hoće li anđa snimati film u bih

Locked
drug bevc

#1 hoće li anđa snimati film u bih

Post by drug bevc »

koji je pravi razlog ovoga sto se desava oko anđe i njenog filma, politika, loš scenarij il nest drugo....
Kasips

#2 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by Kasips »

drug bevc wrote:koji je pravi razlog ovoga sto se desava oko anđe i njenog filma, politika, loš scenarij il nest drugo....
Pre nego sto procitate uzase koje su Sprkinje dozivele od muslimana u Sarajevu. Takodjer ima svedocenja o masovnim silovanjima Srpskih deca i žena sirom Bosne. Kako li je njihovoj dusi danas. Nek im je Sveti Bog u pomoći. Neke su Srpkinje koje su bile silovane, se borile junacki u prvim redovima. Masovno su poklali zveri. Barem je neka uteha. Ali takodjer je puno ostalo da se setka slobodno po Bosni, Kosovu i genocidnoj tvorevini zvanoj Hrvatska. Da ce Sveti Bog, da ako ne u ovom zivotu, barem gore u paklu kad umru.

Н. Р., Српкиња из Сарајева, рођена 1972. године, истраживачкој екипи Информативног центра Српског сабора дала је следећу

ИЗЈАВУ

Негдје око 22. 5. 1992. године, не могу се тачно сјетити датума, двојица припадника муслиманских оружаних снага - „зелених беретки” су око 16:30 сати упали у наш стан и наредили ми да пођем са њима.У стану су били моји родитељи, али њих нису дирали. Убацили су ме у један цивилни камион у коме су већ биле две дјевојке Српкиње - Т. Н. (рођена 1970. године) и Л. (рођена 1968. године).

Припадници муслиманских оружаних снага - „зелених беретки”, који су ме ухапсили без икаквог налога за хапшење, исто као и те дјевојке, су нас одвезли у бившу касарну Југословенске народне армије „Виктор Бубањ” у Сарајеву, гдје су муслимани формирали логор за Србе. Смјестили су нас у једну мању просторију, у којој смо затекле Српкиње А. С. (рођена 1972. године), Д. К., Ј. и Н., такође дјевојке мојих година. Друге дјевојке су доводили касније. На поду те просторије су били поставлјени душеци и деке, ништа више. Дјевојке које смо затекле су нам рекле да су силоване од стране муслиманских војника и да ће сигурно силовати и нас.

На дан хапшења нису ме дирали. Сутрадан су ме муслимански војници извели на испитивање: питали су ме за неке Србе из Сарајева, за моју родбину - гдје је ко од њих, да ли знам за српске логоре и слично. Нисам знала да им одговорим на питања, па су ме шамарали. Испитивали су ме „Дујо”, „Шапхауз” и Потур Мирсад. Након испитивања су ме вратили у ћелију.

Први пута су ме силовали „Пипица” и Самир Малајхоџић из Сарајева у јуну 1992. године. Њих двојица су ме силовали све време док сам била у логору. Злостављало нас је двадесетак муслиманских војника, али њих неколико би одабирало по једну коју силовали, а остале нису дирали. Силовања су вршили у просторији гдје смо биле смјештене, тако да су друге дјевојке морале гледати. У просторију поред ње, која је била јако мала, изводили су нас и приморавали на орални секс.

Ја нисам остајала у другом стању зато што ми је муслиманка Р. З. дотурала пилуле за контрацепцију. Д. К је остала у другом стању, али је имала спонтани побачај. Љекара ни гинеколога није било да јој укаже било какву пмоћ. Б. не знам јој презиме (стара око 20 година), такође је остала у другом стању, али је сама себи након три мјесеца трудноће пробушила водењак. Страшно је пуно крварила и рана јој се инфицирала. Нико јој није пружао помоћ. Та је дјевојка много пропатила. Весни Суботић (старој око 20 година), која је доведена послије нас, муслимани су убили мајку, оца и старију сестру. Када ју је један муслимански војник покушао силовати, она је разбила флашу од воде која се случајно затекла у ћелији, и крхотине му забила у леђа. Он је искрварио, а њу су одмах потом убили, испаливши јој три метка из пиштоља у груди. То сам видјела лично, јер се све дешавало у ћелији у којој смо све биле. Веснино је тијело размјењено на некој размјени за леш муслиманског војника.
Sad zamisli scenarij da se ove djevojke zaljube u svoje silovatelje. Ne bi bilo zgodno, zar ne?

