Vjenčanje sa američkim državljanom

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
leyla_222

#1 Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by leyla_222 »

dali netko zna stranicu gdi se moze pogledati informacija vezana za vjenacavanje sa americkim drzavljanom.
Interesuje me sta sve treba uvezi toga i da li je "tezak proces".
melb26sa

#2 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by melb26sa »

Mislis na vjencanje u BiH sa americkim drzavljaninom ili vjencanje u Americi? Ako je ovo prvo, onda imas info na web stranici americke ambasade i info na web stranici opstine Centar, Sarajevo.

Ako te interesuje imigraciona viza za USA preko braka sa US drzavljaninom vise info na visajourney.com gledaj GUIDES -IR-CR-1 spouse visa. Imas i par tema za Srbiju i BiH bas o tome.
leyla_222

#3 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by leyla_222 »

Ja sam u Californiji na studentskoj vizi al imam momka koji bi da se vjenca sa mnom da dobijem tu neku boravicnu da mogu i da radim .
On je amerikanac a ja sam Svedski drzavljanin.
Tako da sam u americi zasada.
leyla_222

#4 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by leyla_222 »

Takodjer da li neko zna taj postupak tog procesa kako ide jer mi smo mislili da odemo u Las Vegas i da se vjencamo i jeli bolje posle ici preko advokata i taziti papaire ili kako vec to ide :(
melb26sa

#5 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by melb26sa »

leyla_222 wrote:Takodjer da li neko zna taj postupak tog procesa kako ide jer mi smo mislili da odemo u Las Vegas i da se vjencamo i jeli bolje posle ici preko advokata i taziti papaire ili kako vec to ide :(

Interesuje te Adjustment of Status from Student Visa: prati ovaj guide - prvo sve formulare i uputstva downloadujte, iscitajte i onda ispunite. Nema potrebe ici preko advokata ako znate sami ispuniti par formulara.

http://www.visajourney.com/content/i130guide2

Trebaces jos uraditi ljekarski pregled kod civil surgeona - nadam se da negdje imas knjizicu vakcinacija koje si dosada primila da te ne moraju dodatno bosti - BTW, test na HIV se vise ne radi kao ni HPV vakcina da znas da odbijes ako ti ponude (ima doktora koji ce sve ponuditi iako se ne mora primiti/uraditi - sve za pare).

U medjuvremenu, najbolje da zarucnik/muz naruci tax transcripts - forma 4506-T sa irs.gov za zadnje 3 godine poreza. Ako ne zadovoljava kriterije da sam bude tvoj sponzor za I-864 - affidavit of support, onda cete morati imati co-sponsor i njima ce traziti isto transkripte poreza pa ce trebati naruciti transkripte.

A da, za vjencanje - u LV bi to trebalo biti brzo da se dobije marriage certificate - plati jos nekoliko kopija (mozda 3-4) da imas ako ti zatreba. Svi papiri koji se salju sa formularima su obicne neovjerene fotokopije, ORIGINALE nosis na intervju ako vas pozovu.
leyla_222

#6 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by leyla_222 »

SUper bas vam hvala svima nadam se uspjet ce ovaj "lazni brak"...posto je samo 1 godina razlike izmedju mene i ovog momka.
Ja sam cula da je bolje ici preko advokata jer kao netraze dosta dokaza da je "lazan brak" ili mozda to nije uopce tacno..i da je brzi postupak :)
melb26sa

#7 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by melb26sa »

leyla_222 wrote:SUper bas vam hvala svima nadam se uspjet ce ovaj "lazni brak"...posto je samo 1 godina razlike izmedju mene i ovog momka.
Ja sam cula da je bolje ici preko advokata jer kao netraze dosta dokaza da je "lazan brak" ili mozda to nije uopce tacno..i da je brzi postupak :)
Lejla,
de malo na NY Times pa pogledaj Stokes interview - ima par dobrih clanaka o imigraciji. Ne znam cemu "lazan brak" navod - ili ste u braku ili niste, imigraciono to zna prepoznati sa ili bez advokata u prici. Postupak nije nista brzi sa advokatom, naprotiv, moze produziti jer advokatu salju sve papire - ako je on/ona iole zaboravan, moze do svega doci - neodgovaranje na RFE (request for evidence) u zadanom roku npr.
melb26sa

