Socijalna sluzba vs Policija
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#1 Socijalna sluzba vs Policija
Pozdrav!
Radi se o opcini novi grad,gdje u zgradi u kojoj zivim komsija nije izlazio iz stana nekih 6-7 dana.Ukratko-covjek je alkoholicar,zavrsio je u hitnoj(imao je valjda mozdani udar),a u medjuvremenu mu je umrla zena,hitna ga je poslije par dana bukvalno istresla pred zgradu,taj dan je nekako bio pri sebi ali nakon sto se zakljucao u stan vise nije bilo nikakvog habera od njega.Socijalna sluzba kaze da je za to odgovorna policija,a iz policije kazu da je za to odgovorna socijalna sluzba.Iz policije jos kazu da bi kod ulaska u stan trebao biti prisutan socijalni radnik,predstavnik stanara,dva svjedoka i neko ko bi obio bravu od stana,te kada socijalni radnik utvrdi stanje(da li je covjek ziv ili mrtav) onda se poziva hitna,mrtvozornik ili neko drugi.Jednostavno i nakon bezbroj poziva gospodi iz socijalne sluzbe se ne izlazi na teren,a ja sam ubijedjen da je to njihova duznost.
E sada,kada bi mi neko znao reci sta da se radi,jer ocito svi peru ruke od problema bio bih veoma zahvalan!!!
Radi se o opcini novi grad,gdje u zgradi u kojoj zivim komsija nije izlazio iz stana nekih 6-7 dana.Ukratko-covjek je alkoholicar,zavrsio je u hitnoj(imao je valjda mozdani udar),a u medjuvremenu mu je umrla zena,hitna ga je poslije par dana bukvalno istresla pred zgradu,taj dan je nekako bio pri sebi ali nakon sto se zakljucao u stan vise nije bilo nikakvog habera od njega.Socijalna sluzba kaze da je za to odgovorna policija,a iz policije kazu da je za to odgovorna socijalna sluzba.Iz policije jos kazu da bi kod ulaska u stan trebao biti prisutan socijalni radnik,predstavnik stanara,dva svjedoka i neko ko bi obio bravu od stana,te kada socijalni radnik utvrdi stanje(da li je covjek ziv ili mrtav) onda se poziva hitna,mrtvozornik ili neko drugi.Jednostavno i nakon bezbroj poziva gospodi iz socijalne sluzbe se ne izlazi na teren,a ja sam ubijedjen da je to njihova duznost.
E sada,kada bi mi neko znao reci sta da se radi,jer ocito svi peru ruke od problema bio bih veoma zahvalan!!!
- Cholina_Lokica
#2 Re: Socijalna sluzba vs Policija
mislim da je tu nadlezna policija, jer oni jedino mogu uci u stan tek tako, a da po tom trebaju zvati soc. sluzbu radi uvidjaja. soc.sluzba ne moze obijati ljudima stanove i ulaziti tek tako, bez policije, to je u njihovoj nadleznosti. zovite opet policiju to je njihova stvar. ili vatrogasce... recite da gori 
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#3 Re: Socijalna sluzba vs Policija
policija dolazila tri puta i svaki put kazu da po zakonu ne smiju provaljivati u stan,pa ti sad budi pametanDile wrote:mislim da je tu nadlezna policija, jer oni jedino mogu uci u stan tek tako, a da po tom trebaju zvati soc. sluzbu radi uvidjaja. soc.sluzba ne moze obijati ljudima stanove i ulaziti tek tako, bez policije, to je u njihovoj nadleznosti. zovite opet policiju to je njihova stvar. ili vatrogasce... recite da gori
- Cholina_Lokica
#4 Re: Socijalna sluzba vs Policija
ako neko ima pravo da provali onda je to policija i vatrogasci, i niko drugi...grunt wrote:policija dolazila tri puta i svaki put kazu da po zakonu ne smiju provaljivati u stan,pa ti sad budi pametanDile wrote:mislim da je tu nadlezna policija, jer oni jedino mogu uci u stan tek tako, a da po tom trebaju zvati soc. sluzbu radi uvidjaja. soc.sluzba ne moze obijati ljudima stanove i ulaziti tek tako, bez policije, to je u njihovoj nadleznosti. zovite opet policiju to je njihova stvar. ili vatrogasce... recite da gori,a vjeruj da sam razmisljao o vatrogascima
reci gori, provaljuj... ne vidim drugu opciju
- pajero
#5 Re: Socijalna sluzba vs Policija
Ma ako je takva sitvacija skupe se komsije obiju i vide sta je sa covjekom? Sta sad treba cekati dok ne pocne "nesto cudno smrditi" iz stana??? 