Mada nove informacije glasi da Andža nema u planu praviti takvo nešto.
MyCore

#3 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by MyCore »

Razlog je nas nejerovatni idiotizam ! Film ce se snimiti samo je pitanje dali ce se snimati i u Sarajevu ia tako promovasati našu zemlju ili u Rumuniji. Niko nije još procitao jebeni scenario.... Halooo !
Suzie Q

#4 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by Suzie Q »

u našoj državi, da ne kažem Sarajevu, odavno vlada klima zabranjivanja počev od raznoraznih koncerata, izložbi, filmova, određivanja tko smije doći u Sarajevo a tko ne, i sad kad je kulminiralo u ovakvoj stvari netko se čudi što je to tako.
sad samo žanjemo ono što smo posijali.
LBVIEW

#5 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by LBVIEW »

Ako je scenarij zaista onakav kakvog nam prezentiraju mediji,
onda je ogorcenje i bijes razumljiv- zamislite nesto slicno u bilo kojoj
drugoj zemlji, cak i da su rane zacijeljenje a pocinioci procesuirani kako treba.
Nesto slicno je, ako se ne varam, snimio i "nesudeni monah" Nemanja, sto je s
razlogom izazvalo burne reakcije vecine Bosnjaka.
S toga je i razumljiv poziv na zabranu snimanja, jer nijedan narod u svijetu ne bi dopustio
"izivljavanje" na svojim zrtvama.
Diogen_iz_Sinope

#6 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by Diogen_iz_Sinope »

Dobro, jel' stvarno trebalo i jednog momenta dozvoliti da se informacije plasinrane od onoga kretena (ne mogu drugacije da ga na zovem) Zeljka PINKa uzmu kao autoritativne i na prvu se pocne pljuvati po filmu i Andjelini?

Istog onog Zeljke, koji je pod izgovorom "anti-srpskog" scenarija (a poprilicno sam ubjedjen da u u pitanju stvari finansijske prirode, jer je doticni spreman i snimati tekmicenje u jedenju govavana ako je to donosi dobru paru) upravo "odbio"saradnju na filmu? I on sad odjednom da pokaze kako je to antisrpski film i plasira u javnost degutantne izmisljotine. Ma dajte molim vas.

I mnogo gora stvar je da takve bljuvotine odmah i momentalno nadju plodno tlo ovdje da bi se napravila bilo kakva senzacija postavljajuci tako sebe u fokus javnosti na bilo kakav nacin. Pa makar to bilo i na stetu BiH u cjelini?

Nemojte mi reci da taj isti doticni Grahovac, za kojeg iz licnog iskustva znam da je obmanjivac i lopov, nije mogao kotaktirati nase ljude na setu i provjeriti imaju li price Zelje PINKovca ikakve osnove?
A ne, mnogo je ljepše iskoristiti priliku za senzacionalizam poput zutog novinartva i sebe postaviti u fokus ovih dana.
Tranquilizer

#7 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by Tranquilizer »

Besplatna reklama i trachanje ništa drugo... :roll: :roll: :roll:
xsk

#8 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by xsk »

MyCore wrote:Razlog je nas nejerovatni idiotizam ! Film ce se snimiti samo je pitanje dali ce se snimati i u Sarajevu ia tako promovasati našu zemlju ili u Rumuniji. Niko nije još procitao jebeni scenario.... Halooo !
:thumbup: tacno tako.
zateznistub

#9 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by zateznistub »

moje misljenje je slijedece: neko nije bio dio tala tj. nije dobio lovu i digo glas. Sve ostalo je suplja. A ono oko silovane u kasarni Viktor Bubanj je cista laz.
Diogen_iz_Sinope

#10 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by Diogen_iz_Sinope »

zateznistub wrote: A ono oko silovane u kasarni Viktor Bubanj je cista laz.
Imas li kakve linkove koji se objektivo bave ovakvom tematikom? Ja bih iskreno volio da je ono laž ali mi nikako ne zvuci tako. Jeb'ga i mene strasno boli sto su neke stvari radjene pod grbom ABiH ali necu i ne mogu reci na prvu "Ma lazu garant".
Ako imas kakve linkove sa objektivnim ocjenama stanja stvari pliz postaj.
Been

#11 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by Been »

Naravno da hoće... "Žene žrtve rata" uz dužno poštovanje moraju prvo pročitati scenarij, a ne tvrditi nešto što počinje "Mi smo čuli.." To je nedopustiva bruka i sramota ! Nadam se da će se olinjali ministar Grahovac malo osvijestiti i ipak dati dozvolu !
Kasips

#12 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by Kasips »

Mi ako želimo slijediti standarde zapada, a želimo, moraćemo se početi navikavati na puno toga što nam je do sada izgledalo čudno i neprihvatljivo.

