Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Nije samo u Africi, nego ''all over the world'', izvolite, pa izaberite:
http://www.devnetjobs.org/
Last edited by PipiDugaDevetka on 26/10/2010 10:58, edited 1 time in total.
- Wutkica
#2 Re: Posao u Africi
moze li ovo uspjeti ?? to bi bilo odlicno kad bi moglo bas sam imala u planu da nesto ovakvo trazim po internetu
thnx. valjda ce pomoci 
- Ma.Le.Na
#3 Re: Posao u Africi
hvala Pipi
bila bi ovo lijepa tema za postati sigurne i provjerene firme odn. stranice sa kontaktima za rad u inostranstvu
bila bi ovo lijepa tema za postati sigurne i provjerene firme odn. stranice sa kontaktima za rad u inostranstvu
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Posao u Africi
Wutkica wrote:moze li ovo uspjeti ?? to bi bilo odlicno kad bi moglo bas sam imala u planu da nesto ovakvo trazim po internetuthnx. valjda ce pomoci
Ko god preko ove moje teme nađe sebi posao, dođe mi $100 od druge plate!PipiDugaDevetka wrote:Nije samo u Africi, nego ''all over the world'', izvolite, pa izaberite:
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5 Re: Posao u Africi
evo ja nađoh za sebe u KolumbijiPipiDugaDevetka wrote:Ko god preko ove moje teme nađe sebi posao, dođe mi $100 od druge plate!
- Ma.Le.Na
#6 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Pipi pa informacije na ovoj stranici se placaju 
- ladyada
#7 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
- PipiDugaDevetka
#8 Re: Posao u Africi
Kako ono: Dobra koka od dobrog roda uvijek umirovljenim penzionerima šalje hediju.KatarinaKosaca wrote:evo ja nađoh za sebe u KolumbijiPipiDugaDevetka wrote:Ko god preko ove moje teme nađe sebi posao, dođe mi $100 od druge plate!. Možda ću ti platiti u nekoj biljki za vrijednost tih dolara
Evo jošte jedne provjerene web. stranice za volontiranje (oko $3000 za stanovanje hranu i ostale sitnice):
http://www.unv.org/how-to-volunteer.html
Bio, vidio, 3 malarije fasovao, vratio se!
Provjereno!
- PipiDugaDevetka
#9 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Ja vidjeh oglase, dalje nisam čitao. Al' ako se mora plaćati, eto prilike da se organizujemo, pa utalimo,...Nije mi jasno kakav je postupak prijave na oglas i da li se može ''utaljivanje'' izvesti.Ma.Le.Na wrote:Pipi pa informacije na ovoj stranici se placaju
- PipiDugaDevetka
#10 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Ova ''Berza rada'' pod nazivom ''DevNetJobs'' daje dovoljno podataka za Googlanje. Evo, ja pronađoh ovo nešto za volontiranje u Keniji:
http://www.idealist.org/if/i/en/av/Volu ... /206214-79
Ali izgleda, da je ovo pravo volontiranje. Ne plaćaju transport i hranu tamo u Africi,...idemo dalje,...
Ali izgleda, da je ovo pravo volontiranje. Ne plaćaju transport i hranu tamo u Africi,...idemo dalje,...
Last edited by PipiDugaDevetka on 26/10/2010 11:24, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#11 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Šta ćemo, bolan @Pipi u Keniji, pa još volontiratPipiDugaDevetka wrote:Ova ''Berza rada'' pod nazivom ''DevNetJobs'' daje dovoljno podataka za Googlanje. Evo, ja pronađoh ovo nešto za volontiranje u Keniji:
- PipiDugaDevetka
#12 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Ništa Kenija,...idemo dalje da vidimo oglase za pravi posao,...KatarinaKosaca wrote:Šta ćemo, bolan @Pipi u Keniji, pa još volontiratPipiDugaDevetka wrote:Ova ''Berza rada'' pod nazivom ''DevNetJobs'' daje dovoljno podataka za Googlanje. Evo, ja pronađoh ovo nešto za volontiranje u Keniji:
- Wutkica
#13 Re: Posao u Africi
ima li gdje bez malarije?PipiDugaDevetka wrote:Kako ono: Dobra koka od dobrog roda uvijek umirovljenim penzionerima šalje hediju.KatarinaKosaca wrote:evo ja nađoh za sebe u KolumbijiPipiDugaDevetka wrote:Ko god preko ove moje teme nađe sebi posao, dođe mi $100 od druge plate!. Možda ću ti platiti u nekoj biljki za vrijednost tih dolara
Evo jošte jedne provjerene web. stranice za volontiranje (oko $3000 za stanovanje hranu i ostale sitnice):
http://www.unv.org/how-to-volunteer.html
Bio, vidio, 3 malarije fasovao, vratio se!
