Puk´o kapilar u oku.....Help

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Enigma29

#1 Puk´o kapilar u oku.....Help

Post by Enigma29 »

Imam posjetu koji trenutno izgleda kao vukodlak jer mu je pukao kapilar u oku.....Nije sad ono totalno crveno ,vidi se trun bijeloga al puklo......i to drugi put se desava u roku od 2 sedmice :shock: Kupila mu kremu sa Heparinom i pomoglo je al me ipak zabrinjava zasto je kapilar opet pukao,sad opet Jovo na novo.Coek nece Doktoru,nego kad ode kuci a to jos moze potrajati....ja se fol informisala na netu i kao sve je to normalno al ne iskljucuju se problemi sa povisenim pritiskom.....E hajd sad ti njega (36 god) natjeraj da redovno kontrolise pritisak...Opet cu ja ispast´panicarka i osoba koja voli Doktore,a za mene je stvar kranjnje ozbiljna......

Mozel sad mene ko smirit´? Zaista mi se zeludac okrece.....Jel to stvarno sve normalno?

I vazda se desi ujutro kad ustane,nit se sta uzrujav´o nego spavao i odmarao......Zasto pucaju :? :? :?
IHAVEDREAM

#2 Re: Puk´o kapilar u oku.....Help

Post by IHAVEDREAM »

Ima jako mnogo razloga zbog cega pucaju kapilari u ocima......Jedan od ozbiljnijih bi mogao biti visok krvni pritisak i suzenje kapilara koji obezbjedjuju protok krvi ka mozgu (veoma ozbiljan predznak mozdane anurizme).... :? Nije bas tako zanemarljiv momenat, jel' da! :)
Mozda bi trebalo da dodam da nisam ljekar......mozda je moja tvrdnja neosnovana, ali znam da su ljekari rekli mom ocu (koji je imao slicne probleme nekoliko puta prije nego sto je imao mozdani udar da su to bili prvi ozbiljni predznaci, koje je on, nonsalantno, zanemarivao!) :sad: :sad: :sad: :sad:
Enigma29

#3 Re: Puk´o kapilar u oku.....Help

Post by Enigma29 »

Hvala na odgovoru,ali ipak se nadam da nije tako strasno.Uostalom ja i govorim trebao bi Dr.-u al nece...nece sad.Sad sam gledala skoro je pa nestalo,ali ipak me zabrinjava sto se u kratko vrijeme 2x desilo......Dakle radujem se daljim komentarima,mozda dodje i sta pozitivno cisto da se malo smirim :sad:
ZLatan_27

#4 Re: Puk´o kapilar u oku.....Help

Post by ZLatan_27 »

Meni se isto desavalo to par puta. To je sasvim normalno ali ipak mora doktoru moze biti jedna od raznoraznih ocnih bolesti. Kao naprimjer herpes ili konjuktivitis... sto se moze relativno lako izljeciti ali ako se ostavi moze se pretvoriti u nesto opasnije ....
Post Reply