Natuzzi namjestaj.

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

realna do boli

#1 Natuzzi namjestaj.

Post by realna do boli »

Moram kupiti jedan dobar trosjed na razvlacenje u dnevni boravak.
Obisla sam par nasih salona i nakon onoga sto sam vidjela, odlucih da cu se iskesati za jedan dobar komad namjestaja u natuzzi salonu..onako na na nevidjeno, cisto estetike radi.
Pa Vas sada pitam..odgovari li kvalitet tog namjestaja cijeni..isplatili se dati toliko para.
Adriatic

#2 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by Adriatic »

realna do boli wrote:Moram kupiti jedan dobar trosjed na razvlacenje u dnevni boravak.
Obisla sam par nasih salona i nakon onoga sto sam vidjela, odlucih da cu se iskesati za jedan dobar komad namjestaja u natuzzi salonu..onako na na nevidjeno, cisto estetike radi.
Pa Vas sada pitam..odgovari li kvalitet tog namjestaja cijeni..isplatili se dati toliko para.
Dobro razmisli.
Prvo što će ti reći, je to da nije za svakodnevno spavanje.
Zatim, taj namještaj punjen je poliuretanom, a to znaci da se nakon par mjeseci ulegne i da onda oni dolaze po pozivu sa nekom spravom da to "napumpaju".
A cijene, boli glava.
Trosjeda nema ispod 2-3 hiljade a garniture ispod 5.
Dakle, nije za sjedenje, nije za spavanje, pa za šta je?
To je namještaj za snobove koji ne znaju šta će s parama.
Namještaj lijepo izgleda ali funkcionalnost je nula.
Ne vrijedi ni trećinu cijene.
realna do boli

#3 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by realna do boli »

Zato i pitam..znajuci talijane, ali u ostalim prodavnicama nisam pronasla nista lijepo.
Taj bi trosjed sluzio za spavanje samo ponekada, kada nalete gosti..ali bi svakodnevno bio u upotrebi za sjedenje.
Sada ima oriolikov i zeznuh se jer sam ga kupila bas zato sto ima federe...sada bode na sve strane.
Jedno vrijeme sam se bavila mislju da uzmem nesto najjeftinije i mijenjam svakih par godina. Jednostavno u razgovoru s ljudima shvatis da ni ono skupo vise nije kvalitetno.
Ali talijani znaju bar prodati estetiku.
Adriatic

#4 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by Adriatic »

realna do boli wrote:Zato i pitam..znajuci talijane, ali u ostalim prodavnicama nisam pronasla nista lijepo.
Taj bi trosjed sluzio za spavanje samo ponekada, kada nalete gosti..ali bi svakodnevno bio u upotrebi za sjedenje.
Sada ima oriolikov i zeznuh se jer sam ga kupila bas zato sto ima federe...sada bode na sve strane.
Jedno vrijeme sam se bavila mislju da uzmem nesto najjeftinije i mijenjam svakih par godina. Jednostavno u razgovoru s ljudima shvatis da ni ono skupo vise nije kvalitetno.
Pogledaj u SIMPO u Lukavici.
Može se naći nešto.
Uglavnom, cijene normalne.
Kvalitet bolji nego u Dalasu, Kalei i sl.
realna do boli

#5 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by realna do boli »

Obisla sam par salona..ostalo pogledala na internetu i ponekada imam osjecaj da svi imaju istog dizajnera i da su svi kupili na tone isti materijal.
Pa, nisi me morala bas u startu rastuziti :roll:
Adriatic

#6 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by Adriatic »

realna do boli wrote:Obisla sam par salona..ostalo pogledala na interneti i ponekada imam osjecaj da svi imaju istog dizajnera i da su svi kupili na tone isti materijal.
Pa, nisi me morala bas u startu rastuziti :roll:
Morao hehe
Ma nisam mislio.
Natuzzi je dobar ali ni približno ne vrijedi cijene.
Više je onako šminka.
A rok isporuke im je 90 dana.
A s obzirom da italijani sad idu na godišnji odmor, čekala bi i duže.
Ako si spremna dati toliku lovu, onda uzmi ali ne očekuj neko čudo.
realna do boli

#7 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by realna do boli »