Provjereno!
- PipiDugaDevetka
#14 Re: Posao u Africi
Ništa malarija. Postoje lijekovi za malariju i PREVENTIVA: Autan i to mnogo autana, pa se mažeš i prskaš sa njim, redovno baš kao što redovno zube pereš, mreže za spavanje, vreća za spavanje,...I nema zime od malarije.Wutkica wrote: ima li gdje bez malarije?ja sam našla u Australiji child protector manager
ako se budete talili javite
- PipiDugaDevetka
#15 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Za rad ''od kuće'', provjerena firma i web. stranica:
http://www.elance.com/
- KatarinaKosaca
#16 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Otvorila sam jean link, ali mi se čini da se ovdje raja nude, a ne poslovi.PipiDugaDevetka wrote:Za rad ''od kuće'', provjerena firma i web. stranica:
- PipiDugaDevetka
#17 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Ja sam registrovan kao @deverly-hills, pa vidi iz njihove poruke da li ima posla ili su ''samo što nude sebe i svoj rad''.
Dear deverly-hills,
Welcome to Elance, where qualified professionals like you find work, deliver great results and get paid for doing what you do best.
With your new membership, you can start finding the kind of work that fits your skills and expertise, and start building your base of satisfied clients.
Whenever you see work on Elance that suits your interests and matches your abilities, simply submit your best proposal showcasing why you would do a great job and deliver the results required.
As an Elance provider, it's critically important that you have a thorough and compelling provider profile that sells your talents. Your profile is one of the ways employers find you and evaluate you, and is the place where you should showcase your services, skills and work experience. Your profile is effectively your storefront on Elance, so put your best foot forward. Enter keywords relevant to your experience, take skills tests to show off what you know (they’re free), verify your credentials, upload work samples to your portfolio, and upload a photo or video to your profile.
In fact, here’s what we tell your prospective clients to look for.
Once you get paid for the results you deliver, you can withdraw funds from your Elance Account. If you are located in the U.S., funds can be directly deposited to your bank account, or you can request a check be mailed to you.
If you are located outside of the U.S., you can Wire Transfer the funds to your bank, or withdraw funds from ATMs worldwide via the Elance Prepaid MasterCard. Apply for the Elance PrePaid MasterCard today.
Last edited by PipiDugaDevetka on 26/10/2010 12:53, edited 1 time in total.
- Dr.Cuddy
#18 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Nema potrebe za plaćanjem na Devnet-u jer Relief Web ima sve te iste pozicije džaba i puno ljepše organizovane. Fino kliknete ovdje, ukucate kontinent i tražite poslove koji vam odgovaraju. Trenutno je velika potražnja na Haitiju.

- KatarinaKosaca
#19 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Nije mi jasno kako ovi ljudi vrše selekciju? Skokneš do Haitija na intervju ili šta 
-
leki_20
#20 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
i ja bih negdje vani voljela otici jedan period da radim
- Dr.Cuddy
#21 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Ne. Intervju se vrši telefonom i eventualno Skype-om, ovisno o njihovoj metodi. Prvo pošalješ sve tražene dokumente i ako je sve OK onda ti se oni jave sa detaljnim uputama oko intervjua.KatarinaKosaca wrote:Nije mi jasno kako ovi ljudi vrše selekciju? Skokneš do Haitija na intervju ili šta
- KatarinaKosaca
#22 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Ok, hvalaDr.Cuddy wrote:Ne. Intervju se vrši telefonom i eventualno Skype-om, ovisno o njihovoj metodi. Prvo pošalješ sve tražene dokumente i ako je sve OK onda ti se oni jave sa detaljnim uputama oko intervjua.
