Na stranu politička slika koja samo preslikava odnose i među najobičnijim ljudima ... Onako kako nam je u vrhu države, tako nam je i u vrhu državnih kompanija, bolnica, škola i ostalih institucija. Ljudi se ne vole. Sa svih strana su ogovoranja. Na drugim temama sam istaknuo taj problem radikalnih mislilaca (sa svih strana, stranaka i opcija).
Ti radikalni su najjglasniji i dolaze iz svih stranaka, iz SDA i iz SDP-a i ostalih .. hajd sad da ne nabrajam.
Prije nekoliko godina, dolazim ja kući ... tek pravio kuću ... a unutra zidar, malteriše mi zidove
Pazi sad. Naravno da sam za Aliju i naravno da sam shvatio šta je Alija govorio i naravno da razumijem njegove postupke imajući u vidu kontekst vremena i prostora. I kontam poslije, kako smo ja i ovaj lik slušali istog čovjeka i zaključili dvije različite stvari. On da je Alija htio muslimansku zemlju, a ja nešto sasvim drugo. Nemojte se palit odmah! Ja naravski njemu nisam ništa odgovorio ... pošto sam gazda
A vidi sad drugog primjera! Neki dan ja posjetim mater na poslu. Dok je ramazan bio ... Firma je multietnička
Na to će ti učiteljica sledeće: Moja unuka krenula u prvi razred... al sam (ničim izazvana veli) striktno zabranila da ide na vjeronauku. Neće meni tamo neki pedofil dijete podučavati!- Misli na efendiju, BTW mladog momčića, tek došo u školu da radi. A gospoja je istaknuti SDPov kadar u gradu ... malehnom gradu gdje je inače SDP malo jača opcija
Vidiš kako radikala ima svudgje. Budaletina s kojima se ne bi sreo u životu. Prvi zidar .. eto, nebitan faktor u društvu (politički) maltene ... a druga učiteljica, doduše u peMziji.
U svim partijama i strankama imate budala i radikala i mirnih i čestitih ljudi. Međutim, pošto je takva klima, ovi radikali su najglasniji i zbog njih je ova prljava medijska i druga kampanja sa svih strana. Oni su, po mom mišljenju, u većini na izborima.
Pusti sad fahru, tihića, silajdžića, lagumdžiju ...
Činjenica je da je narod podijeljen u svemu u čem se mogo podijelit. Najglasniji su radikali koji isključuju druge bez ikakvog slušanja...
Zašto je, po meni, narod kriv?
Zato što se ušutario. Napravio mjesto radikalnoj skupini koja izlazi na izbore. Zbog njih ovako prljava kampanja.
Nije da je to nenormalno toliko koliko mi mislimo ... valjda želim reći da su za sve ovo danas što imamo bukvalno krivi svi ... nedovoljnim angažmanom, nekorektnim ponašanjem prema drugačijem, nerazumijevanjem ...
Svi se borimo PROTIV. Niko neće da se bori ZA! Takva je propaganda ...
glasajte za nas jer mi smo protiv onog što ovi hoće---
Ne želim sad da se palamudi opet o kriminalu i tajkunima. Zar vama nije logično da iz ovakvih međuljudskih odnosa ... dakle među najobičnijim ljudima, može iznić proaktivna politika... ne može! To nije prirodno jbg.
Lako je reć -- treba nam neko normalan, a sve što radimo udaljava normalnog od politike. Narod to radi, narod ljaga, kune, proklinje, prijeti, isključuje ...jede govna ....
Ja bi od svake stranke uzeo ponešto... ma nemam vala pojma ... boli me ovo neslaganje u pm!