agencija za državnu službu - oglasi za posao

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The Nightwatchman

#1 agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by The Nightwatchman »

hm, evo vec nekoliko puta nailazim na oglas za posao koji bi mi odgovarao, ali me jedna stvar jeko buni. nije mi jasno sta se prihvata kao uvjerenje ili potvrda o radnom iskustvu u struci?

moj poslodavac izdaje sva uvjerenja ili potvrde u neku svrhu koja mora biti navedena na dokumentu. ja jedino imam opciju da trazim tu potvrdu u svrhu predavanja oglasa za novi (bolji) posao :D , a gdje ću to tražiti. to je nebulozno - sta ako me odbiju na razgovoru na novi posao, valja mi se vratiti ovdje gdje jesam.....

da li se kao validna potvrda o radnom iskustvu u struci moze prihvatiti kopija M2 obrasca na kojoj stoji jasno moje radno mjesto i datum prijave, tako da je iz iste očigledno sta radim i koliko dugo....?

zna li neko ovo pouzdano da mi odgovori? hvala
The Nightwatchman

#2 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

up
iceman ze

#3 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by iceman ze »

ja im donesem potvrdu firme, u kojoj stoji od kada sam zaposlen, i na kojim poslovima, mada oni tumace uvijek na svoj nacin, jednom su slagali da nemam dovoljno iskustva, a ja ga imam i viska..... :-D nisam se zalio naravno, nemam vremena za bacanje.... :D
The Nightwatchman

#4 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

ma dobro, ali ja imam taj problem sto se kod mene sve potvrde izdaju u neku svrhu. ja ako kazem svom sadasnjem poslodavcu u koju svrhu trazim potvrdu, mogu imati problema.

ovi iz ads-a bi trebali razmisljati malo o diskreciji. mislim da bi za prvi krug sasvim dovoljno dobro posluzio M2 obrazac. ne znam stvarno sta da radim..... :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by Truba »

kopiraj radnu knjižicu
The Nightwatchman

#6 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

komi wrote:kopiraj radnu knjižicu

hoce li to sigurno prihvatiti?
smoothoperator

#7 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by smoothoperator »

Nece ti prihvatiti radnu knjizicu kao dokaz, isto mi se desilo i onda su me obavijestili u kilometarskom dopisu kako se radna knjizica ne moze uzeti u obzir kao dokaz da ispunjavam uslove u smislu iskustva na tim poslovima koji su trazili, nego im je potrebna potvrda poslodavca :x
The Nightwatchman

#8 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

smoothoperator wrote:Nece ti prihvatiti radnu knjizicu kao dokaz, isto mi se desilo i onda su me obavijestili u kilometarskom dopisu kako se radna knjizica ne moze uzeti u obzir kao dokaz da ispunjavam uslove u smislu iskustva na tim poslovima koji su trazili, nego im je potrebna potvrda poslodavca :x
a moze li M2 obrazac? mislim, to je prava budalastina. kako ja da trazim od svog poslodavca potvrdu u svrhu aplikacije za oglas na posao...mislim, haloooo :roll: :roll: :roll:
ozz

#9 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by ozz »

.
Last edited by ozz on 29/04/2011 10:04, edited 1 time in total.
jedna tamo

#10 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by jedna tamo »

ja kopiram radnu knjižicu i ovjerim u opštini, mada su mi sa Instituta za akreditiranje poslali odbijenicu jer nisu to htjeli prihvatiti kao dokaz o radnom iskustvu, a u drugim državnim institucijama nije bio problem ( statistika, institut za standardizaciju, evropske integracije)
nejla x

#11 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by nejla x »

u PIO se može izvaditi potvrda o radnom stažu sa dešifracijom zanimanja, izu nje se tačno vidi dužina radnog staža kaoi pozicija na kojoj ste radili. istu agencija za državnu službu prihavata- provjereno iz ličnog iskustva. sretno
p.s. u firmi meni kad je trebala takva potvrda ja sam kao svrhu navodila- dokazivanje radnog staža, tako da oni i9 ne moraju zanti za što ćeš je koristiti.
Felidae

#12 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by Felidae »

i ja sam vadila potvrdu o stazu u PIO, i to mi je bas trebala da bi se prijavila na posao u nekom od ministarstava...
samo ovu potvrdu ce ti prihvatiti kao validnu.
P.S. kosta cenera :-D
Tranquilizer