- Nele9
#23 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
S obzirom da imam nekih 5 godina iskustva u radu na Bliskom Istoku (Kuvajt, Bahrein, Katar, UAE), i da sam čini mi se stariji od većine vas, napisaću par stvari koje vam nadam se mogu pomoći.
Ne dajite nikome lovu! I tamo imate nekih agenata koji vam ovako traže 400 dolara da biste dobili ˝prioritet na listi˝.
Nije loše krenuti sa stranicama poput Rigzone, gulfconstructionjobs...takodje imate i par velikih, mahom gradjevinskih firmi na čije sajtove nije loše otići i direktno se prijaviti (CCIC - Consolidated Construction International Company, Petrofac, ACC - Arab Construction Company).
Oni koji imaju diplome sa fakulteta elektrotehnike, procesni inženjeri, gradjevinski, itd. ne bi trebali imati nikakvih problema naći tamo dobro plaćen posao. Naći posao sa srednjom školom je teško jer je plata nikakva, osim ako imate neko ekstra iskustvo.
Djevojkama se možda mogu ponuditi posao frizerki i slično od čega bih bježao daleko, jer se možete uvaliti u brdo belaja.
Sreo sam 3 djevojke iz SA i 3 iz Tuzle koje su radile kao stjuardese za Kuwait Airlines i hvalile su se da im je ekstra dobro. U Kataru sam sreo jednog iz okoline Tuzle i drugog iz Širokog Brijega koji su radili za hrvatsku firmu Konstruktor koja radi petlju u Dohi (glavnom gradu).
Nadam se da je pomoglo.
Ne dajite nikome lovu! I tamo imate nekih agenata koji vam ovako traže 400 dolara da biste dobili ˝prioritet na listi˝.
Nije loše krenuti sa stranicama poput Rigzone, gulfconstructionjobs...takodje imate i par velikih, mahom gradjevinskih firmi na čije sajtove nije loše otići i direktno se prijaviti (CCIC - Consolidated Construction International Company, Petrofac, ACC - Arab Construction Company).
Oni koji imaju diplome sa fakulteta elektrotehnike, procesni inženjeri, gradjevinski, itd. ne bi trebali imati nikakvih problema naći tamo dobro plaćen posao. Naći posao sa srednjom školom je teško jer je plata nikakva, osim ako imate neko ekstra iskustvo.
Djevojkama se možda mogu ponuditi posao frizerki i slično od čega bih bježao daleko, jer se možete uvaliti u brdo belaja.
Sreo sam 3 djevojke iz SA i 3 iz Tuzle koje su radile kao stjuardese za Kuwait Airlines i hvalile su se da im je ekstra dobro. U Kataru sam sreo jednog iz okoline Tuzle i drugog iz Širokog Brijega koji su radili za hrvatsku firmu Konstruktor koja radi petlju u Dohi (glavnom gradu).
Nadam se da je pomoglo.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#24 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
pa traži li iko pedagoge?? pa ja... sve neki inzinjeri, mašinci, gradjevinci.... 
- PipiDugaDevetka
#25 Re: Posao u Africi i širom svijeta (provjerene firme i web. str)
Bitno je znanje francuskog jezika, a engleski se podrazumijeva. Sve ostalo se može naučiti, barem je tako u United Nonsenses, gdje sam ja radio.anthraxQ wrote:pa traži li iko pedagoge?? pa ja... sve neki inzinjeri, mašinci, gradjevinci....
Neka pedagog sa znanjem fr. i en. jezika prvo volontira u prosvjećivanju lokalnog stanovništva u borbi protiv AIDS-a, pa kasnije, može da bira poziciju. Resocijalizacija djece-vojnika, ženska prava, borba protiv org. kriminala, etc.