Žena u nikabu opljačkala kladionicu
- Sarajevo89er
#1 Žena u nikabu opljačkala kladionicu
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100812093
Primjer kako se nikab može zloupotrijebiti.Policija će imati vraški težak posao pronaći osobu koju su vidjeli ali kao da i nisu.Ovo otvara pitanje zloupotreba tog odjevnog predmeta ali i čuđenje jer bi takve osobe (valjda) trebale biti više religiozne a ne odavati se kriminalu.
Primjer kako se nikab može zloupotrijebiti.Policija će imati vraški težak posao pronaći osobu koju su vidjeli ali kao da i nisu.Ovo otvara pitanje zloupotreba tog odjevnog predmeta ali i čuđenje jer bi takve osobe (valjda) trebale biti više religiozne a ne odavati se kriminalu.
- JThomas
#2 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
u tome i jest fazon što ne možeš znati ni je li žena, a kamoli je li religiozna... 
- Sarajevo89er
#3 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Članak kaže da je žena...JThomas wrote:u tome i jest fazon što ne možeš znati ni je li žena, a kamoli je li religiozna...
- JThomas
#4 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
pa kako će znati?
uzeti dijete i ono omotati može bilo ko, mogućnosti zloupotrebe su neograničene...
bilo je samo pitanje vremena kad će se kriminalci dosjetiti.
uzeti dijete i ono omotati može bilo ko, mogućnosti zloupotrebe su neograničene...
- casper_
#5 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
mozda je neki slabije gradjen muskaracSarajevo89er wrote:Članak kaže da je žena...JThomas wrote:u tome i jest fazon što ne možeš znati ni je li žena, a kamoli je li religiozna...
- Toffee karamela
#6 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Ovo boldirano...ti se šališ zar ne ??? Ili se praviš glup/blentav ?Sarajevo89er wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100812093
Kao prvo, da je tamo postojao zaštitar sa iole mozga u glavi morao je znati da žena u nikabu ne bi nikada ušla u kladionicu, sve i da joj se tamo muž kladi po cijele dane i noći i spiskava novac za hranu i struju...isto ko i u kafanu. Dakle, odmah je morao znati da nešto nije u redu.
Ovo me podsjeti na jednu pljačku u Srbiji prije nekoliko godina...na Božić dva "popa" ušla u banku, izvukli dvocijevke i viknuli: "Hristos se rodi, ovo je pljačka!".
Last edited by Toffee karamela on 12/08/2010 18:25, edited 1 time in total.
-
zemo_online
#7 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Sarajevo89er wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100812093
stavis velike suncane naocale i sesir i isto ti je.
-
Karmen86
#8 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
A ja kad sam na temi Zabrana nikaba govorila o tome kako treba zabraniti sve sto onemogucuje identifikaciju upravo zbog ovakvih stvari i zbog onog slucanja na Alipasinom, kada je nekoliko osoba odjeveno u nikab opljackalo banku, onda su svi pricali o "slobodi odijevanja" i kritizirali!

-
Karmen86
#9 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Nije uopce isto, jer vidis konture tijela, necije drzanje, eventualne tetovaze, prsten, odjecu koju nosi pojedinac i slicno, a ne crnu haljinu u kojoj sve zene izgledaju isto.test01 wrote:Sarajevo89er wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100812093
stavis velike suncane naocale i sesir i isto ti je.
Jel tebi lakse prepoznati nekoga s leđa ko nosi farmerke i neku majicu ili ženu u dugoj crnoj haljini, pod pretpostavkom da obje imaju naočale??
- Garden of illusion
#10 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Ma neka nama nikaba
ovo je mala maca šta će tek da bude......
- Sarajevo89er
#11 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Ne znam ja ništa,samo znam da su mogućnosti sa nikabom na sebi neograničene,pa bio ti žena ili muškarac.
I da je imao sunčane naočale sve osim očiju bi vidio,a ovdje ne vidiš ništa.
I da je imao sunčane naočale sve osim očiju bi vidio,a ovdje ne vidiš ništa.
-
Karmen86
#12 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
I ja se toga plašim...Garden of illusion wrote:Ma neka nama nikabaovo je mala maca šta će tek da bude......
-
oldplague
#13 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Ma recite mi da se šalite...
- kokuz_sa
#14 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
u kojoj to kladionici ima zastitar?Toffee karamela wrote:Ovo boldirano...ti se šališ zar ne ??? Ili se praviš glup/blentav ?Sarajevo89er wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100812093
Kao prvo, da je tamo postojao zaštitar sa iole mozga u glavi morao je znati da žena u nikabu ne bi nikada ušla u kladionicu, sve i da joj se tamo muž kladi po cijele dane i noći i spiskava novac za hranu i struju...isto ko i u kafanu. Dakle, odmah je morao znati da nešto nije u redu.
Ovo me podsjeti na jednu pljačku u Srbiji prije nekoliko godina...na Božić dva "popa" ušla u banku, izvukli dvocijevke i viknuli: "Hristos se rodi, ovo je pljačka!".
pogotovo u zavidovicima..
bolan kladi se raja od vehabija do imama..svi vise po kladionicama..tu ne ne gleda jesil pop ili rabin
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#15 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Podmetanje tajnih službi dok traje Fenix!
- Toffee karamela
#16 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
That's the point. I ne sumnjam da se vehabijice i imami klade, ako sami ne ulaze u objekat onda fino preko posrednika. Htjedoh reći drugo...bilo koja, "lagano" ili "teško" pokrivena žena nikad neće ući u kladionicu, neće od sramote...dakle samo približavanje žene pod nikabom u takvu ustanovu trebalo je izazvati podozrenje ljudi.kokuz_sa wrote:
u kojoj to kladionici ima zastitar?
bolan kladi se raja od vehabija do imama..svi vise po kladionicama..tu ne ne gleda jesil pop ili rabin
O tome se radi.
