Upala prostate ... HELP!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

insomniac_90

#1 Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

U posljednje vrijeme imam neugodan bol u podrucju donjeg abdomena i penisu ... imao sam neugodan osjecaj i peckanje prilikom mokrenja te slab mlaz, imao se takodjer cestu potrebu da mokrim, ali na kraju izadje samo mala kolicina mokrace ... bol u donjem dijelu ledja se povremeno javlja ... Javio sam se doktoru, te mi je uradjena urino kultura i nisu izolovane nikakve bakterije ... Propisani su mi antibiotici 10 dana dva puta dnevno ... Uzimam antibiotike vec sest dana ... Situacija se malo popravila ... I mokrenje se kolko tolko stabiliziralo ... Medjutim jos uvijek osjecam stalno peckanje, pogotovo nakon ejakulacije ... Bol u stomaku je jos prisutan, ali ne u intenzitetu kao prije ... Dosta sam istrazivo na internetu i sumnjam da bi mogo imat upalu prostate tzv. prostatits ... Zanima me da li je neko imo upalu prostate ... koja vrsta ... kako je lijecio ... da li je uspjesno izljecio ... Takodjer ako znate gdje mogu da napravim pretrage u Sarajevu i koje sve pretrage moram da napravim ... nalaz krvi, mokrace, ultrazvuk abdomena i testisa, e sad na net-u se spominje da bakterija ne mora da bude izolovana u mokraci, vec moze da se nalazi u prostati ... te je potrebno da se uradi nalaz mokrace prije i poslije masaze prostate kako bi se utvrdilo da li je bakterija prisutna u prostati ... da li je neko radio taj nalaz i da je moguce da se uradi privatno ... koji su najbolji urolozi u sarajevu koji su uspjesni u lijecenju prostate ... da li ima nekih privatnika ili preporucujete da idem na urologiju na klinicki centar ... da li postoje neka alternativna rijesenja ... cajevi, travari itd. nadam se da ako imate bilo kakvu informaciju ili iskustvo, da ce te se javit ... unaprijed hvala!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by PipiDugaDevetka »

Ja se liječim od prostatitisa godinama.... :(

Nema pomoći!
insomniac_90

#3 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

PipiDugaDevetka wrote:Ja se liječim od prostatitisa godinama.... :(

Nema pomoći!
jel mi mozes detaljnije opisat kako izgleda borba s tim? koje si nalaze uradio da bi ti utvrdili prostatitis? jel bakterijski ili nebakterijski? thx
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Upala prostate ... HELP!

Kažem ti, MENI nema pomoći,....Džaba nalazi i sve ljekarije kada ja nastavljam da pušim duhan,...

Valjda će neko stručan da objasni to bakterijski, virusni i nepoznatog uzroka prostatitis....
vratnik

#5 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by vratnik »

Ne mogu da nadjem temu, a bila je.. :?
Elem, ne mora odmah biti upala, mozda je i infekcija? Koliko ti je godina? Pijes li dovoljno tecnosti? U svom prvom postu pises da nisu izolovane bakterije. Pa zasto onda antibiotik? Ili ja ne kontala najbolje bosanska jezik?
Upala prostate se kako meni objasnise da lako utvrditi, ali da ne idem u detalje, idi lijepo urologu i sve ce ti se samo kazati :D .
Ja sam imao neku infekciju mokracnih kanala, volim gurati i gdje treba i ne treba, tako da sam imao iste simptome. Urolog, sedam dana antibiotika i sve proslo. Od tad pijem najmanje tri litra vode svaki dan, tjeram se. I ne guram gdje ne treba.
Nego, urologu i ne brini se nista. Samo prvi put boli. :D
insomniac_90

#6 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

vratnik wrote:Ne mogu da nadjem temu, a bila je.. :?
Elem, ne mora odmah biti upala, mozda je i infekcija? Koliko ti je godina? Pijes li dovoljno tecnosti? U svom prvom postu pises da nisu izolovane bakterije. Pa zasto onda antibiotik? Ili ja ne kontala najbolje bosanska jezik?
Upala prostate se kako meni objasnise da lako utvrditi, ali da ne idem u detalje, idi lijepo urologu i sve ce ti se samo kazati :D .
Ja sam imao neku infekciju mokracnih kanala, volim gurati i gdje treba i ne treba, tako da sam imao iste simptome. Urolog, sedam dana antibiotika i sve proslo. Od tad pijem najmanje tri litra vode svaki dan, tjeram se. I ne guram gdje ne treba.
20 mi je god. ... da pijem dovoljno tecnosti, mozda i previse za prosjecnu osobu ... ne nisu mi izolovane bakterije u mokreci, ali kolko sam razumio prisutan je nesto vec broj leukocita sto ukazuje na upalni proces, pa mi je valjda zbog toga dala antibiotik ... evo vec pijem sedam dana ... osjetim poboljsanje, ali jos uvijek boli ... imam jos tri dana terapije ... definitivno idem urologu ... a koja je razlika u tretiranju infekcije i upale? jel se pije druga vrsta antibiotika ili? i sta mislis pod tim "prvi put boli"???!!!!!!!
vratnik