#8 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by melb26sa »

willson wrote:Lejla ,

ja se mogu kladiti da gospodin sa nickom Melb26sa radi za DHS / CBP samo nisam siguran dali je CBP , ICE ili USBP?
Ako nije puno moze odgovor na PP a ja mislim da radi na FL. ;-)
Zato suzdrzi se od komentara tipa "lazan brak" i sl.
Sorry, melb ne radi ni za jednu federalnu agenciju vec za privatnu firmu koja veze nema sa imigracijom. Samo prenosim licna iskustva u ove 4 godine koliko sam imala prilike susretati se sa USCISom. I nije gospodin vec gospodja :D
Chubbie

#9 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by Chubbie »

prosla sam kroz sve to.. bila na J1 vizi

samo je u mom slucaju "pravi brak" ali to nije bitno..

znaci mozes nakon vjencanja da zakazes appointment u imigracionom, to mozes uraditi online..odaberes datum i vrijeme kad ti odgovara i odes..fino ti sve objasne i daju ti potrebne aplikacije. e kad sve trazeno posaljes sa cca 1350 USD koliko aplikacije i otisci kostaju, ne znam da li je doslo do izmjena i da li je drugacije u tvom state-u, ja sam u NC, onda ce ti poslati pismo kojeg se datuma moras pojaviti tamo sa izabranikom..

obavezno nosite burme na ruci, posudite od prijatelja ako vam se ne da bacati novac. napravi sto mozes vise zajednickih fotografija, sami, sa drustvom.. budi kreativna, malo fake njeznosti nije na odmet..i ponesi album.
obavezno da znate datume rodjenja, imena roditelja, i sl..jedno o drugom.
ako budu pitali zasto Las vegas, recite da vam je to ujedno i medeni mjesec..
kad zavrsite to onda ce ti poslati work permit i nakon nekog vremena temporary green card.. 2g poslije cete imati novi inerview da provjere jeste li jos u braku i onda ce ti dati stalnu boravisnu dozvolu..
[b]nemoj nikako uzimati advokata[/b]..bezvezno bacanje para.. sve mozes sama ispuniti a ni proces ne moze biti ubrzan sa ili bez advokata. znam slucaj gdje je advokat uzeo 4000USD a jos zeznuo stvar pa upisao pogresnu adresu i ljudi cekali mjesecima da dobiju datum za interview.

mi nismo imali nikakvih problema s obzirom da smo se vjencali prije nego je muz postao citizen..tek nakon godinu aplicirali pa smo otisli trudni na interview i fotke zaboravili ponijeti :lol: kaze on nismo ponijeli slike, al imamo facebook ako hocete da provjerite :lol: :lol: zena nesto tipka po racunaru i samo ga poglede preko naocala..

i nek te razlika u godinama ne brine mi smo isto godiste, a moja drugarica je starija od muza 5g pa su opet prosli bez problema.. samo se opusti i sretno :-D
leyla_222

#10 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by leyla_222 »

Chubbie wrote:prosla sam kroz sve to.. bila na J1 vizi

znaci mozes nakon vjencanja da zakazes appointment u imigracionom, to mozes uraditi online..odaberes datum i vrijeme kad ti odgovara i odes..fino ti sve objasne i daju ti potrebne aplikacije. e kad sve trazeno posaljes sa cca 1350 USD koliko aplikacije i otisci kostaju, ne znam da li je doslo do izmjena i da li je drugacije u tvom state-u, ja sam u NC, onda ce ti poslati pismo kojeg se datuma moras pojaviti tamo sa izabranikom..

obavezno nosite burme na ruci, posudite od prijatelja ako vam se ne da bacati novac. napravi sto mozes vise zajednickih fotografija, sami, sa drustvom.. budi kreativna, malo fake njeznosti nije na odmet..i ponesi album.
kad zavrsite to onda ce ti poslati work permit i nakon nekog vremena temporary green card.. 2g poslije cete imati novi inerview da provjere jeste li jos u braku i onda ce ti dati stalnu boravisnu dozvolu..
[b]nemoj nikako uzimati advokata[/b]..bezvezno bacanje para.. sve mozes sama ispuniti a ni proces ne moze biti ubrzan sa ili bez advokata. znam slucaj gdje je advokat uzeo 4000USD a jos zeznuo stvar pa upisao pogresnu adresu i ljudi cekali mjesecima da dobiju datum za interview.

