]()
- bailaor
#17 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Ucjenjivao ko i na koji nacin?
-
bicebolje
#18 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
O te dvije opcije smo pričali na drugoj temi. Piskicu, kakacu, ne može to tako. Davno se trebalo odlučiti za jednu opciju i gurati u tom pravcu. Da je Alija 1992. tražio bošnjačku BiH kao što je Tuđman tražio hrvatsku HR vjerovatno bi se i izborio za nju i ne bi ljudi bezveze gubili glave za nekakvu zajedničku BiH koju ne želi niko osim Bošnjaka i nekoliko prinuđenih Srba i Hrvata. Ko se borio za zajedniču BiH ima priliku da uživa u zajedničkom radu 3 člana predsjedništva. To je ravnopavnost naroda na djelu. Ovakve rečenice i izjave su davno prošlo vrijeme koje mogu izazvati samo podsmjeh a sam intervju izgleda kao da Šaćirbej nije 15 godina razmišljao o BiH odnosno dok ga Senad nije izvukao iz naftalina. Od 1992. pa do danas se desilo sasvim dovoljno stvari koje bi i najvećoj budali ukazale na to da Srbi nisu raspoloženi za zajednički život sa Bošnjacima u dijelu BiH koji kontrolišu (koliko još godina treba čekati). I šta sad ? Po automatizmu, ona je bošnjačka. Jeste vraga...PipiDugaDevetka wrote:Ali živimo u informatičkom dobu, internet, linkovi, sateliti,...bicebolje wrote:Izvan vremena i prostora.
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/101114018
Vezano za Šaćirbejevu rečenicu u donjim komentarima se može pročitati "Kome se ne sviđa RS može da seli iz nje ali sa onoliko zemlje koliko mu ostane na nanulama". Šaćirbejova rečenica ima snagu isto koliko i ova izjava anonimnog RS komentatora. Ta snaga se mjeri u mikro njutn metrima.
- plain vanilla
#19 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
ne razbacuj se vala ni ti ...nekoliko prinudjenih Hrvata i Srbabicebolje wrote:O te dvije opcije smo pričali na drugoj temi. Piskicu, kakacu, ne može to tako. Davno se trebalo odlučiti za jednu opciju i gurati u tom pravcu. Da je Alija 1992. tražio bošnjačku BiH kao što je Tuđman tražio hrvatsku HR vjerovatno bi se i izborio za nju i ne bi ljudi bezveze gubili glave za nekakvu zajedničku BiH koju ne želi niko osim Bošnjaka i nekoliko prinuđenih Srba i Hrvata. Ko se borio za zajedniču BiH ima priliku da uživa u zajedničkom radu 3 člana predsjedništva. To je ravnopavnost naroda na djelu. Ovakve rečenice i izjave su davno prošlo vrijeme koje mogu izazvati samo podsmjeh a sam intervju izgleda kao da Šaćirbej nije 15 godina razmišljao o BiH odnosno dok ga Senad nije izvukao iz naftalina. Od 1992. pa do danas se desilo sasvim dovoljno stvari koje bi i najvećoj budali ukazale na to da Srbi nisu raspoloženi za zajednički život sa Bošnjacima u dijelu BiH koji kontrolišu (koliko još godina treba čekati). I šta sad ? Po automatizmu, ona je bošnjačka. Jeste vraga...PipiDugaDevetka wrote:Ali živimo u informatičkom dobu, internet, linkovi, sateliti,...bicebolje wrote:Izvan vremena i prostora.
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/101114018
Vezano za Šaćirbejevu rečenicu u donjim komentarima se može pročitati "Kome se ne sviđa RS može da seli iz nje ali sa onoliko zemlje koliko mu ostane na nanulama". Šaćirbejova rečenica ima snagu isto koliko i ova izjava anonimnog RS komentatora. Ta snaga se mjeri u mikro njutn metrima.
