Ozakonimo smrtnu kaznu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mahalac

#1 Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by Mahalac »

Sta reci poslije groznog videa iz Zenice, sarajevskih zlocina, tramvaja, paljevine starice, napada na trudnice, visocki masakr, pedofilije! Ova drzava place za legalizacijom smrtne kazne, bez obzira drogiran, neuracunljiv... Kako realizovati u stvarnost ovu zelju i jeli to moguce.
high_volume

#2 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by high_volume »

Mahalac wrote:Sta reci poslije groznog videa iz Zenice, sarajevskih zlocina, tramvaja, paljevine starice, napada na trudnice, visocki masakr, pedofilije! Ova drzava place za legalizacijom smrtne kazne, bez obzira drogiran, neuracunljiv... Kako realizovati u stvarnost ovu zelju i jeli to moguce.
Ne plače!

Ova država vapi za poštivanjem već donesenih zakona :oops: I kaznama i odgovornošću za obje strane...
metronom

#3 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by metronom »

Vec sam napisao na drugoj temi... Stranka koja obeca da ce ako odnese pobjedu vratiti smrtnu kaznu ima 100% moj glas!
uvjek dobar gost

#4 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by uvjek dobar gost »

Skupljanje potpisa u vidu peticije , poslije toga inicijativu pokrenuti u skupštinama i parlamentima tu treba naći stranku, partiju il nezavisnog kandidata da pokrene inicijativu koja bi išla u smijeru izmjena zakona !

No prvo bi trebali mi građani i građanke da odradimo jednu radnu akciju i da napravimo barem tri zatvora ili da samo ogradimo sve skupštine, parlamente i druge zgrade u kojima sjedi vlast bodljikavom žicom i ogradama na struju....

No i ja postajem sve ubjeđeniji da treba vratiti taj vid kazne barem na period od jedno deset godina ! Jer neki su se toliko osilili i misle da im niko niš ne može....
Last edited by uvjek dobar gost on 02/09/2010 13:59, edited 1 time in total.
petunija

#5 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by petunija »

Nekako bih više voljela uvesti doživotnu robiju, za neke je smrtna kazna preblaga.
Mada doživotna robija ispadne puno skuplja za nas, poreske obveznike.
ek0

#6 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by ek0 »

Smrtna kazna zvuci previse nazadno, a i dodje kao nagrada za neke koji su vrsili zlocine. Treba usavrsiti nesto bolje. npr. odsjecanje ruku skroz iz ramena svakome 'ko je izvrsio ubistvo ili pokusao da izvrsi isto. I ne treba ih uopste u zatvor slati, samo ih treba pustiti tako da zive pa neka nauce nogom da pucaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by Truba »

nemoguće
okanite se besmislene priče
potpuni stranac

#8 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by potpuni stranac »

mislim da to nije moguće zbog radi preuzetih obaveza u vijeću evrope. no, u svakom slučaju ja bi glasao za uvođenje iste.
high_volume

#9 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by high_volume »

uvjek dobar gost wrote:Skupljanje potpisa u vidu peticije , poslije toga inicijativu pokrenuti u skupštinama i parlamentima tu treba naći stranku, partiju il nezavisnog kandidata da pokrene inicijativu koja bi išla u smijeru izmjena zakona !
Ne mogu da vjerujem da se zagovara smrtna kazna, i to još od nekog ko je aktivist u NVO Akcija Građana :? :shock:

Pa smrtna kazna je jedan od najmonstruoznijih, najnehumanijih i najneciviliziranijih oblika kažnjavanja krivaca. Cijeli svijet vodi aktivnosti, organizira kongrese državnika i pravnika radi ukidanja smrtne kazne, a u BiH se ona zagovara :shock:

Na kraju, bar što se tiče religije (jer - BiH je država religioznih) - ko osim boga ima pravo da čovjeku oduzima život :oops:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#10 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by Priorat »

dozivotnu, samo dozivotnu. smrtna ja mala maca. dozivotna pa nek cijeli zivot razmislja sta je uradio. nema gore od dozivotne. sama pomisao na to me strese.
Mis mekinjas

#11 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by Mis mekinjas »

metronom wrote:Vec sam napisao na drugoj temi... Stranka koja obeca da ce ako odnese pobjedu vratiti smrtnu kaznu ima 100% moj glas!
mislim da predsjednik treba biti Gorge Bush ml. Ne ide to tako, smrtna kazna sama po sebi nije nikakva kazna, a i primitivizam je krajnji zalagati se za istu, to treba u izolaciju za kaznu, nek traje dugo...i nek bude bolno, mučenje takvih ne treba biti problem....
ima´l_zime_Marinko

#12 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by ima´l_zime_Marinko »

e da se moze ovako kakit po forumu ,nisam znao! a sad treba neki ponosni forumas da kaze ˝nije ni cudo da nisi znao kad nemas ni 20 postova˝ :D ! :run:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#13 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by Priorat »

ima´l_zime_Marinko wrote:e da se moze ovako kakit po forumu ,nisam znao! a sad treba neki ponosni forumas da kaze ˝nije ni cudo da nisi znao kad nemas ni 20 postova˝ :D ! :run:

sta kenjas a nemas ni 20 postova!! :D
bez_ideje

#14 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by bez_ideje »

Cuj smrtna.Pa treba tu osobu fino upregnut,dozivotni prisilni rad....pa nek crkne sama kad god hoce......a moze prije toga malo i zajednica profitirat....valja izlopatat,tucat kamen,deminirat i sl....
junkers

#15 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by junkers »

znam da je nemoguće vratiti smrtnu kaznu,ali djelovala bi preventivno na potencijalne zločince,a i ne vidim šta ima nehumano u kažnjavanju ubica,silovatelja,pedofila...

texas :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#16 Re: Ozakonimo smrtnu kaznu!

Post by ladyblue18 »

E da mi je vidjeti kako bi se to negdje jos ozakonila smrtna kazna a narocito u BiH. :-)
Koju ja smatram besmislenom btw.

A da ne bi presipali iz supljeg u prazno uvezi necega sto je cista SF, kljuc.
Locked