Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

kurajber

#1 Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by kurajber »

Glupi i primitivni bošnjo je pred izbore, najprostije dočarano, ono kako rekoše narod zna, razmišlj'o na sljedeći način;
Pa kaže glupi bošnjo drugome glupom bošnji sljedeće;
"evo ope' onih izbora, stalno hi reklamiraju po televiziji, ama kad im vidim one glave, joj kolikačke su im glave na onim plakatima, ama vala svaki dan hi gledam, glavonje jedne glavate, ma znaš šta, ja zapravo i neću glasati, h.ebo glasanje, ko je od toga hajra vid'io, h.ebe se meni, dobro je meni...ma stani stani, a za koga ja to da glasam, e vala za onog glavatog Harisa sam prošle izbore glas'o, i vidi kako se pokaza, svašta se izlajo i obećo a ništa on uradio nije, samo nas je pokr'o, ma mislim ko i svi drugi, vala za onaj sdp neću, oni su komunjare vazda bili, eh eto jedino ustvari onaj im Koomšić nešto valja, on je onako poštenjačina...a vidi vidi sad i onaj sandžaklija lopov, mafijaš jedan, kolikačke su mu one zgrade, ma jah jah, nakro se od naroda sandžos mafijaški, e neću vala, e ne bi vala ni za sandžosa pa makar i hljeba nem'o, da me sandžos jedan vodi, ma...ma znaš šta, jes vala i onaj mali Alijin lopina, na očevo ime se nešto propinje, al eto vidiš i uspjeva mu, pa vidiš vala, on bi možda najbolji bio, ma hajd bolan bolje i da on krade ko nego ovi gore, haris, sandžo, i oni crveni, ma najbolje, e jes jes, tako je, ma baaakira za precjednika...al nek ga zabiberimo i onim hrvatima, nek him komšić bude ponovo u precjedništvu, ma nek se i 3 entitet formira, ma hajd bolan nek je nama živ i zdrav ovaj Alijin mali, dobar je on dobar, rovićemo mi po kontejnerima...ma jašta...hajmo.."

S obzirom da sam i sam Bosanac, Sarajlija, odrastao, rat pregurao, kažem za sebe da sam glupi emotivni patriota, al vidim da sam nažalost i ugrožena vrsta, ne kažem, patriote svi mi trebamo biti, al nažalost još smo jednom pokazali političku nezrelost, sav onaj primitivizam, neosvjesćenost o situaciji u kojoj se nalazimo, pa smo odlučili da nas utabaju oni koji koji nas već, evo dva desetljeća gaze, a koji će nam nažalost, raspojasat i ovo čemera što je ostalo i i ovo malo nade što je bilo...
Sretno Vam bilo svima koga god da ste zaokružili...a uredovima na birou ćete se već nekako zabaviti,
srdačan pozdrav
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by anthraxQ »

generalno, glup smo narod kad nam je 50% nezaposlenih a mi idalje za SDA...

ma !ebo ovu komičnu drzavu....

komedija smo...

komedija...
kurajber

#3 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by kurajber »

anthraxQ wrote:generalno, glup smo narod kad nam je 50% nezaposlenih a mi idalje za SDA...

komedija smo...

komedija...
Zaboravio si da dodaš, tragi- tragikomedija prijatelju
R'n'B

#4 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by R'n'B »

Stvatno ne kontam naš mentalitet?

Uvijek kukamo, uvijek smo nezadovoljni a kad nam se pruži prilika da nešto promijenimo u ovoj državici opet izaberemo isto!

Ljudi, onda nije problem u političarima, već je u nama!
kurajber

#5 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by kurajber »

R'n'B wrote:Stvatno ne kontam naš mentalitet?

Uvijek kukamo, uvijek smo nezadovoljni a kad nam se pruži prilika da nešto promijenimo u ovoj državici opet izaberemo isto!