#7 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by vratnik »

insomniac_90 wrote:
vratnik wrote:Ne mogu da nadjem temu, a bila je.. :?
20 mi je god. ... da pijem dovoljno tecnosti, mozda i previse za prosjecnu osobu ... ne nisu mi izolovane bakterije u mokreci, ali kolko sam razumio prisutan je nesto vec broj leukocita sto ukazuje na upalni proces, pa mi je valjda zbog toga dala antibiotik ... evo vec pijem sedam dana ... osjetim poboljsanje, ali jos uvijek boli ... imam jos tri dana terapije ... definitivno idem urologu ... a koja je razlika u tretiranju infekcije i upale? jel se pije druga vrsta antibiotika ili? i sta mislis pod tim "prvi put boli"???!!!!!!!
Ne moze biti previse tecnosti (osim ako se ne radi o alkoholu ili kafi, ali to nije potrebno dodatno naglasavati).
Ne znam da li su razliciti antibiotici za upale i infekcije, ali ovaj cika doktor to zna.
A ovo zadnje.. da bi urolog pregledao prostatu, ako nema lasersko neko kino, on fino gurne prst, kazu kaziprst, a meni se ucinilo da je bio palac, u anus i tako.. Dira malo. Provjerava. Tako da ti savjetujem da biras one s doktorskim rukama.
:D
vratnik

#8 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by vratnik »

I samo da ne zaboravim: ne zajebaji se s alternativnim rjesenjima, travarima i slicnim glupostima. 20 ti je godina, a STVAR je prevazna da bi to pustio u ruku nekom mekiju.
Sve najbolje.
insomniac_90

#9 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

vratnik wrote:I samo da ne zaboravim: ne zajebaji se s alternativnim rjesenjima, travarima i slicnim glupostima. 20 ti je godina, a STVAR je prevazna da bi to pustio u ruku nekom mekiju.
Sve najbolje.
slazem se ... :D
PipiDugaDevetka

#10 Re: Upala prostate ... HELP!

Trenutno trošim Doksazosin (Kamiren) tablete. Dobro djeluju, pa se barem naspavam preko noći.
Guglaj ova dva imena da vidiš o čemu se radi.
insomniac_90

#11 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

PipiDugaDevetka wrote:Trenutno trošim Doksazosin (Kamiren) tablete. Dobro djeluju, pa se barem naspavam preko noći.
mislim da se radi o tabletama za uvecanu prostatu kolko sam skonto sa neta ... da li je moguce da imam prostatitis, a da mi nije uvecana prostata?
PipiDugaDevetka

#12 Re: Upala prostate ... HELP!

insomniac_90 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Trenutno trošim Doksazosin (Kamiren) tablete. Dobro djeluju, pa se barem naspavam preko noći.
mislim da se radi o tabletama za uvecanu prostatu kolko sam skonto sa neta ... da li je moguce da imam prostatitis, a da mi nije uvecana prostata?
Moguće je, ali nemoj moje savjete primati kao da su ljekarski jer ja sam samo pacijent. Nestručan. Razgovaramo i ''dižemo'' temu čekajući da se javi neko stručan.
insomniac_90

#13 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

PipiDugaDevetka wrote:
insomniac_90 wrote:
Moguće je, ali nemoj moje savjete primati kao da su ljekarski jer ja sam samo pacijent. Nestručan. Razgovaramo i ''dižemo'' temu čekajući da se javi neko stručan.
da naravno ... samo znam da je ovo tako grozno stanje ... na kraju cu zavrsit kod psihijatra kako je krenulo
PipiDugaDevetka

#14 Re: Upala prostate ... HELP!

insomniac_90 wrote: da naravno ... samo znam da je ovo tako grozno stanje ... na kraju cu zavrsit kod psihijatra kako je krenulo
I meni, isto tako, ne znam da li mi je potrebniji psihijatar ili urolog samo kad me spuca i hinjski pecka tjera na mokrenje po urgentnom principu,....sa dva mlaza mokrim,....uh!
insomniac_90