mi nismo imali nikakvih problema s obzirom da smo se vjencali prije nego je muz postao citizen..tek nakon godinu aplicirali pa smo otisli trudni na interview i fotke zaboravili ponijeti :lol: kaze on nismo ponijeli slike, al imamo facebook ako hocete da provjerite :lol: :lol: zena nesto tipka po racunaru i samo ga poglede preko naocala..

i nek te razlika u godinama ne brine mi smo isto godiste, a moja drugarica je starija od muza 5g pa su opet prosli bez problema.. samo se opusti i sretno :-D

Super..bas ti hvala!
Samo me interesuje jeli vazno koliko novca osoba za koju se udajem zaradjuje?
Ja inace imam svoj prihod od "scholasrship " iz Svedske tako da nisam ovde neki socijalni slucaj.
leyla_222

#11 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by leyla_222 »

Chubbie wrote:prosla sam kroz sve to.. bila na J1 vizi

I treba li da imamo zajednicki konto na banci??
admirj

#12 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by admirj »

leyla_222 wrote:

Treba.

Imam osjecaj da ti taj cijeli proces ne uzimas bas za ozbiljno i mislis da je jednostavno.

Prvo, jesi li svjesna da obadvoje cinite ilegalni akt, za koji ti mozes biti deportovana a on moze zavrsiti u zatvoru? I to vrlo lako.

Trazit ce vam: Potvrde o vjencanju, potvrde da zivite na istoj adresi odredjeno vrijeme prije pocetka procesa i naravno u toku cijelog procesa. Zajednicke racune. Imacete obadvoje interview posebni gdje ce vas pitati mnoga detaljna pitanja o drugoj osobi. Porezi, itd. Nek jednom nesto posumnjaju i kraj je price.

I da, ne kontam zasto idete u Las Vegas? Zar se brak nemoze sklopiti u Cali? Vi kao da trazite "jednostavan put", koji moze biti jako sumnjiv..
leyla_222

#13 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by leyla_222 »

admirj wrote:
leyla_222 wrote:
"ozbiljno??'

A sta da se kaze za osobe koje se vjencaju i Iranu i drugim zemljama pa dodju ovde vec vjencani i traze papire i dobiju bez problema....cula sam za dosta takvih primjera iz irana i od svakakvih GRoznih zemalja sto su se vjencali i dosli ovde i nakon sto su dobili papire razveli.

Kako da njih provjere ako su se tamo vjencali ?smjesno
Treba.

Imam osjecaj da ti taj cijeli proces ne uzimas bas za ozbiljno i mislis da je jednostavno.

Prvo, jesi li svjesna da obadvoje cinite ilegalni akt, za koji ti mozes biti deportovana a on moze zavrsiti u zatvoru? I to vrlo lako.

Trazit ce vam: Potvrde o vjencanju, potvrde da zivite na istoj adresi odredjeno vrijeme prije pocetka procesa i naravno u toku cijelog procesa. Zajednicke racune. Imacete obadvoje interview posebni gdje ce vas pitati mnoga detaljna pitanja o drugoj osobi. Porezi, itd. Nek jednom nesto posumnjaju i kraj je price.

I da, ne kontam zasto idete u Las Vegas? Zar se brak nemoze sklopiti u Cali? Vi kao da trazite "jednostavan put", koji moze biti jako sumnjiv..
jefferson

#14 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by jefferson »

kad dodju iz Irana mogu traziti azil, jer USa i Iran nemaju diplomatske odnose, itd, itd. isto kad Kubanci dodju u ameriku automatski mogu traziti drzavljanstvo.
Ti si iz BiH, po njima normalne zemlje, i ne mozes traziti azil itd.
ja ti savjetujem da igras po pravilima i manje se vodis teorijom "rekla-kazala" !
VertigoCCC

#15 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by VertigoCCC »