-
Savjetnik Premijera
#6 Re: Socijalna sluzba vs Policija
Mozda ne bi bilo lose, napraviti pismeno obavjestenje i centru za socijalni rad i policiji, pa lijepo na protokol. Jedno je kada se prave pametni usmeno, kada trebaju potpisati da su primili, onda je druga stvar, kontaktiraju se i sefovi.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#7 Re: Socijalna sluzba vs Policija
Policija ne moze provaliti u stan ukoliko nema sudski nalog, ali potrebe kaznenog postupka mogu nalagati da se stan pretrazi i bez naloga, u ovom slucaju se radi o mogucoj opasnosti po neciji zivot ili zdravlje, tako da bi trebali moci provaliti bez naloga.
E sad policija je dobro rekla da prilikom pretrazivanja mora biti prisutan stanar,ili zastupnik mu i dva svjedoka.
To da treba biti prisutan socijalni radnik i predstavnik stanara mislim da nije neophodno.
E sad policija je dobro rekla da prilikom pretrazivanja mora biti prisutan stanar,ili zastupnik mu i dva svjedoka.
To da treba biti prisutan socijalni radnik i predstavnik stanara mislim da nije neophodno.
- kjafiraginica
#8 Re: Socijalna sluzba vs Policija
Mislim da nije stvar za socijalne sluzbe, jer nije u pitanju maloljtno lice. koliko sam ja u toku, policija napravi uvidjaj, pa onda, ukoliko je potrebno da se ukljuci socijalni rad - oni posalju obavjestenje. spcijalni radnik mora biti prisutan u toku akcije samo ako se radi o maloljetnom licu.
mislim da je dobra ideja da posaljes pismeno, policiji.
mislim da je dobra ideja da posaljes pismeno, policiji.
- sodom
#9 Re: Socijalna sluzba vs Policija
A da ga jednostavno nazoveš i pitaš kako je?
- Cholina_Lokica
#10 Re: Socijalna sluzba vs Policija
i sta bi? 
- johnny_blazze
#11 Re: Socijalna sluzba vs Policija
vi kao stanari provalite kazete vidjeli smo dim mislili pozar i eto,to ti je stvarna zabluda i za to se ne odgovara
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12 Re: Socijalna sluzba vs Policija
vidim, policija se treba baviti i socijalnim slučajevima
nije se jedanput zvala policija kada se lift zaglavi
kada policija provali u stan, šta će sa njim? hitnu zvati, ovi će ga obraditi i opet istresti?
a prepune političke nauke socijalnih radnika
nije se jedanput zvala policija kada se lift zaglavi
- kjafiraginica
#13 Re: Socijalna sluzba vs Policija
ne nego ce uputiti slucaj sluzbi socijalne zastite, kao sto objasnih u predhodnom postu.Chmoljo wrote:vidim, policija se treba baviti i socijalnim slučajevima![]()
nije se jedanput zvala policija kada se lift zaglavikada policija provali u stan, šta će sa njim? hitnu zvati, ovi će ga obraditi i opet istresti?
![]()
broj socijalnih radnika nema veze sa tim, oni izvan centre za soc. rad ili neke druge institucije, nemaju nikakve ovlasti, kao i sve profesije. sta ocekujes - da socijalna radnica proovaljuje u stan? vrlo mastovito.
- Co0l
#14 Re: Socijalna sluzba vs Policija
Pa ima li taj covjek vama poznatih srodnika?Ono,dijete bi moglo bez problema da obije ocu stan ako se brine za njegov zivot,niko ga za to ne bi teretio.A mislim da bi policija trebala da to odradi,sakupite se vas nekoliko iz ulaza,ono,savjet stanara i tako to,zovnite policiju,vatrogasce i hitnu i objasnite im situaciju i nedajte im da odu odatle dok neko od njih ne provali stan.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#15 Re: Socijalna sluzba vs Policija
Mislim da bi se i grunt slozio sa mnom da temu zatvorimo.
Ako hoces da je otvorim posalji mi pp.
Ako hoces da je otvorim posalji mi pp.