#15 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

jucer je bio bas zanimljiv i bolan dan ... uzasan bol u pubicnoj oblasti ... bol kod mokrenja ... ono imo sam osjecaj da moram pisat svako 3 sekunde, a nis ne moze da izadje ... pokuso sam da zakazem termin kod urologa, ali su mi rekli da je prvi slobodan termin 2. novembra na sta sam ja poludio ... tako kad vise nisam znao sta da radim, nazovem ovu savjetnicu za zdravstvo (inace studiram u usa, tako da nisam u svom lijepom sarajevu trenutno) i bio sam toliko ocajan i sad mi je smjesno da sam plako i reko sam joj da ako mi neko ne pomogne sjedam na prvi avion i idem kuci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... sad mi je to sve smijesno posto me vise ne boli toliko ... nakon sto sam joj se nagovorio kako sam razocaran u njihov zdravstveni sistem ... kako uzimam antibiotike vec deset dana i da mi nista nije lakse ... kako niko ne brine za mene ... ona mi je rekla da idem odmah u hitnu i da je to jedini nacin da brze dobijem termin kod specijaliste ... i tako nakon 4 sata cekanja i bespotrebne administracijske zajebancije uzimaju mi urinokulturu ... opet cist ... nema bakterija ... takodjer su mi snimali bubrege ... nis opet ... nema kamenja (fala bogu) ... dolazi doktor i kaze da ima dvije vijesti: jednu losu i jednu dobru ... koju zelim da cujem prvu pita ... ja kazem dobru uz smijesak ... on navlaci rukavice, meni jos nije nis jasno sta ce on da uradi ... kaze mi okreni se na stranu i sklupcaj se ko lopta ... ja to uradim ... i ponovo ga pitam koja je dobra vijest ... nis ja jos ne kontam ... a nije ni cudo kolko sam istraumiran bolom, ne znam vise ni gdje se nalazim, ni sta mi je ... on dok mi govori da mi je sreca sto ima male prste vrsi provjeru prostate ... uhhhhh pravo bolno iskustvo ... i tako dijagnosticiran mi je akutni prostatitis (kao sto sam i sumnjo) ... evo dobio sam neki antibiotik ... od 750mg i uzima se jedanput dnevno i neke tablete za bol koje necu uzimat ako me bas ne boli jer kad sam procito nus pojave i kolko su jake smucilo mi se ... a i ovaj antibiotik nije nis bolji ... ovo je zalosno za moj organizam ... toliki lijekovi ... cccc ... ali eto bar se nadam da ce mi sad bit bolje ... i naravno dobio sam preporuku za urologa, ali nisu me jos zvali da mi kazu kad mi je tacan termin ... evo dobio sam i neke upute kako izgleda kucno lijecenje, pa evo za sve one koji se nalaze ili bi se mogli nac u mojoj kozi (a ja se duboko nadam da nece, jer je stvarno strasno-ja sam imo dvije operacije, ali ta bol otvorene rane se stvarno ne moze poredit sa ovim):
-odmarati dok ne spadne temperatura i bol se ne smanji. kada se osjecate bolje, mozete nastaviti sa regularnim aktivnostima
-piti najmanje 8 do 10 casa vode dnevno (0.22l jedna casa)
-mokriti stalno ( ne cekati da mokrite)
-ne konzumirati alkohol dok ne zavrsite sa tretmanom za prostatitis
-ne jesti zacinjenu (ljutu hranu) dok ne zavrsite sa tretmanom za prostatitis
-mozete imati seks ako se osjecate dobro (seksualna aktivnost moze smanjiti sanse za povratak simptoma)
-muksarci preko 40 god. trebaju ici na pregled prostate jedanput godisnje
PipiDugaDevetka

#16 Re: Upala prostate ... HELP!

Glavno je da znaš dijagnozu, pa je sada lakše djelovati. Pregled jeste neugodan, ali ljekar to uradi u tvom interesu i nije ništa strašno. Svakodnevni su redovi muškaraca za takav pregled kod urologaa po bh. bolnicama.

Sretno!
Smoki

#17 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by Smoki »

Pij puno čaja, ima ih puno vrsta koji su za to dobri.
Zatim ima med koji se jede, a prave likovi u Mostaru.
Također u Sarajevu ima covjek - Sadik, koji pravi neke lijekove na biljnoj bazi i u tekućem su stanju.