I ja se iskreno nadam da su ono laži u vezi silovanih srpkinja. Strava i užas, dabogda se nikad i nikom ne dogodilo.
romulirem

#13 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by romulirem »

Gavrilo iSzBiH nisu dio tala!!! :D
Tranquilizer

#14 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by Tranquilizer »

Dok skandal oko sadržaja filma Angeline Jolie još traje, ** No links ** PORTAL je napravio malo istaživanje i došao do puno vjerovatnijeg zaključka: tema njenog filma nije priča o ljubavi bošnjačke zatvorenice i srpskog silovatelja, nego tragična ljubavna priča o Admiri i Bošku iz vremena opsade Sarajeva

Admira Ismić i Boško Bato Brkić rođeni su 1968. godine. Bili su mladi par kakvih je u Sarajevu prije rata bilo na hiljade; Voljeli su se i spremali za vjenčanje. Onda je započeo krvavi rat u Bosni. Zajedno su odlučili da idu iz opsjednutog Sarajeva, negdje u svijet gdje će živjeti slobodnim i normalnim životom. Preko zajedničkih prijatelja dogovorili su izlazak iz opkoljenog grada; 19. maja 1993. godine oko 17 sati došli su do mosta Vrbanja. O tome događaju faktotografija kaže:

“Potrčali su preko mosta…. Snajperski metak pogodio je Boška i on je na sredini mosta pao. Metak je bio smrtonosan. Drugi metak pogodio je Admiru. Iako ranjena, nekako je dopuzala do svog Boška, zagrlila ga i koji minut kasnije otišla u smrt. Njihova mrtva tijela punih sedam dana ležala su na sredini mosta Vrbanja. Snage Ujedinjenih nacija odbilie su da izvuku njihova tijela dok srpske snage ne proglase primirje.”

Izvukli su ih nakon sedam dana pripadnici radnog voda Vojske Republike Srpske. Nekoliko dana kasnije Admira Ismić i Boško Brkić sahranjeni su na vojničkom groblju u Lukavici. Nakon rata, 1996. godine, po želji Admirinih roditelja, njihova tijela su prebačena u Sarajevo i sahranjena na groblju Lav. Istraga o ubistvu Admire i Boška nikada nije vođena i njihove ubice nikada nisu otkrivene.

Priča o tragičnoj sudbini dvoje mladih Sarajlija je godinama bila svjetska tema. CNN ih je nazvao “Romeom i Juliom u Sarajevu”, o njima je snimljeno nekoliko dokumentarnih filmova, te niz pjesama koje su za lajt-motiv imale ovu temu, a po ovoj temi su rađene i pozorišne predstave. Ipak, najzaslužniji što je priča o Admiri i Bošku otišle na stranice svjetskih medija bio je Kurt Schork, čuveni svjetski reporter koji je u to vrijeme izvještavao iz ospjednutog Sarajeva i koji je poginuo 2004. u Siera Leoneu na novinarskom zadatku.

Prilikom nedavne posjete Angeline Jolie Sarajevu, Željko Komšić ju je podsjetio na ovu priču i, po tvrdnjama svjedoka, popularna glumica se tom prilikom rasplakala. ** No links ** PORTAL od dijela ekipe Angelininog filma nezvanično saznaje da njen scenarij, iako se prethodno govorilo o priči vezanoj za srpski konclogor u BiH, ima više veze sa ovom istinitom i tragičnom pričom iz vremena opsade Sarajeva.

Uostalom, zašto bi uopće film snimali u Sarajevu (stvarnom ili studijskom u Budimpešti), ako se on bavi događajima u konclogorima u bosanskoj provinciji? S druge strane, prema saznanjima iz dosadašnjeg toka snimanja, lokacije na kojima bi Angelina trebala snimati u Sarajevu veoma su slične onima iz istinite priče o Admiri i Bošku.
zateznistub

#15 Re: hoće li anđa snimati film u bih

Post by zateznistub »

Diogen_iz_Sinope wrote:
zateznistub wrote: A ono oko silovane u kasarni Viktor Bubanj je cista laz.
Imas li kakve linkove koji se objektivo bave ovakvom tematikom? Ja bih iskreno volio da je ono laž ali mi nikako ne zvuci tako. Jeb'ga i mene strasno boli sto su neke stvari radjene pod grbom ABiH ali necu i ne mogu reci na prvu "Ma lazu garant".
Ako imas kakve linkove sa objektivnim ocjenama stanja stvari pliz postaj.
Ja sam link, proveo sam u kasarni dobar dio vremena na samom pocetku a i ranije. NIKAD niko nije nokoga silovao gore, bilo je zatvorenika (muskih) ja niti jednu nisam vidio.
Locked