Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sarajevo89er

#1 Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by Sarajevo89er »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100812093

Primjer kako se nikab može zloupotrijebiti.Policija će imati vraški težak posao pronaći osobu koju su vidjeli ali kao da i nisu.Ovo otvara pitanje zloupotreba tog odjevnog predmeta ali i čuđenje jer bi takve osobe (valjda) trebale biti više religiozne a ne odavati se kriminalu.
JThomas

#2 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by JThomas »

u tome i jest fazon što ne možeš znati ni je li žena, a kamoli je li religiozna... :D
Sarajevo89er

#3 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by Sarajevo89er »

JThomas wrote:u tome i jest fazon što ne možeš znati ni je li žena, a kamoli je li religiozna... :D
Članak kaže da je žena...
JThomas

#4 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by JThomas »

pa kako će znati? :D

uzeti dijete i ono omotati može bilo ko, mogućnosti zloupotrebe su neograničene... :D bilo je samo pitanje vremena kad će se kriminalci dosjetiti.
casper_

#5 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by casper_ »

Sarajevo89er wrote:
JThomas wrote:u tome i jest fazon što ne možeš znati ni je li žena, a kamoli je li religiozna... :D
Članak kaže da je žena...
mozda je neki slabije gradjen muskarac
Toffee karamela

#6 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by Toffee karamela »

Sarajevo89er wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100812093

Primjer kako se nikab može zloupotrijebiti.Policija će imati vraški težak posao pronaći osobu koju su vidjeli ali kao da i nisu.Ovo otvara pitanje zloupotreba tog odjevnog predmeta ali i čuđenje jer bi takve osobe (valjda) trebale biti više religiozne a ne odavati se kriminalu.
Ovo boldirano...ti se šališ zar ne ??? Ili se praviš glup/blentav ?

Kao prvo, da je tamo postojao zaštitar sa iole mozga u glavi morao je znati da žena u nikabu ne bi nikada ušla u kladionicu, sve i da joj se tamo muž kladi po cijele dane i noći i spiskava novac za hranu i struju...isto ko i u kafanu. Dakle, odmah je morao znati da nešto nije u redu.

Ovo me podsjeti na jednu pljačku u Srbiji prije nekoliko godina...na Božić dva "popa" ušla u banku, izvukli dvocijevke i viknuli: "Hristos se rodi, ovo je pljačka!". :lol:
Last edited by Toffee karamela on 12/08/2010 18:25, edited 1 time in total.
zemo_online

#7 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by zemo_online »

stavis velike suncane naocale i sesir i isto ti je.
Karmen86

#8 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by Karmen86 »

A ja kad sam na temi Zabrana nikaba govorila o tome kako treba zabraniti sve sto onemogucuje identifikaciju upravo zbog ovakvih stvari i zbog onog slucanja na Alipasinom, kada je nekoliko osoba odjeveno u nikab opljackalo banku, onda su svi pricali o "slobodi odijevanja" i kritizirali! :-) :-)
Karmen86

#9 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by Karmen86 »

test01 wrote:

stavis velike suncane naocale i sesir i isto ti je.
Nije uopce isto, jer vidis konture tijela, necije drzanje, eventualne tetovaze, prsten, odjecu koju nosi pojedinac i slicno, a ne crnu haljinu u kojoj sve zene izgledaju isto.
Jel tebi lakse prepoznati nekoga s leđa ko nosi farmerke i neku majicu ili ženu u dugoj crnoj haljini, pod pretpostavkom da obje imaju naočale??
Garden of illusion

#10 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by Garden of illusion »

Ma neka nama nikaba :-? ovo je mala maca šta će tek da bude......
Sarajevo89er

#11 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by Sarajevo89er »

Ne znam ja ništa,samo znam da su mogućnosti sa nikabom na sebi neograničene,pa bio ti žena ili muškarac.

I da je imao sunčane naočale sve osim očiju bi vidio,a ovdje ne vidiš ništa.
Karmen86

#12 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by Karmen86 »

Garden of illusion wrote:Ma neka nama nikaba :-? ovo je mala maca šta će tek da bude......
I ja se toga plašim... :(
oldplague

#13 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by oldplague »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma recite mi da se šalite... :lol: :lol: :lol: :lol:
kokuz_sa

#14 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by kokuz_sa »

Toffee karamela wrote:

Ovo boldirano...ti se šališ zar ne ??? Ili se praviš glup/blentav ?

Kao prvo, da je tamo postojao zaštitar sa iole mozga u glavi morao je znati da žena u nikabu ne bi nikada ušla u kladionicu, sve i da joj se tamo muž kladi po cijele dane i noći i spiskava novac za hranu i struju...isto ko i u kafanu. Dakle, odmah je morao znati da nešto nije u redu.