Morao...hvala.
Ne daju mi se pare tek tako..ali mi je bitan i izgled necega sto cu gledati po kuci.
U Kestenu sam pronasla jedan trosjed za 1200 KM, njihove izrade, ali o kvalitet u i izgledu ne bih, poslije toga sam u razgovoru sama sa sobom pomislila..ma platices nesto jos par stotina vise ali ce bar biti lijepo, a onda mi pade kvalitet tog lijepog na pamet.
I sta sada...
Adriatic

#8 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by Adriatic »

realna do boli wrote:Morao...hvala.
Ne daju mi se pare tek tako..ali mi je bitan i izgled necega sto cu gledati po kuci.
U Kestenu sam pronasla jedan trosjed za 1200 KM, njihove izrade, ali o kvalitet u i izgledu ne bih, poslije toga sam u razgovoru sama sa sobom pomislila..ma platices nesto jos par stotina vise ali ce bar biti lijepo, a onda mi pade kvalitet tog lijepog na pamet.
I sta sada...
Probaj SIMPO.
Kvalitet i cijena tu negdje a i lijepo na oko.
realna do boli

#9 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by realna do boli »

Pogledat cu..hvala. :)
teAMICA

#10 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by teAMICA »

pogledaj ovdje
http://www.kare-design.com/bs/shop28021/home/
imam njihov katalog (tj. knjigu :D ), ima nako finih stvari... imaju dostavu besplatnu i u Sa. Od moje prijateljice rođak to drži u BL, ona ima par stvari i zadovoljna je.
Max Bunker

#11 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by Max Bunker »

realna do boli wrote:Moram kupiti jedan dobar trosjed na razvlacenje u dnevni boravak.
Ja u kuci imam trosjed iz Natuzzia, evo vec trecu-cetvrtu godinu i mogu reci da sam ja licno zadovoljan.
Udobni su za sjediti, taj neki materijal ( kao koza neka ) i dalje je kao prvog dana e jedino sto jeste, da nisu bas za svakodnevnog razvlacenja i spavanja. Kod mene je rodjak skoro svaku noc razvlacio i nakon malo, neka daska mu je propala i onda to vise nije to.
Dakle, sto se tice trosjeda lijep je, kvalitetan ali tako skup komad namjestaja, vjeruj da nije za svakodnevno razvlacenje. Onda, ako to treba krevet za tu svrhu, jos se malo strpi i potrazi sta drugo. Ako ti treba za sjediti i odmarati, neces pogrijesiti.
realna do boli

#12 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by realna do boli »

Pregledam ovaj Simpo katalog..nije lose, mada ne znam cijene..ocito cu se morati zabaviti jos malo.
Better Man

#13 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by Better Man »

Natuzzi je dobar i kvalitetan, ali ako ti nije toliko bitno da ima dio koji se izvlači za spavanje, onda bolje bez tog dijela, jer od stalnog izvlačenja mehanizam kad tad popusti i one žice kad se krenu odvajati mogu da probiju namještaj. Imam trosjed na izvlačenje još od prije rata i znam kako to funkcionira. zato blje uzmi samo trosjed bez mogučnosti izvlačenja, jer ćeš potrošiti manje love, a biće ti udobnije i trajnije.
realna do boli

#14 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by realna do boli »

Eh,a gosti..dodju jednom godisnje ali moraju spavati.
wewa

#15 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by wewa »

preporucujem Urban namjestaj - funkcionalan, povoljne cijene, domaci... ja sam prezadovoljna svojom ugaonom garniturom, a bila je medju najjeftinijima u odnosu na ostale salone. isporuka super brza.
realna do boli

#16 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by realna do boli »

Imaju li web stranicu?
gurabija78

#17 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by gurabija78 »

mislim da natuzzi nije bas previse pragmatican, a pogotovo ne value for money....

alternative
ap interijeri - prodaju namjestaj vise proizvodjaca, grbavica i dobrinja
intelios - cini mi se da je sad na malti, kod villa park
casa mia - kranjceviceva, poskupo, ko i natuzzi, ali cini mi se da ima bolji izbor, pogotovo uz kataloge....
simpo
wewa