#13 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by Tranquilizer »

uzmi potvrdu o stazu u PIO :-) :-) :-) :-)
X2000

#14 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by X2000 »

mislim da ti poslodavac moze izdati potvrdu U SVRHU REGULIRANJA STATUSNIH PITANJA, sto govori sve, a u sustini ne govori nista konkretno.
swirl

#15 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by swirl »

S obzirom da sam vise puta aplicirala na konkurse ADS-a, vise sam doktorirala dokumentaciju koja je potrebna za prijavu na konkurs. Kopija radne knjizice i M2 obrazac ti nece biti prihvaceni, moras imati potvrde o radnom iskustvu od prethodnih i sadasnjeg poslodavca. Uglavnom, potvrda treba da sadrzi na kojem radnom mjestu si bio zaposlen, od kada do kada, i koliko si radnog staza stekao u toj firmi, na kraju, potvrda se izdaje u svrhe prijave na javni oglas i u druge svrhe se ne moze koristiti. Predajes ili original potvrdu, ili kopiju ovjerenu u opcini. Ako te jos nesto interesuje, pitaj :)
Skyfox

#16 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by Skyfox »

swirl wrote:... moras imati potvrde o radnom iskustvu od prethodnih i sadasnjeg poslodavca. Uglavnom, potvrda treba da sadrzi na kojem radnom mjestu si bio zaposlen, od kada do kada, i koliko si radnog staza stekao u toj firmi, na kraju, ...
Te potvrde sam pises i poslodavac parafira ili ima neki obrazac koji se ispunjava, zar ugovor nije dovoljan?
swirl

#17 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by swirl »

Skyfox wrote:
swirl wrote:... moras imati potvrde o radnom iskustvu od prethodnih i sadasnjeg poslodavca. Uglavnom, potvrda treba da sadrzi na kojem radnom mjestu si bio zaposlen, od kada do kada, i koliko si radnog staza stekao u toj firmi, na kraju, ...
Te potvrde sam pises i poslodavac parafira ili ima neki obrazac koji se ispunjava, zar ugovor nije dovoljan?
Nema obrazac, na memorandum poslodavac napise tu potvrdu, ti mu objasnis sta trazis, a obicno to radi pravno-kadrovska sluzba u firmi. I ne, ugovor nije dovoljan, jer ne traze ugovor, traze potvrdu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by Truba »

ja sam sebi pisao potvrde a uprava samo pečatira
međutim ne imadoh štele :)
benjo08

#19 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by benjo08 »

The Nightwatchman wrote:hm, evo vec nekoliko puta nailazim na oglas za posao koji bi mi odgovarao, ali me jedna stvar jeko buni. nije mi jasno sta se prihvata kao uvjerenje ili potvrda o radnom iskustvu u struci?

moj poslodavac izdaje sva uvjerenja ili potvrde u neku svrhu koja mora biti navedena na dokumentu. ja jedino imam opciju da trazim tu potvrdu u svrhu predavanja oglasa za novi (bolji) posao :D , a gdje ću to tražiti. to je nebulozno - sta ako me odbiju na razgovoru na novi posao, valja mi se vratiti ovdje gdje jesam.....

da li se kao validna potvrda o radnom iskustvu u struci moze prihvatiti kopija M2 obrasca na kojoj stoji jasno moje radno mjesto i datum prijave, tako da je iz iste očigledno sta radim i koliko dugo....?

zna li neko ovo pouzdano da mi odgovori? hvala
ja to radim tako da odem u pravni sektor svoje firme i kažem treba mi o potvrda o radnom iskustvu radi regulisanja svog radno-pravnog statusa.....ili zbog vize....
benjo08

#20 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by benjo08 »

znam da je ova tema već bila..al da li je neko u skorije vrijeme se prijavljivao na kakav konkurs za državnu službu , ono preko Agencije? Konkretno zanimaju me iskustava s javnog ispita, jesu li u tom testu ponuđeni odgovori pa ti ono zaokružuješ?? Zanima me takođe i Minist.civilnih poslova??? Help!!
benjo08

#21 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by benjo08 »

bas niko???
swirl

#22 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by swirl »

Sto se tice javnog ispita, ponudjena su 4 odgovora, ti zaokruzujes tacan odgovor.
benjo08

#23 Re: agencija za državnu službu - oglasi za posao

Post by benjo08 »

swirl wrote:Sto se tice javnog ispita, ponudjena su 4 odgovora, ti zaokruzujes tacan odgovor.
hvala ti puno
Post Reply