Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Ramzess

#1 Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by Ramzess »

Neznam dali moze iko da sprijeci "PLJACKU" banaka kao uve UNI-KREDIT koja samo za vodjenje Tekuceg racuna uzima 6km a na dozvoljeni limit kamatu ili ja nesto neznam da se u medjuvremenu promijenilo u njihovom poslovanju sa klijentima.A ako jos neko ima takva iskustva onda to nije slucaj to je problem"PLJACKA" gradjana BiH i trebali bi svi kiji to mogu da otkazu povjerenje toj banci jer banaka imamo na svakom cosku :x .
Last edited by Ramzess on 10/11/2010 15:37, edited 1 time in total.
drndalo

#2 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by drndalo »

Zar ne postoji tema o Unicredit banci ? Sto dupliras ?

Opet pola stvari nisam skontao, sta pises, a sta pitas ? Za vodjenje kojeg racuna ti naplacuju 6 KM ? Mozda ako si potpisao da imas Yes paket, sa internet bankarstvom, i jos kamarom stvari koje ti u stvari uopste ne trebaju, ali si ih ti ipak uzeo...

Raiffeisen, a posebno Sparkasse su ti bas jako povoljniji... Sve isto sranje... A vjeruj, ima i puno gorih !
palamuda

#3 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by palamuda »

drndalo wrote:Zar ne postoji tema o Unicredit banci ? Sto dupliras ?

Opet pola stvari nisam skontao, sta pises, a sta pitas ? Za vodjenje kojeg racuna ti naplacuju 6 KM ? Mozda ako si potpisao da imas Yes paket, sa internet bankarstvom, i jos kamarom stvari koje ti u stvari uopste ne trebaju, ali si ih ti ipak uzeo...

Raiffeisen, a posebno Sparkasse su ti bas jako povoljniji... Sve isto sranje... A vjeruj, ima i puno gorih !
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kockica_kockica

#4 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by kockica_kockica »

Ramzess wrote:Neznam dali moze iko da sprijeci "PLJACKU" banaka kao uve UNI-KREDIT koja samo za vodjenje racuna uzima 6km a na dozvoljeni limit kamatu ili ja nesto neznam da se u medjuvremenu promijenilo u njihovom poslovanju sa klijentima.A ako jos neko ima takva iskustva onda to nije slucaj to je problem"PLJACKA" gradjana BiH i trebali bi svi kiji to mogu da otkazu povjerenje toj banci jer banaka imamo na svakom cosku :x .

Drugi put slusaj i citaj sta ti se nudi... iznenadit ces se :lol:

Tebe na tu "kradju" niko nije tjerao :oops:
al_akhisari

#5 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by al_akhisari »

...i sam sam klijent uni credit banke i mogu reci da sam poprilicno zadovoljan ( izuzevsi onaj papanski potez podizanja kamata na kredite u otplati :x )...

..kao sto neko rece, vjeruj da ima puno gorih
drra

#6 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by drra »

Meni su (Uni credit banka) podigli kamatnu stopu za 2%, i još mi poslali ne potpisanu obavjest da se javnim u najbližu poslovnicu radi potpisivanja novog trajnog naloga, ja nisam htio, al oni svejedno zaračunavaju dug, koji su nakon godinu dana sami skinuli sa mog računa, i opet po starom zaračunavaju.
Neznam ima li fajde da uputim prigovor Agenciji za bankarstvo?
Ostale su mi još 4 godine da vratim kredit, a inače bih odmah prešao na drugu banku, mada su sve u pet deka.
gurabija78

#7 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by gurabija78 »

drra wrote:Meni su (Uni credit banka) podigli kamatnu stopu za 2%, i još mi poslali ne potpisanu obavjest da se javnim u najbližu poslovnicu radi potpisivanja novog trajnog naloga, ja nisam htio, al oni svejedno zaračunavaju dug, koji su nakon godinu dana sami skinuli sa mog računa, i opet po starom zaračunavaju.
Neznam ima li fajde da uputim prigovor Agenciji za bankarstvo?
Ostale su mi još 4 godine da vratim kredit, a inače bih odmah prešao na drugu banku, mada su sve u pet deka.

sam si sebi a i postavljacu teme odgovorio na pitanje...
tvile

#8 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by tvile »

Ramzess wrote:Neznam dali moze iko da sprijeci "PLJACKU" banaka kao uve UNI-KREDIT koja samo za vodjenje Tekuceg racuna uzima 6km a na dozvoljeni limit kamatu ili ja nesto neznam da se u medjuvremenu promijenilo u njihovom poslovanju sa klijentima.A ako jos neko ima takva iskustva onda to nije slucaj to je problem"PLJACKA" gradjana BiH i trebali bi svi kiji to mogu da otkazu povjerenje toj banci jer banaka imamo na svakom cosku :x .
Pa svaka banka uzima kamatu na dozvoljeni limit. Pa kako bi nas inače gulili!? :mrgreen:
vozač