Međutim ako ne vjerujes u prirodu, onda odes kod doktora, preporučujem privatnog u Hrasnici mislim da se zove Fahro. Za njega kazu da je jako dobar. Kompletan pregled ultrazvukom kosta 50 KM, al ti bas sve pregleda....

Njegovo misljenje je jako uvazeno na KC-u.
dedi

#18 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by dedi »

Evo ti adresa i ostalog od ovog u Hrasnici njegova specijalizacija je prostata ali i ostalo radi odlično a kod njega se ide na pregled ultrazvukom na koševu ali nevjerujem da moraš ići njemu jer već imaš dijagnozu al ako hoćeš drugo mišljenje izvoli.

Privatna specijalistička ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku "Doc. dr Fahrudin Smajlović"
Adresa: Stari drum 14, Hrasnica
Općina: Ilidža
Ovlaštena osoba: dr Fahrudin Smajlović
Telefon: +387(0)61 172-377
Ultrazvučna dijagnostika

p.s. budi sretan što te nije pregledo Junuzović na Koševu :shock:
insomniac_90

#19 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

Smoki wrote:Pij puno čaja, ima ih puno vrsta koji su za to dobri.
Zatim ima med koji se jede, a prave likovi u Mostaru.
Također u Sarajevu ima covjek - Sadik, koji pravi neke lijekove na biljnoj bazi i u tekućem su stanju.

Međutim ako ne vjerujes u prirodu, onda odes kod doktora, preporučujem privatnog u Hrasnici mislim da se zove Fahro. Za njega kazu da je jako dobar. Kompletan pregled ultrazvukom kosta 50 KM, al ti bas sve pregleda....

Njegovo misljenje je jako uvazeno na KC-u.
jel mi mozes precizno reci koji cajevi su najbolji jer ja evo pijem kamilicu i crni caj ko konj, a pojma nemam jel mi oni ista mogu pomoc?
i imas li kontakt info. za te likove u mos i tok sadika jer stvarno bi volio da nes probam na prirodnoj bazi jer pijem antibiotike vec dvije sedmice i situacija se samo malo popravila (sada kolko tolko mogu trpit bol)? hvala
insomniac_90

#20 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

dedi wrote:Evo ti adresa i ostalog od ovog u Hrasnici njegova specijalizacija je prostata ali i ostalo radi odlično a kod njega se ide na pregled ultrazvukom na koševu ali nevjerujem da moraš ići njemu jer već imaš dijagnozu al ako hoćeš drugo mišljenje izvoli.

Privatna specijalistička ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku "Doc. dr Fahrudin Smajlović"
Adresa: Stari drum 14, Hrasnica
Općina: Ilidža
Ovlaštena osoba: dr Fahrudin Smajlović
Telefon: +387(0)61 172-377
Ultrazvučna dijagnostika

p.s. budi sretan što te nije pregledo Junuzović na Koševu :shock:
iso sam kod ovog cike u maju jer sam imo problem sa prosirenom varikokelom i radio sam ultrazvuk testisa (da kazu da je on najbolji dijagnosticar kod nas, tako da cu def. otic da uradim i ultrazvuk za ovo), a operiso me doktor benjo kulovac i zadovoljan sam rezultatima, ali moram na kontrolu cim se vratim u sa i tako da usput planiram da se posavjerujem sa ovim novonastalim problemom ... mozda zvuci smjesno jer obicno nasi ljudi hvale zapadnu medicinu, ali ja jako vjerujem nasim doktorima jer oni su ba bukvalno cinili nemoguce u ratu i to ih iskustvo izdvaja od ostalim mada nemaju instrumente kao ovi na zapadu ...

sta je bilo sa junuzovicem :? :? :? :? :? :? cuo sam da se jos neki zale na njega
dedi

#21 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by dedi »

Kako bolan šta je jes on doktor ipo :lol: (bas sam izabro opis) dobar doktor bez zajebavanja ali jesili ga visio koliki je i koliki su mu prsti zamisli da ti on radi analni pregled prostate :shock: . Za Benju isto kažu da je dobar mada nije gore ni jedan loš ako uzmemo osim one doktorice malo mi je opičena i nezainteresovana za stanje pacijenta (barem je bila ili čeka donaciju) ja sam lezo gore dva puta po mjesec +- koji da pa sam ih malo skeniro bolje a usto sam i često gore radi razbijanja a mene je operiso Šabanović.I zaboravi ti reći za čajeve kamilica i crni čaj zaboravi svi će ti preporučiti uvin čaj ali nije ni on naj naj ali je bolji od ta dva njega i brusnicu pij mada kazu da je brusnica protiv bakterija dobar mada ih nebaš upala ti ih lako navuče zato ti rade urino kulture a imaš i malo promjene da nebude uva non stop je kazu da je puno nevalja što se tiče drugog otiđi u apoteku imaju tablete od tikava za prostatu a ujedno pitaj ima li jos sta.

