Sta vam od desavanja fali u gradu?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Tisina

#1 Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by Tisina »

Pitanje za sve, sta biste voljeli od zabavnih/drustvenih/kulturnih sadrzaja da imate u gradu? a sto vam nedostaje?
u odredjenom mjestu za izlaske sta biste voljeli da se odrzava organizuje?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by -LIBERO- »

Ovako sa "vise apetita" kada se razmislja,Sarajevu jako nedostaje neki ljetni rok festival. Tipa,5-6 dana sa vise bina razlicitih ,nazovimo tako"urbanih", muzickih pravaca.

Ovako u "mikro prohtjevu" bilo bi dobro da se otvori,ili" reotvori"(nesto poput bivseg kuka ili scenskih itd. i sl.),neki od klubskih prostora u kojem ce se znati da barem 3 puta sedmicno ce gostovati neki od bendova ili dj-eva. Onako neka ustaljena klubska oaza. Naravno kada bi sve to zavivilo,jer objektivno najlakse je ustaliti posjetu kvalitetnim muzickim izvodjacima,onda bi se recimo moglo na toj sceni ugostiti i poneka alternativna predstava ,izlozba i slicno.

Jednostavno receno,nedostaje jedno ustaljeno utociste za neke alternativnije muzicki, ali i sve ostale alternativnije umjetnicke izrazaje.
perfect_guy

#3 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by perfect_guy »

malo više turbofolka, malo su zakazali u zadnje vrijeme :oops: :oops: :oops:
black

#4 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by black »

sigurnosti od 'raznih' deshavanja :mrgreen:
Trebam te

#5 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by Trebam te »

Tisina wrote:Pitanje za sve, sta biste voljeli od zabavnih/drustvenih/kulturnih sadrzaja da imate u gradu? a sto vam nedostaje?
u odredjenom mjestu za izlaske sta biste voljeli da se odrzava organizuje?
Svasta, svega normalnog i kulturnog je odavno malo... :dance:
MyCore

#6 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by MyCore »

Prošli vikend sam bio u Sarajevu i bio sam jako zadovoljan, Jazz fest , metal svirka u AG-u, Žaba u Narodnom, I dobar after u Babylonu... ;-)
Utokkha

#7 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by Utokkha »

perfect_guy wrote:malo više turbofolka, malo su zakazali u zadnje vrijeme :oops: :oops: :oops:
je je
koja bomba, ulicni trkaci. nisu odavno isto...
plejka2

#8 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by plejka2 »

Parada ponosa :P
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by -LIBERO- »

Vi okrenuli na zezanciju... :roll:
bpsang

#10 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by bpsang »

Evo ja se ne ZZZZ....

Ovom gradu prvo fali kulture a posebno kulturnih dogadjaja, ali mi se čini da sve politika pravi konce.ostavljam politiku politicarima...
Uovom gradu u kojoj je kolijevka ROCK-a prvo treba sagraditi jednu dvoranu koncertnu salu, koja ce biti u funkciji za sve od sporta pa do Koncerata, od filharmonije do moderne muzike od rocka do sevdaha.
To ovom gradu nedostaje.Mi smo tačka koja ne postoji, pogledajte sta se desava u regionu, koncerti predstave Filmski festivali lokalni festivali.

Uovom gradu je sve ZAMRLO.
Nekada sam ne tako davno slusao party sa Ilidze, ni toga danas nema, nekd se cula i sevdalinka u parku na Ilidzi , ni toga vise nema ,samo ima pijaca trznih centara i nista vise , Imamo jednu Dzadu Ferhadiju i to je sve ...
Sarajevo kao grad, bio je prvi sa hiljadama kafica, i ponos je bio bivse nam ....
Sad Bez arsenala naoruzanja ne smijes ni gradom proci a kamo li sjesti u neki od kafica i docekati rujnu zoru.

Ovom gradu treba KONCERTNA DVORANA, U KOJOJ BI SE ODRZAVALI KONCERTI, SPORTSKA NADMETANJA I SVE KULTURNE MANIFESTACIJE .
MyCore

#11 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by MyCore »

U TOM gradu nedostaje ljudi koji će sve to obići i popuniti. Tačka
MyCore

#12 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by MyCore »

Ne ne nije pesimizam, ali ovo sto sada imamo je vrh, mozda grad nije jednostavno dovoljno veliki da podrzi neki veliki događaj sedmicno.
S druge strane iznenadio sam se kako se popunio dom mladih na Jazz festu s obzirom da je ulaz bio 30 km... hmmm jesam li to ipak previse kritičan :cry:
MyCore

#13 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by MyCore »

OK povlačim ono iznad 8-)
iMacak

#14 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by iMacak »

ja se trenutno borim svaki dan u vise navrata da eskiviram copore pasa kroz strogi centar i gledam djecu koja idu u skolu i slusam vrisku ponekad. sto se mene tice dovoljno dogadjaja u ovome gradu. nama nista ne treba vise.
Last edited by iMacak on 29/12/2010 14:13, edited 1 time in total.
Konjanik

#15 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by Konjanik »

plejka2 wrote:Parada ponosa :P
jok ba , korida i borbe bikova , pasa i sl. mada eto i sisatih pevaljki iz susjedne drzave je malo u zadnje vrijeme u Zenici
mg

#16 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by mg »

Pretpostavljam da je autor teme PR The Club-a...pa mozete zaboraviti te dvorane i koncertne hale...jer ovo je u svrhu ispipavanja trzista.