#9 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by vozač »

Ramzess wrote:Neznam dali moze iko da sprijeci "PLJACKU" banaka kao uve UNI-KREDIT koja samo za vodjenje Tekuceg racuna uzima 6km a na dozvoljeni limit kamatu ili ja nesto neznam da se u medjuvremenu promijenilo u njihovom poslovanju sa klijentima.A ako jos neko ima takva iskustva onda to nije slucaj to je problem"PLJACKA" gradjana BiH i trebali bi svi kiji to mogu da otkazu povjerenje toj banci jer banaka imamo na svakom cosku :x .
ne valjaj gluposti, što meni ne uzimaju 6 KM za vođenje računa nego mi uzimaju 6 KM mjesečno za uslugu JES paketa, ne laprdaj bez veze, to što ti se neko poput tebe požalio ili što ne kontaš šta zapravo koristiš, tvoj je problem,

uostalom ko te tjera u tu banku, prebaci se u drugu ako nisi zadovoljan
starii

#10 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by starii »

ja se pitam dal ljudi uopste citaju ugovor koji potpisuju sa bankom...ocigledno ne jer da procita znao bi koliko sta kosta...
JThomas

#11 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by JThomas »

hljeba vam, čitajte šta potpisujete.

a ako vam rade nešto što niste potpisali, a što također nije rijedak slučaj...prijetite agencijom za bankarstvo i avazom, useru se u gaće :D
fa84

#12 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by fa84 »

6 km ti je sto posto usluge od yes paketa kojeg si vjerojatno uzeo a nisi procitao sta ti nude a cisto sumnjam da ti obiteljski bankar kada si otvarao racun nije objasnio
vjerojatno uopce ga nisi ni slusao
meni za vodjenje racuna uzimaju 10 km jer sam uzeo yes expert
sa unicredit bankom sam prezadovoljan i ne bi je promijenio nema sanse,racun imam otvoren vec dugi niz godina a zadnjih godinu dana sam korisnik expert paketa
moja preporuka ti je da odes u banku do svog obiteljskog bankara i da ti objasni sve

lp
bullmastiff

#13 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by bullmastiff »

unicredit poslove iz Sarajeva polako prebacuje u Mostar..
razlog cinjenice da su banka sa najvecom dobiti u provm polugodistu, su akcijski krediti dostupni u UNICREDIT prethodnih mjeseci :D
polako ce oni gtohnuti...
vjerovatno ce trziste preuzeti intesa sparkasse i jos neka ...
spokojan

#14 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by spokojan »

bullmastiff wrote:unicredit poslove iz Sarajeva polako prebacuje u Mostar..
razlog cinjenice da su banka sa najvecom dobiti u provm polugodistu, su akcijski krediti dostupni u UNICREDIT prethodnih mjeseci :D
Hajdemo uvesti zakon da centrale svih poslovnih subjekata (banaka, trgovackih kuca, osiguravajucih kuca, str-ova, sur-ova itd) mogu biti samo osnovane u Sarajevu. Sta ima neko osnivati firmu ili imati centralu banke u Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihacu ili Banjaluci ...

Akko neko hoce otvoriti kafic u Mostaru, registrira ga prvo u Sarajevu, pa onda otvori poslovnicu u Mostaru ...

Bullmastif, daj budi iskren na momenat, zasto tebe tako zulja UniCredit banka, njena dobit, njen direktor i njen uspjeh?
mikelandjelo

#15 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by mikelandjelo »

meni je uni-credit ok. uzimaju mi mjesecno 1.65 maraka za vodjenje tekuceg racuna i to je to.
bullmastiff

#16 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by bullmastiff »

spokojan wrote:
bullmastiff wrote:unicredit poslove iz Sarajeva polako prebacuje u Mostar..
Hajdemo uvesti zakon da centrale svih poslovnih subjekata (banaka, trgovackih kuca, osiguravajucih kuca, str-ova, sur-ova itd) mogu biti samo osnovane u Sarajevu. Sta ima neko osnivati firmu ili imati centralu banke u Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihacu ili Banjaluci ...

Akko neko hoce otvoriti kafic u Mostaru, registrira ga prvo u Sarajevu, pa onda otvori poslovnicu u Mostaru ...

Bullmastif, daj budi iskren na momenat, zasto tebe tako zulja UniCredit banka, njena dobit, njen direktor i njen uspjeh?
ne zulja me nista..nego znam nekog ko radi tamo...pa mi prica o stvarima..koje se desavaju :D
spokojan

#17 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by spokojan »

bullmastiff wrote: ne zulja me nista..nego znam nekog ko radi tamo...pa mi prica o stvarima..koje se desavaju :D
Sve je u redu, ali ne znam sta je problem? To sto centrala banke nije u Sarajevu? To sto posluje kvalitetnije od ostalih banaka u BiH pa je najprofitabilnija na trzistu? To sto pripada najvecoj bankarskoj grupaciji od svih banaka u BiH?

