Dobar BMW servis?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
thEnd

#1 Dobar BMW servis?

Post by thEnd »

Zna li neko neki dobar servis za BMW u Sarajevu? X5 2003 god, izgleda riknuo alternator ili nesto slicno...nece da pali auto...Servis osim Tomica...
Eshek

#2 Re: Dobar BMW servis?

Post by Eshek »

FINA-TEHNOAUTO (radi se o ovlaštenom servisu)
Gornja Breka 75 - Sarajevo
Tel: 033/441-332
Vlasnik je Muhamed Bejdić

Kod njega održavam BMW X5 i prezadovoljan sam uslugom.

Pozz
thEnd

#3 Re: Dobar BMW servis?

Post by thEnd »

Hvala na brzom odgovoru, znas li rade li subotom?
Eshek

#4 Re: Dobar BMW servis?

Post by Eshek »

Mislim da rade manje intervencije. Nazovi u svakom slučaju
drndalo

#5 Re: Dobar BMW servis?

Post by drndalo »

Za alternator ti je pametnije potraziti dobrog elektricara...

Ja svoje vise na Breku ne bih odvezao ni ulje da mi zamjeni...

Moje iskustvo, mjenjac mi nakon zamjene ulja u 316i poceo izbacivati iz cetvrte, vidim nesto ne stima... Od ranije sam sumnjao na lezaj unutra, i odem gore, pa sta kosta, valjda bar znaju sta treba naruciti...

Ja: Dobar dan, to i to s mjenjacem, a i cuje se nesto iznutra...

On: Ma to vam se cini, od kardana, ode krst kardana, pa vam se cini da se cuje iz mjenjaca.

Ja: Dobro, hajte vi dignite auto i to provjerite, pa da pravimo...

On (nakon dizanja auta pod plafon, sa mnom za volanom, i okrecuci tockove na prazno u cetvrtoj) : Aaaa, vidi stvarno, jeste zvuk iz mjenjaca...? :shock:

Ja: Dobro, mozemo li to i kako popraviti kod vas, ocekujuci da mi kaze, skinucemo, vidjecemo sta ne valja, i koliko kosta popravak...

On: Nema problema, samo vi nadjite isti ovakav mjenjac na nekom otpadu, pa ga donesite da ga zamijenimo... :shock: :shock: :? :? :x :lol: :evil: :run:

Ja = :-? :? :shock: :roll:

Pa kad nadjem drugi ispravan mjenjac, cak ga i ja znam zamijeniti uz pomoc dva druga...

Dok nisam dobio pametan savjet (Ne u Fini...), da nadjem starog strpljivog majstora, koji ima vremena i zivaca da to sve rasklopi, nadje sta ne valja, i da vidimo sta treba zamijeniti... Lezaj se sasuo unutra, nadjen koji treba zamijeniti, ali nemamo oznaku jer se sasuo... Telefonom sa Tomicem u ZG nadjena sifra dijela (FAG lezaj dvoredni, kuglice i valjci), narucen dio iz Minhena, dosao za 5 dana u ZG, ja imao drugaricu koja mi je organizovala preuzimanje i transport do SA... Cijena kod Tomica, oko 400 HRK sa sve racunom...

Majstoru jos stoja za ruke, plus zamjena ulja i ostalo... Sve se desava negdje 2000 god...
shlauf

#6 Re: Dobar BMW servis?

Post by shlauf »

Zvonko u Pofalićima je tata-mata za struju 061/149-194
"DUNO" na ulazu u Kiseljak (prije INA pumpe) ovlašteni za BOSCH 030/879-711

Aleee aleeeeeeeeeeeee :dance:
Eshek

#7 Re: Dobar BMW servis?

Post by Eshek »

@drndalo

U Fimi se ne razumiju u mjenjače, ali su barem dovoljno pošteni da to priznaju i draže mi je to, nego da još zajebu stvar.

I mene je zezao mjenjač. Otišao u Fimu, rekli mi (kao i tebi) da potražim polovan mjenjač. Jok, ja tražih nov. Tek kad sam saznao da košta 13.000KM, znao sam cijenitii njihov savjet.

Za razliku od njih, poslije toga sam naletio na barem 5 "majstora", koji nisu znali kakav je kvar, ali su svi znali da će mi naplatiti 2-3.000 EUR za popravak.

P.S: Na kraju su mi ga reparirali u Tinji (na putu iz TZ ka Srebreniku) za 600EUR, i još uvijek besprijekorno fercera. (Mislim da je majstor poznat po nadimku "Šeki")
pajero

#8 Re: Dobar BMW servis?

Post by pajero »

Eshek wrote:@drndalo

U Fimi se ne razumiju u mjenjače, ali su barem dovoljno pošteni da to priznaju i draže mi je to, nego da još zajebu stvar.

I mene je zezao mjenjač. Otišao u Fimu, rekli mi (kao i tebi) da potražim polovan mjenjač. Jok, ja tražih nov. Tek kad sam saznao da košta 13.000KM, znao sam cijenitii njihov savjet.

