Ubijanje Eve Ras na rate!:(

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bosanac sa dna kace

#1 Ubijanje Eve Ras na rate!:(

Post by Bosanac sa dna kace »

da se sledis, jedna od najboljih glumic s prostora bivse Juge ostala je i bez ono malo preposteno zaradjene crkavice!!!!
:( :( :( :( :(
nevjeorvatno!
Ubijanje Eve Ras
Žarko Jokanović | 02. 08. 2010. - 00:02h | Komentara: 462

Ova zemlja postaje đavolova tvorevina. Jednoj od najboljih srpskih glumica, Evi Ras, imbecilni Penzioni fond oduzeo je penziju od 18.500 dinara, jer ponekad nešto odglumi u nekoj predstavi ili seriji. A, to je kažnjivo! Takav je zakon. Imbecilan, kao oni koji su ga smislili, kao i birokratska trulež koja ga primenjuje. Jer, kad imaš bednu porodičnu penziju, koja ti ugrožava opstanak, nemaš prava ništa da radiš, da bi preživeo. Imaš pravo samo da umreš od gladi. Što pre - to bolje! S moje tačke gledišta, to je čist fašizam.

Uradili su to ženi koja je svojom glumom, književnošću i slikarstvom obeležila srpsku kulturu. Ženi u sedamdesetoj godini, koja živi sama, nakon prerane smrti svoga muža i svoje ćerke. I uz to je, već izvesno vreme, bolesna od kancera. Šta drugo, nego da je država dodatno unesreći, da na sve njene privatne tragedije sadistički doda i ovu?

Pljujem na sve one koji su ovoj monstruoznosti, makar na bilo koji način doprineli.

Malo su ti uzeli, Srbijo. Ako si ovako naopaka, neće ti uzeti samo Kosovo, treba da ostaneš i bez Beograda! Jer ovo nije država, ovo je tiranija! O kojoj humanosti, o kojoj ljudskosti, o kojoj civilizaciji govori ova vlast? Jadna si, državo! Stidi se, Srbijo - zemljo u kojoj ne stanuje čovekoljublje
[/size]

Ako se ovo radi jednoj Evi Ras, starici iza koje niko ne stoji, nijedna stranka, nijedan moćnik, nijedna organizacija, šta se tek onda radi milionima anonimnih, kojima je jedini greh što su svoji, a ne stranački?

Umesto da joj ova država dodeli nacionalnu penziju, koju je zaslužila svojim kvalitetima i rezultatima, oni je ostavljaju i bez lekova. Jer im nije po volji. Mnoge njihove „umetničke“ udvorice dobile su i nacionalne penzije, i počasti, i upravne odbore, a Evu Ras treba sahraniti živu. Samo za nju važi neki antiljudski zakon. Za tajkune i lopine svih fela ne važi nijedan.

Šta ćete sada uraditi vi: Borise Tadiću, Mirko Cvetkoviću, Jovane Krkobabiću, Rasime Ljajiću, Nebojša Bradiću? Da li je Eva Ras u vašoj nadležnosti? Ne želim da verujem da je zakonima, iza kojih svesno ili nesvesno stojite, gurate u nadležnost nekog od beogradskih grobalja? Ne želim da verujem da je to moguće.

Žarko Jokanović, scenarista
180 500 dinara jedva da izidje nekih 370 maraka, :shock: :? profi glumica a tako jadna placa, a Beograd ko biva centar kulture... :run:
a vamo vladike imaju drzavne penziije od po 1000 eura...i biva sekularna drzava...ma jes aha...
sodom

#2 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by sodom »

nesto bolje kod nas?
Vrteska

#3 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Vrteska »

Isto je i kod nas. Ako ne i gore. A ona je tako divna...
milojicabrzi

#4 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by milojicabrzi »

Sreo sam tu zenu jednom, sredinom '90-ih u Subotici, odakle je inace...uvijek bila gospodja i izgledala gospodski. Bila je na RTRS nedavno neka emisija i intervju sa njom, jednostavno, to su ljudi koji su izvan ovog podneblja i vremena... Ali zato ce kod nas Deen Backovic u Zaima mali, dobiti drzavnu penziju od jedno 1500 KM :x :x :x
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#5 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Pera Trta »

Htjela je uvijek da igra Srpkinje mučenice, upinjala se da dokaže da je Srpkinja (iako je Mađarica) i eto kako joj se "braća" odužiše.
michio

