Bojan Bajić podnio ostavku

recepcioner

#1 Bojan Bajić podnio ostavku

Post by recepcioner »

Bojan Bajić ponio neopozivu ostavku!!! Da li je ovo kraj Naše stranke?
Last edited by recepcioner on 05/08/2015 10:30, edited 1 time in total.
vivaldi

#2 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by vivaldi »

Ovi iz NS ispadose jos s najvise obraza.., mada ce mnogima i ovaj korak biti vrlo sumnjiv ;-)
nikad_vise

#3 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by nikad_vise »

Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke, najmlađe multietničke stranke u BiH, podnio je ostavku na mjesto prvog čovjeka. U Našoj stranici su zatečeni ovom odlukom. za Bajića je ona "čin politike i moralne odgovornosti" nakon loših izbornih rezultata.
ako nista s ovim si stekao moje postovanje..i nadam se da ovo nije kraj nase stranke
luckypot

#4 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by luckypot »

jeste ovo je kraj cijele price o ns, osim ona 2 mjesta u kantonu sarajevo
kiky

#5 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by kiky »

nije mijasno, šta je očekivo ....
da odmah osvoji sve nivoe vlasti ...
bez veze ...
:D
IH!

#6 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by IH! »

luckypot wrote:jeste ovo je kraj cijele price o ns, osim ona 2 mjesta u kantonu sarajevo
informacije? Odakle ti taj podatak ?

Ili si samo onako malo vidovit ,nesto poput vidovite Bebe ili Djemile.
Last edited by IH! on 30/10/2010 14:41, edited 1 time in total.
(ne)forumas

#7 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by (ne)forumas »

najezio sam se
luckypot

#8 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by luckypot »

od cega si se najezio ko da se nesto novo i iznenadno desilo?
Banja Luka

#9 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by Banja Luka »

NS treba da se udruzi sa drugim strankama slicne orijentacije, da izabere na celo nekog agresivnijeg lika i da prestane da se nada da ce ojacati na ustrb SDP-a nego da pokusa istinski da privuce apstinente i glasace nacionalnih stranaka koji se lome kome da daju glas. Na sljedecim izborima obavezno odstampati i neki bilobord i plakat (ovo je vise figurativno, zelim da kazem da se mora i uloziti nesto u izbore, inace niti te ko vidi niti cuje). Meni je licno jako zao zbog ovakvog rezultata NS-a, ali mislim da je Bajic previse zelen, dobar je covjek, svidja mi se njegov nacin razmisljanja, hrabar je, ali na mjesto predsjednika treba da dodje neko sa malo vise iskustva i neko prodorniji i bezobrazniji. Moj favorit je Miodrag Zivanovic, ali ni on nije niti prodoran niti bezobrazan. Ovi umjetnici su dobrodosli, ali mislim da nemaju vremena za politiku, a i steta je da bacaju vrijeme i talenat na politiku.
pustopoljina

#10 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by pustopoljina »

vivaldi wrote:Ovi iz NS ispadose jos s najvise obraza.., mada ce mnogima i ovaj korak biti vrlo sumnjiv ;-)
tacno.
govorili su da treba dati ostavku, dao je...a sad predvidjaju kraj stranke :roll:
(ne)forumas

#11 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by (ne)forumas »

pustopoljina wrote:
vivaldi wrote:Ovi iz NS ispadose jos s najvise obraza.., mada ce mnogima i ovaj korak biti vrlo sumnjiv ;-)
tacno.
govorili su da treba dati ostavku, dao je...a sad predvidjaju kraj stranke :roll:
nista se ne brini, napravice oni ns oscar 2002 stranku :)
Banja Luka

#12 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by Banja Luka »

To sam i zaboravio, obavezno promijeniti naziv stranke, ovo NS djeluje dosta neozbiljno. SLS ili nesto slicno (posto se pozivaju na socijalno-liberalnu orijentaciju)
Dozer

#13 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by Dozer »

Nije problem u imenu stranke, cak sta vise, ime je dobro. Medjutim, ono sto je NS propustila da jasno naglasi, i to stalno ponavlja, jeste - cija Nasa stranka? Svih gradjana? Bosanaca? Bosnjaka? Srba? Hrvata?

