Poso kuca
-
sakop
#1 Poso kuca
izvinjavam se ako postoji slična tema
fakat poso kuca!!! kontam ma nije tako kako Ekrem Jevric otpjeva ali se najcesce nalazim ili u kuci ili na poslu.
znam,znam,znam, fala bogu imam posao,treba biti zahvalan na svemu pa kako je taka je ali je li i kod vas stvarno samo poso kuca?
kako se rijesiti lose navike?
mislim da je pjesma postala hit jer je tako istinita
fakat poso kuca!!! kontam ma nije tako kako Ekrem Jevric otpjeva ali se najcesce nalazim ili u kuci ili na poslu.
znam,znam,znam, fala bogu imam posao,treba biti zahvalan na svemu pa kako je taka je ali je li i kod vas stvarno samo poso kuca?
- pustopoljina
#2 Re: Poso kuca
sta ti je tu losa navika?
jesi li u dijaspori ili u BiH?
jesi li u dijaspori ili u BiH?
-
hali gali halid
#3 Re: Poso kuca
Isto i kod mene, pos'o kuca, kuca pos'o...
- pustopoljina
#4 Re: Poso kuca
ala, ljudi...
savjet na 1:57
a mozda je i onaj americki aspirin spas
savjet na 1:57
a mozda je i onaj americki aspirin spas
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Poso kuca
Pa ubaci još ponešto u matricu: [pos'o-kuća, kuća-pos'o]sakop wrote:izvinjavam se ako postoji slična tema
Na primjer: [pos'o-džamija-kuća] ili [pos'o-birtija-kuća-internet] ili [pos'o-švaleranje-kuća] ili [pos'o-tenis-kuća] ili [pos'o-golf teren-kuća].
Za ovo pretposljednje i posljednje možeš ženi reći da si bio na terenu. Šta ona zna da si bio na teniskom, fudbalskom ili golf terenu i trošio pare.
- Bluemore
#6 Re: Poso kuca
sta je tu lose, imas poso
imas kuchu
fali nes
imas kuchu
fali nes
- SsTtEeLlAa
#7 Re: Poso kuca
a đe da znamsakop wrote:
- jedna tamo
#8 Re: Poso kuca
kod mene je kuća poso kuća poso 
- Skyfox
#9 Re: Poso kuca
izgleda kod mnogih...
mene fascinira vise kako covjek zgrnu lovu s onim recitatom...
mene fascinira vise kako covjek zgrnu lovu s onim recitatom...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10 Re: Poso kuca
Tema je otvorena i zamisljena valjda kao kritika kapitalizma, a ne o Ekremu, jer jedna takva ima.
Ako ce ovo prerasti u temu o Ekremu, ja cu odmah zakljucati, a ne zelim, tako da, kritike o Ekremu iznosite na odgovarajucoj temi.

Ako ce ovo prerasti u temu o Ekremu, ja cu odmah zakljucati, a ne zelim, tako da, kritike o Ekremu iznosite na odgovarajucoj temi.
-
Gospoda Ministarka
#11 Re: Poso kuca
Meni je i prije istoimenog hita na pitanje "sta ima?" odgovor bio "Ma nema nista,poso-kuca-momak." Nekako sam se i navikla na to,tako da mi i ne bi tesko pao zapadnjacki kapitalizam(vjerujem da je kod nas tranzicijski).
-
sakop
#12 Re: Poso kuca
ako nam je zapadni sistem,gdje su nam zapadne plate, zapadni standard u odnosu na plate?
moze li se bosanac u bosni privici na zapadni sistem rada i sistema poso kuca?
ja mislim da ne moze.nidje vise merak ne vidim u svom zivotu, u onom sto radim a nigdje mi pogoddnostiko so zapadnjaci imaju
imam samo potragu za novim poslom svako malo,nesredjenu buducnost,uplakanu proslost...
kako se navici na novi sistem?a kako i dokle dalje?
ja mislim da ne moze.nidje vise merak ne vidim u svom zivotu, u onom sto radim a nigdje mi pogoddnostiko so zapadnjaci imaju
imam samo potragu za novim poslom svako malo,nesredjenu buducnost,uplakanu proslost...
- Skyfox
#14 Re: Poso kuca
ne bi bio nikakav problem naviknuti se na "novi" sistem, da je i standard novi. Sta se ima navikavat generacija koja je tek pocela raditi poslije i u godinama poslije rata.sakop wrote:ako nam je zapadni sistem,gdje su nam zapadne plate, zapadni standard u odnosu na plate?
Nema kapitala da bi se adekvatno naplatio rad. Ljudi se ovdje ubijaju od posla i sa prekovremenim za sto bi na zapadu bili dobro placeni a ovako sastavljalju kraj s krajem...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#15 Re: Poso kuca
Imamo JEDINSTVENU priliku početi praviti novi sistem vrijednosti ili ''novi'' sistem vrijednosti tako što ćemo napraviti legalnu revoluciju bez krvi. IZBORI, 3. OKTOBAR/LISTOPAD 2010.!Skyfox wrote:ne bi bio nikakav problem naviknuti se na "novi" sistem, da je i standard novi. Sta se ima navikavat generacija koja je tek pocela raditi poslije i u godinama poslije rata.sakop wrote:ako nam je zapadni sistem,gdje su nam zapadne plate, zapadni standard u odnosu na plate?