A kad smo vec kod toga SEPULTURA u Slogi! To meni treba.

Ne trebaju mi vise isprane svirke cetvrtkom. Razni party's koji su to samo u nazivu, a doceka te ustogljena atmosfera. Generalno bi volio desavanja koja nisu u duhu sela s trolejbusom u kojem zivim...
MyCore

#17 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by MyCore »

mg wrote:Pretpostavljam da je autor teme PR The Club-a...pa mozete zaboraviti te dvorane i koncertne hale...jer ovo je u svrhu ispipavanja trzista.

A kad smo vec kod toga SEPULTURA u Slogi! To meni treba.

Ne trebaju mi vise isprane svirke cetvrtkom. Razni party's koji su to samo u nazivu, a doceka te ustogljena atmosfera. Generalno bi volio desavanja koja nisu u duhu sela s trolejbusom u kojem zivim...
Ma ja cu se zadovoljiti i ovim Death Angelom :D
No_oNe__

#18 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by No_oNe__ »

fali disko gripa - da bude recimo u domu mladih!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by Truba »

bila disko gripa u mešu sinoć nije loše :mrgreen:
cellisto

#20 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by cellisto »

Disco gripa je super, samo u Mashu... malo mi je to bezveze kad si u tako malom prostoru gdje se natrpa hiljadu ljudi i ne mozes se ni pomaci. Meni fali neko mjesto gdje se moze slusati dobra muzika, a da ima i bilijar i pikado, da se moze plesati, a ne samo sjediti, piti i blejati okolo kao u vecini mjesta. Najbolje gdje sam bila u zadnje vrijeme je disco 40+ u Slozi :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by Truba »

+40
a ja nosi duge gaće :lol:
manki

#22 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by manki »

Slažem se definitivno, fali nam parada ponosa, odnosno gay pride kako neko reče gore. :D
johnny_blazze

#23 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by johnny_blazze »

prostora za sport i rekreaciju, pa onda oragizaovanja vise turnira na nekom lokalnom amaterskom nivou, ja bi volio kad bi bila neka liga za srednjoskolce i studente u raznim sportovima...
DaysleepeR

#24 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by DaysleepeR »

-LIBERO- wrote:Ovako sa "vise apetita" kada se razmislja,Sarajevu jako nedostaje neki ljetni rok festival. Tipa,5-6 dana sa vise bina razlicitih ,nazovimo tako"urbanih", muzickih pravaca.

Ovako u "mikro prohtjevu" bilo bi dobro da se otvori,ili" reotvori"(nesto poput bivseg kuka ili scenskih itd. i sl.),neki od klubskih prostora u kojem ce se znati da barem 3 puta sedmicno ce gostovati neki od bendova ili dj-eva. Onako neka ustaljena klubska oaza. Naravno kada bi sve to zavivilo,jer objektivno najlakse je ustaliti posjetu kvalitetnim muzickim izvodjacima,onda bi se recimo moglo na toj sceni ugostiti i poneka alternativna predstava ,izlozba i slicno.

Jednostavno receno,nedostaje jedno ustaljeno utociste za neke alternativnije muzicki, ali i sve ostale alternativnije umjetnicke izrazaje.

u AG-u imaš hip hop, house, techno, rock, hard rock, metal, HC, punk, blues svirke non stop na sedmicnoj bazi kako domace tako i strane. malo vise izlaziti i sve se moze naci.

pozdrav
sve_za_pet

#25 Re: Sta vam od desavanja fali u gradu?

Post by sve_za_pet »

MyCore wrote:U TOM gradu nedostaje ljudi koji će sve to obići i popuniti. Tačka
iako je izjava naknadno povucena :skoljka: pod pritiskom ;-) , nije daleko od istine. ne bih rekla da se umjetnost ne cijeni u sa i da nema tzv. "urbane" mase pa dobra mjesta propadaju, teatar je poluprazan i svirke su rijetke, ali je raja nekako apaticna i bez volje da se bar raspitaju o desavanjima. ne znam sta vi mislite? oko mene sve nesto svima mrsko u posljednje vrijeme :sleep:
Post Reply