Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zanima me koje kremaste sireve koristite za kolače i torte od sira
skoro u svakom receptu piše philadelphia sir al ga ovdje nema kupiti pa me zanima šta bi tj koji bi sir mogao poslužiti kao zamjena
ako u receptu piše do 200g sira stavljam dukatelu ili abc, al ima recepata sa pola kg sira
naatasha ja stavljam bilo koji sir skuta slovenacka,ako imam taze mladi sir i njega samo ga protisni kroz cjediljku.philadelphiju nestavljam jer jedno skupa je za kolace praviti od nje ako ti treba kila sira drugo dobro je masna a one "lahke" proizvode nekoristim.Nas mladi sir kad je svjez je u kolacima supeeeeer ocijedi ako ima malo vise vode ili dodaj pudinga u prahu ili gustina,brasna ili vec koji sastojak stavljas.Sretno!
karanana wrote:imas philadelphiju kupiti u mercatoru.
ali jeste skuplja u odnosu na alternativu.
Nema kupiti, merkator je ne uvozi vec godinama.
U Sa nema nigdje da se kupi, nema gdje nisam trazila, i svi su mi rekli isto.
ne uvozi se jer je preskupa a potraznja premala.
ladyblue18 wrote:
Nema kupiti, merkator je ne uvozi vec godinama.
U Sa nema nigdje da se kupi, nema gdje nisam trazila, i svi su mi rekli isto.
ne uvozi se jer je preskupa a potraznja premala.
Poprilično mnogo sam siguran da sam je vidio neki dan, ako ne u Interexu. Ne znam kad si zadnji put provjeravala, ali mislim da sam je vidio u Interexu.
smio bih se zakleti da sam je prije 10ak dana vidio u velikom merkatoru. sjecam se jer sam se i ja iznenadio kad sam je vidio na polici u frizideru. bas danas idem tamo nesto pa cu bas ponovo pogledati.
Ima od nedavno od Vindije sir za kolače pakovanje od 1/2 kg odličan je. Moskapone ti nije sir, više je kao naš slatki kajmak sa velikim procentom masnoće.
bio sinoc u merkatoru. imaju tri vrste philadelphije: clasic, light i onaj zeleni za onim biljkama. cini mi se da je cijena paketa 3,60 ili tako nesto, ne znam tezinu
karanana wrote:bio sinoc u merkatoru. imaju tri vrste philadelphije: clasic, light i onaj zeleni za onim biljkama. cini mi se da je cijena paketa 3,60 ili tako nesto, ne znam tezinu
Hvala karanana
A vala ne davala ja silne pare za mascarpone taman za lijeka da mi treba, kad ima divnih recepata na internetu za domaci mascarpone a ubjedljivo jeftiniji.
karanana wrote:bio sinoc u merkatoru. imaju tri vrste philadelphije: clasic, light i onaj zeleni za onim biljkama. cini mi se da je cijena paketa 3,60 ili tako nesto, ne znam tezinu
Hvala karanana
A vala ne davala ja silne pare za mascarpone taman za lijeka da mi treba, kad ima divnih recepata na internetu za domaci mascarpone a ubjedljivo jeftiniji.
Pa i ovaj o kojem karanana priča je jednako skup kao mascarpone, ako ne i skuplji. Ovo 3,60 je oko 200 grama. Ja kolače radim sa mladim sirom, dodam malo vrhnja za šlag i budu fenomenalni. Ali ne kupujem ove zbregov, dukat i sl mlade sireve, već kod jedne tete, mladi sir u kriškama, nimalo ne kisi, kupim uvijek više, jer usput dok pravim tortu pola pojedem...
Mascarpone je bas skup a koristim ga samo za Tiramisu.
Inace koristim QUARK..ja apsolutno nemam pojma kako da to prevedem, iliti Topfen, translejter kaze ZAPUSIVAC, ali sigurno nije to to
Koristim ga za Cheesecake