P.S. ovo za ubuduće posto si to već fasovo tako jaku upalu to te kandidira ja proširenje prostate (mada nemora biti) a svaka sljedeća takva upala nosi bonus za kandidaturu zato se pazi: pazi da nesjedaš na hladno podbaci bilo šta pod dupe na zemlju beton itd... uglavnom pripazi se jer lako se ufati upala a rezultat toga osjetiš a proširenje ti je tako isto košto imaš sad samo dugotrajno.
kovrdjava

#22 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by kovrdjava »

Sok od čistog nara-šipka lječi prostatu[/b
Sok od šipka (nara) može usporiti razvoj raka prostate, pokazali su pokusi na američkom sveučilištu Wisconsin.
Liječnik Hasan Muhtar i njegovi kolege ističu kako sok od šipka ima visoku razinu polifenola, zbog čega je jači antioksidans od crnoga vina ili zelenog čaja. Kad su znanstvenici u stanice raka prostate unijeli nisku koncentraciju ekstrakta šipka, primijetili su usporavanje rasta stanica. Kod raka prostate koji rastu pod utjecajem muškog hormona androgena i izražavaju specifični antigen prostate (PSA) liječenje s ekstraktom šipka smanjilo je receptore androgena i izražavanje PSA. Kad su stanice raka prostate iz ljudi uštrcane u miševe, hranjenje tih životinja šipkom odgodilo je pojavu tumora. Rast tumora bio je znatno usporen, a preživljavanje životinja produljeno. Na pitanje treba li sok od šipka preporučiti oboljelima od raka prostate, Muhtar je kazao: "Na temelju naših podataka, malo je vjerojatno da će to proizvesti nekakve negativne učinke, a vrlo je moguće da će proizvesti pozitivne učinke". Štoviše, rekao je, njegova je skupina utvrdila da ekstrakt šipka usporava rast raka kože tako da bi sok mogao biti koristan i u liječenju drugih oblika raka.
insomniac_90

#23 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by insomniac_90 »

kovrdjava wrote:Sok od čistog nara-šipka lječi prostatu[/b
Sok od šipka (nara) može usporiti razvoj raka prostate, pokazali su pokusi na američkom sveučilištu Wisconsin.
Liječnik Hasan Muhtar i njegovi kolege ističu kako sok od šipka ima visoku razinu polifenola, zbog čega je jači antioksidans od crnoga vina ili zelenog čaja. Kad su znanstvenici u stanice raka prostate unijeli nisku koncentraciju ekstrakta šipka, primijetili su usporavanje rasta stanica. Kod raka prostate koji rastu pod utjecajem muškog hormona androgena i izražavaju specifični antigen prostate (PSA) liječenje s ekstraktom šipka smanjilo je receptore androgena i izražavanje PSA. Kad su stanice raka prostate iz ljudi uštrcane u miševe, hranjenje tih životinja šipkom odgodilo je pojavu tumora. Rast tumora bio je znatno usporen, a preživljavanje životinja produljeno. Na pitanje treba li sok od šipka preporučiti oboljelima od raka prostate, Muhtar je kazao: "Na temelju naših podataka, malo je vjerojatno da će to proizvesti nekakve negativne učinke, a vrlo je moguće da će proizvesti pozitivne učinke". Štoviše, rekao je, njegova je skupina utvrdila da ekstrakt šipka usporava rast raka kože tako da bi sok mogao biti koristan i u liječenju drugih oblika raka.

znaci sok on nara ... probat cemo i to ... hvala

da li neko zna kako fizicka aktivnost utice na prostatits jer ja sam poprilicno aktivan u sportu s tim da sam moro da pauziram sve aktvnosti jer ovaj antibiotik koji uzimam moze da utice na tetive ... ali kad zavrsim terapiju pitam se kako li ce svakodnevno treniranje uticat na ovaj problem?
seads

#24 Re: Upala prostate ... HELP!

Post by seads »

ljudi gdje ima kupiti ovaj sok, ja stalno u wc idem
PipiDugaDevetka

#25 Re: Upala prostate ... HELP!

seads wrote:ljudi gdje ima kupiti ovaj sok, ja stalno u wc idem
Već četvrti dan koristim SUPOPROST čepiće, pa ti ih preporučujem vidi ovu drugu temu i kako da naručiš!
Post Reply