Imam dojam da zbog iracionalnih (mozda cak i nacionalistickih) razloga pozivas na bojkot UniCredita ...to je pokusao Avaz svim silama, pa nije ni pera obio toj banci koja je danas najuspjesnija u BiH.

P.S.
Ako taj neko koga poznajes radi u UniCreditu s tako puno negativnih emocija prema mjestu gdje zaradjuje za hljeb svagdasnji, bolje bi mu ili joj bilo da potrazi posao na drugom mjestu. Tako bi sacuvao ili sacuvala psihicko zdravlje.
Ramzess

#18 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by Ramzess »

Ma kakav nacionalizam novac nema naciju a ti preispitaj malo svoje poglede na zivot oko sebe.Za tekuci racun bez ikakvih jes paketa ili sta vec samo sto mi plata ide preko njih dosad su uzimali 2,90km a od ovog mjeseca 6 km.znaci nemam ni jednu dodatu uslugu sem vodjenja Tekuceg racuna primam platu preko te banke.Hvala svima koji su dali svoj komentar a molim ove sto sve gledaju kroz naciju neka zaobidju moj postav :bih: :bih: :bih: :bih:
vozač

#19 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by vozač »

Ramzess wrote:Ma kakav nacionalizam novac nema naciju a ti preispitaj malo svoje poglede na zivot oko sebe.Za tekuci racun bez ikakvih jes paketa ili sta vec samo sto mi plata ide preko njih dosad su uzimali 2,90km a od ovog mjeseca 6 km.znaci nemam ni jednu dodatu uslugu sem vodjenja Tekuceg racuna primam platu preko te banke.Hvala svima koji su dali svoj komentar a molim ove sto sve gledaju kroz naciju neka zaobidju moj postav :bih: :bih: :bih: :bih:

mrze te, garant 8-)
drndalo

#20 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by drndalo »

Ne znam kako ti uzimaju 2.9 KM mjesecno za vodjenje racuna, a kamoli 6 KM, jer mi zeni ne uzimaju toliko... Da uzimaju, ne bi vise uzimali ista... Jer je i 1.65 KM mjesecno previse samo za vodjenje tekuceg... Pravac u banku, i trazi privatnog bankra, ili nekog od sefova, da ti dobro pojasne sta ti to uzimaju, a ti se nisi slozio s tim ! Odmah u glavu !
kone

#21 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by kone »

Naknada kod sparkase bank je 2,50 KM,dok je u RB 1,99 cini mi se...
jaba
Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca

#22 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by jaba »

Meni uzimaju 1,35 KM mjesecno za vođenje Tekućeg ako ima transakcija.
talić

#23 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by talić »

ja sam im davno okrenuo leđa, otvorio nekad davno štednu knjižicu i platio 10 KM za otvaranje štednje a na kraju godine mi obračunali kamatu 0,2 % dakle treba im dati 5000 maraka da vrte godinu dana samo da bi pokrio troškove otvaranja štednje. Istog trena podigao sve do marke i poderao štednu knjižicu.
sa obzirom na...

#24 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by sa obzirom na... »

Mogu reci i pozitivno i negativno..

Negativno, ovde kod nas u TK moras imati krstenicu da bi radio tamo, Od Bosnjaka rade samo oni koji su radili u bankama koje su prethodile Unicredit ili ako za tu poziciju nema Hrvata na Trzistu,

Kriminalni nacin stvaranja, nju je u BIH stvorila kriminalna hrvatska grupa, Kricka- direktor komer. banke Tuzla, unistio zdravu banku , krivicno gonjen sve do zastare, to mu sredili njegovi pajtasi i Hrvatica sudtkinja

Uglavnom kako je unistena Komerc. banka iz Tuzle i Univerzal iz Sarajreva pa pripojene Kutlinoj Unicredit, iskoristili ljudi cinjenicu da su slucajem Hrvati bili na celu ovih banaka, a oni to odradili za hrvatsku stvar, koji je kriv Bosnjacima sto su glupi

E sad pozitivno, imam iskustva iz Raiffeisen i Tuzlanske, naspram njih Unicredit je ,do sada, bila bolja....
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#25 Re: Uni-Kredit banka pljacka gradjane BiH

Post by plain vanilla »

s ovom bankom nisam imala kontakta, ali najgora mi je hypo, oni naplate uslugu i koju ne pruzaju

a najbolja mi je jos uvijek drzavna banka, union banka :thumbup:
Post Reply