Dali je Amazon online siguran?
-
iske10
#1 Dali je Amazon online siguran?
E vidite vidio sam jedan dobar sk8board kvalitetan i jeftin dali zna se desiti da nedodje na adresu dali znaju prevariti ako neko zna ko je narucivao preko amazona da mi sve objasni molim vas i dali je to sigurno
- alica.k
#2 Re: Dali je Amazon online siguran?
ne varaju, amazon je jako pouzdan i siguran, ali sumnjam da ce ti skejt poslati...oni generalno salju samo kasete, knjige, cdove, dvdove nama...
e sad, jedino ako je to preko nekog drugog sellera na amazonu, to je vec druga prica.
e sad, jedino ako je to preko nekog drugog sellera na amazonu, to je vec druga prica.
- Dozer
#3 Re: Dali je Amazon online siguran?
Ali plati preko PayPal-a, mojne direktno.
-
dezurni_ucenik
#4 Re: Dali je Amazon online siguran?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 12:49, edited 1 time in total.
-
iske10
#5 Re: Dali je Amazon online siguran?
eh sada mi je problem ja mislim da je ebay problematicniji zatosam pitao zua amazon dali je i ebay siguran znali ko ?
-
Gray
#6 Re: Dali je Amazon online siguran?
Isto plaćaš preko PayPala, prati feedback prodavca i nadaj se da će sve biti OK. Ja sam do sada naručio dosta stvari sa ebaya i sve je bilo OK.
- dr.Gonzo
#7 Re: Dali je Amazon online siguran?
Zasto bi placali preko PayPala? Ne vidim potrebu za jos jednim posrednikom.
Naravno da je Amazon siguran, inace desetine miliona ljudi ne bi tamo svakodnevno kupovali. Ja inace na Amazonu kupujem vec par godina, i to svasta.
Naravno da je Amazon siguran, inace desetine miliona ljudi ne bi tamo svakodnevno kupovali. Ja inace na Amazonu kupujem vec par godina, i to svasta.
-
Gray
#8 Re: Dali je Amazon online siguran?
Na ebayu većina prodavaca radi samo sa PayPalom.
- alica.k
#9 Re: Dali je Amazon online siguran?
ne moze paypal na amazonu.Dozer wrote:Ali plati preko PayPal-a, mojne direktno.
- Comrad
#10 Re: Dali je Amazon online siguran?
Jesi ti u BiH? Bez ikakve uvrede za pokretaca teme (sigurno nije imao potrebe za online kupovinom), ali ovdje ljudi tek otkrivaju internet, mail itd. Ljudi ne vjeruju nikome, narocito stariji koji su se opekli i izgubili ustedjevine.link wrote:stotine hiljada ljudi koristi svakodnevno amazon i paypal i ti se sada nasao pametan da pitas jesu li sigurni. e svasta.
Mislim da se ljudi u BiH pod hitno moraju na neki nacin upoznati sa online kupovinom. Dakle, uputiti ih na neki nacin da ne daju tek tako brojeve kartica, ne kupuju po nekim zklj stranicama itd. itd.
I naravno da je sigurno, uvijek postoji mala sansa da nesto ne bude ok i da se malo peglas, ali isto tako i ako odes u prodavnicu da kupis kilu banana, moze te neko opljackati.
- respo
#11 Re: Dali je Amazon online siguran?
zato da bi bio osiguran u slucaju izradedr.Gonzo wrote:Zasto bi placali preko PayPala? Ne vidim potrebu za jos jednim posrednikom.
pa bi ti fino paypal vratio pare dok bi za drugi nacin placanja najvjerovatnije ispusio cifru koju si poslao
- NIN
#12 Re: Dali je Amazon online siguran?
Upravu je @dr.Gonzo, na Amazonu se placa iskljucivo karticama. A ti nisi upravu kad kazes da bi ispusio cifru. Meni jednom prilikom nije dosla roba u vrijednosti od par hiljada kaemova, iako mi je sa kartice iznos bio skinut. Sve sto je trebalo jeste bilo da ispunis jednostavnu claim formu, potpises je, skeniras i posaljes Amazonu. Pare su mi vracene u roku od par dana, u cent. Sto vise, Amazon je u ovom mom slucaju bio samo posrednik jer sam robu narucio sa jedne od prodavnica koje prodaju preko njih. Znaci, kad je Amazon u pitanju mislim da je to jedna od najsigurnijih stranica kad je rijec o internet kupovini.respo wrote:zato da bi bio osiguran u slucaju izradedr.Gonzo wrote:Zasto bi placali preko PayPala? Ne vidim potrebu za jos jednim posrednikom.
pa bi ti fino paypal vratio pare dok bi za drugi nacin placanja najvjerovatnije ispusio cifru koju si poslao
@respo, ubuduce nemoj pricat bezze.