-
bicebolje
#20 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Ne mislim na fizičku prinudu već na okolnosti i lokaciju na kojoj su se našli. Npr. Komšić je iz mješanog braka. Da li si siguran da bi imao isto razmišljanje da je 1992. živio u Širokom ? Ja sam siguran da ne bi. Uostalom popis će ti reći koliki je stvarno broj Srba i Hrvata koji su se borili za RBiH, vidićeš da je u pitanju svega nekoliko % i ne može poremetiti tezu da su se Bošnjaci borili i izborili za nezavnisnu BiH.plain vanilla wrote: ne razbacuj se vala ni ti ...nekoliko prinudjenih Hrvata i Srba
- plain vanilla
#21 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
bicebolje wrote:Ne mislim na fizičku prinudu već na okolnosti i lokaciju na kojoj su se našli. Npr. Komšić je iz mješanog braka. Da li si siguran da bi imao isto razmišljanje da je 1992. živio u Širokom ? Ja sam siguran da ne bi. Uostalom popis će ti reći koliki je stvarno broj Srba i Hrvata koji su se borili za RBiH, vidićeš da je u pitanju svega nekoliko % i ne može poremetiti tezu da su se Bošnjaci borili i izborili za nezavnisnu BiH.plain vanilla wrote: ne razbacuj se vala ni ti ...nekoliko prinudjenih Hrvata i Srba
I ja sam onda prisilno za suzivot jer sam rodjena u tuzli, a ne u nekom "ciscem" mjestu?
-
popajic
#22 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
[quote="bicebolje"
Ko se borio za zajedniču BiH ima priliku da uživa u zajedničkom radu 3 člana predsjedništva. To je ravnopavnost naroda na djelu.[/quote]
Ko se borio za zajednicku BIH sad povraca na troclano predsjednistvo.
Veze to nema sa ravnopravnoscu naroda.
Nego, ne rece Sacirbeg gdje je zapakovao one milione.
Totalno zakasnjela prica o Daytonu je samo pokusaj pranja savjesti sto je neizvodljivo.Ne moze prati nesto sto nema.
Ko se borio za zajedniču BiH ima priliku da uživa u zajedničkom radu 3 člana predsjedništva. To je ravnopavnost naroda na djelu.[/quote]
Ko se borio za zajednicku BIH sad povraca na troclano predsjednistvo.
Veze to nema sa ravnopravnoscu naroda.
Nego, ne rece Sacirbeg gdje je zapakovao one milione.
Totalno zakasnjela prica o Daytonu je samo pokusaj pranja savjesti sto je neizvodljivo.Ne moze prati nesto sto nema.
-
theTruePath
#23 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
Slazem se,ili zajedno ili cao..nosi sa sobom sve,i zemlju ali onu koju ponoses pod obucom i to je to..adios, 
- osa
#24 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
japijem wrote:Šta tek da je u mostaru živio, lako bi on stranu izabrao u širokom.bicebolje wrote:Ne mislim na fizičku prinudu već na okolnosti i lokaciju na kojoj su se našli. Npr. Komšić je iz mješanog braka. Da li si siguran da bi imao isto razmišljanje da je 1992. živio u Širokom ? Ja sam siguran da ne bi. Uostalom popis će ti reći koliki je stvarno broj Srba i Hrvata koji su se borili za RBiH, vidićeš da je u pitanju svega nekoliko % i ne može poremetiti tezu da su se Bošnjaci borili i izborili za nezavnisnu BiH.plain vanilla wrote: ne razbacuj se vala ni ti ...nekoliko prinudjenih Hrvata i Srba
-
pemanapemani
#25 Re: Muhamed Šaćirbegović: Ako Srbi i Hrvati žele dijeliti BiH, o
plain vanilla wrote:bicebolje wrote:Ne mislim na fizičku prinudu već na okolnosti i lokaciju na kojoj su se našli. Npr. Komšić je iz mješanog braka. Da li si siguran da bi imao isto razmišljanje da je 1992. živio u Širokom ? Ja sam siguran da ne bi. Uostalom popis će ti reći koliki je stvarno broj Srba i Hrvata koji su se borili za RBiH, vidićeš da je u pitanju svega nekoliko % i ne može poremetiti tezu da su se Bošnjaci borili i izborili za nezavnisnu BiH.plain vanilla wrote: ne razbacuj se vala ni ti ...nekoliko prinudjenih Hrvata i Srba![]()
I ja sam onda prisilno za suzivot jer sam rodjena u tuzli, a ne u nekom "ciscem" mjestu?
Koliko znam preko 60% građana se na referendumu izjasnilo za samostalnu BiH. Dok ne bude drugih referenduma i k.raca palaca, ovaj se jedino pika.