Ljudi, onda nije problem u političarima, već je u nama!
Apsolutno, nisu oni krivi, mi kao narod smo jedna gamad koja izgleda njih voli više nego sebe, nama i da nuklearna rokne posred Sarajeva, opametili se ne bi, opet bi ljubili u d.u.p.e. one koji su je bacili, e to smo mi, bosanci
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by Truba »

ja sams e baš razočarao...

upamtit ću ovu godinu kao jednu od lošijih godina :)
kostakurta

#7 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by kostakurta »

Prazna casa na nasem stolu......
perajic

#8 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by perajic »

Mislim da je najveci problem sto ljudi nekako ne vjeruju "novim" opcijama. Meni je drago da je 100% sletila. Kad im samo vidim perjanice zlo mi dodje. Pozitivno je i sto je SDA podobro pala, da malo pociste redove.
zemo_online

#9 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by zemo_online »

kako je bolji hdz od sda? skoro svi hrvati glasaju za dva hdz-a i poneki za nsrzb,a bosnje imaju 10 partija od kojih su i neke multietnicke tj. nisu nacionalne.hdZ se nikad nije ogradio od tudjmanove politike prema bih tj. od svih zlocina. i sad je bosnjo glup,a hrvat pametan. ili srbin u rs koji su listom glasali za snsd tj. staru radovanovu politiku i zanemarili su to sto ih dodik pljacka. samo neka sjebe bih pa neka ih i pljacka.
nije da sda valja, sda ne valja ali ni hrvati ni srbi nece sdp tj. hoce samo i iskljucivo svoje nacionalisticke partije pa makar ih i pljackali.
bosanski seljak je to, aloooooooo.
Normalan.ba

#10 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by Normalan.ba »

anthraxQ wrote:generalno, glup smo narod kad nam je 50% nezaposlenih a mi idalje za SDA...

komedija smo...

komedija...
Ništa bolji nisu ni Srbi ni Hrvati,pogledaj rezultate i samo će ti se kazati :D
missko

#11 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by missko »

Ama nikako niste realni ni parlamentarni. Rezultati su realni i ne izgledaju lose. Zar mislite da su svi u nasoj drzavi nezadovoljni? Sta sa onima kojima je dobro, jesu i oni trebali glasat za nesto drugo nesto sto im je neizvjesnije. Ako covjek patriotski razmislja onda treba i da bude zadovoljan rezultatima, jer najbitnije po meni "patrioti" da se SZBiH srokala i da Radoncic nije uletio na velika vrata. Gledajuci korist drzave pa onda licnu, ovako je dobro. SZBiH je htjela da se okoristi prodajom drzavnioh resursa i sad ga mogu flautat Heco i Safa i ostali. Radoncic je isto tako htjeo da uleti u vlast zarad istih interesa da to ne prodje bez njega. Telekom i energetika trebaju da ostanu drzavi jer jedino to imamo sto vrijedi ako nam to srokaju onda smo pali. A SDA da je htjela mogla je davno da odradi tu prodaju al jos je i sprijecila poganu SZBiH u tome ,zato mi nije nesto zao sto su rezultati takvi kakvi su mada je SDA skromna gledajuci vlastiti kadar.
hadžialagić

#12 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by hadžialagić »

Mazohizam na djelu? :-)
Student Exchange

#14 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by Student Exchange »

Bosnjo za SDA: a) nema druge stranke, b) Hare je skroz uprsko
Bosnjo za SDP: a) Srbi nas ipak vole. Hrvati nas vole i vise. Sve se to da promjenit ako Zeljko i Zlatko bude ponavljo. b) Crveno je IN
Bosnjo za SBB: a) Pun mi q vise bagre, b) sposoban/zaheban ovaj Fahro, c) dosta mi je neuspjesnog Hareta, d) moj zemljak iz Sandzaka
Bosnjo za Hareta: a) Ne smijemo hebote izgubit privilegije, b) vidi ga sto je lijep i sto prica engleski
Loulou

#15 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by Loulou »

star(i)mo wrote:Image
:lol: odličan opis u slici umjesto riječi, mada bih je ja postavila na onu drugu temu - Rezultati izbora.
zavrzlama

#17 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by zavrzlama »

ne bi se slozio sa postavljacem teme....

bosnjaci su se naprimjer izdigli iznad svega i dali najvise svojih glasova SDP-u ....

cinjenica je da su jedino bosnjaci spremni se odreci torova i homogenizacije po religijskoj liniji..