Znam da ste svi se ispisali sto ste imali, ali da li je bolje vjencati se u BiH ili u Americi da bi se dobio zeleni karton? Ja sam zavrsila fakultet ovdje, i ne mogu da nadjem posao, a moj momak zivi u Americi vec 11 godina,ima americko drzavljanstvo i htjeli bismo da se vjencamo legitimno da zivimo zajedno u Americi. Kako nam je najlakse da budemo zajedno u americi, i ja bih tamo prevela diplomu i trazila posao, zabavljamo se vec dvije godine, on je dva puta dolazio ovdje. Ako je bolje da odemo u Ameriku i vjencamo se, koju bih vizu ja trebala uzeti da odem uopce tamo pa da se vjencam tamo, jako me je strah da ne misle da nesto mutim, pa zelim sve legitimno uraditi. Bilo kakva pomoc je dobrodosla.
melb26sa

#16 Re: vjencanje sa americkim drzavljanom

Post by melb26sa »

VertigoCCC wrote:Znam da ste svi se ispisali sto ste imali, ali da li je bolje vjencati se u BiH ili u Americi da bi se dobio zeleni karton? Ja sam zavrsila fakultet ovdje, i ne mogu da nadjem posao, a moj momak zivi u Americi vec 11 godina,ima americko drzavljanstvo i htjeli bismo da se vjencamo legitimno da zivimo zajedno u Americi. Kako nam je najlakse da budemo zajedno u americi, i ja bih tamo prevela diplomu i trazila posao, zabavljamo se vec dvije godine, on je dva puta dolazio ovdje. Ako je bolje da odemo u Ameriku i vjencamo se, koju bih vizu ja trebala uzeti da odem uopce tamo pa da se vjencam tamo, jako me je strah da ne misle da nesto mutim, pa zelim sve legitimno uraditi. Bilo kakva pomoc je dobrodosla.
Opcija 1: vjerenicka viza - duzina trajanja procesa od slanja peticije do vize u pasosu 8-10 mjeseci*. Po ulasku u zemlju imate 90 dana da se vjencate i tako ispunite uslove vize. Nakon toga saljete za Adjustment of Status (dodatnih $1070) i cekate minimalno 90 dana za radnu dozvolu i do 6-7 mjeseci za zelenu kartu.

Opcija 2: supruznicka viza. Mozete se vjencati i u BiH i onda poslati papire za I-130. Duzina procesa slanja peticije do vize u pasosu 8-10 mjeseci*. Po ulasku u zemlju viza sa pecatom postaje privremena zelena karta godinu dana ili dok ti prava zelena karta ne dodje na kucnu adresu. Poceti raditi mozes odmah iduci dan iako ti je potreban i SS broj (dvije sedmice nakon ulaska u zemlju mozes u SSA ured i traziti broj).

visajourney.com/forums
http://www.visajourney.com/content/guides
Upute za vjerenicku vizu: http://www.visajourney.com/forums/index ... ge=k1guide
Nakon vjencanja slijedi Adjustment of Status: http://www.visajourney.com/forums/index ... ge=k1k3aos

Upute za supruznicku vizu: http://www.visajourney.com/forums/index ... i130guide1

Sve formulare navedene u uputama mozes naci na http://www.uscis.gov i uvijek na ovoj stranici skini "najsvjeziju" formu - edicije se mijenjaju i nekad znaju odbiti formular ako nije odgovarajuce "svjezine".

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/ ... f3d6a1RCRD

Edit: * prosjek - moze trajati krace ali moze trajati i duze. Trenutno treba bar 5-6 mjeseci da USCIS odobri peticije (bilo da je za vjerenicku ili supruznicku vizu) a onda ide u NVC odakle vjerenicka ide za ambasadu u roku par sedmica a supruznicka ceka papire da se posalju za vizu - affidavit of support, DS-230, policijsko i sudsko uvjerenje... sto se to prije posalje, prije se zavrsi sa NVC i prije dobije datum intervjua - znaci na vama je.
VertigoCCC

#17 Re: Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by VertigoCCC »