Ovo me podsjeti na jednu pljačku u Srbiji prije nekoliko godina...na Božić dva "popa" ušla u banku, izvukli dvocijevke i viknuli: "Hristos se rodi, ovo je pljačka!". :lol:
u kojoj to kladionici ima zastitar?
pogotovo u zavidovicima..
bolan kladi se raja od vehabija do imama..svi vise po kladionicama..tu ne ne gleda jesil pop ili rabin
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by PipiDugaDevetka »

Podmetanje tajnih službi dok traje Fenix!
Toffee karamela

#16 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

kokuz_sa wrote:
bolan kladi se raja od vehabija do imama..svi vise po kladionicama..tu ne ne gleda jesil pop ili rabin
That's the point. I ne sumnjam da se vehabijice i imami klade, ako sami ne ulaze u objekat onda fino preko posrednika. Htjedoh reći drugo...bilo koja, "lagano" ili "teško" pokrivena žena nikad neće ući u kladionicu, neće od sramote...dakle samo približavanje žene pod nikabom u takvu ustanovu trebalo je izazvati podozrenje ljudi.
O tome se radi.
jarancuga

#17 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by jarancuga »

Karmen86 wrote:A ja kad sam na temi Zabrana nikaba govorila o tome kako treba zabraniti sve sto onemogucuje identifikaciju upravo zbog ovakvih stvari i zbog onog slucanja na Alipasinom, kada je nekoliko osoba odjeveno u nikab opljackalo banku, onda su svi pricali o "slobodi odijevanja" i kritizirali! :-) :-)

prosle godine dva lika opljackala kladionicu, stavili kacige na vugla i moto-odijela na sebe, jedan se lijepo useto u kladionicu, drugi ceko na motoru i poslije par minuta odose s par stotina maraka...
hoces li traziti zabranu nosenje kaciga i moto-odijela....sumnjam ili?
stochar

#18 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by stochar »

ima l' policija fotorobota? :run:
kokuz_sa

#19 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by kokuz_sa »

Toffee karamela wrote:
kokuz_sa wrote:
That's the point. I ne sumnjam da se vehabijice i imami klade, ako sami ne ulaze u objekat onda fino preko posrednika. Htjedoh reći drugo...bilo koja, "lagano" ili "teško" pokrivena žena nikad neće ući u kladionicu, neće od sramote...dakle samo približavanje žene pod nikabom u takvu ustanovu trebalo je izazvati podozrenje ljudi.
O tome se radi.
ma koje sramote bolan..prvo te zene su prekrivenog lica..sada sta god radi kako ce je poznat..
ja zivim blizu dzamije gdje ima tih zavijenih bas dosta i moj prozor gleda na park gdje se one okupljaju sa djecom
e da tu cujes psovki kletvi kad dijete ne slusa..zgrozis se..
BSn

#20 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by BSn »

e moji vi, pa zloupotrijebit se moze i obicna zenska carapa za iste svrhe, kapa...

al' bitno je sto je cnn-u bitno...
escobar__

#21 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by escobar__ »

A inače se ne može desiti da se zabrani nošenje nikaba, a da se ipak nađe neka budala (poput ove danas) koja će se na taj način obući, obaviti "posao" i to je to?

Čitajući vaše komentare čovjek stekne utisak da bi nas Sunce automatski obasjalo istog onog momenta kada bi se usvojila zabrana nošenja nikaba. Mislim, nigdje žive veze...
Bušman

#22 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by Bušman »

Zivo me zanima da li bi anti-nikabci isto pricali da se radilo o zeni koja je navukla najlonsku carapu na glavu. Isto me zanima da li bi pro-nikabci jednako branili zenu koja je navukla najlonsku carapu na glavu :)
Toffee karamela

#23 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

kokuz_sa wrote: ma koje sramote bolan..prvo te zene su prekrivenog lica..sada sta god radi kako ce je poznat..
ja zivim blizu dzamije gdje ima tih zavijenih bas dosta i moj prozor gleda na park gdje se one okupljaju sa djecom
Ti očito ne razumiješ šta ja hoću da kažem...hoćeš li ikad vidjeti ženu u nikabu da ulazi u crkvu ? Čisto sumnjam. Ili u diskać ? Ili na derbi Željo-Sarajevo? E tako ih nećeš vidjeti ni da se približavaju kladionici. Ta su mjesta po njihovom tabijatu haram i žene u njiha im bježe od njih ko vrag od krsta. Comprendo?
iceman2010

#24 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by iceman2010 »

Toffee karamela wrote:
kokuz_sa wrote:
O tome se radi.
Ovo sto se tice pokrivene zene u kaldionici se potpuno slazem. Ona je trebala biti u startu sumljiva. Otkud pod nikabom u kladionici? Ali treba prvo vidjeti kako je to ta zena uzela te pare a da niko nije vidio. Ili je uzela i bjezala? Meni ovo sve lici na patku radnice ili radnika u objektu koji je klepio te pare :-D

A sto su mi simpaticni ovi puni predrasuda sto svoju mrznju prema drugacijem kriju iza "problema identifikacije" i slicnih izgovora. Raci brate ja mrzim drugacije i mislim da svi drugi i drugaciji treba da se zabrane. Malo radi njih, malo zbog onih koji mogu da zloupotrjebe njihov nacin odjevanja. Otvoreno i posteno, a ne nesto izokola kofol problem identifikacije.
kokuz_sa

#25 Re: Žena u nikabu opljačkala kladionicu

Post by kokuz_sa »

Toffee karamela wrote:
kokuz_sa wrote: ma koje sramote bolan..prvo te zene su prekrivenog lica..sada sta god radi kako ce je poznat..
Ti očito ne razumiješ šta ja hoću da kažem...hoćeš li ikad vidjeti ženu u nikabu da ulazi u crkvu ? Čisto sumnjam. Ili u diskać ? Ili na derbi Željo-Sarajevo? E tako ih nećeš vidjeti ni da se približavaju kladionici. Ta su mjesta po njihovom tabijatu haram i žene u njiha im bježe od njih ko vrag od krsta. Comprendo?
ma pusti suplju pricu bolan..
odakle ti znas da te zene ne idu u disko?
preko dana zavijene navece odmotane :D
Locked