Povrat novca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
taki

#1 Povrat novca

Post by taki »

Radio sam oko 5 godina u njemackoj pa me sad interesuje ako neko zna dali postoji mogucnost da se novac koji je uplacivan u penzioni fond ako ne zelim cekati penziju prijevremeno isplati. Znam da su prije postojale neke agencije koje su vrsile taj povrat novca pa me sad interesuje dali neko zna neku agenciju ili koji je postupak???
taki

#2 Re: Povrat novca

Post by taki »

imal neko da zna ???
Armadaa

#3 Re: Povrat novca

Post by Armadaa »

Agencije to vise ne rade sto je mozda i bolje obzirom da ih je pola kralo novac. jedina mogucnost je da se prijavis u trecu zemlju. Npr: Srbija, Italija, CG sta ja znam. Moras imati stalno mjesto boravka i na osnovu predocenih dokumenata dobijas novac nazad.
Jolpaz

#4 Re: Povrat novca

Post by Jolpaz »

taki wrote:imal neko da zna ???
a đe da zna!!!
mayab

#5 Re: Povrat novca

Post by mayab »

taki wrote:Radio sam oko 5 godina u njemackoj pa me sad interesuje ako neko zna dali postoji mogucnost da se novac koji je uplacivan u penzioni fond ako ne zelim cekati penziju prijevremeno isplati. Znam da su prije postojale neke agencije koje su vrsile taj povrat novca pa me sad interesuje dali neko zna neku agenciju ili koji je postupak???
Po mojim saznanjima, nista od toga!
duboka_misao

#6 Re: Povrat novca

Post by duboka_misao »

probao nazvati njihov PIO/mIO?
taki

#7 Re: Povrat novca

Post by taki »

Raspito sam se malo, mogucnost postoji tacnije prodaja radnog staza. Sad me interesuje na koji nacin to sve izvesti...
Jolpaz

#8 Re: Povrat novca

Post by Jolpaz »

Prijatelju, gdje si radio tu i provjeri.Mislim da je tamo najkorektnija informacija...
Post Reply