Idealna lokacija za vikendicu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Jolpaz

#1 Idealna lokacija za vikendicu

Post by Jolpaz »

Idealna lokacija za vikendicu u blizini Sarajeva, mozda najdalje do 60 minuta voznje od Sarajeva.
Ima li lijepih lokacija sa hladom i mirisom borovine, uz neki potocic koji zubori za opustanje od svakodnevnih briga?
Meni su lijepi Nišići ali su se nekako previše izgradili pa je sad malo i gužva...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by PipiDugaDevetka »

Jesi li razmišljao o području tzv. RS?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#3 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by Toto »

Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Toto wrote:Image
Za ovu lokaciju, nadležna je SBiH opštine Trnovo. Trebalo je to pred izbore ''naštelili'', a ne sada nakon izbora.
vodoinstalater

#5 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by vodoinstalater »

Toto nemoj se zezati! :) :D
Nekome stvarno padne na pamet da napravi ovdje vikendicu i sta onda. Znas da je kod nas sve moguce! :) Drzim te odgovornim ako sta "nikne" ovdje. :x

PS Jeste idelano realno govoreci. :-D
PipiDugaDevetka

#6 Re: Idealna lokacija za vikendicu

vodoinstalater wrote:Toto nemoj se zezati! :) :D
Nekome stvarno padne na pamet da napravi ovdje vikendicu i sta onda. Znas da je kod nas sve moguce! :) Drzim te odgovornim ako sta "nikne" ovdje. :x

Već su pokvarili selo Umoljane ispod mjesta odakle je uslikan ovaj Studeni potok i to kućama, pansionima i slično sa metalnim valovitim krovovima umjesto šindrom.
vodoinstalater

#7 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by vodoinstalater »

by PipiDugaDevetka on 10/10/2010 09:19

vodoinstalater wrote:
Toto nemoj se zezati!
Nekome stvarno padne na pamet da napravi ovdje vikendicu i sta onda. Znas da je kod nas sve moguce! Drzim te odgovornim ako sta "nikne" ovdje.

PS Jeste idelano realno govoreci.

Već su pokvarili selo Umoljane ispod mjesta odakle je uslikan ovaj Studeni potok i to kućama, pansionima i slično sa metalnim krovovima umjesto šindrom.
Ma znam, da je samo krov problem. Ali daj da ne kukamo. Krovovi se mogu zamjeniti. Ima jos drazi sve to...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by Toto »

Ma kakva vikendica. Ovo je zakon. Svake hefte druga lokacija.
Image

Image
Image

za vikendicu te svi ogule: seljak za zemlju, opcina, birokratija, majstori, komsiluk, trgovci...

taman dok je napravis isijast te jamije

Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by Toto on 10/10/2010 12:36, edited 1 time in total.
c0d14c

#9 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by c0d14c »

Kijevo kod žutog mosta. Elitno mjesto, kupili Bišćević, vlasnik DP-a , vlasnik Amko komerca, par advokata i geenrala JNA :D
chuchumbamayumbe

#10 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by chuchumbamayumbe »

Kijevo je odlično, i gore prema Trnovu, prema Turovima, ima prelijepih mjesta za vikendicu.
samo malo

#11 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by samo malo »

Nekad su Pale bile inn.

Hoce ko kupit dunum zemlje na Palama, Velike sume odmah iznad Obiliceva? :D
cioda

#12 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by cioda »

moze Trnovo, ali gore prema Godinji..Rajski Do , me`s cini...
c0d14c

#13 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by c0d14c »

cioda wrote:moze Trnovo, ali gore prema Godinji..Rajski Do , me`s cini...
Baš to!
mofo33

#14 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by mofo33 »

hajd' bolan da ti prodam plac ispod Pala :-) Mokro, tako nekako se zove, mislim
moram majku pitat' za detalje, ja odavno nisam isla tamo
keno_fra

#15 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by keno_fra »

Prosle godine sam kupio u zoviku (prije pazarica). Stvarno je super. Jedno 20tak minuta mi treba do ilidze i onda sve zavisi gdje moras u grad...
Jolpaz

#16 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by Jolpaz »

Veliki problem tih lokacija je sto kad nadjes idealnu lokaciju nemozes tu nista praviti jer spada u poljoprivredno zemljiste ili se nemoze parcelisati zemljiste osim veceg komada.
Lokacija Pazaric - Tarcin je interesantna, koja cijena zemljista je tamo ima li borove sume ili nekih potoka u blizini?
sposa0408

#17 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by sposa0408 »

Jolpaz wrote:Veliki problem tih lokacija je sto kad nadjes idealnu lokaciju nemozes tu nista praviti jer spada u poljoprivredno zemljiste ili se nemoze parcelisati zemljiste osim veceg komada.
Lokacija Pazaric - Tarcin je interesantna, koja cijena zemljista je tamo ima li borove sume ili nekih potoka u blizini?
jeste ta lokacija je prelijepa... ja imam vikendicu blizu onog centra za obuku policajaca vec duze vrijeme... Ima maleni potocic, a mjesto je poluplaninsko, plus mir i tisina. Ja kad odem tamo i boravim duze vrijeme dodjem u SA kao preporodjena. Treba mi oko 30 min voznje.
Toplo ti preporucujem to mjesto Suhodol.
Za cijene neznam jos, ali da se saznati :)
ZEKI-RIKI