Da ne bude zabune, znam vrlo dobro sta NS proklamuje (svi jednaki, ljudska prava, itd.itd.), medjutim, njihovi potezi i izjave su cesto bili u suprotnosti s ovim. Samo neki od primjera koji se mogu naci na onoj temi o NS su: "...neka Bosanci sebi osnuju stranku i bore se za svoja narodna prava..." (?!?!). Ili da se "moraju uvazavati konstitutivni narodi..." (sto nikako ne ide s pricom "svi su jednaki"), itd. itd.

A Bojan Bajic je morao dati ostavku htjeo ne htjeo, jer je to po Statutu stranke. Mozete ga procitati na njihovoj stranici (omiljeni odgovor p.k....nadajmo se da mu ovo nece biti omiljeni odgovor ili komentar u skupstini KS...).

Pravo pitanje sada je upravo - da li je ovo kraj NS?
Ja licno mislim da - jeste. Znam masu ljudi tamo, i nisam siguran da vidim ikoga ko je kapacitet da preuzme poziciju predsjednika stranke, i pri tome jos unaprijedi sve toliko da u naredne 2 ili 4 godine NS dodje u poziciju da ocekuje bolji uspjeh na sljedecim sto lokalnim, sto opstim izborima.
Ljudi koji mogu zasjesti na tu, trenutno vrlo nezahvalnu poziciju, ima. Medjutim, sjedenje i titularenje ne znace i sposobnost za bilo sta.
PAZI

#14 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by PAZI »

Gest vrijedan poštovanja i respekta :thumbup: ,da bogdom imamo više ovako moralnih i odgovornih u politici pa da svi koji su omanuli,učine isto :zzzz: Recimo Haretovi,pa Mirnesovi,pa Seferovi,pa kokuzi,pa znatan broj SDA-ovaca,pa Spahićevi,..itd... :x al ovi pobrojani ne samo da neće ,nego nas još i ubjeđuju da nevjerujemo svojim očima(Svi su otprilike po njihovoj priči ispunili planirano-a predizborna retorika i megalomanska obećanja :lol: :roll: nisu više bitna)
slobodni armirach

#15 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by slobodni armirach »

A sta je alternativa?
uroborus

#16 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by uroborus »

Za razuliku od autokratskog SDP od prije par godina, NS je pokazala, odnosno njeno rukovodstvo, maksimalnu dogovornost po pitanju lošeg izbornog rezultata.
luckypot

#17 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by luckypot »

ma jok bolan, eto toliko godina srbi obecavaju referendum jos samo malo, jos samo godina dvije, i nista pa niko ne podnosi ostavku, sto bi ovi :D
Banja Luka

#18 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by Banja Luka »

Ja licno ne vidim sta je toliko spektakularno i vrijedno postovanja u ovom cinu. Naglasavam da nemam nista protiv Bojana Bajica, ali porediti ovaj neuspjeh sa "neuspjehom" SDP-a od prije 4 godine je vise nego smijesno. U NS su ocekivali da u Federaciji budu 3. stranka po snazi, a u RS takodje da naprave veliki uspjeh. Od svega je ostala samo propast, u jednom kantonu imaju dva zastupnika i naravno da je Bajicu bolje da se bavi privatnim biznisom nego da bude na celu takve stranke. Jos jednom napominjem, respect for Bojan Bajic kao osobu, ali ne kontam sta je u ovome toliko spektakularno. Koji bi njegovi licni interesi bili da je ostao na celu, pa da sad kazemo eto vazniji su mu interesi stranke od licnih interesa?
uroborus

#19 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by uroborus »

Banja Luka wrote:Ja licno ne vidim sta je toliko spektakularno i vrijedno postovanja u ovom cinu. Naglasavam da nemam nista protiv Bojana Bajica, ali porediti ovaj neuspjeh sa "neuspjehom" SDP-a od prije 4 godine je vise nego smijesno. U NS su ocekivali da u Federaciji budu 3. stranka po snazi, a u RS takodje da naprave veliki uspjeh. Od svega je ostala samo propast, u jednom kantonu imaju dva zastupnika i naravno da je Bajicu bolje da se bavi privatnim biznisom nego da bude na celu takve stranke. Jos jednom napominjem, respect for Bojan Bajic kao osobu, ali ne kontam sta je u ovome toliko spektakularno. Koji bi njegovi licni interesi bili da je ostao na celu, pa da sad kazemo eto vazniji su mu interesi stranke od licnih interesa?
Osjetih se prozvanim! :shock:

Ni SDP nije postigao poslije Alijanse ništa bolje, vratili si se u skupštinsku ilegalu, i mantrali istu priču o "nacionalistima" i ostalim, kada je došao red da svedu račun, koliko se sječam, došlo je do raspada SDP na više nekih kavzisocijaldemokratski stranaka i frakcija, al' je Tito, pardon, Zlatko ostao za kormilom!
Ispalo je da su za sve krivi niži stranački nivoi od onog glavnokomandujućeg! :?

