Lijecenje kristalima i iskustva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

samonikli

#1 Lijecenje kristalima i iskustva

Post by samonikli »

Ovako čujem da u Sarajevu ima neka iscjeljiteljica koja radi sa kristalima i sarajevskim svetim krugom i bosanskom piramidom sunca, kao i iscjeljivanje poremecene vibracije elektromagnetnog polja organizma (aure), navodno osoba se zove Rusmira Skalonjić, da li je neko radio neke tretmane ili je koristio kristale, kakva su iskustva ili slucajno posjetio pomenutu u Sarajevu koliko znam radi!!! Ako moze neko ko ima iskustva sa kristalima ili sa doticnom iscjeljiteljicom!!!
I navodno se taj tretman placa 55 KM , odnosno taj kristal za vracanje ravnoteze u organizam!!!
tranquil

#2 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by tranquil »

Vrlo dobra životna škola, košta samo 55 KM (ima i skupljih).
high_volume

#3 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by high_volume »

tranquil wrote:Vrlo dobra životna škola, košta samo 55 KM (ima i skupljih).
:lol:
samonikli

#4 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by samonikli »

Izvini, nisam bas razumio odgovor, dali si bila na tretmanu ili znas nesto o tome ili si pokusao a nije bilo uspijeha, odnosno da li je to neka prevara ili fora za izvlacenje novca!!!
Hemera

#5 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by Hemera »

samonikli wrote:
Izvini, nisam bas razumio odgovor, dali si bila na tretmanu ili znas nesto o tome ili si pokusao a nije bilo uspijeha, odnosno da li je to neka prevara ili fora za izvlacenje novca!!!
Ja liječim staklenm flašama
samonikli

#6 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by samonikli »

Hemera wrote:
samonikli wrote:
Ja liječim staklenm flašama
Molim vas, ako moze neko ozbiljo nesto da kaze, jer bitno mi je, a znam da sigurno neko ima koje to oprobao i da li ima uspijeha ili da je cuo kako to funkcionice (kristali, energija, aura)... Molim vas
Hemera

#7 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by Hemera »

samonikli wrote:
Molim vas, ako moze neko ozbiljo nesto da kaze, jer bitno mi je, a znam da sigurno neko ima koje to oprobao i da li ima uspijeha ili da je cuo kako to funkcionice (kristali, energija, aura)... Molim vas
Tješi se aurama a drugi će parama.
Alfons Kauders

#8 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by Alfons Kauders »

samonikli wrote: Molim vas, ako moze neko ozbiljo nesto da kaze, jer bitno mi je, a znam da sigurno neko ima koje to oprobao i da li ima uspijeha ili da je cuo kako to funkcionice (kristali, energija, aura)... Molim vas
funkcionise tako sto ti das 55km...

i to je manje vise to...
madtv

#9 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by madtv »

kani se ublehe...

kakvi kristali i folovi golovi, sve je to placebo efekat
izadji negdje u prirodu, zelenilo, vidjeces kao se ravnoteza vraca u organizam, jos dodas tome fzicke aktivnosti - odmah si na sedmom nebu...

PS: kristali jedino pozitivno djeluju na zene ;)
kurty

#10 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by kurty »

Ovo isto sa magnetnim narukvicama
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by PipiDugaDevetka »

ira.m

#12 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by ira.m »

....
Last edited by ira.m on 23/09/2011 04:13, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

idicaa wrote:opet neka ubleha....ali sada sa kristalima...samo im imena izmjene a namjera ostaje ista....
Nije ubleha, zar nisi čula da kristali imaju piezoelektrični efekat kada se mehanički protresu?
http://bs.wikipedia.org/wiki/Piezoelektricitet
callmethebreeeze

#14 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by callmethebreeeze »

garant si pod sihrima kad se zelis lijeciti kristalima. jedini lijek za tvoju bolest je salijevanje strave.
Neregistrirani