-
jarancuga
#17 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Karmen86 wrote:A ja kad sam na temi Zabrana nikaba govorila o tome kako treba zabraniti sve sto onemogucuje identifikaciju upravo zbog ovakvih stvari i zbog onog slucanja na Alipasinom, kada je nekoliko osoba odjeveno u nikab opljackalo banku, onda su svi pricali o "slobodi odijevanja" i kritizirali!![]()
prosle godine dva lika opljackala kladionicu, stavili kacige na vugla i moto-odijela na sebe, jedan se lijepo useto u kladionicu, drugi ceko na motoru i poslije par minuta odose s par stotina maraka...
hoces li traziti zabranu nosenje kaciga i moto-odijela....sumnjam ili?
- stochar
#18 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
ima l' policija fotorobota? 
- kokuz_sa
#19 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
ma koje sramote bolan..prvo te zene su prekrivenog lica..sada sta god radi kako ce je poznat..Toffee karamela wrote:That's the point. I ne sumnjam da se vehabijice i imami klade, ako sami ne ulaze u objekat onda fino preko posrednika. Htjedoh reći drugo...bilo koja, "lagano" ili "teško" pokrivena žena nikad neće ući u kladionicu, neće od sramote...dakle samo približavanje žene pod nikabom u takvu ustanovu trebalo je izazvati podozrenje ljudi.kokuz_sa wrote:
O tome se radi.
ja zivim blizu dzamije gdje ima tih zavijenih bas dosta i moj prozor gleda na park gdje se one okupljaju sa djecom
e da tu cujes psovki kletvi kad dijete ne slusa..zgrozis se..
- BSn
#20 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
e moji vi, pa zloupotrijebit se moze i obicna zenska carapa za iste svrhe, kapa...
al' bitno je sto je cnn-u bitno...
al' bitno je sto je cnn-u bitno...
- escobar__
#21 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
A inače se ne može desiti da se zabrani nošenje nikaba, a da se ipak nađe neka budala (poput ove danas) koja će se na taj način obući, obaviti "posao" i to je to?
Čitajući vaše komentare čovjek stekne utisak da bi nas Sunce automatski obasjalo istog onog momenta kada bi se usvojila zabrana nošenja nikaba. Mislim, nigdje žive veze...
Čitajući vaše komentare čovjek stekne utisak da bi nas Sunce automatski obasjalo istog onog momenta kada bi se usvojila zabrana nošenja nikaba. Mislim, nigdje žive veze...
-
Bušman
#22 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Zivo me zanima da li bi anti-nikabci isto pricali da se radilo o zeni koja je navukla najlonsku carapu na glavu. Isto me zanima da li bi pro-nikabci jednako branili zenu koja je navukla najlonsku carapu na glavu 
- Toffee karamela
#23 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Ti očito ne razumiješ šta ja hoću da kažem...hoćeš li ikad vidjeti ženu u nikabu da ulazi u crkvu ? Čisto sumnjam. Ili u diskać ? Ili na derbi Željo-Sarajevo? E tako ih nećeš vidjeti ni da se približavaju kladionici. Ta su mjesta po njihovom tabijatu haram i žene u njiha im bježe od njih ko vrag od krsta. Comprendo?kokuz_sa wrote: ma koje sramote bolan..prvo te zene su prekrivenog lica..sada sta god radi kako ce je poznat..
ja zivim blizu dzamije gdje ima tih zavijenih bas dosta i moj prozor gleda na park gdje se one okupljaju sa djecom
-
iceman2010
#24 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
Ovo sto se tice pokrivene zene u kaldionici se potpuno slazem. Ona je trebala biti u startu sumljiva. Otkud pod nikabom u kladionici? Ali treba prvo vidjeti kako je to ta zena uzela te pare a da niko nije vidio. Ili je uzela i bjezala? Meni ovo sve lici na patku radnice ili radnika u objektu koji je klepio te pareToffee karamela wrote:That's the point. I ne sumnjam da se vehabijice i imami klade, ako sami ne ulaze u objekat onda fino preko posrednika. Htjedoh reći drugo...bilo koja, "lagano" ili "teško" pokrivena žena nikad neće ući u kladionicu, neće od sramote...dakle samo približavanje žene pod nikabom u takvu ustanovu trebalo je izazvati podozrenje ljudi.kokuz_sa wrote:
O tome se radi.
A sto su mi simpaticni ovi puni predrasuda sto svoju mrznju prema drugacijem kriju iza "problema identifikacije" i slicnih izgovora. Raci brate ja mrzim drugacije i mislim da svi drugi i drugaciji treba da se zabrane. Malo radi njih, malo zbog onih koji mogu da zloupotrjebe njihov nacin odjevanja. Otvoreno i posteno, a ne nesto izokola kofol problem identifikacije.
- kokuz_sa
#25 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu
ma pusti suplju pricu bolan..Toffee karamela wrote:Ti očito ne razumiješ šta ja hoću da kažem...hoćeš li ikad vidjeti ženu u nikabu da ulazi u crkvu ? Čisto sumnjam. Ili u diskać ? Ili na derbi Željo-Sarajevo? E tako ih nećeš vidjeti ni da se približavaju kladionici. Ta su mjesta po njihovom tabijatu haram i žene u njiha im bježe od njih ko vrag od krsta. Comprendo?kokuz_sa wrote: ma koje sramote bolan..prvo te zene su prekrivenog lica..sada sta god radi kako ce je poznat..
odakle ti znas da te zene ne idu u disko?
preko dana zavijene navece odmotane