Mc Donalds u Sarajevo
- Fossil
#1 Mc Donalds u Sarajevo
Zanima me koji je razlog zasto u BiH ne postoji Mc Donalds u cemu je problem? I da li ce u narednih 5 godina doci
?
- Edin H.
#2 Re: Mc Donalds u Sarajevo
Ne vidim razloga da se ne otvori 
- chuchumbamayumbe
#3 Re: Mc Donalds u Sarajevo
Eto ga, samo što nije.Fossil wrote:Zanima me koji je razlog zasto u BiH ne postoji Mc Donalds u cemu je problem? I da li ce u narednih 5 godina doci?
- BSn
#4 Re: Mc Donalds u Sarajevo
Tajni dogovor sarajevskih cevapdzija i vlasnika licence McD o ne ulasku na bh., odnosno americko trziste.
-
sorei
#5 Re: Mc Donalds u Sarajevo
ma sta ce nam to..bole pitanje bi bilo sto se "Otrov" ne prosiri
ha ja
meni se Mc ne svidja
meni se Mc ne svidja
- citroen
#6 Re: Mc Donalds u Sarajevo
Nikad nisam kontao raju koia se lozi na te americke otrove fakatvdivna wrote:ma sta ce nam to..bole pitanje bi bilo sto se "Otrov" ne prosiriha ja
![]()
meni se Mc ne svidja
-
MAN-lion's coach
#7 Re: Mc Donalds u Sarajevo
Ma dosta je što za mjesec nabiju holesterola što ga neko ne nabije ni za godinu...fuj.
-
somethings
#8 Re: Mc Donalds u Sarajevo
Eto sve naše je ogledalo zdravlja i od naše hrane se ne deblja i ne začepljuju arterije. Kako da ne.
Zašto ne dolaze? Zato što (evo očigledno) svi smatraju da su ćevapi i burek najbolji na svijetu i nema potrebe da unosimo bilo šta u tijelo što nije burek ili ćevapi.
A sad ozbiljno: šta ti misliš? Nije McD jedini svjetski poznat fast food lanac koji ne želi ni da primiriše kod nas. Oni jednostavno ne vide puno mogućnosti da zarade ovdje. (zato što mi naravno znamo najbolje i ne želimo tuđe jer je otrovno
)
Zašto ne dolaze? Zato što (evo očigledno) svi smatraju da su ćevapi i burek najbolji na svijetu i nema potrebe da unosimo bilo šta u tijelo što nije burek ili ćevapi.
A sad ozbiljno: šta ti misliš? Nije McD jedini svjetski poznat fast food lanac koji ne želi ni da primiriše kod nas. Oni jednostavno ne vide puno mogućnosti da zarade ovdje. (zato što mi naravno znamo najbolje i ne želimo tuđe jer je otrovno
-
sorei
#9 Re: Mc Donalds u Sarajevo
citroen wrote:Nikad nisam kontao raju koia se lozi na te americke otrove fakatvdivna wrote:ma sta ce nam to..bole pitanje bi bilo sto se "Otrov" ne prosiriha ja
![]()
meni se Mc ne svidja
mislila sam da je nas "otrov" ( fast food na Bjelavama) sto puta bolji..nemoj reci da nisi kod Otrova jeo
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10 Re: Mc Donalds u Sarajevo
Ne znam je li neko od vas gledao dokumentarac o MC Donaldsu, bas o tim masnocama, kalorijama, porcijama, debljanju
Autor filma se hranio iskljucivo u MCD, i sad se ne mogu sjetiti koliko se udebljao, ali se udebljao fino, porastao mu holesterol...
Nije samo stvar u toj vrsti hrane, nego i porcijama, casama coca-cole, jer nude za malo manje para vecu porciju..koji bi i on jedva pojeo.
sjecam se da se jednom ispovracao
ne kazem da je nasa hrana zdravija, ali odlican film
Autor filma se hranio iskljucivo u MCD, i sad se ne mogu sjetiti koliko se udebljao, ali se udebljao fino, porastao mu holesterol...
Nije samo stvar u toj vrsti hrane, nego i porcijama, casama coca-cole, jer nude za malo manje para vecu porciju..koji bi i on jedva pojeo.
sjecam se da se jednom ispovracao
- BSn
#11 Re: Mc Donalds u Sarajevo
Tisucu puta prezvakano ovdje, McDonalds rradi po principu fransize: http://hr.wikipedia.org/wiki/Fran%C5%A1iza. Dakle, Bosanci su krivi sto ga nema, a ne Amerikanci.
I ovo o zdravlju smo prezvakali, svako ko jede u McD zna sta jede (kao, uostalom, u svakom drugom fast food-u). Sloboda izbora.
Stvarno ne zivim na fast foodu, al' me sojini produkti tjeraju na povracanje. Bolje ga je imati, pa i da zjapi prazan, nego ga nemati.
I ovo o zdravlju smo prezvakali, svako ko jede u McD zna sta jede (kao, uostalom, u svakom drugom fast food-u). Sloboda izbora.
Stvarno ne zivim na fast foodu, al' me sojini produkti tjeraju na povracanje. Bolje ga je imati, pa i da zjapi prazan, nego ga nemati.
-
sorei
#12 Re: Mc Donalds u Sarajevo
plain vanilla wrote:Ne znam je li neko od vas gledao dokumentarac o MC Donaldsu, bas o tim masnocama, kalorijama, porcijama, debljanju
sjecam se da se jednom ispovracao![]()
gledala sam, a na fb se vrtio i nekakav video sa stravicnim scenama ubijanja zivotinja..ma nas narod, vecina, je Mc-a samo na slikama vidjela pa kontaju to nesto posebno
- NightSkyWalker
#13 Re: Mc Donalds u Sarajevo
Sto ce nam McDonalds
Da se bezzze debljamo u nabijamo guzove.
Da se bezzze debljamo u nabijamo guzove.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#14 Re: Mc Donalds u Sarajevo
pa dobro, ni cevapi se ne prave od papira, i za njih ubijjau zivotinjevdivna wrote:
gledala sam, a na fb se vrtio i nekakav video sa stravicnim scenama ubijanja zivotinja..ma nas narod, vecina, je Mc-a samo na slikama vidjela pa kontaju to nesto posebno
ja sam za, konkurencija je uvijek dobra za potrosaca
pa ko voli nek' izvoli