ovdje se pokusava pobjeda pretvoriti u poraz od raznoraznih salonaca i mjastora defetizma...ljudi SDP je dobio najvise glasova u federaciji :wink: ....nekima je plaho krivo sto je to tako....kome sami se prepoznaju :wink:
theTruePath

#18 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by theTruePath »

nasa razjedinjenost je ucinila da HDZ pobjedi u srednjobosanskom kantonu....e to je vec skandal i sramota me kako smo gluuupi

jos me vise sramota kako se igramo s politikom,izglasamo drugom narodu predstavnika i tako sebi napravismo dva neprijatelja umjesto da pokusamo da se priblizimo hrvatima jer 2 protiv jednog nikada ne moze izaci u nasu korist,a sada jeste dva protiv jednog(srbi i hrvati protiv bosnjaka)

sve u svemu,izabrali ste pa sad i gledajte :x
SaMaster

#19 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by SaMaster »

kurajber wrote:Glupi i primitivni bošnjo je pred izbore, najprostije dočarano, ono kako rekoše narod zna, razmišlj'o na sljedeći način;
"evo ope' onih izbora, stalno hi reklamiraju po televiziji, ama kad im vidim one glave, joj kolikačke su im glave na onim plakatima, ama vala svaki dan hi gledam, glavonje jedne glavate, ma znaš šta, ja zapravo i neću glasati, h.ebo glasanje, ko je od toga hajra vid'io, h.ebe se meni, dobro je meni...ma stani stani, a za koga ja to da glasam, e vala za onog glavatog Harisa sam prošle izbore glas'o, i vidi kako se pokaza, svašta se izlajo i obećo a ništa on uradio nije, samo nas je pokr'o, ma mislim ko i svi drugi, vala za onaj sdp neću, oni su komunjare vazda bili, eh eto jedino ustvari onaj im Koomšić nešto valja, on je onako poštenjačina...a vidi vidi sad i onaj sandžaklija lopov, mafijaš jedan, kolikačke su mu one zgrade, ma jah jah, nakro se od naroda sandžos mafijaški, e neću vala, e ne bi vala ni za sandžosa pa makar i hljeba nem'o, da me sandžos jedan vodi, ma...ma znaš šta, jes vala i onaj mali Alijin lopina, na očevo ime se nešto propinje, al eto vidiš i uspjeva mu, pa vidiš vala, on bi možda najbolji bio, ma hajd bolan bolje i da on krade ko nego ovi gore, haris, sandžo, i oni crveni, ma najbolje, e jes jes, tako je, ma baaakira za precjednika...al nek ga zabiberimo i onim hrvatima, nek him komšić bude ponovo u precjedništvu, ma nek se i 3 entitet formira, ma hajd bolan nek je nama živ i zdrav ovaj Alijin mali, dobar je on dobar, rovićemo mi po kontejnerima...ma jašta...hajmo.."

S obzirom da sam i sam Bosanac, Sarajlija, odrastao, rat pregurao, kažem za sebe da sam glupi emotivni patriota, al vidim da sam nažalost i ugrožena vrsta, ne kažem, patriote svi mi trebamo biti, al nažalost još smo jednom pokazali političku nezrelost, sav onaj primitivizam, neosvjesćenost o situaciji u kojoj se nalazimo, pa smo odlučili da nas utabaju oni koji koji nas već, evo dva desetljeća gaze, a koji će nam nažalost, raspojasat i ovo čemera što je ostalo i i ovo malo nade što je bilo...
Sretno Vam bilo svima koga god da ste zaokružili...a uredovima na birou ćete se već nekako zabaviti,
srdačan pozdrav
Ja ne kontam sta ti hoces da kazes? Mislim jasno je da si ti ovdje u pravu i sve ono sto kazes to je otprilike to. Medjutim, ne zamjermam ti na tekstu i na opisu situacije, ali ti zamjeram sto ne kazes sta je to ili ko je to po tvom misljenju za koga treba glasati? Pa da i mi onda obrazlozima svoje stavove zasto i kako smo glasali.

