BODY WORLDS by Gunther Von Hagens

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sorge_sa

#1 BODY WORLDS by Gunther Von Hagens

Post by sorge_sa »

The Original Exhibition of Real Human Bodies

Image
Image
Image
Image

http://www.bodyworlds.com/en.html

Helem jos sam pod dojmom izlozbe, zadrzao sam se preko dva i po sata na izlozbi, nevjerovatno,fascinantno,ako vam se pruzi prilika,obavezno otidjite,nesto sto se ne propusta,najbliza Bosni je trenutno u Istanbulu,do 17.Decembra,upad je 25 lira,ali vjerujte vrijedi svakog kurusa,dakle ako vas put prema Stambolu povede,toplo preporucujem,Istanbul Modern Art,Tophane,Antrepo 3,Karakoy.Nisam znao gdje da stavim jal' na Nauka,jal' na Kultura,pa sam se odlucio za Diskusije,covjek ustanovio ^plastinizaciju^ tijela,na tragu renesansnih majstora,svi eksponati su donirana mrtva tijela,tu je i konj i zirafa.Preludo.Vjerujem da ce me jos dugo drzati.
Jazz_Junkie

#2 Re: BODY WORLDS by Gunther Von Hagens

Post by Jazz_Junkie »

Bio sam na njegovoj izlozbi ovdje u Becu tamo neke 1998 ili 1999. Tada je on bio na turneji (mislim da je poceo u Frankfurtu) i veoma kontroverzan u medijima. Bio je licno prisutan i moglo se malo i razgovarat. Obavezno pogledati.
Loulou

#3 Re: BODY WORLDS by Gunther Von Hagens

Post by Loulou »

Postavljač teme reče da je Bosni najbliža bila (ili još uvijek jeste), u Istambulu... Bilo je i u Zagrebu nedavno, prošli mjesec, mislim, (Human Bodies Revealed, ako pričamo o istom), ali ja nemam želudac za to.
Post Reply