#6 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by michio »

Huh sjecam je se iz onog filma sa perverznom crnogorskom tematikom zoofilije :-)
magnezijum

#7 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by magnezijum »

Nije to njena penzija, nego od njenog pokojnog muža, a moj komša inspektor u penziji ( viša škola) 550 eura penzija ! :D Ja kad sam čio šokirao sam se.
Bosanac sa dna kace

#8 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Bosanac sa dna kace »

Vrteska wrote:Isto je i kod nas. Ako ne i gore. A ona je tako divna...
i sta ako je isto, trebamo sad rec krepaj Evo i u Bosni su pemzije jadne! :shock: :?
Jara

#9 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Jara »

milojicabrzi wrote:Sreo sam tu zenu jednom, sredinom '90-ih u Subotici, odakle je inace...uvijek bila gospodja i izgledala gospodski. Bila je na RTRS nedavno neka emisija i intervju sa njom, jednostavno, to su ljudi koji su izvan ovog podneblja i vremena... Ali zato ce kod nas Deen Backovic u Zaima mali, dobiti drzavnu penziju od jedno 1500 KM :x :x :x
:shock: Stvarno? Kako, zašto? :?
Cholina_Lokica

#10 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Cholina_Lokica »

Bosanac sa dna kace wrote:
i sta ako je isto, trebamo sad rec krepaj Evo i u Bosni su pemzije jadne! :shock: :?
naravno... kod nas tako ide
sa obzirom na...

#11 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by sa obzirom na... »

Bio je neki dan njen intervju na, ja mislim, nasem Hajatu, steta sto je intevjui vodila neka pocetnica koja nema veze o životu, bilo kako bilo, ostao sam odusevljen jednostavnoscu i prostodusnoscu te zene, njene price o tome kako se bila vec popela na Savski most da se baci kad je cula da je nece dobiti penziju kao zasluzni umjetnik nakon sto je toliko dala Srbiji, zasto se predomislila, zatim kako je prezivjela licnu tragediju kad joj je cerka preminula u dvadesetoj i nekoj a doktori rekli da je prirodna smrt, uglavnom divna licnost samo je steta sto inrevju nije vodio neko iskusniji koji bi znao postaviti jos pravih pitanja
detroit-mercy

#12 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by detroit-mercy »

sa obzirom na... wrote:Bio je neki dan njen intervju na, ja mislim, nasem Hajatu, steta sto je intevjui vodila neka pocetnica koja nema veze o životu, bilo kako bilo, ostao sam odusevljen jednostavnoscu i prostodusnoscu te zene, njene price o tome kako se bila vec popela na Savski most da se baci kad je cula da je nece dobiti penziju kao zasluzni umjetnik nakon sto je toliko dala Srbiji, zasto se predomislila, zatim kako je prezivjela licnu tragediju kad joj je cerka preminula u dvadesetoj i nekoj a doktori rekli da je prirodna smrt, uglavnom divna licnost samo je steta sto inrevju nije vodio neko iskusniji koji bi znao postaviti jos pravih pitanja
Eva Ras inace pise kolumne u Politici i za to klepa lovu, inace citao sam par njenih kolumni i mogu reci samo bs. Prvo je popljuvala Titu, jer eto nije se mogla umetnicki afirmisati u bivsoj drzavi a onda tipicna prica o tome kako se ceo svet zaverio protiv Srba/Srbije. Uglavnom ko je hebe, neka od Kostunice trazi penziju :mrgreen:
nellington

#13 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by nellington »

detroit-mercy wrote:
sa obzirom na... wrote:Bio je neki dan njen intervju na, ja mislim, nasem Hajatu, steta sto je intevjui vodila neka pocetnica koja nema veze o životu, bilo kako bilo, ostao sam odusevljen jednostavnoscu i prostodusnoscu te zene, njene price o tome kako se bila vec popela na Savski most da se baci kad je cula da je nece dobiti penziju kao zasluzni umjetnik nakon sto je toliko dala Srbiji, zasto se predomislila, zatim kako je prezivjela licnu tragediju kad joj je cerka preminula u dvadesetoj i nekoj a doktori rekli da je prirodna smrt, uglavnom divna licnost samo je steta sto inrevju nije vodio neko iskusniji koji bi znao postaviti jos pravih pitanja
Eva Ras inace pise kolumne u Politici i za to klepa lovu, inace citao sam par njenih kolumni i mogu reci samo bs. Prvo je popljuvala Titu, jer eto nije se mogla umetnicki afirmisati u bivsoj drzavi a onda tipicna prica o tome kako se ceo svet zaverio protiv Srba/Srbije. Uglavnom ko je hebe, neka od Kostunice trazi penziju :mrgreen:
Pitali tako jednom Evu Ras u kojoj državi joj je bilo najljepše živjeti - kaže u Kraljevini Jugoslaviji.
sa obzirom na...

