Klizna kapija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
arnes86

#1 Klizna kapija

Post by arnes86 »

Zelio bih da napravim kliznu kapiju sa otvaranjem pomocu daljinskog upravljaca...Ako neko zan kako da to napravim i ako zna mi objasniti u nekoliko slika kako i sta sve treba da mi pomogne..Takodje molim sve one koji se ne razumiju da ne stavljaju postove ovdje jer dzabe gube svoje a i moje vrijeme...

Hvala unaprijed....
zambaklija

#2 Re: Klizna kapija

Post by zambaklija »

hoćeš lebdeću ili sa točkom?lebdeća je komplikovanija i dosta skuplja,jer tu ti treba statičar koji mora da izračuna koji presjek cijevi(mogu samo četvrtaste)a onda tu ti je potreban i pogon koji isto nije jeftin i neznam dali takvo što ima kod nas.A ova sa točkom onda ti netreba statičar ali zato ti opet treba pogon.Mada dobar elektrotehničar u suradnji sa dobrim bravarom i to može napraviti ;-)
arnes86

#3 Re: Klizna kapija

Post by arnes86 »

Ma sa tockom mi treba..Malo sam citao po forumima ali nisam bas nigdje nasao ono sto meni treba..Znaci do motora pa do daljinskog sta sve treba i kako da se uradi....
Sunrise00

#4 Re: Klizna kapija

Post by Sunrise00 »

arnes86 wrote:Ma sa tockom mi treba..Malo sam citao po forumima ali nisam bas nigdje nasao ono sto meni treba..Znaci do motora pa do daljinskog sta sve treba i kako da se uradi....
a ti hoces sve sam da napravis? Zar nije lakse platiti nekome ko stvarno zna i ko se razumije u to :-?
zambaklija

#5 Re: Klizna kapija

Post by zambaklija »

ako si iskusan bravar onda dobro uspjeće ti a ako si nako samo nadaren,savjetujem ti mani se ćorava posla neće izići na dobro.Imaju gotove komponente za to,motor sa zubčanicima gdje ti je opet potrebna zubčasta šina ili za mene najbolje rješenje elektromotor sa gumenim točkovima koji pokreće kapiju.Ali opet ti kažem za to ti treba dobar elektrotehničar i bravar ako to budeš sve pravio,kupi gotovo.

evo ti par primjera:w.w.w.teknika.cz/de/kategorie/schienenlose-einfahrtstore.aspx
w.w.w.heinze.de/hbo/typID_53/obID_74335/kustnr_461/module_2000/modulePageID_1/context_1/hofschiebetore-aus-stahl.html

a najbolje priupitaj ovdje:w.w.w.inox.ba/i/cpg/thumbnails.php?album=24 :mrgreen:

sretno
arnes86

#6 Re: Klizna kapija

Post by arnes86 »

Hvala u svakom slucaju..Ali rekoh da malo vrijeme uskratim dok je ovoag Ramazana..Da se malo necim zabavim pa da sebi to narpavim..Hvala i pozzz
neretvaa

#7 Re: Klizna kapija

Post by neretvaa »

Majstor, ili ne....
Samo da ti dam par smjernica sto se tice klizecih kapija.
Nemoj da ti stoper bude neki profil. Kada kazem stoper, mislim da stvrarcicu koja zaustavlja kapiju.
Vidjeo sam dosta kapija, koja kada se zaustavi pravi ogromnu kolicinu buke.

Nemoj da ti tockovi budu od plastike. Za sto manju kolicinu buke, i ovo ti je veoma vazno.

Pozdrav,
Post Reply