Zato Bajiću R E S P E K T ! :thumbup:
and

#20 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by and »

Banja Luka wrote:Ja licno ne vidim sta je toliko spektakularno i vrijedno postovanja u ovom cinu. Naglasavam da nemam nista protiv Bojana Bajica, ali porediti ovaj neuspjeh sa "neuspjehom" SDP-a od prije 4 godine je vise nego smijesno. U NS su ocekivali da u Federaciji budu 3. stranka po snazi, a u RS takodje da naprave veliki uspjeh. Od svega je ostala samo propast, u jednom kantonu imaju dva zastupnika i naravno da je Bajicu bolje da se bavi privatnim biznisom nego da bude na celu takve stranke. Jos jednom napominjem, respect for Bojan Bajic kao osobu, ali ne kontam sta je u ovome toliko spektakularno. Koji bi njegovi licni interesi bili da je ostao na celu, pa da sad kazemo eto vazniji su mu interesi stranke od licnih interesa?
to je normalna stvar u normalnom svijetu,a kod nas je spektakularno,zato što ljude koji rade pogrešno ili ništa ne rade ne možeš automatskom puškom otjerati.
čovjek je kao predsjednik stranke vodio stranku kroz predizbornu kampanju.rezultat te stranke je u velikoj mjeri rezultat rada rukovodstva i čovjek je samo imao obraza.nastaviće raditi u stranci,a mjesto predsjednika je prepustio nekom možda sposobnijem.
daj bože pa da na svim nivoima vlasti imamo ljude koji će priznati svoju grešku i povući se.uspješni se mogu na prste nabrojati.
Komrad

#21 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by Komrad »

a ja stranke i politicara .... pih
stari grad Visegrad

#22 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by stari grad Visegrad »

Zar nije cudno da prvi covjek u stranci podnese ostavkvu? covjeku dosta prozivanja od srba, a mozda ima drugije planova.
xsk

#23 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by xsk »

and wrote: to je normalna stvar u normalnom svijetu,a kod nas je spektakularno,zato što ljude koji rade pogrešno ili ništa ne rade ne možeš automatskom puškom otjerati.
čovjek je kao predsjednik stranke vodio stranku kroz predizbornu kampanju.rezultat te stranke je u velikoj mjeri rezultat rada rukovodstva i čovjek je samo imao obraza.nastaviće raditi u stranci,a mjesto predsjednika je prepustio nekom možda sposobnijem.
daj bože pa da na svim nivoima vlasti imamo ljude koji će priznati svoju grešku i povući se.uspješni se mogu na prste nabrojati.
:thumbup:
chupacabra

#24 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by chupacabra »

Kukavicje jaje ubaceno medju probosanski orijentisane snage nije uspjelo. Komandant se povlaci sa cela, slijedi pregrupisanje nasminkanih cetnika i konsultacije o novom nacinu napada na bosanski bastion.
Prpa.ba

#25 Re: Bojan Bajić podnio ostavku

Post by Prpa.ba »

uroborus wrote:Ni SDP nije postigao poslije Alijanse ništa bolje, vratili si se u skupštinsku ilegalu, i mantrali istu priču o "nacionalistima" i ostalim, kada je došao red da svedu račun, koliko se sječam, došlo je do raspada SDP na više nekih kavzisocijaldemokratski stranaka i frakcija, al' je Tito, pardon, Zlatko ostao za kormilom!
Ispalo je da su za sve krivi niži stranački nivoi od onog glavnokomandujućeg! :?

Kako je onda SDP ostvario ovakav rezultat na ovim izborima pored tako loseg rukovodstva? Zlaja se klonirao 280.000 puta?
Post Reply