#14 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by sa obzirom na... »

To za pisanje u Politici nisam znao, mada mi se cini cudno to njeno srbisanje s obzirom da je Madarica.
Meni je bilo interesantno kako je , u jednom drugom intervju, opisivala odrastanje uz majku uz saznanje da joj je otac otvoreni homoseksualac,i probleme s okolinom sto je imala zbog tog, i da je cesto majku pitala o o tome, a ona bi odgovorila, pa sta fali, vidi kako si fino ispala, pa naknadni razgovor sa svojim ocem koji je pokusao objasniti svoju orjentaciju, uglavnom da nije stvarnost zvucalo je kao neki jeftini holivudski scenario, ne znam sta ce joj to srbisanje.
Vrteska

#15 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Vrteska »

Dile wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
naravno... kod nas tako ide
Ne, ne trebamo. Samo prokomentarisah da je ISTO. Užasno i ovdje i tamo. Ljudi koji su čitav svoj život posvetili nečemu nemaju ništa... Strahota...
Jeste li se odmah naložili da nekoga napadnete? :thumbup:
ljubav_aha

#16 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by ljubav_aha »

Pera Trta wrote:Htjela je uvijek da igra Srpkinje mučenice, upinjala se da dokaže da je Srpkinja (iako je Mađarica) i eto kako joj se "braća" odužiše.
zar Eva nije rodjena u Subotici,zivi i radi decenijama u istoj drzavi,znaci ,zena je Srbijanka,rodjena je u Srbiji,a porijeklom madzarka ,zena je jevrejka,a ne pravoslavne vjero-ispovjesti,znaci ,kako se u narodu kaze,nije srpkinja :D
nellington wrote: Pitali tako jednom Evu Ras u kojoj državi joj je bilo najljepše živjeti - kaže u Kraljevini Jugoslaviji.
ha ha ha :thumbup: a doticna je rodjena '41

"Пре неки дан сам се акала попуњавајући царинарске формуларе са принцем Владимиром Карађорђевићем који је донео хуманитарну помоћ а коју никако није могао да подигне и у једном часу је рекао како се осећа кривим. 'Мој принче,’ тешила сам га, 'да живите са нама овде увек бисте осећали неку кривицу, то је рецидив, остатак срећног доба комунизма."

dio komentara ispod clanka:

"Ева Рас је као новинар политике имала неколико опсесија. Највећа међу њима је да је њу Тито ометао у животу. Како? Као девојка је отишла у Београд и од тада је успешна, кроз све ове године. Може ли се њој веровати?"

eh,et' nek' je princ hrani :D
Last edited by ljubav_aha on 04/08/2010 03:36, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#17 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by ljubav_aha »

sa obzirom na... wrote:To za pisanje u Politici nisam znao, mada mi se cini cudno to njeno srbisanje s obzirom da je Madarica.

Da li je srbisanje > srbovanje,jer prvi pojam nisam ranije procitala/cula :lol: :D
ljubav_aha wrote:
Pera Trta wrote:Htjela je uvijek da igra Srpkinje mučenice, upinjala se da dokaže da je Srpkinja (iako je Mađarica) i eto kako joj se "braća" odužiše.
zar Eva nije rodjena u Subotici,zivi i radi decenijama u istoj drzavi,znaci ,zena je Srbijanka,rodjena je u Srbiji,a porijeklom madzarka ,zena je jevrejka,a ne pravoslavne vjero-ispovjesti,znaci ,kako se u narodu kaze,nije srpkinja :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#18 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Pera Trta »

I te kako je Eva srbovala, još od dolaska Slobe na vlast do danas ona vapi za Kosovom.
I neko ko je rođen u Vojvodini nije Srbijanac, bez obzira što se cijela država tako zove.
To je kao kad bi za nekog Mostarca ili Gačanina rekla da je Bosanac :D
ljubav_aha

#19 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by ljubav_aha »