Sve mi ovo tvoje zvuci kao da je kritike, sto u sustini i jeste, ali koja ne daje nikakve nove ideje... Jasno je svima nama da smo u govnima, i vecim nego sto mislimo.

Evo ja cu ti otvoreno reci kako sam ja razmisljao, iako znam da to nije u redu: Naime, meni je u sustini bilo bitno da se ocuva integritet drzave. Dodik je vec odavno na pomolu da drzavu "raspolovi", a za to su mu potrebni bosanski hrvati. S druge strane Bosanski hrvati zele svoj entitet, sto je po meni logicno i sasvim ok. MIslim na to da je logicno da traze, a ne da imaju. Prema tome dogovor je tu vec odavno pao. Jedini covjek koji to moze sprijeciti je Komsic, koji je pro BiH orijentisan i borio se za ovu drzavu. Uz to je realan, ne kazem da nije lopov, svi su oni lopovi, i nece tek tako igrati pod Dodikovom palicom. Nas Bosnjacki clan svakako nece dozovliti podijelu, ko god da bio. S toga sam ja odlucio svoj glas dati Komsicu, ostale niove uopce nisam glaso.
theTruePath

#20 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by theTruePath »

zavrzlama wrote:ne bi se slozio sa postavljacem teme....

bosnjaci su se naprimjer izdigli iznad svega i dali najvise svojih glasova SDP-u ....

cinjenica je da su jedino bosnjaci spremni se odreci torova i homogenizacije po religijskoj liniji..

ovdje se pokusava pobjeda pretvoriti u poraz od raznoraznih salonaca i mjastora defetizma...ljudi SDP je dobio najvise glasova u federaciji :wink: ....nekima je plaho krivo sto je to tako....kome sami se prepoznaju :wink:

dobio ali tijesno i to samo zbog razjedinjenja stranki sda+sbih+sbb

ako te tri stranke sastavis u vecinskim bosnjackim kantonima imaju preko 50%(osim u sa gdje imaju oko 47%)
hadžialagić

#21 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by hadžialagić »

theTruePath wrote:nasa razjedinjenost je ucinila da HDZ pobjedi u srednjobosanskom kantonu....e to je vec skandal i sramota me kako smo gluuupi
Fakat. Ovo sam tek skontao. Bije nas glas da drugima činimo zlo, a ustvari najviše sebi. :skoljka:
kurajber

#22 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by kurajber »

SaMaster wrote:
kurajber wrote:Glupi i primitivni bošnjo je pred izbore, najprostije dočarano, ono kako rekoše narod zna, razmišlj'o na sljedeći način;

srdačan pozdrav
Ja ne kontam sta ti hoces da kazes? Mislim jasno je da si ti ovdje u pravu i sve ono sto kazes to je otprilike to. Medjutim, ne zamjermam ti na tekstu i na opisu situacije, ali ti zamjeram sto ne kazes sta je to ili ko je to po tvom misljenju za koga treba glasati? Pa da i mi onda obrazlozima svoje stavove zasto i kako smo glasali.

Sve mi ovo tvoje zvuci kao da je kritike, sto u sustini i jeste, ali koja ne daje nikakve nove ideje... Jasno je svima nama da smo u govnima, i vecim nego sto mislimo.