Nema kapitala da bi se adekvatno naplatio rad. Ljudi se ovdje ubijaju od posla i sa prekovremenim za sto bi na zapadu bili dobro placeni a ovako sastavljalju kraj s krajem...
Last edited by PipiDugaDevetka on 07/08/2010 15:42, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16 Re: Poso kuca
možda jednostavno više nismo djeca...školarci i studenti
meni je dosadno bez posla... jer za nekij 3-4 sata obavim sve sto me zanima u tom danu... sve ostalo je ubijanje od dosade
meni je dosadno bez posla... jer za nekij 3-4 sata obavim sve sto me zanima u tom danu... sve ostalo je ubijanje od dosade
- Traktor`
#17 Re: Poso kuca
pricaj mi malo o tome...komi wrote:možda jednostavno više nismo djeca...školarci i studenti![]()
![]()
![]()
- Bluemore
#18 Re: Poso kuca
kod mene je to ambivalentno, toliko nakrcam vikende nekim slobodnim aktivnostima da mi ponedjeljak dodje ko robija 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19 Re: Poso kuca
pa do prije 3 mjeseca mi nije bilo dosadno
izlasci serije filmovi stripovi knjige... i onda skontas... pa ne zivi se od audiovizualnih podrzaja niti od opijanja
predugo radim... kao mlad sam se zaposlio...
posao mi je u krvi i volim ga koliko god me svi vrijeđali da je mala plata
na odmoru se tacno budim u 7.15
dakle konacno sam se navikao... a do prije pola godine sam zezao ljude koji ne mogu spavati do 11 - 12
a sada sam na moru u 8 ustajao i obavljao kupovinu za prijatelje... isao u postu da telefoniram... obavljao jutarnja kupanja... prao suđe dok su oni spavali
a svi imaju poslove
ne znam se opustiti...
sta ja znam... stari se
izlasci serije filmovi stripovi knjige... i onda skontas... pa ne zivi se od audiovizualnih podrzaja niti od opijanja
dakle konacno sam se navikao... a do prije pola godine sam zezao ljude koji ne mogu spavati do 11 - 12
a sada sam na moru u 8 ustajao i obavljao kupovinu za prijatelje... isao u postu da telefoniram... obavljao jutarnja kupanja... prao suđe dok su oni spavali
ne znam se opustiti...
sta ja znam... stari se
- Skyfox
#20 Re: Poso kuca
Bluemore wrote:kod mene je to ambivalentno, toliko nakrcam vikende nekim slobodnim aktivnostima da mi ponedjeljak dodje ko robija
ja se raspametim vikendom i onda u ponedeljak hladan tus... treba mi treci dan vikenda da se odmorim od prva dva
- Bluemore
#21 Re: Poso kuca
da osnujemo strankuSkyfox wrote:Bluemore wrote:kod mene je to ambivalentno, toliko nakrcam vikende nekim slobodnim aktivnostima da mi ponedjeljak dodje ko robija![]()
ja se raspametim vikendom i onda u ponedeljak hladan tus... treba mi treci dan vikenda da se odmorim od prva dva
- Skyfox
#22 Re: Poso kuca
sigurno ima jos neradnika kojima nedostaje treci slobodan danBluemore wrote: da osnujemo stranku![]()
bez zezancije, citao sam neke clanke o radnom vremenu pojedinih kompanija u UK i USA koje se smanjuje do 15h... petkom do 12h ili je i petak slobodan, jer su poslodavci prepoznali da je zadovoljan radnik najvrijednije "sredstvo" firme. To je i za njih jos novost, za nas SF...
- Loulou
#23 Re: Poso kuca
komi wrote:pa do prije 3 mjeseca mi nije bilo dosadno
a sada sam na moru u 8 ustajao i obavljao kupovinu za prijatelje... isao u postu da telefoniram... obavljao jutarnja kupanja... prao suđe dok su oni spavali![]()
![]()
a svi imaju poslove
![]()
ne znam se opustiti...
sta ja znam... stari se
Nemam ni ja niš' protiv pos'o, kuća (dok se ima jedno i drugo
A, i ovo je bolna istina:
sakop wrote:imam samo potragu za novim poslom svako malo,nesredjenu buducnost,uplakanu proslost...
- Bluemore
#24 Re: Poso kuca
znala sam da sam uvijek bila ispred svog vremenaSkyfox wrote:sigurno ima jos neradnika kojima nedostaje treci slobodan danBluemore wrote: da osnujemo stranku![]()
![]()
bez zezancije, citao sam neke clanke o radnom vremenu pojedinih kompanija u UK i USA koje se smanjuje do 15h... petkom do 12h ili je i petak slobodan, jer su poslodavci prepoznali da je zadovoljan radnik najvrijednije "sredstvo" firme. To je i za njih jos novost, za nas SF...
- Murat Sabanovic
#25 Re: Poso kuca
hej,sta mislite...
DA LI JE SRETNIJI COVJEK KOJI CUVA OVCE CITAV ZIVOT ILI COVJEK U KANCELARIJI KOJI SJEDI ZA RACUNAROM DO PENZIJE ?
DA LI JE SRETNIJI COVJEK KOJI CUVA OVCE CITAV ZIVOT ILI COVJEK U KANCELARIJI KOJI SJEDI ZA RACUNAROM DO PENZIJE ?