#15 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by Neregistrirani »

samonikli wrote:Ovako čujem da u Sarajevu ima neka iscjeljiteljica koja radi sa kristalima i sarajevskim svetim krugom i bosanskom piramidom sunca, kao i iscjeljivanje poremecene vibracije elektromagnetnog polja organizma (aure), navodno osoba se zove Rusmira Skalonjić, da li je neko radio neke tretmane ili je koristio kristale, kakva su iskustva ili slucajno posjetio pomenutu u Sarajevu koliko znam radi!!! Ako moze neko ko ima iskustva sa kristalima ili sa doticnom iscjeljiteljicom!!!
I navodno se taj tretman placa 55 KM , odnosno taj kristal za vracanje ravnoteze u organizam!!!
Sve strasnije od strasnijeg....kakve samo metode koristi. Pa, procita li ti sta napisa?
Da li ikad iko izmjerio tu famoznu ravnotezu organizma, sta to uopste znaci, pa da se onda moze mjeriti da li je neki organizam u ravnotezi, te da li je u nju vracen?????

Preporucujem procitati http://www.filestube.com/d04b805bdfdf24 ... tails.html kristali na str. 142.
tranquil

#16 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by tranquil »

Ova gospođa zna sve - ona je bioenergičar, fitoterapeut, astrolog i vidovnjak, pa se i po tome vidi da nema zezanja. Kristali su to...

EDIT: Ispravak netačnog navoda.
Last edited by tranquil on 27/08/2010 00:41, edited 1 time in total.
kriticarka_nikova

#17 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by kriticarka_nikova »

Kristali zrače energijom koja na pozitivan nacin utice na ljude. Kristali kupe negativnu energiju, ali to je ista stvar i sa svijećama, kao i sa drvecem.
Malo si me zbunio sa postavljanjem pitanja: pitao si za tu neku Rusmiru i ujedno si pitao da li je neko koristio kristale?
Sto se tice Rusmire ne znam o kome se radi, a iskreno ne volim nikakva reklamiranja, a sto se tice rada sa kristalima to možes probat i ti sam. Kupis univerzalni kristal koji je za svih 7 chakri (onaj koji koriste reikisti) i onda procitas upute (kako se taj kristal koristi) i eto ti. Samo sto ga neko mora “programirati” ko se bavi time, a to obicno rade i sami prodavaci.
Ne znam tacno, ali nekako mi zvuciš kao da ti je neko obolio u porodici? Ne trazim da mi odgovoris to ja mislim na glas.

Ja ne znam kad cemo mi Bosanci doc pameti? Ako je decko dosao na forum da ovim putem nadje lijeka, zasto se ismijavate njegovoj muci?
tranquil

#18 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by tranquil »

kriticarka_nikova wrote:Ne znam tacno, ali nekako mi zvuciš kao da ti je neko obolio u porodici? Ne trazim da mi odgovoris to ja mislim na glas.

Ja ne znam kad cemo mi Bosanci doc pameti? Ako je decko dosao na forum da ovim putem nadje lijeka, zasto se ismijavate njegovoj muci?
Doći će svako pameti kada mu uzmu pare i ostave ga u istom ili gorem stanju, samo sa počišćenim računom.

Imao sam oboljelog u porodici dugo vremena, godinama. Raznih iscjelitelja, kristalaša, vidovnjaka i sličnih se u tom periodu javljalo preko "pouzdanih prijatelja i rodbine" koliko god hoćeš, tako da ne moraš igrati na tu kartu "dolaska pameti". Tako ovi i zarađuju, para se uzima dok je suza u oku. Kao što sam rekao, nema u tome ništa neozbiljno, to je ozbiljan biznis, na njemu je samo da da svoje pare i svoju pozitivnu energiju (za kristala).
PipiDugaDevetka

#19 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

tranquil wrote:Izdavač Aure se inače i sam bavi kristalima, a duhovni je mentor Semira Osmanagića koji ga je i doveo ovdje, tako da se odmah vidi da je neki ozbiljan biznis u pitanju. A ova gospođa zna sve - ona je bioenergičar, fitoterapeut, astrolog i vidovnjak, pa se i po tome vidi da nema zezanja. Kristali su to...
Pretpostavljam da je Sarajevski sveti krug posjeta Turbetu 7 braće, crkvi Svetog Ante, Staroj pravoslavnoj crkvi i Sinagogi, te davanje priloga.