- addem
#13 Re: Dali je Amazon online siguran?
Ako amazon nije siguran sta je onda siguno? Slobodono kupuj sta hoces.
- antidroid
#14 Re: Dali je Amazon online siguran?
Ja sam kindle narucio sa Amazona i platio direktno karticom. Za cetiri dana bio je u Sarajevu.
- iceman ze
#15 Re: Dali je Amazon online siguran?
sto puta sam narucio preko amazona i nikad nije bilo ni najmanjeg problema, malo se samo peglas, ko hoce za BiH da isporuci, ali i to malo izvrtis i nadjes resellera koji zeli i to je to.....narucivao sam i odjecu i obucu, a ne samo knjige i sl..... 
- respo
#16 Re: Dali je Amazon online siguran?
ubuduce procitaj malo boljeNIN wrote:Upravu je @dr.Gonzo, na Amazonu se placa iskljucivo karticama. A ti nisi upravu kad kazes da bi ispusio cifru. Meni jednom prilikom nije dosla roba u vrijednosti od par hiljada kaemova, iako mi je sa kartice iznos bio skinut. Sve sto je trebalo jeste bilo da ispunis jednostavnu claim formu, potpises je, skeniras i posaljes Amazonu. Pare su mi vracene u roku od par dana, u cent. Sto vise, Amazon je u ovom mom slucaju bio samo posrednik jer sam robu narucio sa jedne od prodavnica koje prodaju preko njih. Znaci, kad je Amazon u pitanju mislim da je to jedna od najsigurnijih stranica kad je rijec o internet kupovini.respo wrote:zato da bi bio osiguran u slucaju izradedr.Gonzo wrote:Zasto bi placali preko PayPala? Ne vidim potrebu za jos jednim posrednikom.
@respo, ubuduce nemoj pricat bezze.
nisam pricao konkretno o amazonu nego o paypalu kao posredniku
placanjem paypalom na ebayu amazonu itd i placanje karticama cekovima ili cime vec na ebayu amazonu itd
- NIN
#17 Re: Dali je Amazon online siguran?
Tema je amazon al' nema veze. Uglavnom, budem citao malo bolje ako je do mene.respo wrote: ubuduce procitaj malo bolje
nisam pricao konkretno o amazonu nego o paypalu kao posredniku
placanjem paypalom na ebayu amazonu itd i placanje karticama cekovima ili cime vec na ebayu amazonu itd
- respo
#18 Re: Dali je Amazon online siguran?
naravno tema je amazon
ja sam samo prokomentarisao (ne znam sad tacno ko je napisao) zasto paypal kao posrednik
jer ce dosta ljudi misleci da je amazon i alibaba ili neka deseta online shop stranica isti princip pa ce tako platiti i onda kad dodje do komplikacija joj popusio sam pare kako sta gdje
slazem se ja da amazon drzi do klijenta i da ce se veoma rijetko desiti neugodnosti al vecina ostalih shopova?
ja sam samo prokomentarisao (ne znam sad tacno ko je napisao) zasto paypal kao posrednik
jer ce dosta ljudi misleci da je amazon i alibaba ili neka deseta online shop stranica isti princip pa ce tako platiti i onda kad dodje do komplikacija joj popusio sam pare kako sta gdje
slazem se ja da amazon drzi do klijenta i da ce se veoma rijetko desiti neugodnosti al vecina ostalih shopova?
- Ivo Lola
#19 Re: Dali je Amazon online siguran?
ja mogu reci samo svoje iskustvo
kupio sam jaknu preko amazona i stigla je za nekih 10-ak dana ako se dobro sjecam, bez ikakvih problema
jest da je vise licila na sator i mogo sam dvaput stati u nju
ali to vec nije stvar amazona
kupio sam jaknu preko amazona i stigla je za nekih 10-ak dana ako se dobro sjecam, bez ikakvih problema
jest da je vise licila na sator i mogo sam dvaput stati u nju
ali to vec nije stvar amazona