staklokeramicke ploce

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ja1977

#1 staklokeramicke ploce

Post by ja1977 »

Ljudi, cime cistitite staklokeramicke ploce u kuhinji ??

Nikak :x o se rijesiti muzga
ja1977

#2 Re: staklokeramicke ploce

Post by ja1977 »

Jel' to niko nema staklokeramcku plucu na sporetu ??/

Ili se mozda te ploce ne ciste :D
Cholina_Lokica

#3 Re: staklokeramicke ploce

Post by Cholina_Lokica »

sredstvom za ciscenje tih ploca :D
sabanss

#4 Re: staklokeramicke ploce

Post by sabanss »

Ocistis suvisnu masnocu blagim rastvorom deterdzenta za sudje i potom izglancas mekim papirom za ciscenje staklokeramickih ploca. Imas uzeti u Merkatoru sredstvo - njihova robna marka, kosta oko 3KM.
semmy

#5 Re: staklokeramicke ploce

Post by semmy »

ja cistim arfom ( neostavlja ogrebotine ) i onda s bref-om za kuhinju i krpom za staklo ( dm-ova ) nabacim glac i sija do sljedeceg kuhanja
dolmetscher

#6 Re: staklokeramicke ploce

Post by dolmetscher »

Evo ovdje pise http://www.schott.com/hometech/english/ ... agent.html

U dm.u ima sredstvo za ciscenje staklokeramickih ploca, pise na njemu schott ceran kao sto i na ploci pise...valjda su sad sve takve :? a imas i posebnu viledu
immuno

#7 Re: staklokeramicke ploce

Post by immuno »

ama grubo zna se ciFFom jal arFFom pa isperes a ondaK uzmes lijepo na krpicu jal mrven vate alkohola ama znas kako se cakli kooooo ..... .... :lol:
Shoshana

#8 Re: staklokeramicke ploce

Post by Shoshana »

Mr. Clean Magic Eraser 8-)

Nisam od onih sto vjeruju u magicne proizvode, ali oprobah nakon sto mi je prijateljica pohvalila proizvod. Bez ikakve sale - ja bih se sutra dobrovoljno prijavila da reklamiram taj proizvod. Kada i tus i staklo na tusu nikad nisu bili cistiji, a uz minimalno trljanje, plus sto se vise ne drogiram kojekakvim sredstvima za ciscenje. Isto je sa sporetom, sa zidovima, kuhinjskim elementima, friziderom, radnim povrsinama, pa cak i 'grout' (kako se zove kod nas ono vezivo izmedju plocica?).

Koristim vec par mjeseci i osim sto ponekad smatram da bi mogli sniziti cijenu (jedna spuzvica se na primjer istrosi na ciscenje kupatila) drugih primjedbi nemam. Osim mozda da susi kozu na rukama, ali to su mi radili i kojekavi VIMovi, Herteli, itd. Ko trpi rukavice na rukama - odlicno, a ko ne - mackace ruke vazelinom PRIJE nego sto uzme spuzvicu u ruke, a dobrom hidratantnom kremom POSLIJE.
budalica

#9 Re: staklokeramicke ploce

Post by budalica »

Image
Htjedoh vidjeti kako izgleda to svecistece cudo, a onda mi sinu da je slika ista kao i na boci MeisterPropera kojeg se kod nas moglo kupiti do prije godinu ( i s njime oprati sve i svasta) a sad vise nema, barem ne u mojoj mahali. Image
Cime cistite pecnice/pekare? Probala sam Arf,Fairy,Frosh-slicno arfu, sirce i nicim do sad nisam zadovoljna. :-)
sabanss

#10 Re: staklokeramicke ploce

Post by sabanss »

Shoshana wrote:pa cak i 'grout' (kako se zove kod nas ono vezivo izmedju plocica?).
Fuga?
budalica wrote:Cime cistite pecnice/pekare? Probala sam Arf,Fairy,Frosh-slicno arfu, sirce i nicim do sad nisam zadovoljna.
Arf Grill/Rostilj?
Shoshana

#11 Re: staklokeramicke ploce

Post by Shoshana »

@budalica, ova koju ja kupujem nema nikakvog detrdzenta u sebi. Izgleda kao bilo koja bijela spuzva. Nije mi bas najjasnije u cemu je fol, ali ako naletis - probaj, neces se pokajati.

@sabanss, pojma nemam - vjerujem ti na rijec :)
naztee

#12 Re: staklokeramicke ploce

Post by naztee »

Jednostavno je dobro.
Ja koristim najobičniji Arf, zatim pobrišem svu "sapunicu", pa onda brišem samo mokrom i dobro ocijeđenom krpom. Kada se počne sušiti, malo suhog papira za brisanje u kuhinji do konačnog sjaja.
Jako je bitno ne brisati ništa dok je ploča vruća / vrela
budalica

#13 Re: staklokeramicke ploce

Post by budalica »

[quote="Shoshana"]@budalica, ova koju ja kupujem nema nikakvog detrdzenta u sebi. Izgleda kao bilo koja bijela spuzva. Nije mi bas najjasnije u cemu je fol, ali ako naletis - probaj, neces se pokajati.
Pa pise na ovoj slici iznad Image
Foaming multi-purpose cleaner ili neko univerzalno sredstvo za ciscenje koje pjeni-a pjena je u samoj spuzvi...

MrProper ima isti efekat na ruke kao ove tvoje spuzvice, vjerovatno zato sto je to 1 te ista stvar.. :roll: trazicu u DM-u i Mercatoru, ako tamo nema-nema nigdje :roll:
Magarece_godine

#14 Re: staklokeramicke ploce

Post by Magarece_godine »

Ima li negdje u Sarajevu neko ko prodaje staklokeramicke ploce ? Pala mi napa na ugradbenu ploci i slomila to staklo ... Ostalo je sve u funkciji, osim toga sto je ploca polomljena. Pa me interesuje mozel se nekako napraviti ? U servisu mi traze puno para ...
L.e.g

#15 Re: staklokeramicke ploce

Post by L.e.g »

Magarece_godine wrote:Ima li negdje u Sarajevu neko ko prodaje staklokeramicke ploce ? Pala mi napa na ugradbenu ploci i slomila to staklo ... Ostalo je sve u funkciji, osim toga sto je ploca polomljena. Pa me interesuje mozel se nekako napraviti ? U servisu mi traze puno para ...
Koji model??

Nisam siguran da li moze obicno kaljeno staklo, raspitaj se u Rama Glasu
Post Reply