Vjerovatno cu ici na vjerenicku vizu, nisu problem pare. Nadam se da cete biti ovdje na forumu kada apliciramo za to, ne zelimo uzimati advokata, traze nam dosta para, mislim da uz malo pomoc prijatelja mozemo popuniti formulare. Gledala sam guides na visajourney i ne izgleda tesko, imas checklist i flowcart, ali drugacije je kada nam neko pokazuje kako i sta neko ko je prosao kroz to. I buduci da mi je zarucnik trenutno ovdje, postoji li ista da bih ja mogla ovdje vec popuniti da njemu olaksam tamo, npr. nesto sto treba moj potpis pa da ne bi faksirali i to, sve bih ja to odmah ovdje popunila i da ne moramo faxirati, jer ce on meni mislim morati poslati nesto iz USA kada se spremali na interview. Bila bih vam zahvalna ako bi mi neko pomogao oko toga.
Dead Man Walking

#18 Re: Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by Dead Man Walking »

VertigoCCC wrote:Vjerovatno cu ici na vjerenicku vizu, nisu problem pare. Nadam se da cete biti ovdje na forumu kada apliciramo za to, ne zelimo uzimati advokata, traze nam dosta para, mislim da uz malo pomoc prijatelja mozemo popuniti formulare. Gledala sam guides na visajourney i ne izgleda tesko, imas checklist i flowcart, ali drugacije je kada nam neko pokazuje kako i sta neko ko je prosao kroz to. I buduci da mi je zarucnik trenutno ovdje, postoji li ista da bih ja mogla ovdje vec popuniti da njemu olaksam tamo, npr. nesto sto treba moj potpis pa da ne bi faksirali i to, sve bih ja to odmah ovdje popunila i da ne moramo faxirati, jer ce on meni mislim morati poslati nesto iz USA kada se spremali na interview. Bila bih vam zahvalna ako bi mi neko pomogao oko toga.
Samo prati visajourney i to je to. Nema nikakve specijalne price, tamo je sve jasno i detaljno objasnjeno.
Jack Be Nimble

#19 Re: Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by Jack Be Nimble »

Neka vam je sa srecom!
melb26sa

#20 Re: Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by melb26sa »

VertigoCCC wrote:Vjerovatno cu ici na vjerenicku vizu, nisu problem pare. Nadam se da cete biti ovdje na forumu kada apliciramo za to, ne zelimo uzimati advokata, traze nam dosta para, mislim da uz malo pomoc prijatelja mozemo popuniti formulare. Gledala sam guides na visajourney i ne izgleda tesko, imas checklist i flowcart, ali drugacije je kada nam neko pokazuje kako i sta neko ko je prosao kroz to. I buduci da mi je zarucnik trenutno ovdje, postoji li ista da bih ja mogla ovdje vec popuniti da njemu olaksam tamo, npr. nesto sto treba moj potpis pa da ne bi faksirali i to, sve bih ja to odmah ovdje popunila i da ne moramo faxirati, jer ce on meni mislim morati poslati nesto iz USA kada se spremali na interview. Bila bih vam zahvalna ako bi mi neko pomogao oko toga.
Visajourney ce vam dosta pomoci - imate podforum Europe i BH, Serbia mozda cak i Croatia teme gdje clanovi postavljaju i odgovaraju na bh jezicima.

Sto ce vam traziti od formulara sa originalnim potpisima je G-325a (biographical information) za vjerenicu i vjerenika. Takodjer i pisma namjere za vjencanje u Americi - napomena da cete morati donijeti "updated" pisma namjere na intervju, da ne bude iznenadjenja.
Trebace vam i slike (velicina kao za americku vizu - 5x5 cm) i naravno dokazi da ste se upoznali/vidjeli u zadnje dvije godine - znaci kopije njegovog pasosa i ulaznih/izlaznih pecata u BiH, kopije racuna sa bankomata, slike sa vama, porodicom, ako je kupio vjerenicki prsten, kopija racuna, kopije avio karata - boarding passes.
Napominjem za sve dokaze (osim slika) neka salje kopije, original se moze ponijeti na intervju.
Uvijek napraviti bar kopiju-dvije originalnog seta dokumenata prije slanja - razlog: USCIS ponekad zagubi aplikaciju, treba uvijek biti spreman.

Imate primjere ispunjenih formulara ovdje: http://www.visajourney.com/content/examples

Samo idite sa checklist za vjerenicku vizu, download formulare sa uscis.gov i pratite primjere da ih sami ispunite. Advokat vam ne treba.