Evo ja cu ti otvoreno reci kako sam ja razmisljao, iako znam da to nije u redu: Naime, meni je u sustini bilo bitno da se ocuva integritet drzave. Dodik je vec odavno na pomolu da drzavu "raspolovi", a za to su mu potrebni bosanski hrvati. S druge strane Bosanski hrvati zele svoj entitet, sto je po meni logicno i sasvim ok. MIslim na to da je logicno da traze, a ne da imaju. Prema tome dogovor je tu vec odavno pao. Jedini covjek koji to moze sprijeciti je Komsic, koji je pro BiH orijentisan i borio se za ovu drzavu. Uz to je realan, ne kazem da nije lopov, svi su oni lopovi, i nece tek tako igrati pod Dodikovom palicom. Nas Bosnjacki clan svakako nece dozovliti podijelu, ko god da bio. S toga sam ja odlucio svoj glas dati Komsicu, ostale niove uopce nisam glaso.
E ovako, ovo zapravo jeste kritika svima nama, dakle podcrtavam svima nama koji odlučujemo/biramo na ovaj ili onaj način ljude koji će nas voditi. Ovaj post je produkt mog generalnog nezadovoljstva i razočarenja koje je prouzrokovano upravom ovom, ne samo međunacionalnom, već razjedinjvanju unutar svake od naših zajednica. Naravno, u potpunosti se slažem s tobom i podržavam najvažniju tezu koja glasi integritet naše zemlje, umanjenje među etničke netrpeljivosti, jer na kraju svi imamo samo jedan cilj, a to je bolji život za sve nas, bar se nadam da svi stremimo tome. Bolji život naravno nije podjela ove zemlje, kreiranje dodatnih entiteta, pljačka državne imovine, odnosno imovine svih nas itd itd. Iz tog razloga, odnosno iz ovih rezultata, vođen tom ogorčenošću, odlučio sam se da sarkastično prikažem razmišljanje jednog prosječnog bh uma. O mojim stavovima jedino što imam kazati je da nisam želio da se povinujem stereotipima koji vladaju već 20 godina, želio sam promjene, osvježenje za nas, za ovu zemlju, za naše bolje sutra. Hvala
black

#23 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by black »

test01 wrote:kako je bolji hdz od sda? skoro svi hrvati glasaju za dva hdz-a i poneki za nsrzb,a bosnje imaju 10 partija od kojih su i neke multietnicke tj. nisu nacionalne.hdZ se nikad nije ogradio od tudjmanove politike prema bih tj. od svih zlocina. i sad je bosnjo glup,a hrvat pametan. ili srbin u rs koji su listom glasali za snsd tj. staru radovanovu politiku i zanemarili su to sto ih dodik pljacka. samo neka sjebe bih pa neka ih i pljacka.
nije da sda valja, sda ne valja ali ni hrvati ni srbi nece sdp tj. hoce samo i iskljucivo svoje nacionalisticke partije pa makar ih i pljackali.
bosanski seljak je to, aloooooooo.
tako nekako, ne kazem da sda valja, niti sam pristalica nacionalnih stranaka, ali kako bilo sta promjeniti kad vecina hrvata a tako i srba glasaju za svoje nacionaliste
mr.gugl

#24 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by mr.gugl »

srdačan pozdrav
Priznajem, svadjalica sam velika, ali bas mi ides na nerve. kao prvo, procitaj dobro sta si napisao (boldirano). ako kazes da je razmisljao bosnjo, shvati da ne moze bosnjo dati glas Bakiru, a zabiberiti istovremeno i hrvatima jer bira Komsica. cak i da moze to sto ti palamudis, Komsic nije za 3. entitet. eto ti nama sve rekao kakvi smo, optuzio nas i td. i sad kad mi glupi bosnjani shvatismo da smo glupi, ti nigdje ne rece sta je to ispravno bilo? da glasamo za onu dvojicu hrvata sto hoce 3. entitet? da glasamo za one neke samostalce sto se svake cetiri godine pojave u politiKi? sta bolan to pricas? sta sam ja trebao uraditi da ne budem taj tvoj glupi bosnjo?
shvatam ja da si ti izrevoltiran, jebi ga, nije ti dobro u drzavi koja i nije drzava, ali sto lupas, sto me nazivas glupim jer mi niko nije dao pametnu opciju? zahvaljujuci "glupim" bosnjama i doci ce do promjene ustava, zato sto drzave koje daju potporu hrvatima ne zele da im se namece predstavnik a koji za promjenu nesto radi i koji je posten. ako covjeka ne ubiju do kraja mandata, bice dobro. i nemoj pisati postove da bi ih napisao, ne daje se medalja za to. over and out...
Zombie Ba

#25 Re: Kako je razmišlj'o glupi bošnjo pred izbore!?

Post by Zombie Ba »

GLUPI BOSANAC I HERCEGOVAC NE BOŠNJO.
SDA dobila glasove na ter.integritet šta je to brate.Svi znamo da Mile zbog love sprovodi ovu politiku nije nacionalista,ali mora se nakrast i tako SDA stvara glasove SNSD ovi njima i onda kradu još 4 godine :-x
Post Reply