Za razliku od njih, poslije toga sam naletio na barem 5 "majstora", koji nisu znali kakav je kvar, ali su svi znali da će mi naplatiti 2-3.000 EUR za popravak.

P.S: Na kraju su mi ga reparirali u Tinji (na putu iz TZ ka Srebreniku) za 600EUR, i još uvijek besprijekorno fercera. (Mislim da je majstor poznat po nadimku "Šeki")
Druze je li do mene ili si u prvom postu napisao "ovlasteni servis"??? Pa zar oni ne trebaju raditi SVAKI DIO na BMW-u? Znaci u SA jedino je Tomic i ovi "kao ovlasteni" servisi za BMW??? :bih:
drndalo

#9 Re: Dobar BMW servis?

Post by drndalo »

Nemoj tako, bila je Fina ovlasteni servis za BMW, negdje tamo 1978... Do prve zime, kad niko nije s BMWom mogao da se popne do njih "gore"... :evil:
Last edited by drndalo on 21/10/2010 12:52, edited 1 time in total.
AdnanSA

#10 Re: Dobar BMW servis?

Post by AdnanSA »

Vozio sam kod njih 524 TD par puta na servis. Sve su uredno napravili i masno naplatili.
Da se razumijemo bilo je to oko 2000 godine a taj 524 TD je bio 90 godište ako se ne varam.
Uglavnom da skratim priču onaj Billy sa tranzita mi reče da oni kod njega kupuju Monroe amortizere pa poslje prepakuju u BMW kutije i prodaju pod orginale i naplačuju po 400 km po komadu.Koliko je sve istina neznam. Ja sam tada kod Billija plačao 200 km po komadu za Monroe za gore pomenutog BMW-a. Više nisam vozio auto kod njih i prešao sam na neke jeftinije majstore jer je sve bilo preskupo.
blueblue

#11 Re: Dobar BMW servis?

Post by blueblue »

na Kobiljoj glavi, a ima jedan i iza Visokog.
nodi987789

#12 Re: Dobar BMW servis?

Post by nodi987789 »

Eshek wrote:FINA-TEHNOAUTO (radi se o ovlaštenom servisu)
Gornja Breka 75 - Sarajevo
Tel: 033/441-332
Vlasnik je Muhamed Bejdić

Kod njega održavam BMW X5 i prezadovoljan sam uslugom.

Pozz
ovaj Muhamed NE ZNA ni da prica a kamoli da zna praviti Bmw
lavic

#13 Re: Dobar BMW servis?

Post by lavic »

Mozete vi olajavati Muhamedov servis koliko zelite, ali je cinjenica da kod njega se odrzavaju auta OHR, Njemacka ambasada, US ambasade kad je imala 7-icu, itd, i sigurno sve kvarove na autu znaju locirati i popravit.

To sto nekome nisu popravili lezaj u mjenjacu ne znaci nista, zato sto ni jedan ovlasteni servis ne otvara/popravlja mjenjace, vec se oni mjenjaju novim, a stari ako je auto mlado se vraca u fabriku.
drndalo

#14 Re: Dobar BMW servis?

Post by drndalo »

lavic wrote:Mozete vi olajavati Muhamedov servis koliko zelite, ali je cinjenica da kod njega se odrzavaju auta OHR, Njemacka ambasada, US ambasade kad je imala 7-icu, itd, i sigurno sve kvarove na autu znaju locirati i popravit.

To sto nekome nisu popravili lezaj u mjenjacu ne znaci nista, zato sto ni jedan ovlasteni servis ne otvara/popravlja mjenjace, vec se oni mjenjaju novim, a stari ako je auto mlado se vraca u fabriku.
Jastaradi, svi u Njemackoj placaju 13.000 EUR za nove mjenjace BMW-u, a ne popravljaju ih ti servisi za 1200 EUR kada treba zamijeniti neki dio koji je pravljen da se moze zamijeniti... Kao sto ti napisah, ali ti nisi procitao, ja telefonom sa Tomicem u ZG rekao sta mi treba, covjek po broju sasije otvorio sliku mjenjaca u presjeki na mom autu, dogovorili se da se o lezaju na spojnickoj osovini radi, i covjek iz tog programa nasao da se radi o dijelu pod fabrickim brojem "xxxxx-xxx", i poslao porudzbinu u Munchen da mu taj dio br. xxxxx-xxx koji se ne moze naruciti jer ga niko ne narucuje, jer se samo stari mjenjaci mijenjaju novim, isporuce zbirnim transportom koji ide petkom... Isto tako, niko u Evropi ne mijenja sinhrone i viljuske u mjenjacima, samo uzimaju nove mjenjace uz doplatu od 9.000 €...

Znaju locirat i popravit...? Na mom iskustvu sam napisao da nece... Jer je i meni laiku bilo jasno ovo oko lokacije, ali njima je to postalo jasno tek nakon mog insistiranja...
Post Reply