#18 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by ZEKI-RIKI »

cioda wrote:moze Trnovo, ali gore prema Godinji..Rajski Do , me`s cini...
Cavljak,iznad Barica..nadmorska visna oko 1100,jos uvjek nema puno vikendica,pogled prekrasan,meni iz centra do gore 10-12 km ili 10-15 min voznje.Nasao sam neke vlasnike zemlje sad su u Bijeljini,dulum je izmedzu 8-10.000.
Lose je sto je za vikend guzva,a cesta pouska
poznanik

#19 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by poznanik »

PipiDugaDevetka wrote:

Već su pokvarili selo Umoljane ispod mjesta odakle je uslikan ovaj Studeni potok i to kućama, pansionima i slično sa metalnim valovitim krovovima umjesto šindrom.
Umoljani i kompletan predio ispod potoka imaju istu vrijednost sa predjelom gore na platou..

Neko je na izvorištu Studenog potoka već sklepao neku kućicu, na južnoj strani - suprotno od izvora, u strani. Kućica izgleda strašno, sva od dasaka, limova od buradi...neko sadi povrće, a ima i kokošinjac pored...i "hladnjak" ispred ulaza, s pogledom na izvor Studenog potoka i stijenu iznad Crvenog klanca :x

Nezamisliv zločin protiv prirode koji niko u nadležnoj opštini Trnovo neće da zaustavi i da dolinu vrati u prvobitan izgled... :(
detroit-mercy

#20 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by detroit-mercy »

Ja bih ako moze sta na Bjelasnici, ca jedno 20-50 metera od ski staze, da se ne zahmetim kada podjem na liguranje :mrgreen: .
jedna tamo

#21 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by jedna tamo »

jao ljudi ja sam danas bila na jednom jako lijepom mjestu... u biti uopšte nije naseljeno, ima par kuća...
e sad kako objasniti, znači to je u srpskom sarajevu, lukavica pa se ide cestom iza energoinvesta..negdje u brdu...išla sa mamom jer nam tu tu rođak hoće zemlju da proda..tako je lijepo čist zrak...samo zelenilo ima mali put znači asfaltirano je...ma prekrasno za vikendice..
samo neki čiča je sjedio i čuvao ovce u blizini a imao je onu srpsku kapu, kako se zove šajkača il nešta tako..prepala se ja :shock: kažem mami ne bi smjela zanoćit :lol:
al je mjesto ko iz bajke a grad ti blizu znači 20 minuta do skenderije kad se ide preko vraca ma extra
zecko_kupuz

#22 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by zecko_kupuz »

Kao što neko gore reče, sela se brzo "nakite" vikendaškim kućama. I meni je bio ćeif otići na vlastitu vikendicu (iznad jednog sela, nekih 5 km prije Kiseljaka) do prije koju godinu, ali sada više nije. Parcela s jedne, parcela s druge strane, sve više i više vikendaša, čovjek se počne osjećati klaustrofobično. :roll:

Meni je pojam vikendice otići na neko udaljeno brdo, jesti i spavati u drvenoj kućici, preko dana saditi cvijeće, okopavati povrće, hodati po šumama i lilvadama... Danas mnogima samo da je dograđivati spratove, dizati nekakve masivne roštilje, hladnjake, metalne ograde, klince-palce. :P Dobro, svako ima svoj ukus, ali rijetko se kome (koga znam) ćefne hodati nekoliko sati, udisati svjež zrak, brati gljive, pobjeći daleko od buke i frke. :sad:

ps Sorry na off-u. :D
NekoIzMase

#23 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by NekoIzMase »

jedna tamo wrote:jao ljudi ja sam danas bila na jednom jako lijepom mjestu... u biti uopšte nije naseljeno, ima par kuća...
e sad kako objasniti, znači to je u srpskom sarajevu, lukavica pa se ide cestom iza energoinvesta..negdje u brdu...išla sa mamom jer nam tu tu rođak hoće zemlju da proda..tako je lijepo čist zrak...samo zelenilo ima mali put znači asfaltirano je...ma prekrasno za vikendice..
samo neki čiča je sjedio i čuvao ovce u blizini a imao je onu srpsku kapu, kako se zove šajkača il nešta tako..prepala se ja :shock: kažem mami ne bi smjela zanoćit :lol:
al je mjesto ko iz bajke a grad ti blizu znači 20 minuta do skenderije kad se ide preko vraca ma extra
Mjesto se zove Tomino Brdo :D
Lunizz

#24 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by Lunizz »

Lukomir i nista drugo :thumbup:
udrch

#25 Re: Idealna lokacija za vikendicu

Post by udrch »

Najbolje na Bijambarima ili Muškoj vodi, ali da je blizu one pećine ili da je gore daleko u Konjuhu..samo se treba potruditi da ne saznaju ove inspekcije da nešto gradiš :D ..
Post Reply