Pera Trta wrote:I te kako je Eva srbovala, još od dolaska Slobe na vlast do danas ona vapi za Kosovom.
I neko ko je rođen u Vojvodini nije Srbijanac, bez obzira što se cijela država tako zove.
zar Mostarci nisu Bosnaci i Hercegovci :D ne mogu biti samo jedno :lol: prije svega Hercegovina je nastala na teritorije Bosne,znaci,nije se spojila geografski sa Bosnom,a ne obratno ;-)

Vojvodina je dio Srbije ,znavo Vojvodjani su Srbijanci Madrjaskog porijekla,jel sad bolje :D
uvjek dobar gost

#20 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by uvjek dobar gost »

ljubav_aha wrote:
Pera Trta wrote:I te kako je Eva srbovala, još od dolaska Slobe na vlast do danas ona vapi za Kosovom.
zar Mostarci nisu Bosnaci i Hercegovci :D ne mogu biti samo jedno :lol: prije svega Hercegovina je nastala na teritorije Bosne,znaci,nije se spojila geografski sa Bosnom,a ne obratno ;-)

Vojvodina je dio Srbije ,znavo Vojvodjani su Srbijanci Madrjaskog porijekla,jel sad bolje :D
Nije naljutiti će se raseljeni Bosanci i Hercegovci poslije II svjetskog rata, Bjelorusi, Rusini, Poljaci, pokoji NJemac i još oko devetnaest nacionalnih manjina... u Vojvodini...
ljubav_aha

#21 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by ljubav_aha »

uvjek dobar gost wrote:
ljubav_aha wrote: zar Mostarci nisu Bosnaci i Hercegovci :D ne mogu biti samo jedno :lol: prije svega Hercegovina je nastala na teritorije Bosne,znaci,nije se spojila geografski sa Bosnom,a ne obratno ;-)

Nije naljutiti će se raseljeni Bosanci i Hercegovci poslije II svjetskog rata, Bjelorusi, Rusini, Poljaci, pokoji NJemac i još oko devetnaest nacionalnih manjina... u Vojvodini...
u BIH ima manje mjesto Prnjavor,jeidni grad u bivsoj jugi sa najvecim brojem nacionalnih manjina :-D

pa naravno da nisu svi vojvodjani Madjraskog porijekla :lol: :D

pola Slovenije je emigracija/imigracija BiH :D

znam Vojvodinu licno vrlo dobro ;-)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#22 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Toto »

slucaj sa Evom ras je prenapuhan a ovaj nasov je najobicnije sagoljenje.
Eva nije ostala bez primanja niti je ostala bez penzije. Eva ima redoveme honorare za nekoliko dopunskih poslova, iznosi tih honorara su dospjeli u neku koliziju sa zakonskim propisoma. Penzija miruje dok Eva bude primala honorare, posto je peznija steceno pravo bit ce nastavljena kad Eva plati doprinose i poreze za honorare koje prima.
Evu zivot nije bas stedio ali nije jedian sa takvo sudbiniom i ne znam sto biona bila posebna.
ljubav_aha

#23 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by ljubav_aha »

Toto :thumbup:
Banksy

#24 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Banksy »

Bosanac sa dna kace wrote: da se sledis, jedna od najboljih glumic s prostora bivse Juge ostala je i bez ono malo preposteno zaradjene crkavice!!!!
:( :( :( :( :(
nevjeorvatno!
Ubijanje Eve Ras
...
Čujem, i kod Šagolja, k'o i kod Eve, presušile šovinističke pipe koje su sisali proteklih decenija.
Da im pošaljemo šta humanitarne?
Jazz_Junkie

#25 Re: Ubijeanje Eve Ras na rate!:(

Post by Jazz_Junkie »

Toto wrote:slucaj sa Evom ras je prenapuhan a ovaj nasov je najobicnije sagoljenje.
Eva nije ostala bez primanja niti je ostala bez penzije. Eva ima redoveme honorare za nekoliko dopunskih poslova, iznosi tih honorara su dospjeli u neku koliziju sa zakonskim propisoma. Penzija miruje dok Eva bude primala honorare, posto je peznija steceno pravo bit ce nastavljena kad Eva plati doprinose i poreze za honorare koje prima.
Evu zivot nije bas stedio ali nije jedian sa takvo sudbiniom i ne znam sto biona bila posebna.
Pa autor teme nije bas pokrenuo istu zbog Eve.
Locked