Novost za mene je da i Piramida sunca ima ljekovita svojstva.
Neregistrirani

#20 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by Neregistrirani »

kriticarka_nikova wrote:
Ako je decko dosao na forum da ovim putem nadje lijeka, zasto se ismijavate njegovoj muci?
Ni slucajno se ne ismijavam nicijoj muci, znam dokle je stiglo kad se okrece ovakvom nacinu lijecenja, ali sam bijesan na ove ublehase koji ce zamajavati bolesnika i porodicu za "samo" 55 KM po terapiji! Kakav, bolan, sarajevski krug, kakvo kamenje, kakvo brdo kraj Visokog...kakav je to lijek!?
madtv

#21 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by madtv »

@kriticarka...

onda smo se svi fino trebali sloziti i reci covjeku: "da, idi tamo kod tih "kristalasa" da ti pomognu"...
ma dajjjjj

mislim da smo mu vise pomogli time sto smo rekli da je to ubleha i da se okane corava posla...
kriticarka_nikova

#22 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by kriticarka_nikova »

Ovako.
Kristal o kojem sam ja govorila kosta 15 KM, ali ako ti je i to skupo probaj sa solarnom yogom. O tome malo vise prouci na googlu.
No, ako ti je mrsko i to, onda evo vam za sve jedan besplatan test. Oni koji boluju od neke bolesti mogu da isprobaju…
Voda je najljepše i najzdravije pice koje nam je priroda dala.
40 dana pij vodu (ali sto vise-najvise 6 litara), ali vodu koju si prethodno izlozio Suncu u staklenoj flasi. Flasa mora biti na zemlji (bez trave) ili na stijeni. Nikako na vjestackom betonu.
Voda je nevjerojatan lijek.

Ko nece da vjeruje-njegova stvar.
madtv

#23 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by madtv »

voda != kristali...
samonikli

#24 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by samonikli »

PipiDugaDevetka wrote:
tranquil wrote:Izdavač Aure se inače i sam bavi kristalima, a duhovni je mentor Semira Osmanagića koji ga je i doveo ovdje, tako da se odmah vidi da je neki ozbiljan biznis u pitanju. A ova gospođa zna sve - ona je bioenergičar, fitoterapeut, astrolog i vidovnjak, pa se i po tome vidi da nema zezanja. Kristali su to...
Pretpostavljam da je Sarajevski sveti krug posjeta Turbetu 7 braće, crkvi Svetog Ante, Staroj pravoslavnoj crkvi i Sinagogi, te davanje priloga.

Novost za mene je da i Piramida sunca ima ljekovita svojstva.
Pozdrav, da gospođa koju sam naveo naprijed, spominjala je Turbe 7 braće, crkvu Svetoh Ante i da se daa neki milodar, kao poklon ali podjedanko, to je taj vjerovatno Sarajevski sveti krug.
samonikli

#25 Re: Lijecenje kristalima i iskustva

Post by samonikli »

kriticarka_nikova wrote:Kristali zrače energijom koja na pozitivan nacin utice na ljude. Kristali kupe negativnu energiju, ali to je ista stvar i sa svijećama, kao i sa drvecem.
Malo si me zbunio sa postavljanjem pitanja: pitao si za tu neku Rusmiru i ujedno si pitao da li je neko koristio kristale?
Sto se tice Rusmire ne znam o kome se radi, a iskreno ne volim nikakva reklamiranja, a sto se tice rada sa kristalima to možes probat i ti sam. Kupis univerzalni kristal koji je za svih 7 chakri (onaj koji koriste reikisti) i onda procitas upute (kako se taj kristal koristi) i eto ti. Samo sto ga neko mora “programirati” ko se bavi time, a to obicno rade i sami prodavaci.
Ne znam tacno, ali nekako mi zvuciš kao da ti je neko obolio u porodici? Ne trazim da mi odgovoris to ja mislim na glas.

Po ovako, konkretno ću ti odgovriti,radi se čak i o sihirima (nagaz), to mi je ova godspođa potvrdila u telefonskom razgovoru, samo sam joj reko datum rođenja i sat,pa je cak i objasnila neke pojave koje se meni desavaju, sto mi se poklopilo. Ona se koliko sam shvatio bavi i sihrima, madfa je to ona prva pomenula ja sam samo pitao za kristale, da bi nakon toga ona spomenula da radi i razne uroke odnosno sihire.
Post Reply