#18 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by wewa »

realna do boli wrote:Imaju li web stranicu?
http://www.urban.ba/
zelenashica

#19 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by zelenashica »

Pogledaj LAGADO namjestaj,kvalitet je jako dobar,da ne kažem extra,cijene prihvatljive....a štofovi bar meni ova nova paleta su izuzetno kvalietni i moderni.

http://www.lagado.rs/

Preporučujem ti program MATRIX..i naravno sve sto ti se dopadne moguče je poručiti pojedinačno,bez obrzira na program moguće je naručiti i samo trosjed( u opcijama razvlačni,fixni i box ostava).
iceman ze

#20 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by iceman ze »

zelenashica wrote:Pogledaj LAGADO namjestaj,kvalitet je jako dobar,da ne kažem extra,cijene prihvatljive....a štofovi bar meni ova nova paleta su izuzetno kvalietni i moderni.

Preporučujem ti program MATRIX..i naravno sve sto ti se dopadne moguče je poručiti pojedinačno,bez obrzira na program moguće je naručiti i samo trosjed( u opcijama razvlačni,fixni i box ostava).
Gdje se kod nas nalaze, meni se isto dopada, ali LUNA program.... :-D
zelenashica

#21 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by zelenashica »

iceman ze wrote:
zelenashica wrote:Pogledaj LAGADO namjestaj,kvalitet je jako dobar,da ne kažem extra,cijene prihvatljive....a štofovi bar meni ova nova paleta su izuzetno kvalietni i moderni.

Gdje se kod nas nalaze, meni se isto dopada, ali LUNA program.... :-D
Da Luna program je i meni ponajbolji,ali djevojka trazi trosjed a Luna nema trosjed nego ugaonu garnituru......
Ja znam da kod nas u Tuzlanskom kantonu ovog namještaja LAGADO ima u svim centrima OMEGA i u Brčko distriktu u SLOBOPROMU....
Mora biti negdje i u Sarajevu,ja sam ih viđala na sajmu namještaja u Sarajevu.Samo pazite neke domaće firme rade i kopije LAGADA koje su naizgled iste a u biti nisu ni nalik. :wink:
Hoćeš li i cijene :lol: :lol: :lol:
Meni je ova boja LUNE prelijepa :-D
Image
iceman ze

#22 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by iceman ze »

Evo nasao sam u jednoj prodavnici u Sarajevu, ali izgleda da imaju neke garniture ovog proizvođača, interesuje me kako uzivo izgledaju i naravno cijena........pozz.. :-)
zelenashica

#23 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by zelenashica »

iceman ze wrote:Evo nasao sam u jednoj prodavnici u Sarajevu, ali izgleda da imaju neke garniture ovog proizvođača, interesuje me kako uzivo izgledaju i naravno cijena........pozz.. :-)
Ja dok sam radila kao dizajner interijera moji klijenti su se mahom odlučivali za LUNU ili MATRIX(liče ali je luna ugao a matrix garnitura).Uživo što bi rekli je extra precizno urađena,šavovi pod konac što bi rekli,bez imalo fuša.Cijene, eh sad to je malo teže za prezentovati ali pokušaću.
Lagado radi u štofovima(dvije vrste klasik i exluziv),eko koži,prirodnoj mekanoj koži i bafalo koži(ova verzija je dosta skuplja).Palete štofova su jako velikog izbora boja i vrsta i isti su bar po mojoj ocjeni kvalitetni.
U biti sama LUNA bez pratećeg taburea(koji je okvirno veličine 50cmx120cm) se kreće oko:
štof i eko koža oko 2000KM klasik
exluziv štof oko 2300KM
koža mekana oko 2800KM
bafalo oko 3500KM
Evo ti link firme koja na mom kantonu je zastupnik LAGADA pa pošalji mail i zatraži tačne cijene (ovo su cijene iz perioda dok sam ja sa LUNAMA baratala moguća su odstupanja).

http://www.omega.ba/

edit:eh da ovo su cijene okvirne za razvlačne LUNE....znači latoflex podnica i madrac.....
minjonja

#25 Re: Natuzzi namjestaj.

Post by minjonja »

ovu sam lunu vidjela i u udobnosti.
Post Reply