Sretno!
VertigoCCC

#21 Re: Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by VertigoCCC »

Melbb..Doslo je vrijeme da skupim sta treba ovdje i da momak krene u USA i preda za k1 vizu, znaci 325 i pismo namjene je sto trebamo ovdje potpisati, plus slike i dokaze o postojanju veze. Ima li jos kakvih olaksica da nam moze pomoci. I koji datum je najbolje da stavimo kada potpisivali pismo i koliko primjeraka da napravimo. Malo smo nervozni, bilo kakav savjet da nas postedi panike bi dobrodosao. :)))
melb26sa

#22 Re: Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by melb26sa »

VertigoCCC wrote:Melbb..Doslo je vrijeme da skupim sta treba ovdje i da momak krene u USA i preda za k1 vizu, znaci 325 i pismo namjene je sto trebamo ovdje potpisati, plus slike i dokaze o postojanju veze. Ima li jos kakvih olaksica da nam moze pomoci. I koji datum je najbolje da stavimo kada potpisivali pismo i koliko primjeraka da napravimo. Malo smo nervozni, bilo kakav savjet da nas postedi panike bi dobrodosao. :)))
Ne znam kad ce poslati peticiju ali mozete staviti datum kad potpisete pismo namjere - je li to dan kad ide nazad u USA, ili danas, nema veze. Sacuvao je boarding passes za dokaz da ste se sreli, ako je uzimao pare s bankomata i to dokazuje da je u istom gradu gdje i ti, sigurno ste se vec slikali i uradili slike da moze poslati. U postu iznad je link za primjere ispunjenih formulara.

Komplet pripremljenu peticiju obavezno napraviti barem jednu kopiju u slucaju da se peticija izgubi (kopirati i cek koji se salje sa fees). Slati sa delivery confirmation receipt USPSom. Ocekivati NOA1 da su primili vasu peticiju oko mjesec dana nakon slanja. Ocekivati NOA2 odobrenje peticije bar 6 mjeseci nakon sto dobijete NOA1.
VertigoCCC

#23 Re: Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by VertigoCCC »

a kako kada budemo trebali donijeti updated pismo namjene na intervju, hoce to on meni postom slati? Imamo slike, doduse nemamo puno od ranije, s tim da smo se tek prije nekoliko odlucili da idemo tamo, nije nam bila ta opcija u igri do sada. Jel se moze u western union izvaditi da mi je slao pare jer nisam sacuvala racune, jer nisam mislila da ce mi trebati, a za podizanje para ovdje u banci cu mu reci da sacuva dva slijedeca racuna. Sta treba original u peticiju a sta moze kopija odnosno ovjerene kopije da mozemo dva paketa napraviti? Izvini sto zamaram, zaista sam vam zahvalna, imam sve formulare, to sam sve skinula sa stranice.
melb26sa

#24 Re: Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by melb26sa »

Sto ce vam traziti od formulara sa originalnim potpisima je G-325a (biographical information) za vjerenicu i vjerenika. Takodjer i pisma namjere za vjencanje u Americi - napomena da cete morati donijeti "updated" pisma namjere na intervju, da ne bude iznenadjenja.
Trebace vam i slike (velicina kao za americku vizu - 5x5 cm) i naravno dokazi da ste se upoznali/vidjeli u zadnje dvije godine - znaci kopije njegovog pasosa i ulaznih/izlaznih pecata u BiH, kopije racuna sa bankomata, slike sa vama, porodicom, ako je kupio vjerenicki prsten, kopija racuna, kopije avio karata - boarding passes.
Napominjem za sve dokaze (osim slika) neka salje kopije, original se moze ponijeti na intervju.

Da, poslace ti postom pismo namjere prije intervjua jer traze sa novijim datumom. Western Union - obicno budu papiri i kad posaljes i kad preuzimas - neka vidi da li ima koji papir kod sebe, ako ne, neka skuplja pa ti ih posalje prije intervjua.
VertigoCCC

#25 Re: Vjenčanje sa američkim državljanom

Post by VertigoCCC »

Znate li ista vezano za prevodjenje diploma, imam zavrsen petogodisnji studij,3 god Prehreambene tehnologije u Sarajevu (Baccalaureat) i 2 godine Analiza hrane (master u suradnji sa WUS Austria) takodjer u Sarajevu. Sta mi je činiti?
Post Reply