Biografija:

Slike:

Facebook grupa:
http://www.facebook.com/group.php?gid=2 ... 6505012973
Blog:
http://mesaselimovic.blogger.ba/
Zasto glasati na izborima za Mešu Selimovića?
Toliko od mene sa porukom, birajte pametno, birajte srcem, birajte pravdu i dostojanstvo!Sigurno se pitate zasto glasati uopste na izborima, sta oni donose? Pokusat cu odgovoriti na ovo veoma delikatno i zabrinjavajuce pitanje, jer iz godine u godinu sve manje mladih izlazi na izbore.
"Svi su oni lopovi, svasta kazu i obecaju pred izbore a poslje nas svi zaborave..."
Sigurno ste mogli da cujete ovakve price u Vasoj svakodnevnici, a sa sigurnoscu mogu da tvrdim da je ovakvo misljenje vecine gradjana. Pa zasto i ne bi bilo? Sta su to ljudi na vlasti ucinili za nas "obicne smrtnike"? Ono sto sa sigurnostcu tvrdim jeste da 80% ljudi koji dodju na vlast, jednostavno ih postane briga za ostale, za njihove glasace, jedino ih je briga za svoju rodbinu, zenu i djecu. Iskoriste na najbolji moguci nacin svoj mandat i obezbjede sebi lijepe lokacije, apartmane, kuce i novac.
Kad je stanje takvo kakvo jeste, zasto ovo ne pogledamo i iz druge perspektive? Na koji nacin mozemo promjeniti postojece stanje, a ne biti pasivni cijeli svoj zivot? Samo je jedan nacin, koji je ujedno i nasa obaveza. Izadjimo na izbore, podrzimo nove ljude i ljude koji su imali uspjeha u svom radu.
Sada se pitate zasto glasati za Stranku Penzionera-Umirovljenika i zasto glasati za kandidata Mesu Selimovica? Kako je poznato ne kolicini gradjana opstine Novo Sarajevo, stranka penzionera zajedno sa gospodinom Nacelnikom uspjela je obezbjediti blizu 185.000 KM za pomoc penzionerima. U toku svog rada uspjela je iznjeti niz programa kako pomoci i zaposliti omladinu. Kljuc uspjeha SPU vidi u sto vecem zaposljavanju mladih, jer SAMO na taj nacin je moguce da penzioneri imaju redovne i vece penzije. Mladi i penzioneri mogu uspjeti jedino zajedno, ako udruze svoje snage 3. oktobra. Glasanjem za Stranku Penzionera-Umirovljenika i kandidata Mesu Selimovica, u slucaju da prodjem na izborima, imate mogucnost da se javite na moju privatnu email adresu i iznesete svoje probleme i potrebe. Na taj nacin cemo stupiti u kontakt a onda razmjeniti i brojeve telefona i upriliciti susrete radi detaljnijih informacija o vrstama problema i njihovom rjesavanju. Znaci, stojim na raspolaganju svima, bez obzira ko ste, koje ste nacije, vjere, koliko godina imate i gdje zivite, ako mogu pomoci tu sam. Izbori ce biti i proci, ostat cu ja, ostat ce covjek u meni.
Nikada ne dajem obecanja koja ne mislim i ne mogu ostvariti. Prilikom stvaranja ove predizborne kampanje, dao sam samo dva:
1. Pokusat cu svim silama da obezbjedim penzionerima zivot dostojan covjeka, jer oni to zasluzuju. Stojim na raspolaganju svakom covjeku iz Kantona Sarajevo, stupite samnom u kontakt i ocekujte moju pomoc u svakom smislu. Oni koji me poznaju, znaju kakav sam covjek i da moja data rijec i vrijedi.
2. Omladini sam obecao rjesavanje njihovih problema i pravljenje mnogih susreta u vidu zabava, pod mojim licnim pokroviteljstvom.
Moj moto je:"Svaki covjek kojeg poznajem na neki nacin je vrijedniji od mene, zbog toga sto od svakoga ponesto naucim".
Ja nemam nikoga da me "gura", ja imam samo glasace, koji predstavljaju moj pozitivni vjetar u ledja, koji nikada ne prestaje. Glasajte za mene jer Vas glas nece biti uzaludan.
Hvala Vam svima.